Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy) - Strona 27

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
pekaes
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pekaes » 09 sty 2008, 22:01

baziu pisze:No to dwa transfery dokonaliśmy, udało nam sie w końcu pozyskać Delgado, mam nadzieję, że przyjmie się do składu i będzie naprawdę wartościowym zawodnikiem. Tym bardziej, że jest już rozegrany, gdyż do swojego CV może dopisać grę na Copa America, Puchar Konfederacji, El. do Mś w Niemczech czy też złoto na Igrzyskach w Atenach.

Udało nam się wypożyczyć na 6 miesięcy młodego gracza Fc Barcelony - Marca Crosasa(? nie wiem czy dobrze odmieniłem). Na temat jego gry ciężko mi cokolwiek powiedzieć, gdyż nigdy nie widziałem tego chłopaka w akcji.

Podawaj prawdziwwe informacje, Delgado jest JEDNĄ NOGĄ w OL, a Crosas jest jeszcze otwarty.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 10 sty 2008, 6:07

pekaes pisze:Podawaj prawdziwwe informacje, Delgado jest JEDNĄ NOGĄ w OL, a Crosas jest jeszcze otwarty.

:lol:

Stary, Delgado ma miejsce zrobione przez Fabio Santosa, który zwolnił miejsce dla zawodnika z poza Unii, więc podpisanie kontraktu jest kwestią godzin, gdyż Delgado jest już we Francji. A co do Crosasa to już wszystko załatwione :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 sty 2008, 11:07

Delgado ma podpisac kontrakt dziś , wiec to pewnie formalnosc ew starcie o ostatnie grosiki ;)

A co do Crosasa to chyba już pewne , tylko nie wiem z kim bedzie walczyło miejsce z Toulalanem ?

Imho dziwna sprawa bo na olweb napisali ze Fabio Santos wraca do Brazyli z powodów rodzinnych ? Czyli co bierzemy wychowanka Barcy na pół roku , a później Come Back Santosa ? :D A może inna opcja?

Osobiście mam nadzieję , że Delgado sprawdzi się bardziej na skrzydle niż w Ataku , bo w Cruz Azul imponował skutecznościa , ale podobnie bylo z Fredem w Corinthians i widać co z tego wyszło ;)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 8:25

j1mmy pisze:Imho dziwna sprawa bo na olweb napisali ze Fabio Santos wraca do Brazyli z powodów rodzinnych ? Czyli co bierzemy wychowanka Barcy na pół roku , a później Come Back Santosa ? Very Happy A może inna opcja?

Jeżeli podpiszemy kontrakt z Delgado, to dla Fabio Santosa nie będzie już miejsca, gdyż miejsca dla zawodników z poza Unii będą zapełnione. Dlatego też kontrakt z Delgado był tak przesuwany, bo nie było miejsca, lecz teraz zwolnił mu je Santos. Chyba, że zwolnimy mu jakieś miejsce to wtedy sprawa otwarta.

A LAcombe jest wstanie sprowadzić z powrotem Tiago, który miałby szanse grać w LM. Dla nas byłoby to niewątpliwie jakieś wzmocnienie.

j1mmy pisze:tylko nie wiem z kim bedzie walczyło miejsce z Toulalanem ?
Jeżeli tak to raczej sobie w ważnych meczach nie pogra. Chociaż gdzieś czytałem że Toulalan jest lekko kontuzjowany, więc może w następnym meczu (w kolejnym po Toulousie) zobaczymy go w składzie.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 sty 2008, 8:34

baziu pisze:Jeżeli podpiszemy kontrakt z Delgado, to dla Fabio Santosa nie będzie już miejsca, gdyż miejsca dla zawodników z poza Unii będą zapełnione.

Na olweb napisali ze jakos niedlugo Cris ma zostać Portugalczykiem
baziu pisze:A LAcombe jest wstanie sprowadzić z powrotem Tiago, który miałby szanse grać w LM. Dla nas byłoby to niewątpliwie jakieś wzmocnienie.

Uważam , że to będzie zły krok ;) przy całym szacunku dla tego co dla nas Portugalczyk zrobil , chyba że go odkupimy za połowe ceny

baziu pisze:Jeżeli tak to raczej sobie w ważnych meczach nie pogra. Chociaż gdzieś czytałem że Toulalan jest lekko kontuzjowany, więc może w następnym meczu (w kolejnym po Toulousie) zobaczymy go w składzie.

Wygląda na inwestycję krótkoterminową ale kto wie ;)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 9:06

j1mmy pisze: Na olweb napisali ze jakos niedlugo Cris ma zostać Portugalczykiem

Acha, no to to całkiem zmienia postać rzeczy. To może dlatego, wypożyczyli Santosa, żeby pozyskać Delgado, bo trochę to potrwa zanim Cris zostanie Portugalczykiem. I od nowego sezonu Fabio Santos wróci do nas. Bo w te sprawy rodzinne to za bardzo nie wierze :P

j1mmy pisze: Uważam , że to będzie zły krok Wink przy całym szacunku dla tego co dla nas Portugalczyk zrobil , chyba że go odkupimy za połowe ceny

No jeżeli dane by nam było stracić na kupnie tego zawodnika, to dla mnie też by był to zły pomysł, ale jeśli chodzi o jego grę to na pewno wniósł by coś do naszego zespołu.

j1mmy pisze:Wygląda na inwestycję krótkoterminową ale kto wie Wink

Tym bardziej, że Crosas ledwo wszedł do naszej drużyny już zaczął gadać, że chce wrócić do Hiszpanii, dlatego nie ma co liczyć na jego grę w podstawowym składzie. W co 2-3 meczu grać będzie na pewno, ale raczej będzie wchodził z ławki rezerwowej. Wydaje mi się, że LAcombe po stracie kilku zawodników (Fabio Santos,Belhadj,Fred najprawdopodobniej też) chciał zrobić taki trochę sztuczny tłum. Bo nie wierze że wypożyczenie 20 letniego zawodnika bodajże na pół roku, któremu do wielkiego doświadczenia daleko, zaaklimatyzowania się w drużynie i przystosowania sie do naszej gry, zmieni coś w walce o najwyższe cele. Jak dla mnie jest to bardziej zakup, który będzie po prostu zastępcą wielkiego Toulalana czy innych zawodników w mniej ważnych meczach. Choć może sie okazać również tak elastycznym zawodnikiem, że zaskoczy nas wszystkich. Tylko pytanie czy jak wyrośnie u nas na gwiazdę to zostanie dłużej?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 sty 2008, 10:59

baziu pisze:I od nowego sezonu Fabio Santos wróci do nas. Bo w te sprawy rodzinne to za bardzo nie wierze

Wiesz on nie grał najgorzej więc jakiś powód musiałbyć a wątpie by F Santos miał być dla nas zbawieniem , które przesądzi o naszym być albo nie być w LM
baziu pisze:No jeżeli dane by nam było stracić na kupnie tego zawodnika, to dla mnie też by był to zły pomysł, ale jeśli chodzi o jego grę to na pewno wniósł by coś do naszego zespołu.
Ta ale nie było by to nic nowego. Swoją droga żałowałem że Tiago odszedł , ale skoro odszedł to odszedł i wolałbym do tematu nie wracać :D
baziu pisze:który będzie po prostu zastępcą wielkiego Toulalana czy innych zawodników w mniej ważnych meczach.

No pewnie tak taka zapchaj dziura

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 12 sty 2008, 11:27

No to dzisiaj wznawiamy rozgrywki pełną parą.
Już na samym początku zapowiada nam sie wspaniałe widowisko w meczu pomiędzy OL a Toulouse.
Faworytem spotkania są oczywiście goście, choć ostatnimi czasy bardzo ciężko gra nam się z tym zespołem.
Toulouse jest rozczarowaniem rundy jesiennej, gdyż zajmuje dopiero 12 miejsce, mimo tego budzi respekt innych zespołów ponieważ mają w składzie super-snajpera Elmandera. Dzisiejszy mecz można więc nazwać pojedynkiem dwóch napastników Benzema vs Elmander.
W tym meczu nie zobaczymy jeszcze nowych nabytków Lyonu (Crosas i Delgado).

Mecze pomiędzy tymi drużynami na Stade Gerland:
3 OL - 3 remis - 0 Toulouse

Kadra:
Toulouse:
Ru.Riou, Douchez - Cetto, Arribage, Fofana, Ebondo, Ilunga - Fabinho, Dieuze, E.Capoue, Sirieix, Mou.Sissoko, Batlles, Arrache - Elmander, Bergougnoux, Gignac, Dupuis

Kontuzjowani: Congre (kostka), Paulo Cesar (kostka), Mathieu (stopa), Dao (kostka), Jonsson (kostka)
Zawieszony: M'Bengue
PNA: Mansaré (Gwinea), Emana (Kamerun), Constant (Gwinea, Santos (Tunezja)

OL:
Coupet, Vercoutre - Reveillere, C.Anderson, Squillaci, Paillot, Grosso - Bodmer, Kallstrom, Toulalan, Beynie, Juninho, Ben Arfa, Mounier, Benzema, Baros, Remy, Fred

Kontuzjowani: Clerc (udo), Govou (udo), Muller (kolano), Cris (kolano)
PNA : A.Keita (WKS)

A teraz trochę z innej beczki. OL przyjął wszystkie 3 oferty kupna Freda jakie zostały złożone (Tottenham, Portsmouth,PSG), tak więc Freda pozbywamy się na pewno. Osobiście chciałbym go widzieć w PSG, ale może zmiana kraju i ligi dobrze by na niego wpłynęła.

Najgorszą dla mnie wiadomością jest iż Milan Baros nigdzie się nie wybiera i zostaje w klubie :krzesło: mimo, że bliski był zmiany klubu. :krzesło:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 12 sty 2008, 23:59

No więc stało się jak się stać miało :wink: Niestety meczu nie miałem okazji zobaczyć, ale z reportażów na rożnych stronach wnioskuję, że pierwsza połowa (głównie pierwsze 15-20min) w wykonaniu naszego zespołu katastrofalne. Toulouse nas przycisnęło czego dowodem była strata pierwszego gola. Na szczęście świetna trójca (Ben Arfa,Juninho i Benzema) wyciągnęła nas z opresji i wygrali mecz.
Co do bramek, to ten samobój Revelliere bardzo przypadkowy, chciał chłopak wybić no ale sie nie udało.
Bardzo ładny gol Hatema no a gol Juninho to już majstersztyk, chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten człowiek najlepiej wykonuje rzuty wolne na całym świecie. :lol:
Debiut w Ligue 1 zaliczył dzisiaj młody i perspektywiczny Anthony Mounier.
Na szczęście umacniamy się na pozycji lidera. A depczący nam po piętach Nancy, nie zdołało wygrać meczy wyjazdowego z dobrze spisującym się zespołem z Caen.

Bramki:
Revelliere samobój 0-1
Ben Arfa 1-1
Juninho 2-1
Benzema 3-1
Fabinho 3-2

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 13 sty 2008, 9:31

1/16 Pucharu Francji

Strasbourg (L1) - Metz (L1)
Bordeaux (L1) - Le Mans (L1)
Lorient (L1) - Rennes (L1)
Marseille (L1) - Brest (L2) albo Monaco (L1)
Angers (L2) - Nice (L1)
Sochaux (L1) - Montpellier (L2)
Bastia (L2) - Auxerre (L1)
Croix-de-Savoie (CFA) - Lyon (L1)
Lyon-Duchere (CFA 2) - Lille (L1)
Carquefou (CFA 2) - Nancy (L1)
Le Poiré-sur-Vie (CFA 2) - PSG (L1)
Sedan (L2) - Nantes (L2)
Paris FC (N) - Dijon (L2)
Arles (N) - Niort (L2)
Boulogne-sur Mer (L2) - Tours (N)
Amiens (L2) - Ajaccio GFCO (CFA)

Lyon na szczęście trafił na słabego przeciwnika. Jednak we Francji ten puchar jest bardzo ważny i większość drużyn gra w podstawowych składach, to i tak widzę, że LYon będzie mógł dać pograć rezerwom i mimo tego powinni bez problemu wygrać.
Najciekawiej zapowiadają się oczywiście mecze z udziałem pierwszoligowców, choć w innych meczach może dojść do wielkich niespodzianek.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 15 sty 2008, 7:12

No to dziś czeka podobiecznych Perrina kolejny mecz. Tym razem na wyjeździe zmierzą się z całkiem dobrze radzącą sobie ekipą z Le Mans.
W poprzedniej rundzie oba te zespoły bez problemowo rozprawiły się ze swoimi przeciwnikami. Liczę na dobrą gre gości i awans do kolejnej rundy w Coupe de la Ligue. Od sezonu 03/04 Le Mans nie potrafiło w 8 meczach urwać ani jednego pkt mistrzom francji.
Miejmy nadzieję, iż w tym meczu zadebiutuje choćby jeden z nowych nabytków. IMO chciałbym zobaczyć Delgado, bo to właśnie on ma w przyszłości w raz ze stara gwardia stanowic o sile zespołu. Mecz może sie okazać duzo trudniejszą przeprawą niż się tego spodziewam, choć braki w kadrze Le Mans bardzo poprawiają nastrój przed mecze. :P
U nas zabraknie najprawdopodobniej wciąż kontuzjowanego Govou i Crisa, który podobno na dniach ma wrócić do kadry w pełni zdrowia oraz Keite, który wyjechał na PNA.

Kadra OL:
Coupet, Vercoutre - Clerc, Reveillere, Cleber Anderson, Squillaci, Paillot, Grosso - Bodmer - Kallstrom, Toulalan - Crosas, Juninho, Ben Arfa, Mounier, Delgado - Benzema, Baros, Fred, Remy

Kontuzje: Govou (udo), Muller (kolano), Cris (kolano)
PNA: K.Keita (WKS)

Kadra Le Mans:
Y.Pele, Roche - Louvion, Calve, Baal, Pinault, Bouhours - Matsui, Douillard, Coutadeur, Yebda, Loriot, M.Dossevi- Maiga, Le Tallec, El-Bahri, Al.Keita, De Melo

Kontuzje: Samassa (ścięgno), Paulo André (reedukacja), Basa (udo)
Zawieszony : Cerdan
PNA: Romaric (WKS), Gervinho (WKS), Ib.Camara (Gwinea), Sessegnon (Benin), Ben Frej (Tunezja)

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 19 sty 2008, 12:13

Co teraz Lyon zrobi to ja nie wiem :roll: Juninho zabraknie przez miesiąc, jest to wielka strata dla klubu, ale myślę, że Crosas (ewentualnie Delgado) zajmą jego miejsce na tą chwilę i pokażą się z jak najlepszej strony.
Katastrofą jest też fakt, iż poważnej kontuzji kolana doznał Anderson, który miał zapełnić lukę po kontuzjowany Crisie, mimo tego, że Cris najprawdopodobniej wraca do składu to nie możemy wymagać od niego od razu jakiś fajerwerk. Więc po raz kolejny wychodzi luka w obronie w naszym zespole, a Aulas z Perrinem nic sobie z tego nie robią :roll:

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 23 sty 2008, 7:25

Już dziś zmierzymy się z całkiem dobrze spisującą się drużyna z Lorient. Podopieczni Perrina są ostatnio w fatalnej formie o czym świadczy porażka z Lens aż 3:0. Zespół ze Stade Gerland nękany jest przez kontuzje swoich najważniejszych zawodników, właśnie przez nie ze składu wylecieli Juninho,Govou,Anderson,Cris czy Muller. Musimy ten mecz zwyciężyć, gdyż mamy tylko 3pkt przewagi nad coraz lepiej spisującą sie drużyną z Bordeaux. Mecz nie będzie łatwy o czym świadczy ostatnie zwycięstwo drużyny Lorient z PSG oraz fakt, iż to własnie drużyna z Lorient pokazała w rundzie jesiennej wyższość nad zespołem z LYonu wygrywając mecz 1-0(było to pierwsze i jedyne :lol: zwycięstwo tego zespołu nad OL). IMO wygramy ten mecz, gdyż na własnym boisku jesteśmy najlepszą drużyną :wink:

Kadry na mecz:
Lyon:
Coupet, Vercoutre - Reveillere, Squillaci, Paillot, Grosso, Clerc - Bodmer, Kallstrom, Toulalan, Crosas, Delgado - Ben Arfa, Mounier, Benzema, Baros, Remy, Fred
Kontuzjowani: Juninho (stopa), C.Anderson (kolano), Govou (udo), Müller (kolano), Cris (kolano)
PNA: A.Keita (WKS)

Lorient:
Audard, Cappone - Boutruche, Cantareil, Ciani, Genton, Jallet - Abriel, Ewolo, Jouffre, Le Pen, Mansouri, Marin - Bourhani, Saïfi, Vahirua, Moura, F.Robert
Kontuzjowani: Namouchi (kolano), Benatia (udo), Morel (kostka), Marchal (udo), Hautcoeur

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 sty 2008, 19:28

Chciałem wczoraj obejrzeć Olympique Marsylia- Caen, ale SopCast zawiódł. :? Dlatego pozostał mi tylko skrót.

Wynik zajebisty, bo gospodarze wygrali aż 6:1. Pierwsi bramkę strzelili goście już chyba w drugiej minucie. Z prawej strony dośrodkowywał Gouffran, a Toudic wpakował piłkę do bramki. Marsylczycy wyrównali w 27 minucie za sprawą Cisse. Po dośrodkowaniu z rzutu wolnego, ten z bliskiej odległości strzelił gola. Pięć minut przed przerwą dwa razy na listę strzelców wpisał się Valbuena. Tak pięknych bramek dawno nie widziałem. Pierwszy gol- miód. Drugi gol- cudo. Tak się jaram tymi bramkami, ale była no piękne. Zresztą on potrafi ładnie strzelić. Liverpool się o tym przekonał. Potem był już Cisse show. Oddal potężny strzał zza pola karnego i było już 4:1. Przy tej bramce asystował Nasri. Cisse skompletował hattricka 3 minuty po poprzedniej bramce. Dostał podanie od obrońcy, zszedł z lewej strony w pole karne i pewnie pokonał bramkarza. Wynik meczu ustalił Nasri. Kiwnął jakiegoś gracza Caen i skierował piłkę w lewy dolny rów bramki.

Na chwilę obecną Marsylia zajmuje 8 miejsce z 32 punktowym dorobkiem. Osobiście liczę chociaż na UEFA.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 27 sty 2008, 19:46

Muszę się z Toba zgodzić, bramki Valbueny majstersztyk.
guru pisze:Osobiście liczę chociaż na UEFA.
IMO jest to całkiem prawdopodobne, gdyż jak widać Marsylczycy naprawdę się rozpędzili i nabrali wiatru w żagle, a że jest to zaraz po OL mój ulubiony klub jeśli chodzi o Ligue 1 to życzę im zawsze 2 miejsca :lol:
Gorzej będzie, jeśli spoczną na laurach albo okaże się, że po tym meczu rozluzowały im się celowniki.

Dzisiaj natomiast zapowiada się kolejne ciekawe widowisko, a mianowicie OL zagości u drużyny St Etienne. Można ten mecz nazwać jakimiś derbami jeśli chodzi o Ligue1, dlatego liczę na świetny, pełen bramek mecz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”