AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2655

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 11:03

Illaramendi już w Sociedad, jednak nie przeszkadza to, niektórym włoskim mediom, pisać, że zaczeliśmy rozmowy z Realem o darmowym wypożyczeniu.

Ranocchia chcę odejść z Interu a my mamy być zainteresowani.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 26 sie 2015, 11:08

Kurde końcówka mercato zamiast poprawić nam humory tylko je pogorszy chyba. Ja tam od jakiegoś czasu aż boję sie wchodzić na strony sportowe, w obawie co tam o Milanie mogę przeczytać. Co dzień to gorzej. Wczoraj czytam, że interesujemy się Lamelą, a Zenit zszedł z ceny za Witsela. Dzisiaj czytam, że Witsel prawdopodobnie w Juve, a Lamela prawdopodobnie w Interze. Co będzie jutro?

Dużo osób pisało, że to mercato będzie decydujące dla Łysego. Słynne "dajcie mu kasę to zbuduje dobrą kadrę". Dla mnie to co się dzieje od pewnego czasu świadczy tylko o jednym, czas Łysego minął. Nawet jak ten Witsel przyjdzie, nawet jak do niego dojdzie 2 pomocnik, nie zmieni to raczej mojego zdania na ten temat. Ilość rzeczy jakie Łysy musiałby zrobić, żebym zmienił zdanie jest tak duża, że przy jego tempie pracy i przez 2 mercato się nie wyrobi :P
Niech przyjdzie normalny DS, osoba która nie będzie dawał królewskich kontraktów anonimowym piłkarzom, która będzie znała więcej jak 3-4 agentów, ale nie będzie im wyświadczała głupich przysług, która wreszcie wprowadzi trochę normalności do tego klubu.

Jeśli prawdziwe są podawane w mediach punkty słynnego regulaminu Mario, to to jest wstyd i kompromitacja Milanu. Przecież te punkty są na poziomie szkoły podstawowej. Jak my musimy od piłkarza wymagać, by zachowywał się zgodnie z tymi punktami to naprawdę świadczy jak nisko upadliśmy.

Ten kryzys giełdowy faktycznie może mieć jakiś wpływ, ale wobec tego skąd Inter ma kasę? Jego właściciel też pewnie działa na azjatyckich giełdach.

A na koniec kolejny raz pytam się gdzie są odejścia z klubu?!

p.s. Jedzie ktoś jutro na zlot MCP? :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 11:16

Do końca okienko został niecały tydzień, ale jak dla mnie jakkolwiek się ono zakończy to Galliani jest dla mnie skończony. On nie potrafi zbudować drużyny a to jest ważniejsze niż wielkie transfery.

A i bym zapomniał - ależ ten Galliani biedny, znów mu zakręcono kurek z kasą. To wszystko wina Berlusconiego.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 12:58

Milan have contacted Bayern Munich to inquire about their 20-year-old midfielder Pierre-Emile H?jbjerg, according to Kicker.
Czyli, chyba,liczymy na litość i szukamy klubów i piłkarzy, których da się wypożyczyć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 13:35

Za tą kasę, którą wydał Galliani mogliśmy mieć w tym momencie Witsela, Romagnolego i Baccę. O wiele lepiej to by wyglądało i teraz można by było myśleć o jakiś okazjach/wyp0życzeniach. A tak teraz nie ma już kasy i pomoc nasza nie daje żadnych szans na pomyślną walkę o awans do LM co było wiadome od czerwca.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 26 sie 2015, 14:17

Boban: Przestańmy w końcu mowic o Balotellim. On niczego nie dokonał!

to jest naprawde nieslychane ze taki pilkarz robi taka forere w mediach. tak przecietny.
i Milan go bierze. heh, zamiast kupic jednego Gundogana ktory molgby zmienic gre to biora ta krabrna gwiazdeczke. coz. zycze powodzenia.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 26 sie 2015, 15:23

FRYDERYK SZOPEN pisze:to jest naprawde nieslychane ze taki pilkarz robi taka forere w mediach. tak przecietny.
Furorę robi po pierwsze ze względu na zachowanie a po drugie to jednak nieprzeciętny talent (zwłaszcza w porównaniu z młodymi włoskimi napastnikami ostatnich lat...)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 17:15

Podobno Matri ma być wypożyczony z częścią pensji opłacanej przez Milan :rotfl4: Podobno Paletta opuścił Milanello i pójdzie na wypożyczenie do Atalanty. Znając życie będziemy opłacać część jego pensji. Nie licząc tych, którym się skończyły kontrakty Galliani nie potrafi pozbyć się żadnego niechcianego gracza. No poza El Shaarawym i Ramim, ale to żaden problem oddać ich na takich warunkach na jakich oddał.

To, że Balotelli nadal jest w poważnej piłce (mimo tego całego cyrku można powiedzieć, że w jakimś stopniu Milan jest poważny) zamiast kopać za oceanem lub u szejków to zasługa przede wszystkim idotyzmu naszego zarządu z Gallianim na czele. W mniejszym stopniu mimo wszystko Raioli (akurat jeżeli chodzi o to okienko), bo szukał dwa miesiące i frajera nie znalazł na Mario to wtedy postanowił wykorzystać tego największego. Jedno jest pewne - gdyby Raiola nie był jego agentem to już dawno by o nim słuch zaginął a on sam by takich pieniędzy nie zarobił.

Nie wiem co mnie bardziej śmieszy samo przyjście Mario czy wiara dość dużej części kibiców Milanu w jego odmianę czy próby wciskania przez kibiców i media Mario na pozycję ofensywnego pomocnika (trochę mi to przypomina jak LGdS wciskała Kakę jako następce van Bommela i ustawiała go przed obroną)...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 17:53

Transfery z klubu to problem od paru lat. Juventus chciało sie pozbyć Matriego to znalazł się głupek i dał 15 mln, ten sam głupek dał mu podwyżkę i teraz wciska go opłacając pensję, gdzie popadnie.

Ręce opadają czasami.

Mario na ofensywnym pomocniku to wymysł jakiegoś idioty. Nie mniej jednak Mario parę bramek strzeli, nieważne w jakim humorze. To jest o te parę bramek więcej niż Matri, a przychodzi na takich samych warunkach finansowych i o 15 mln taniej od bombardiera.

W Zimie możemy go oddać bez problemu, co nie zawsze z Matrim się udawało. On tu nie jest jako zbawiciel tylko jako rezerwowy, odstawiając na bok sentymenty, tylko Menez w tej kadrze ma to coś, obok Mario, że potrafi zrobić coś z niczego. Problem też dzielą wspólny, tylko różnej wielkości.

Głowy nie naprawimy, nie ma co sie tu rozpisywać.
Czy uważam ten transfer za potrzebny :?: Nie, tak samo jak transfer Matriego, kilka lat temu, bezsensowny. Ale jak mam wymienić Matriego na Balotellego to jestem w stanie ten ruch zrozumieć.Matri nie dawał nic zespołowi , nie mówiąc o gwarantowaniu czegokolwiek, Mario grając coś gwarantuje, ale czy coś da zespołowi to będzie zależało też od Mihajlovica.

Gdzie są Galliani pomocnicy... :?:

I oddajemy obrońcę, który, w odróżnieniu od Alexa , Zapaty, Mexesa, gwarantował w miarę stałą formę i przyzwoite występy. Brawo.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 18:06

Matri kosztował 12 mln a nie 15.

Milan miał być wreszcie poważnym klubem. Przyjście Balotelliego pokazuje, że tak nie jest. Gość, którego nie chciał żaden klub, gość który nie zagrał ani jednego meczu od sierpnia, gość który w tamtym roku miał więcej kartek niż bramek, gość który od początku wakacji nie trenował z zespołem i gość który po odejściu z Milanu powiedział, że to był błąd podpisując z Milanem umowe nagle trafia do nas, bo jego agent nie miał go gdzie umieścić. Balotelli, który jest zupełnym przeciwieństwem tego co chcemy widzieć w Milanie. Nie taki Milan chciałem widzieć. Nie wspominając o tym, że tak sformułowana umowa to idiotyczny pomysł.

Różnica między Matrim a Balotellim jest taka, że ten pierwszy może nie ma wielkich umiejętności, ale on ma bliżej do bycia profesjonalnym piłkarzem niż Balotelli. Dlatego mimo znanego mojego stosunko do Matriego i do Balotelliego sto razy wolę w klubie tego pierwszego. Balotelli się nigdy nie zmieni i nigdy nie będzie takim piłkarzem jak mógłbyć. Owszem może strzeli parę bramek, ale jego przygoda z Milanem skończy się tak jak zawsze.

Balotelli to taki transfer w stylu jakby miał wrócić Muntari, bo przecież lepszy niż Nocerino.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 18:20

Mete ja się z Tobą zgadzam. Tylko uważam, że ten transfer należy rozpatrywać tylko pod kątem sportowym a nie mentalnym czy sentymentalnym.
Wzięliśmy granat na ławkę a wywalimy z niej niewypał. Oczywiście to może zadziałać w dwie strony, ale ryzyko jest żadne, bo jego nie kupiliśmy i nie musimy.

Jak widzę profesjonalnego piłkarza, z wysokimi zarobkami, który bryluje tylko na Twitterze to mnie szlak trafia. Mario rozliczymy za parę tygodni/miesięcy a o dokonaniach Matriego możemy pisać teraz.

Co do poważnego klubu, to chyba Galliani rozwiał wątpliwości wydając 83 mln bez wzmocnienia formacji, która od kilku lat w tym klubie przypomina kabaret.
Bo Bertolacciego za wzmocnienie, póki co, nie uważam.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2015, 18:30

Ładna manipulacja tutaj przeszła - artykuł o tym, że Milan chce tylko wypożyczać piłkarzy do końca okienka, dotyczyła defensywnego pomocnika, a nie wszystkich pomocników.

Do tej krytyki Gallianiego za to okienko należy dorzucić jeszcze jeden, dla mnie bardzo istotny, argument:
Mieliśmy w zeszłym sezonie sześciu środkowych obrońców: Ramiego, Mexesa, Zapatę, Palettę, Alexa i Bonerę. Ta ostatnia dwójka z oczywistych względów została odpalona i prawdopodobnie niedługo pożegnamy też Brazylijczyka.
Bardzo dobrą rundę, pomimo burdelu w zespole, zanotował Paletta. W zamian został odpalony. Naprawdę przyzwoity pobyt w Milanie zanotował Rami, ale został skreślony z uwagi na kłótnię z Inzaghim - w konsekwencji kosztowało go to transfer, choć sam Francuz odchodzić nie chciał, a zmieniliśmy trenera.
Skoro trener chciał Romagnoliego, to ja jestem całkowicie za tym pomysłem. W klubie jest potrzebnych pięciu środkowych, a Sinisa poprosił o Romagnoliego i Ely'ego. Ok, to jest rozsądne.
Galliani w tej sytuacji powinien był przez moment pomyśleć i zostawić w klubie 3, góra 4 obrońców. Bonerze i Mexesowi wygasały kontrakty i jak jestem za pozostaniem Francuza, tak skoro reszta globu nie chce Alexa (o czym Galliani wiedział pewnie ze dwa miesiące temu), to trzeba było obu pożegnać. Z pozostałej czwórki Rami i Paletta bronili się sportowo, Alex był do odstrzału, a Zapata jest cały czas jeszcze dość młody. Galliani winien był więc odstawić Brazylijczyka i go wystawić na sprzedaż, a zostawić za wszelką cenę Ramiego, skoro ten był zwyczajnie solidny.
Tymczasem z całkowicie niejasnych dla mnie powodów zostanie w klubie prawdopodobnie Alex, a odchodzi Paletta, który w ostatnich miesiącach jest naszym najlepszym środkowym. Jest w klubie Mexes, a pożegnaliśmy młodszego i bardzo dobrego Ramiego. Moim zdaniem to zestawienie środkowych jest zupełnie chybione i pomimo ściągnięcia Romagnoliego osłabiliśmy się, a to będzie postępować wraz z oddaniem Paletty.
Głupota.

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 26 sie 2015, 18:38

Każde źródło pisało, że wszelkie wzmocnienia gotówkowe zostały zablokowane, słowa nie było o DM, więc nie wiem dlaczego piszesz o manipulacji.
Galliani ma się opierać na wypożyczeniach z wykupem, co znacznie ogranicza pole manewru. Przyjmując, że te plotki to prawda.

Na szczęście Paletta idzie na czyste wypożyczenie, więc za rok może wrócić, gdy trochę posprzątamy na tyłach.

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 26 sie 2015, 18:39

To na kogo poszczególnie wydaliście ten hajs?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 sie 2015, 18:42

Ładna manipulacja tutaj przeszła - artykuł o tym, że Milan chce tylko wypożyczać piłkarzy do końca okienka, dotyczyła defensywnego pomocnika, a nie wszystkich pomocników.
Artykuł podany powyżej jasno przedstawia, że Silvio zablokował wszelkie operacje finansowe. Może wreszcie przejrzy na oczy gdzie jest problem? Za parę dni się przekonamy czy to prawda.
To na kogo poszczególnie wydaliście ten hajs?
Bacca (30). Romagnoli (25), Bertolacci (20), Adriano (8).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”