Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 261

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 sie 2011, 17:51

Co się stało, że sędzia doliczył aż 11 minut? Mecz włączyłem dosyć późno i nie wiem o co chodzi. :P

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 27 sie 2011, 17:54

Fatalna kontuzja Drogby, który został znokautowany przez GK Norwich.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 27 sie 2011, 18:03

No to mamy chyba nowego bohatera na Stamford... Torres pewnie pozazdrości rodakowi skuteczności :P Debiut Lukaku też na plus. Boję się jedynie co z Didierem...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 sie 2011, 18:06

Fatalnie wyglądał ten upadek Drogby. Przy takim pieprznięciu w ziemię można się było nieźle połamać :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 sie 2011, 18:07

Kolejny przeciętny mecz Chelsea w którym na zbyt wiele pozwalali swoim rywalom. Podobnie jak z Wba przy odrobinie farta gości(a może umiejetności bo to jak WBA w zeszłym tyg. spieprzyło przy stanie 1-0, dwóch na jednego przed Cechem to parodia) mogły te mecze skończyć się remisami, a nawet porażką. Ale cóż sztuką jest też wygrywać takie mecze, bo one w wielu przypadkach potem decydują o majstrze, Chelsea już w poprzednich latach wielokrotnnie pokazała, że to potrafi. Niemniej jednak cały sezon tak się przejechać nie da i gra Cfc musi uleć znacznej poprawie jeśli chcą mieć majstra.

a tak btw. tak sobie pomyślałem, że Lukaku już był od wielu lat przymierzany do Chelsea jako następca Drogby, więc po jego przyjściu transfer Torresa jawi się jeszcze bardziej jako kompletnie niepotrzebny. Mieć 3 niemal identycznych napastników na jedno miejsce, ale cóż nie moja kasa a Romana.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 sie 2011, 18:11

Drogba :( Jak już wybiegł od pierwszych minut, to szkoda, że tak szybko zakończono jego rywalizację o miejsce w składzie z Fernando Torresem. Wyglądało to niestety fatalnie. Teraz tylko czekamy na diagnozę i... Drogbę.

Byłem nastawiony sceptycznie do Hiszpana z Valencii, jak widać niepotrzebnie. Kreatywny piłkarz, lubiący błysnąć ciekawym zagraniem, do tego dołożył gola. Świetne wejście do drużyny zaliczył Mata :wink:

Debiut Lukaku nieco gorszy niż Maty, ale teraz będziemy częściej potrzebowali Belga. A wszystko przez kontuzję Didiera. Miał okazję do strzelenia gola, jeszcze czekać jak się ogra i zgra i będziemy mogli mieć z niego sporo pożytku :)

Hilario dziś też bardzo pewny pomimo tego błędu.

Dodam, że wiele po tym sezonie nie oczekuję, po majstra pewnie sięgnie (jak zwykle :roll: ) MU. Ogólnie jak na razie dużo nam do nich brakuję, trzeba w grze jeszcze sporo poprawić. Nie można też zapominać o City, teraz będzie bardzo ciężko o miejsca 1-2.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 sie 2011, 18:14

guru pisze:a mnie ta Chelsea wygląda jak zbiorowisko wypalonych piłkarzy.
Zgadzam się. Muszą coś zmienić w ofensywie. Zobaczymy co z Torresem. Wcale bym się nie zdziwił gdy jego nowym klubem w zimie lub po sezonie będzie Malaga lub PSG.
Ciekawe co z Drogbą.

Najlepszy horror :?: Postawić na Chelsea, włączyć mecz i oglądać.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 sie 2011, 18:19

Straszna kontuzja Drogby. Oby to nie bylo nic powaznego.

Mata zaliczyl udany debiut szkoda, ze kosztem De Laeta, ktory asystowal przy tej bramce. Belg naprawde gral do tego momentu fajne zawody kilka razy ratujac zespol przed utrata gola.

Chelsea niepewna szczegolnie na tylach, Norwich spokojnie moglo ugrac dzis remis na Stamford gdyby nie rajd Ramiresa. Duzo do poprawy ale Niebiescy punkty dopisuja a wlasnie takie mecze jak wspomniano wczesniej decyduja o mistrzostwie.

Awatar użytkownika
marCHELSinio
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marCHELSinio » 27 sie 2011, 18:22

Mirek15 pisze:Zobaczymy co z Torresem. Wcale bym się nie zdziwił gdy jego nowym klubem w zimie lub po sezonie będzie Malaga lub PSG.
Gra Fernando nie jest najgorsza, są zawodnicy, którzy zasługują bardziej na wylot. Potrafi rozegrać, uderzyć, tylko cholera bramek brak ! :|

Swoją drogą, przypomniała mi się akcja z meczu CFC - Arsenal, kiedy to z boiska znoszony był Terry po kopnięciu przez któregoś z defensorów Armatek. Ktoś pamięta ile czasu John odpoczywał ?

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 27 sie 2011, 19:06

Kolejne słabe zawody w wykonaniu Chelsea. Cieszą kolejne 3 pkt zdobyte po ciężkich meczach. Przypominam sobie poprzedni sezon jak Chelsea niszczyła każdego wygrywając po 4,5 -0 i wiadomo co się później stało. Dlatego, nie przywiązuję takiej wagi do gry zespołu w tym okresie sezonu. Mam nadzieję, że forma będzie wzrastała u poszczególnych zawodników i gra Chelsea będzie wyglądała inaczej.

Bosingwa zagrał kolejny bardzo dobry mecz. Powoli pokazuje, że wraca do formy z poprzedniego sezonu. Bramkę, która strzelił to palce lizać :P Podobała mi się gra w obronie Ivanovica. Również gra debiutantów była na plus. Mata nie mógł się odnaleźć na boisku, ale bramkę strzelił, kiedy nadarzyła się 100 % okazja. Lukaku jeszcze nie raz pokaże, że drzemie w nim ogromny talent.

Martwi natomiast kontuzja Drogdy, która wyglądała bardzo poważnie. Trzeba liczyć, że nie jest to nic poważnego. Również może martwić brak bramek Torresa i słaba forma Lampsa ( która i tak się troszkę poprawiła w porównaniu z ostatnim meczem).

Awatar użytkownika
didier_cf
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: didier_cf » 27 sie 2011, 19:30

Trzy punkty cieszą, choć po ostatnim gwizdku sędziego miałem wyraz twarzy taki jak ten goszczący na twarzy Villasa-Boasa. Niestety nawet gol Maty nie poprawił nastroju po sytuacji z kontuzją Drogby. Oby to nic poważnego, bo nawet jeśli Didi dzisiaj nie zagrał wielkiego meczu to wciąż jest dla nas bardzo ważnym ogniwem.

Hilario - zawalił gola, a od tego momentu zaczęły się nerwy w drużynie, dlatego dla mnie dzisiaj mecz na minus.

Bosingwa - gol pierwsza klasa, ale też zaliczył kilka prostych strat, po których piłkarze Norwich wychodzili z kontrą. Generalnie jednak ciągnie swoją dobrą formę.
Terry, Ivanovic - bardzo dobre występy, do tego drugiego nie mam za złe za utratę gola, większa w tym zasługa Henrique, dlatego jestem zadowolony z postawy naszych stoperów. Ivanovic > Alex
A. Cole - w ofensywie dosyć mizernie, z WBA było znacznie lepiej, lecz pod względem gry defensywnej bez zarzutu.

Lampard - oby ten gol był dla niego jakimś przełomem, bo kolejny przeciętny występ. Zaczynam tęsknić za wielkim Frankiem.
Mikel - słaby występ, faul na żółtą kartkę zwieńczeniem jego całego występu.
Ramires - dobre zawody, akcja z 80. minuty podobna do tej z City z zeszłego sezonu. Wówczas strzelił na 2:0, teraz zdobył dla nas jedenastkę.

Malouda - fatalny mecz, nic ciekawego nie zagrał, słusznie zmieniony.
Drogba - strzał z rzutu wolnego i kilka niezłych piłek do Torresa. Średni występ, ale oby szybko się wykurował.
Torres - ile można czekać?

Mata - właściwie nic po wejściu na boisko nie wniósł, ale gol w debiucie może mu tylko pomóc.
Lukaku - aż szkoda, że nie strzelił, bo mu się należało pomimo kilkunastu minut spędzonych na boisku. Waleczny, ambitny, widać, że bardzo mu zależało. Tak trzymać!
Anelka - ładnie wymieniał piłkę z Matą, czy z Lukaku, uspokoił, zwolnił grę, jego doświadczenie pomogło w ostatnich minutach.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 sie 2011, 21:23

Ulises Davila oficjalnie w Chelsea

Obrazek

A teraz ja się pytam kto to jest? :lol: Wcześniej słyszałem, że mamy go zakontraktować i oddać na wypożyczenie bodajże do Vitesse

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 27 sie 2011, 21:35

Ulises Davila- reprezentant Meksyku do lat 20.Ulises może grać jako ofensywny pomocnik bądź napastnik. Davila to niezwykle obiecujący piłkarz.Był wiele razy obserwowany przez scoutów Chelsea :) Też słyszałem, że ma iść na roczne wypożyczenie do Vitesse. W wkrótce zapewne się okaże czy AVB widzi go w składzie zamiast np. Kalou, czy też będzie on wypożyczany.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 28 sie 2011, 12:06

Przegapiłem 80% część meczu z powodu dupowatego streamingu ;/ Coś jest nie tak z moim netem muszę pogadać z administratorem mojej sieci. Prędkość neta ok 30 Mb/s a najgorszy streaming tnie jak cholera niczym na radiówce w czasie burzy.

Widziałem nie wiele więc nie mogę zbytnio wypowiadać się na temat całego meczu. Lukaku miał dobry debiut wyglądał wg mnie raz lepiej niż Torres, który jakoś nie ma chęci strzelać bramek :zgon: ile można czekać do chu** osobiście wole zobaczyć Lukaku przeciwko MU bo jest większa szansa, że strzeli bramkę. Mam nadzieję, że Cech powróci miedzy słupki bo nie możemy tak tracić bramek...wg raportów powinien być już gotowy do następnego meczu. Mata dobry debiut był aktywny strzelił bramkę chociaż mógł podać do Lukaku, który by miał 100% sytuację, żeby strzelić, ale bramkę wsadził więc nie można go winić. Szkoda Didiera co ten bramkarz w ogóle se myślał z tą interwencją mógł chociaż oczy otworzyć pacan. Mam nadzieję, że Didier szybko powróci na boisko i nie będzie odczuwał skutków tego starcia...

Co do nowego nabytku to się nie dziwię, że kupiliśmy akurat meksykanina, bo ostatnimi czasy reprezentacja Meksyku zrobiła masywne postępy wygrywając CONCAFA a reprezentacje do lat 20 i 17 zajęły odpowiednio 3 i 1 miejsce w turniejach między narodowych. Myślę, że można się spodziewać więcej młodzieży z Meksyku w Europie w najbliższym czasie. Znam zawodnika tylko z FM jak chyba większość więc nie mogę powiedzieć nic więcej na jego temat.

btw. jak dzieciak z Meksyku dostał pozwolenie na prace w UK a Serb Rajković, który zaliczył już mecze dla reprezentacji, nie! :think:

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 sie 2011, 12:18

KajoFC pisze:btw. jak dzieciak z Meksyku dostał pozwolenie na prace w UK a Serb Rajković, który zaliczył już mecze dla reprezentacji, nie! :think:
Sądzę, że jeszcze nie otrzymał - nie widzę powodu dla którego mieliby mu dać (biegle mówi po angielsku? :think: ). Tak jak w Arsenalu, tego Joela Campbella też potwierdzali, a okazuje się, że będzie trzeba go wypożyczyć, bo pozwolenia nie dali

Swoją drogą to ten Davila jakoś statystykami nie powala jak na gracza odpowiedzialnego za gre ofensywną - 21 meczów dla Guadalajary i... 0 goli :lol: Pewnie w pierwszym wywiadzie powie, że jego idolem jest Torres :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”