Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 271

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 11:12

Taka cisza, to może ja napiszę :P

Agent Thomasa Gravesen'a miał już dojść do porozumienia z Celticiem Glasgow. Szkocki klub oferuje 3 mln euro w zamian za to, by Duńczyk mógł zmienić otoczenie. Real prawdopodobnie zaakceptuję tą ofertę, chyba że któryś za angielskich klubów zdecydowałby się ją przebić. W końcu one też jeszcze nie składają broni. Sam zainteresowany nie mówi konkretnie gdzie chce grać, jednak wszystko wskazuje na przeprowadzkę do Celtów :wink:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 28 sie 2006, 12:20

Zaza pisze:Odbiór piłki przez Diarre - zamiast pociagną gre samemu - wyprowadzić piłke w strefe ataku - zrobic przewage - to obaj DM szukali najbliższego piłkarza najczesciej cofającego się Raula - Diarra oddał piłke i się wrócił na swoja pozycje. Mało gry w duecie Emerson Daiira [ale to inna bajka bo to pierwszy mecz z soba o pkt.]

Drogi Zazo Dairra nie jest przyzywczajony do rozgrywania piłką , zauważ że w Lyonie było 3 piłkarzy od tego niezwykle kreatywnych i ofensywnych, musi trochę wody w wiśle upłynąć :D zanim bedziep odawał prostopadłep iłki ;D

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 sie 2006, 12:20

No to moze i ja cos dodam :P
Zgodnie z oczekiwaniami, Becks przedluzyl kontrakt z Realem o nastepne dwa lata, co oznacza, ze zostanie w klubie do czerwca 2009 roku. Widac, ze klub ciagle w niego wierzy (a raczej w jego zdolnosci marketingowe). Szkoda, ze niedawno lekka reka pozbyto sie bedacego w podobnym wieku Figo, dla ktorego La Liga byla idealnym miejscem, a ciagle z uporem stawia sie na Davida, ktory w Hiszpanii po prostu grac nie powinien :roll: No ale, jak to mowia - kazdy ma swoje priorytety :wink: Szkoda tylko, ze w przypadku Becks'a te sportowe nie sa najwazniejsze.
Ostatnio zmieniony 28 sie 2006, 12:34 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 12:33

Ehh...nasz nażelowany chłopiec zostaje :lol: W sumie nie ma nikogo lepszego w Real'u na ten moment, kto nominalnie grałby na tej pozycji. Wczoraj natrafiłem na relację Live ze spotkania z Villareal assurbanipal'a i chłop nie mógł się powstrzymać przed ukazaniem w pewnym momencie (po zejściu Becks'a z boiska) swego braku uwielbienia do tej postaci :lol: Szkoda, że nie pamiętam dokładnie tego sformułowania bo lekko się przy tym uśmiałem :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 28 sie 2006, 12:37

Becks przedłużył kontrakt do 2009 roku? Sjuper. :roll:
KibicReal pisze:W sumie nie ma nikogo lepszego w Real'u na ten moment, kto nominalnie grałby na tej pozycji.
Myślę, że z powodzeniem na jego pozycji mógłby występować Cicinho, bo na prawą obronę Capello raczej nie będzie go wystawiał ze wg. na jego braki w obronie. W zeszłym sezonie grał kilka razy na tej pozycji i było dobrze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 12:39

Premo pisze:Myślę, że z powodzeniem na jego pozycji mógłby występować Cicinho
ehhh...
RealFan pisze:W sumie nie ma nikogo lepszego w Real'u na ten moment, kto nominalnie grałby na tej pozycji.
:P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 sie 2006, 12:40

RealFan nie wiem czy w jego miejsce lepszy nie bylby Cici, przemianowany z obroncy na pomocnika :D W koncu atak lepiej mu wychodzi niz defensywa :wink: No ale Fabio mowil ze "zostal kupiony jako obronca" wiec chyba nie ma tematu :) W sumie trudno sie assurbanipalowi dziwic, majac na uwadze to, co Anglik pokazuje w Realu :wink: Stale fragmenty gry to troche malo. Szczerze :?: Wolalbym juz Juanfrana, przynajmniej jeden na jeden grac potrafi :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 12:47

makis - Tobie też trzeba zaznaczyć to samo, co Premo :> Nie mówię, że w ogóle nie ma lepszego, tylko nie ma lepszego, kiedy patrzeć na prawych pomocników bez przenoszenia Cicinho, czy Robinho :P Bo wówczas pozostaje nam tylko Juan Francisco Torres, a to trochę mało. Z tym jego jeden na jeden to bym nie przesadzał :P Jest w tym lepszy od Anglika, ale bez przesady.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 sie 2006, 12:57

RealFan pisze:Z tym jego jeden na jeden to bym nie przesadzał :P Jest w tym lepszy od Anglika, ale bez przesady.
Jest w tym lepszy, czyli powiedzmy sobie szczerze,w ogole probuje takiej gry :P Bo Becks albo probuje obiec przeciwnika (co rzadko mu sie udaje) , albo oddaje od razu pilke partnerowi, albo dosrodkowuje :P La Liga to nie jego bajka, o czym pisalem juz wielokrotnie. Widac jednak, ze zdaniem zarzadu inny prawoskrzydlowy jest nam niepotrzebny :) Nie dziw sie wiec, ze wolalbym zeby na jego miejscu gral obronca Cicinho :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2006, 13:05

makis pisze:Nie dziw sie wiec, ze wolalbym zeby na jego miejscu gral obronca Cicinho
Nie dziwię się, bo też bym wolał :P Trochę zaskoczyło mnie to, że ani on, ani Baptista nie zagrali wczoraj ani minuty. Capello wykorzystał wczoraj tylko dwie zmiany. Cóż w Juve też tak czasami robił. Juanfran nie jest jeszcze zawodnikiem na miarę pierwszej jedenastki, nie oszukujmy się :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 28 sie 2006, 13:18

RealFan pisze:Trochę zaskoczyło mnie to, że ani on, ani Baptista nie zagrali wczoraj ani minuty. Capello wykorzystał wczoraj tylko dwie zmiany.
W ogole te wczorajsze zmiany Fabio byly ze tak powiem "ciekawe". Zdjal z boiska Cassano, ktory jako jeden z nielicznych zagrazal bramce Villarreal, zastepujac go kompletnie zagubionym Gutim. Chyba liczyl, ze Gutek bedzie rozgrywal, to jednak mu w ogole nie wychodzilo. Za Becks'a wprowadzil Robinho, ktory lepiej czuje sie na lewej stronie :think: , co bylo zreszta widac, bo byly momenty ze na prawej zostawal bez wsparcia sam Salgado. Baptista rozgrzewal sie podczas drugiej czesci gry i myslalem nawet, ze wejdzie na koncowke, kosztem ktoregos DM'a. Coz, Fabio zdecydowal inaczej :wink:
RealFan pisze: Juanfran nie jest jeszcze zawodnikiem na miarę pierwszej jedenastki, nie oszukujmy się :P
Byc moze masz racje. Za Davidem przemawia nazwisko, doswiadczenie i...chyba niewiele wiecej jak na razie :) Dlatego z nich dwoch najlepszy jest...Cicinho :P Chcialbym zobaczyc go w meczu o stawke, bo po sparingach trudno cokolwiek powiedziec o jego dyspozycji.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 28 sie 2006, 21:13

RealFan - ech przeoczyłem :P
makis pisze:Zdjal z boiska Cassano, ktory jako jeden z nielicznych zagrazal bramce Villarreal, zastepujac go kompletnie zagubionym Gutim
Antek rzeczywiście grał dobrze, ale w pierwszej połowie. W drugiej grał gorzej i nie dziwię się dlaczego został zmieniony (poza tym nie wiadomo jak u niego z kondychą :P :lol: ). Nie wiem dlaczego Capello na siłę próbuje znalezć dla Gutka odpowiedniej pozycji na boisku. Na lewej stronie zagrał beznadziejnie.

Pojawiła się informacja, że Gravesen, P. Garcia, Helguera (nic nowego) i Juanfran (nowość :shock: :? ) są na wylocie. Przed sezonem byłem przekonany, że nie jest nam potrzebny prawy skrzydłowy, bo mamy Balboe i właśnie wspomnianego Hiszpana. Jeden już odszedł, teraz czas na Juanfrana? Ech myślę, że pozybywanie się tego gracza jest głupotą totalną. Becks i Cicinho to chyba za mało. Szczególnie że Becks jest bocznym pomocnikiem a teraz i tak jest kompletnie bez formy, a sam Cicinho to za mało. Co prawda z Villarreal za Anglika wszedł Robson, ale widać, że nie czuje się za dobrze na tej pozycji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 11:30

Jaka plota się pojawiła w katalońskiej prasie :shock: :lol:

To, że Saviola nie jest potrzebny Barcelonie to wiadomo, ale żeby Real się nim niby interesował :shock: Ciekawa rewelacja :roll:

Co prawda trochę mnie to z początku rozbawiło, a po analizie wyszło mi, że nie jest on potrzebny do szczęścia. Jak przejdzie to będę na niego patrzył podejrzliwie i trochę nieufnie, 6 mln to jednak nie jest wysoka cena i dziwne, że nie ma jeszcze nowego pracodawcy.

Saviola jest dobry i nic ponad to. Dlatego ten pomysł w euforię mnie nie wprowadza. Traktuję w kategorii plotek :P

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 sie 2006, 11:37

Premo pisze:Pojawiła się informacja, że Gravesen, P. Garcia, Helguera (nic nowego) i Juanfran (nowość ) są na wylocie

Troche bezsensu, że i Garcia i Gravesen jest na wylocie, bo jeśli obaj odejdą nie będzie alternatywy dla Emersona i Diarry, jeden powinien zostać i niech to będzie Ogr. Helguera powinien odejść już dawno temu, pewnie i tak nikt go nie bedzie chciał :roll: .

Co do wiadomości RealFana, plotek było już tego lata wiele, a co dopiero ze strony katalońskiej prasy. Kolejna bezsensowna bajka, po kiego grzyba nam napastnik jeśli mamy Cassano, RvN, Raula, Ronaldo i ewentualnie Bestie i Robinho. Realowi do szczęścia potrzebny jest jeszcze jakiś stoper, bo jak narazie to na ławie może siedzieć Woodgate (chyba na wózku inwalidzkim) i Bravo, a to troche za mało.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2006, 11:50

Vianuch pisze:Troche bezsensu, że i Garcia i Gravesen jest na wylocie, bo jeśli obaj odejdą nie będzie alternatywy dla Emersona i Diarry
Tą alternatywą dla tej dwójki zdaniem Capello jest Javi Garcia :wink: Świetnie zagrał na ME U-19, Fabio zabrał go na okres przygotowawczy pierwszej drużyny i postanowił go w niej zostawić. Kiedy nie było jeszcze Diarra'y to właśnie wychowanek Królewskich grał u boku Emerson'a :wink:

Woodgate pewnie odejdzie na wypożyczenie więc on siedzieć pewnie nie będzie. Jak dotychczas problemów zdrowotnych niema więc może koniec szpitali :roll: Mi się jednak wydaje, iż dużo potrzebniejszy od stopera jest naprawdę dobry mediapunta, ze smykałką do rozegrania piłki. Tego brak jest najbardziej widoczny, bo obrona i tak już jest wzmocniona :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”