AC Fiorentina (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Fiorentina w lidze?

1-4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
2
67%
8
0
Brak głosów
9-12
1
33%
Poniżej 12
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: AC FIORENTINA (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 lut 2010, 0:01

Nie twierdze, ze nie ma problemu już w ogole. Nasi lekarze wykryli co i jak trzeba zrobić, żeby zminimalizować ryzyko kontuzji.

Od ostatniej kontuzji już trochę minęło. Okres przygotowawczy przepracował bez żadnego urazu, wiec wszystko jest na dobrej drodze.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 kwie 2010, 23:11

Coś jednak się ktoś pomylił jeśli chodzi o układanie się Interu i Fiorentiny :wink: Trzymajcie jutro kciuki za Romę, chociaż ta może odpuścić PW z racji tego, że Scudetto zależy już tylko od nich.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 kwie 2010, 17:37

Trybunał Antydopingowy pracujący przy Włoskim Komitecie Olimpijskim na dziewięć miesięcy zawiesił Adriana Mutu za stosowanie dopingu. Napastnik Fiorentiny w styczniu dwukrotnie został przyłapany na stosowaniu niedozwolonych środków.

W trakcie badań przeprowadzonych po spotkaniu ligowym z Bari oraz meczu Pucharu Włoch z Lazio Rzym w jego organizmie wykryto sibutraminę. Poniedziałkowy wyrok oznacza, że 31-letni reprezentant Rumunii na boisku będzie mógł się pojawić 29 października. W karę wliczony został mu bowiem okres dwumiesięcznego zawieszenia.

To już druga dyskwalifikacja w jego karierze. W 2004 roku, w czasie gry w Chelsea Londyn, przyłapano go na zażywaniu kokainy.
Środki na odchudzanie, taaa.
Pomyłka, taa.
Koniec Mutu w profesjonalnym futbolu, a przynajmniej mam taką nadzieję. Przyszły sezon do lutego-stycznia ma z głowy ze względu na brak ogrania, zresztą będzie się za nim ciągnąć smród.

schmeichel97
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 19 kwie 2010, 21:25

Wziął przykład z Wawrzyniaka :boje się:

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 26 sie 2010, 11:04

No i tak jak pisałem w jakimś tam temacie. Sportowa sylwetka, nakręcony Artur i tylko kwestią czasu było, aż Frey zagrzeje sobie jakąś dobrą miejscówkę na ławie. No i proszę. W bodajże (bo nie jestem pewien) ostatnim sparingu, przed inaugurującym sezon, meczem z Napoli w pierwszym składzie wyszedł Boruc. Zagrał bardzo dobrze. Uchronił Fiorentinę przed wyższą porażką niż tylko 2:0. Po takim występie nie ma szans, żeby Frey był pierwszym bramkarzem przez cały sezon. Ba! On już teraz siedzi na dupie! 8)
Nie kminiłem tych, którzy uważali Francuza za lepszego bramkarza niż Boruc. Dlatego chciałbym ich w tym miejscu bardzo serdecznie pozdrowić i zadedykować The Holy Goalie Song (przyśpiewki, której jakiś włoski remix będzie można już niedługo usłyszeć na Artemio Franchi).

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 sie 2010, 11:15

Prosto i po staropolsku - jedna jaskółka wiosny nie czyni. Zwolennicy teorii wyższości Freya nad Borucem mają rację, Francuz jest lepszym fachowcem od Polaka. Artur jest zbyt ekscentryczny, potrafi zagrać świetnie, ale i beznadziejnie a we Włoszech równa forma i jak najmniejsza ilość indywidualnych błędów to u bramkarzy podstawa. Zresztą już w niedzielę sprawa będzie jasna. Viola na dzień dobry gra z Napoli i to zdaje się jest mecz kolejki.
Gdyby myśleć takimi kategoriami, Lewandowski też powinien z miejsca stać się podstawowym napastnikiem Borussii, wszakże przedsezonowe sparingi wyszły mu obiecująco.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 26 sie 2010, 11:26

Tyle, że ja swojego zdania nie wyrabiałem na podstawie sparingu z Valencią (bo on był tylko potwierdzeniem mojej teorii), ale na klasie obydwu bramkarzy. Nigdy w życiu nikt mi nie wmówi, że Frey to lepszy bramkarz od Boruca, który jeszcze niedawno, i pewnie już niedługo, znów będzie zaliczany do 3,4 najlepszych bramkarzy na całym świecie. Frey to dobry bramkarz, tu nie mam prawa zaprzeczyć, ale typ wyżej wała (na którym Boruc siedzi od dawna) nie podskoczy. A wpadki w Szkocji i reprezentacji? To tylko rok 2009, kiedy to wszystkie polskie bulwarówki przeprowadziły zmasowany atak na Boruca i zaczęły nawet nie z butami, a jakimiś trepofilcami, włazić w jego prywatne życie, przez co ten przytył, zajmował się innymi rzeczami niż piłka, czy wreszcie wytatuował sobie ten beznadziejny napis. Poprzednie słabe mecze (może ze 2, 3) zdarzały mu się najczęściej w meczu z Hibernianem, który nie wiem dlaczego, ale mu ewidentnie nie leżał. Ale teraz? Typ schudł chyba z 10 kilo, co wskazuje, że ma motywację. A Boruc z motywacją to bramkarz, któremu Frey może wydłubywać ziemię spomiędzy korków. 8)
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 11:27 przez brzycho, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 26 sie 2010, 11:31

nie. odwrotnie. frey jest po prostu lepszy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sie 2010, 11:46

No i tak jak pisałem w jakimś tam temacie. Sportowa sylwetka, nakręcony Artur i tylko kwestią czasu było, aż Frey zagrzeje sobie jakąś dobrą miejscówkę na ławie. No i proszę. W bodajże (bo nie jestem pewien) ostatnim sparingu, przed inaugurującym sezon, meczem z Napoli w pierwszym składzie wyszedł Boruc. Zagrał bardzo dobrze. Uchronił Fiorentinę przed wyższą porażką niż tylko 2:0. Po takim występie nie ma szans, żeby Frey był pierwszym bramkarzem przez cały sezon. Ba! On już teraz siedzi na dupie!
nic nie chce mówić, ale widziałem bardzo wiele takich spotkań w wykonaniu Freya.... tyle, że o punkty. Ja bym się bardzo cieszył jakby Boruc grał regularnie w lidze, którą lubie i oglądam, ale Frey to nie jest bramkarz, który może stracić miejsce po jednym udanym sparingu Artura. Boruc pewnie dostanie swoje szanse, może nawet w tej pierwszej kolejce skoro teraz jest w dobrej formie, ale nawet to nie oznacza, że Francuz stracił miano pierwszego.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 sie 2010, 11:51

Boruc to miał opinię jednego z najlepszych bramkarzy świata tylko w oczach polskich pismaków (ach te łączenie go z Barcą,Milanem,Arsenalem czy MU).Z całym szacunkiem dla Artura - co drugi klub w Premiership ma bramkarza co najmniej tak dobrego jak on.
Frey to obecnie jedna z legend Violi i jeden z najlepszych bramkarzy w Serie A - kuno Boruca oznacza jedno - dużą rolę odgrywają tu jakieś czynniki pozasportowe (Francuz domaga się wyższego kontraktu,jakiś konflikt etc.).

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 sie 2010, 11:59

brzycho pisze:Nigdy w życiu nikt mi nie wmówi, że Frey to lepszy bramkarz od Boruca (...)
Nic na siłę, to Twoje zdanie, ale...
brzycho pisze:(...) który jeszcze niedawno, i pewnie już niedługo, znów będzie zaliczany do 3,4 najlepszych bramkarzy na całym świecie.
:shock: :| :zgon: ...
brzycho pisze:To tylko rok 2009, kiedy to wszystkie polskie bulwarówki przeprowadziły zmasowany atak na Boruca i zaczęły nawet nie z butami, a jakimiś trepofilcami, włazić w jego prywatne życie, przez co ten przytył, zajmował się innymi rzeczami niż piłka, czy wreszcie wytatuował sobie ten beznadziejny napis.
Nie on pierwszy i nie ostatni padł ofiarą ataków prasy i opinii publicznej po słabych, a momentami wręcz katastrofalnych występach. Przez to przytył? Litości, nie od dziś wiadomo że Artur lubi dobrze zjeść i czasem coś do tego łyknąć. Swoją niedawną sylwetkę zawdzięcza tylko i wyłącznie gwiazdorskiemu podejściu do życia po tym jak wyrobił sobie w Europie przyzwoitą renomę i ewidentnie spoczął na laurach.
brzycho pisze:Ale teraz? Typ schudł chyba z 10 kilo, co wskazuje, że ma motywację. A Boruc z motywacją to bramkarz, któremu Frey może wydłubywać ziemię spomiędzy korków. 8)
Może ma, może nie i nikt poza nim tego nie wie, a już na pewno nie da się tego wydedukować po paru sparingach. Zejście z ewidentnej nadwagi do w miarę normalnej, sportowej sylwetki to nie przejaw rosnącej motywacji lecz powrót zdrowego rozsądku.
Reasumując, Boruc zawitał na Artemio Franchi jako zmiennik Freya, nie mniej nie więcej i to Francuz bezsprzecznie jest w tym momencie numerem 1 w bramce "Fiołków". Rozumiem że serce mocniej bije bo Polak gra w liczącej się ekipie Serie A, ale na Boga, niech to nie zakłóca jednocześnie percepcji. :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 sie 2010, 12:09

Z całym szacunkiem, ale nikt z was nie ma pojęcia co siedzi w głowie trenera Violi (dodatkowo nie było żadnego oficjalnego meczu jeszcze) więc pisanie kto jest 'na pewno' numerem jeden jest idiotyczne bo to tylko własne spekulacje nie mające potwierdzenie w rzeczywistości (o ile nie było jakiegoś wywiadu, że zostało to potwierdzone oficjalnie).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 sie 2010, 12:16

jakby Boruc był planowany na pierwszą 11 to Fiorentina by z miejsca sprzedała Freya za jakieś 15 mln euro. Po co im wart dużą kasę obrażony lider drużyny na ławie?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 sie 2010, 12:16

Z całym szacunkiem, ale nikt z was nie ma pojęcia co siedzi w głowie trenera Violi
Frey przez ostatnie lata był bramkarzem nie robiącym błędów w lidze, najmocniejszym punktem Violi, nawet Buffon przez ostatnie lata popełnił więcej od niego gaf i w zeszłym sezonie, dwóch równałbym go tylko z Julio z Interu. To po prostu absolutna ekstraklasa, którą Francuz przez kilka lat prezentuje na bardzo równym poziomie - podczas gdy Boruc w najlepszych czasach jedynie bywał na tym poziomie.
Więc Boruc równie dobrze mógłby wylądować na Anfield, gdzie przez parę spotkań grałby zamiast Reiny - czy to nagle uczyniłoby go pewniakiem w bramce Liverpoolu kosztem lepszego i równiejszego bramkarza? Bo taka sytuacja ma miejsce we Florencji. Jak pisano powyżej - Polakowi miejsce w bramce Violi kosztem lepszego i pewniejszego bramkarza może zagwarantować jedynie czynnik pozasportowy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 26 sie 2010, 12:32

Tak, ale kwestia kto jest lepszy (tutaj w sumie też rzecz względna bo dla mnie przykładowo Boruc w formie to podobna półka co Frey) ma w takiej sytuacji marginalne znaczenie. Nie wiemy kogo Mihajlovic planuje na numer 1 i dopiero po kilku oficjalnych meczach będzie można powiedzieć kto w klubie nim jest/będzie. Wiecie, to taka sytuacja jak dla mnie jak w Arsenalu. Też nie wiadomo było kto jest szykowany na nr 1 - Almunia czy Fabian.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”