Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 lut 2026, 12:31
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lut 2026, 13:02
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 08 lut 2026, 13:08
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2026, 13:12
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 lut 2026, 13:23
Wiesz, to jest tak, że jak raz na 20 lat coś pierdolnie, to znaczy, że to miejsce jest [ch**]. Są ludzie co tak mają, że jedna sytuacja potrafi zabarwić wszystko na czarno, ale najgorsze jest to, że później jednego takiego argumentu używają do końca życia, próbując dane miejsce oczernić.
Ja się jeszcze w Polsce nie spotkałem z kranówką, która by mi nie smakowała
Mr.Chris
cloner
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 08 lut 2026, 13:43
maciek_88
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2026, 14:00
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lut 2026, 14:28
Z bajdurzeniem NGOsów w tej kwestii to trochę prawda, ale przepisy paktu migracyjnego jeszcze nawet nie zaczęły być w pełni stosowane, więc nie wiem, na podstawie czego mielibyśmy oceniać ich skuteczność w praktyce.Przema pisze: ↑08 lut 2026, 11:51Polityka migracyjna państw UE to w dużej mierze fajna teoria, ale w praktyce jest bardzo nieskuteczna. Ot chociażby kontrola kto wjeżdża i deportacje. Dodajmy do tego NGOsy i wygląda to jak wygląda. Zawsze znajdę się ktoś kto wytrze sobie gębę prawami człowieka i wszelkie procedury, nawet te sensowne idą prosto w piach.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 08 lut 2026, 14:34
Nie mówię o pakcie tylko ogólnie o polityce migracyjnej państw UE. Gdzie teoria to jedno a życie to drugie.Kluchman pisze: ↑08 lut 2026, 14:28Z bajdurzeniem NGOsów w tej kwestii to trochę prawda, ale przepisy paktu migracyjnego jeszcze nawet nie zaczęły być w pełni stosowane, więc nie wiem, na podstawie czego mielibyśmy oceniać ich skuteczność w praktyce.Przema pisze: ↑08 lut 2026, 11:51Polityka migracyjna państw UE to w dużej mierze fajna teoria, ale w praktyce jest bardzo nieskuteczna. Ot chociażby kontrola kto wjeżdża i deportacje. Dodajmy do tego NGOsy i wygląda to jak wygląda. Zawsze znajdę się ktoś kto wytrze sobie gębę prawami człowieka i wszelkie procedury, nawet te sensowne idą prosto w piach.![]()
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 08 lut 2026, 14:50
Hannibal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 lut 2026, 14:54
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 lut 2026, 15:02
Kranówka to woda pobrana z kranu, dlatego doprecyzowałem, że piję przegotowaną. Mówić, że kranówka po ugotowaniu nie jest już kranówką, to trochę jak mówić, że wołowina nie jest wołowiną, bo nie wygryza się jej bezpośrednio z ubitej krowy.
Mr.Chris
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio