Kolejna afera korupcyjna - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2009, 16:01

Jak przeczytalem wypowiedz niejakiego Masioty, to aż zdębiałem :shock:

Ku#wa, panowie, co to za logika? Jak kali ukrasc, to dobrze, jak kalemu to źle :?:
bo jak inaczej wytlumaczyc fakt, ze gdy Lech wygrywa, to ten wielki, ze wspaniala historią, tradycja siegająca 1922 roku, a jak Lech zamieszany w afere, to zaslaniają się licencją amiki i jej historią :haha:

Niech sie tam ludzie w tym Poznaniu zdecydują, bo to śmieszne troche [']

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 lut 2009, 16:06

jak to sie mowi punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 lut 2009, 16:17

cloner pisze:bo jak inaczej wytlumaczyc fakt, ze gdy Lech wygrywa, to ten wielki, ze wspaniala historią, tradycja siegająca 1922 roku, a jak Lech zamieszany w afere, to zaslaniają się licencją amiki i jej historią

Niech sie tam ludzie w tym Poznaniu zdecydują, bo to śmieszne troche [']
A może tak jak to wy zazwyczaj formułujecie :?: Tzn, że KKS Lech kupił historie WKP Lecha i kontynuuje ją jako KKS Lech Poznań grający na licencji Amici co powoduje, że nie odpowiada za czyny WKP Lecha Poznań tylko Amici Wronki... proste?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8633
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2009, 16:18

No to jak gracie na licencji Amiki, to zmieńcie sobie date powstania klubu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 16:27

piwus pisze:
Bienias pisze:Reiss sie wywinie i pewnie zadnej winy mu nie udowdnia niczym Wisle w 93.
Pamiętasz kiedy ostatnio pisałeś coś o Legii albo Lechu nie wspominając Wisły :lol:? Zresztą sugerowanie, ze w 93 rok była zamieszana tylko Wisła samo w sobie jest dobre :lol:. .
Oj Piwus specjalnie napisalem tylko Wisla zeby wywabic wilka z lasu:P

Ja rowniez wyznaje zasade karac ludzi a nie kluby ale w Lechu afera korupcyjna zatacza coraz wieksze kregi i nie wiem czy przypadek Korony nie bedzie powielony

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 02 lut 2009, 16:42

Kapitalny patent z tym "graniem na licencji Amici".

Pelna wypowiedz prawnika klubu powinna brzmiec:
"Lech nie moze zostac zdegradowany.
Z wyrazami szacunku spierdalajcie"

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 lut 2009, 17:06

Też jestem zaskoczony... ale mam nadzieję że Reiss co by mu smutno w pace nie było pośpiewa sobie np coś na wzór 'Legła legła Reissa legenda'. W końcu tak ładnie szło mu śpiewanie w W-wie :twisted:

No i ciekawe czy do niektorych kibicow Lecha po wypowiedzi Masioty wreszcie dotarlo ze Lech to Amica czy tez dalej beda twierdzili swoje :warrior:

I pewnie racje maja ci co od poczatku twierdzili ze wszyscy bez wyjatku w tym siedza - od Kornika po Legie :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 02 lut 2009, 17:08

Jarzinho pisze: Skończ... Lech sprzedawał od dawna, wszyscy o tym wiedza, tylko narazie aktu oskarzenia brakuje. Nadal od kilku lat.
Marny to argument, równie marny co listkiewiczowe "jedna czarna owca". Wtedy złem był Dziurowicz, który mówił o istnieniu korupcji i tym, że sam w niej uczestniczył (ale skoro był to przypadek odosobniony, to pewnie sam się korumpował), teraz też niczego nie udowodniono. Tak jak zatrzymanie F. nie było dowodem na korupcje w środowisku, tak teraz zatrzymywanie kolejnych piłkarzy i działaczy Lecha nie jest dowodem na korupcje w Lechu (ta, na pewno :lol:). O korupcji mówiło sie jeszcze zanim zaczęły się zatrzymania, zanim pojawiły się dowody i było to zawsze wyśmiewane przez działaczy, a teraz okazuje się, że to kibice mieli jednak rację. I dla mnie takie kluby jak Lech czy Cracovia są zamieszane w korupcję, nawet jeśli nie zostanie im postawiony akt oskarżenia. Podobnie jak nie musiałem czekac w przypadku Korony i jej magicznego awansu. Nawet się ciesze, że pierwsza linia korupcji, Amica, nie ucieknie przed sprawiedliwością, bo ktoś kontynuuje jej tradycje. Chyba nie nie ma w Polsce klubu pierwszoligowego, który by nie został przekręcony przez sędziów za kuchenkę.
A tak bardziej ogólnie. Dla mnie polska piłka nie jest obecnie na dnie, tylko wychodzi na jaw na jakim dnie była niegdyś. I dobrze, winnych trzeba ujawnić i odsunąć od futbolu.

A na koniec zapowiadane na poczatku sezonu plecy Reissa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 lut 2009, 19:31

Coś czuje, że jeżeli Reksio był w to zamieszany, to zamieszany może być też:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 lut 2009, 19:32

A Ty myślisz, że zatrzymali go w związku z meczami Lecha, kiedy prowadził go już Smuda?

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 02 lut 2009, 19:45

Nie myślę tak, ale podałem inny przykład. Smuda prowadził już tyle klubów więc jestem przekonany, że nie raz zetknął się z korupcją ;)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 02 lut 2009, 19:55

lisek_chz pisze:Smuda prowadził już tyle klubów więc jestem przekonany, że nie raz zetknął się z korupcją
Czyli uważasz, że Franek S. jest zamieszany w afere korupcyjną, tak? Równie dobrze mógłbyś zamalować oczy wszystkim piłkarzom Ekstraklasy powyżej 35 roku życia, i trenerom z ładnym stażem :badziewie:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lut 2009, 20:01

Mendez kazdy kto obcuje w srodowisku pilkarskim na najwyzszym szczeblu ponad dekade moze byc podejrzanym. Sytuacja z Piotrem R analogiczna. Po tym co sie dzieje we Wroclawiu nie mozna chyba nikomu wierzyc.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 02 lut 2009, 22:03

MENDEZ pisze:
lisek_chz pisze:Smuda prowadził już tyle klubów więc jestem przekonany, że nie raz zetknął się z korupcją
Czyli uważasz, że Franek S. jest zamieszany w afere korupcyjną, tak? Równie dobrze mógłbyś zamalować oczy wszystkim piłkarzom Ekstraklasy powyżej 35 roku życia, i trenerom z ładnym stażem :badziewie:
Ja jestem wręcz przekonany, że piłkarze z takim wiekiem na pewno stykali się z korupcją bo w tamtych czasach to było wręcz normalne. Reiss ikona Lecha ale sami widzicie, że nie każdy z którego jest się dumnym jest czysty. Wszystkich traktować jednakowo.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 lut 2009, 22:14

piwus pisze:Marny to argument, równie marny co listkiewiczowe "jedna czarna owca". Wtedy złem był Dziurowicz, który mówił o istnieniu korupcji i tym, że sam w niej uczestniczył (ale skoro był to przypadek odosobniony, to pewnie sam się korumpował), teraz też niczego nie udowodniono. Tak jak zatrzymanie F. nie było dowodem na korupcje w środowisku, tak teraz zatrzymywanie kolejnych piłkarzy i działaczy Lecha nie jest dowodem na korupcje w Lechu (ta, na pewno ). O korupcji mówiło sie jeszcze zanim zaczęły się zatrzymania, zanim pojawiły się dowody i było to zawsze wyśmiewane przez działaczy, a teraz okazuje się, że to kibice mieli jednak rację. I dla mnie takie kluby jak Lech czy Cracovia są zamieszane w korupcję, nawet jeśli nie zostanie im postawiony akt oskarżenia. Podobnie jak nie musiałem czekac w przypadku Korony i jej magicznego awansu. Nawet się ciesze, że pierwsza linia korupcji, Amica, nie ucieknie przed sprawiedliwością, bo ktoś kontynuuje jej tradycje. Chyba nie nie ma w Polsce klubu pierwszoligowego, który by nie został przekręcony przez sędziów za kuchenkę. A tak bardziej ogólnie. Dla mnie polska piłka nie jest obecnie na dnie, tylko wychodzi na jaw na jakim dnie była niegdyś. I dobrze, winnych trzeba ujawnić i odsunąć od futbolu.
Na takim poziomie to ci moge odpisać, że nie jeden sedzia dostał darmowe okablowanie od Cupiała. Mam na to dowody- nie. Ty masz. O Lechu, Amice mowi sie od kilku lat, Janas z Fryzjerem wszystko we wronieckim lesie mogli wykombinować. Majchrzak zreszta podobnie. Niewiele rzeczy moze mnie zdziwić, zaskoczyć. Tylko czego pewne osoby oczekuja w tym momencie. Sytuacja jest taka sama jak przez ostatnie 15 lat. Sa dowody, beda zarzuty- wyroki. Proste, narazie jest to wszystko w tym samym punkcie jak rok, 2 lata, 5 lat temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”