Nie mam pojęcia czy są modne, czy też nie- w każdym razie są prawdziwe.Teksty "raz odbila sie od niego pilka" sa juz niemodne i lekko przestarzale, wiec jezeli chcesz byc na topie to wymysl cos lepszego
Nie chcę być na topie-to po pierwsze., wiec jezeli chcesz byc na topie to wymysl cos lepszego.
Po drugie trafniej i lepiej nie da się określić tego, jak gra Rasiak.
Dlaczego więc to do Rasiaka przylgnęła etykieta piłkarza,, drewnianego"?DLaczego tak etykietka nie przylgnęła do np.Żurawskiego?Latwiej jest powiedziec, ze ktos jest slaby, drewniany, i w ogole be, niz dopatrzec sie jakichs pozytywow - to jest typowe polskie podejscie.
Były i nadal są ku temu powody.
To nie jest typowo polskie myśklenie-to jest typowo trzeźwe myślenie.
Jeżeli widzę, iż Rasiak gra koszmarnie słabo, to nie będe udawał, że wszystko jest w porządku.
Lepiej ocenić kogoś obiektywnie, nawet gdy jest to bolesne, niż ,tylko po to by jak piszesz ,,uniknąć typowo polskiego, narzekającego myślenia",samego siebie oszukiwać.
Rasiak gra źle, bardzo źle-nie nadaje się do naszej kadry i nie widzę powodu by o tym nie mówić.
Gaizka Mendieta został kupiony przez Lazio Rzym, za 29 milionów funtów, a nie nadawał sie nawet do rezerw.Ty to w tej Anglii to sie zupelnie na pilce nie znaja! bardzo slabych zawodnikow kupuja za 2mln funtow. no popatrz, najdrozszy ogrodnik na swiecie.
Poza tym-nie twierdzę, iż Rasiak nie może się nauczyć dobzre grać w piłkę.
Być może jest w stanie zrobić jakieś postępy.Być może jest w stanie, w przyszłości ,stać się dobrym graczem.Nie wiem.
Jak na razie, wystawianie Rasiaka, zamiast Frankowskiego czy fantastycznego Olisadebe, odbierał jako indolencję trenerską,skądinąd, bardzo dobrego trenera jakim jest Janas.
Niestety, jak to zwykle bywa, bardzo dobry trener, ma z reguły swoich pupili, którzy grają z niewiadomych nikomu przyczyn, blokując miejsce wartościowym graczom.
A tak na marginesie-powiedz co Rasiak robił w drugiej połowie meczu Polska-Austria?
Był w tak głebokiej konspiracji i starał sie uciekać od piłki, by ta przyapdkeim do niego nie trafiła.
A mozę uważasz inaczej?Może według Ciebie, pan Rasiak, walczył , biegał, strzelał,dał z siebie wszystko i rozegrał cudowny występ, który przejdzie do historii futbolu?
Przytaknik-przecież gdy nie zgodzisz się z tą tezą, ja mogę odbić piłęczkę i napisać,,Typowo polskie myślenie. Rasiak to król piłki.Rasiak to nowy Pele, a wszyscy którzy się z tym nie zgadzają, to typowo polscy narzekacze".