R jak Rasiak - Strona 29

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Czy Rasiak powinien grać w reprezentacji Polski?

Tak
54
42%
Nie
74
58%
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 05 wrz 2005, 17:27

Teksty "raz odbila sie od niego pilka" sa juz niemodne i lekko przestarzale, wiec jezeli chcesz byc na topie to wymysl cos lepszego
Nie mam pojęcia czy są modne, czy też nie- w każdym razie są prawdziwe.
, wiec jezeli chcesz byc na topie to wymysl cos lepszego.
Nie chcę być na topie-to po pierwsze.
Po drugie trafniej i lepiej nie da się określić tego, jak gra Rasiak.
Latwiej jest powiedziec, ze ktos jest slaby, drewniany, i w ogole be, niz dopatrzec sie jakichs pozytywow - to jest typowe polskie podejscie.
Dlaczego więc to do Rasiaka przylgnęła etykieta piłkarza,, drewnianego"?DLaczego tak etykietka nie przylgnęła do np.Żurawskiego?
Były i nadal są ku temu powody.
To nie jest typowo polskie myśklenie-to jest typowo trzeźwe myślenie.
Jeżeli widzę, iż Rasiak gra koszmarnie słabo, to nie będe udawał, że wszystko jest w porządku.
Lepiej ocenić kogoś obiektywnie, nawet gdy jest to bolesne, niż ,tylko po to by jak piszesz ,,uniknąć typowo polskiego, narzekającego myślenia",samego siebie oszukiwać.
Rasiak gra źle, bardzo źle-nie nadaje się do naszej kadry i nie widzę powodu by o tym nie mówić.
Ty to w tej Anglii to sie zupelnie na pilce nie znaja! bardzo slabych zawodnikow kupuja za 2mln funtow. no popatrz, najdrozszy ogrodnik na swiecie.
Gaizka Mendieta został kupiony przez Lazio Rzym, za 29 milionów funtów, a nie nadawał sie nawet do rezerw.
Poza tym-nie twierdzę, iż Rasiak nie może się nauczyć dobzre grać w piłkę.
Być może jest w stanie zrobić jakieś postępy.Być może jest w stanie, w przyszłości ,stać się dobrym graczem.Nie wiem.
Jak na razie, wystawianie Rasiaka, zamiast Frankowskiego czy fantastycznego Olisadebe, odbierał jako indolencję trenerską,skądinąd, bardzo dobrego trenera jakim jest Janas.
Niestety, jak to zwykle bywa, bardzo dobry trener, ma z reguły swoich pupili, którzy grają z niewiadomych nikomu przyczyn, blokując miejsce wartościowym graczom.
A tak na marginesie-powiedz co Rasiak robił w drugiej połowie meczu Polska-Austria?
Był w tak głebokiej konspiracji i starał sie uciekać od piłki, by ta przyapdkeim do niego nie trafiła.
A mozę uważasz inaczej?Może według Ciebie, pan Rasiak, walczył , biegał, strzelał,dał z siebie wszystko i rozegrał cudowny występ, który przejdzie do historii futbolu?
Przytaknik-przecież gdy nie zgodzisz się z tą tezą, ja mogę odbić piłęczkę i napisać,,Typowo polskie myślenie. Rasiak to król piłki.Rasiak to nowy Pele, a wszyscy którzy się z tym nie zgadzają, to typowo polscy narzekacze".

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 05 wrz 2005, 20:52

Obserwator pisze:Nie mam pojęcia czy są modne, czy też nie- w każdym razie są prawdziwe.
To widze, ze masz dziwne pojecie prawdy.
Obserwator pisze:Nie chcę być na topie-to po pierwsze.
Po drugie trafniej i lepiej nie da się określić tego, jak gra Rasiak.
Po raz kolejny - to wg Ciebie sie nie da.
Obserwator pisze:Dlaczego więc to do Rasiaka przylgnęła etykieta piłkarza,, drewnianego"?DLaczego tak etykietka nie przylgnęła do np.Żurawskiego?
Jaaaaa, chyba sobie w podpisie dam to zdanie, zeby wszyscy mogli je sobie przeczytac i wtedy nie bede musial przepisywac! RASIAK TO NIE JEST TYP ZURAWSKIEGO CZY FRANKOWSKIEGO! on ma takie warunki fizyczne, ze spelnia zupelnie inna role na boisku. jego gra nie jest efektowna ale efektywna! ale to, ze gra inaczej, w innym stylu nie znaczy, ze gorzej! naprawde uwazasz, ze Koller, Carew czy Hartson sa gorszymi napastnikami od Zurawskiego?
a dlaczego przylgnela do niego etykieta drewna - patrz moj poprzedni post.
Obserwator pisze:Jeżeli widzę, iż Rasiak gra koszmarnie słabo, to nie będe udawał, że wszystko jest w porządku.
Stary, o czym Ty mowisz? koszmarnie slabo? strzela bramki, asystuje a Ty piszesz "koszmarnie slabo"?? to jak Twoim zdaniem gral Zurawski, kiedy przez iles tam meczy w reprezentacji bramki nie mogl zdobyc? a mimo to gral caly czas. nie byl koszmarnie slaby? to ze chcialbys Frankowskiego na boisku, ktory byc moze jest lepszy (BYC MOZE) to nie znaczy, ze od razu musisz mowic, ze Rasiak gra tragicznie.
Obserwator pisze:Lepiej ocenić kogoś obiektywnie, nawet gdy jest to bolesne,
To chyba masz mylne pojecie obiektywizmu. Chciales chyba powiedziec, ze to jest Twoje odczucie subiektywne.
Obserwator pisze:niż ,tylko po to by jak piszesz ,,uniknąć typowo polskiego, narzekającego myślenia",samego siebie oszukiwać.
Moge Ci zagwarantowac, ze mam rozne hobby ale oszukiwanie samego siebie do nich nie nalezy. Oszukiwalbym sam siebie, gdybym pisal, ze Rasiak jest bezwartosciowy i nie nadaje sie do reprezentacji, nie ma tu czego szukac, a juz bardziej przydatny bylby koles pompujacy pilki na treningu.
Obserwator pisze:Rasiak gra źle, bardzo źle-nie nadaje się do naszej kadry i nie widzę powodu by o tym nie mówić.
Ja bym znalazl jeden powod, moze malo istotny ale co tam - to jest nieprawda.
Obserwator pisze:Gaizka Mendieta został kupiony przez Lazio Rzym, za 29 milionów funtów, a nie nadawał sie nawet do rezerw.
No popatrz, a teraz jest podpora Middlesbrough. ale ten swiat okrutny - sami slabi pilkarze graja w tej Premiereship.
Obserwator pisze:fantastycznego Olisadebe
To byl oczywiscie sarkazm?? powiedz, ze tak. prosze!
Obserwator pisze:bardzo dobrego trenera jakim jest Janas.
To widze, ze nie tylko w kwestii Rasiaka sie nie zgadzamy :lol:
Obserwator pisze:A tak na marginesie-powiedz co Rasiak robił w drugiej połowie meczu Polska-Austria?
Był w tak głebokiej konspiracji i starał sie uciekać od piłki, by ta przyapdkeim do niego nie trafiła.
A mozę uważasz inaczej?Może według Ciebie, pan Rasiak, walczył , biegał, strzelał,dał z siebie wszystko i rozegrał cudowny występ, który przejdzie do historii futbolu?
Masz jakies osobiste uprzedzenia do Rasiaka czy poprostu sie kompletnie nie znasz na pilce? po pierwsze, gdybys nie zauwazyl, to po akcji z nim Zurawski wyszedl sam na sam. a poza tym, to jezeli nie istniala druga linia, gra momentami ograniczala sie do "kopnij w przod, ja moze tam bede", to co mial zrobic Rasiak? napisze to po raz 20931- to jest inny typ zawodnika niz Zuraw! on nie bedzie sie wracal do pomocy po pilke, nie bedzie jej rozgrywal! jest typowym egzekutorem, ktory potrafi tez dobrze grac glowa. poza tym, jezeli obaj z Zurawiem wracaliby po pilki, to zagrywaliby chyba do swoich cieni na polowie przeciwnika. wiec nie mow, ze Rasiak nie strzelal, bo nie mial z czego! no w sumie faktycznie, zawsze mogl strzelic te swoje 5 bramek zza polowy, to moze przekonalby coniektorych do siebie.
a tak na marginesie - taka sama sytuacja byla w meczu PAO - Wisla. Wislacy sie bronili i powiedz mi co zrobil Twoj Frankowski w 2 polowie, w dogrywce? w ogole byl na boisku? ta sama sytuacja, ale ja jestem daleki od stwierdzenia, ze przez to jedno spotkanie Franek gra "kompromitujaco slabo". ty widocznie znasz sie tak dobrze na futbolu, ze w przypadku Rasiaka od razu to poznales. chyle czola.
Obserwator pisze:Typowo polskie myślenie. Rasiak to król piłki.Rasiak to nowy Pele, a wszyscy którzy się z tym nie zgadzają, to typowo polscy narzekacze".
Nie przesadzaj. nikt tu nie twierdzi, ze Rasiak jest gwiazda pilki, bogiem i w ogole swietnym pilkarzem. poprostu nie zgadzam sie ze zdaniem, ze jest "kompromitujaco slaby" bo nie jest.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 0:22

hmm zaczeła sie dyskusja powoli kto ma gra w reprezentacyjnym ataku czy obok Zurawia ma grac Franek czy Rasiak a moze Olisedebe lub kto inny a moje zdanie jest takie ze Rasiak nie zasluguje na granie w pierwszej 11 i to jest moje zdanie wiecej pozytku jest z Franka i szybkiego Olisadebe i Niedzielana nie zapomnijmy o Brozku wiec jesli wejdziemy na MS to ja nie widze innej opcji kogo Janas powinien zabrac Zuraw,Franek,Niedzielan,Brozek,Olisadebe i tyle co chcialem powiedziec hmm a Rasiak niech pogrywa w Premier League w ktorej za duzo nie zwojuje bynajmniej mi sie tak wydaje chociaz nie przekreslajmy go moze sie rozwinie na wyspach

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 06 wrz 2005, 8:34

Dla mnie nazwisko rasiak zawsze bedzie powodem do smiechu :p nie wiem dlaczego ale jak o nim slysze albo jak go widze to chce mi sie smiac :) a najbardziej sie usmialem jak w meczu z austria grzegorz przezucil pilke nad przeciwnikiem i komentator powiedzial ze tu widac wspaniala technike grzesia xDDD . Pozatym najlepsi obecnie polscy zawodnicy to Krzynowek, Zurawski, Frankowski wiec atak pawinien byc czywiscie Zuraw-Franek .....

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 06 wrz 2005, 12:34

"szefie wszystkich szefów" :wink: co kolwiek byś nie napisał (choć popieram to) to i tak dla większości ludzi Rasiak nigdy nie będzie zawodnikiem nawet przyzwoitym (w ich odczuciu), a żaden z Twoich argumentów mimo że nie przedstawili żadnych kontr- i tak nie ma znaczenia, typowo polskie:" bo koleś sie nie nadaje i i już, nic tego nie zmieni Frankowski jest lepszy i tyle"... ehh... szkoda strzępić klawisze bo jak ktoś nawet nie próbuje zrozumiec to nic na to nie poradzisz, smutna polska rzeczywistość.

...ja nie widze innej opcji kogo Janas powinien zabrac Zuraw,Franek,Niedzielan,Brozek,Olisadebe...
Pewnie czemu nie ciekawi mnie tylko kto bedzie wygrywał pojedynki głowkowe (pewnie Frankowski , przecierz jest najlepszy a może Brożek ile to on zagrał już meczy na światowym poziomie ile już bramek nastrzelał w polskiej lidze, Niedzielan demon szybkości z NEC... ) o ile zgadzam się z zabraniem na MS "Franka"(doświadczenie, spokój umiejętność znajdywania się w odpowiednim czasie w odpowiednim miejscu...itp) i Brożka (młodość, perspektywiczność poprostu nasza przyszłość), Olisadebe jak będzie w formie tez może się przydać(szybkość, piłka go szuka itp) to co do Niedzielana mam wątpliwości( niby szybki ale czy coś pozatym?)... i własnie zamiast niego widział bym Rasiaka ponieważ posiada inne atuty niż ww napastnicy.
Kolejnośc napastników w reprezentacji według mnie powinna wyglądac tak :
1. Żurawski
2. Frankowski (o ile utrzyma taką forme w 2 lidze jak miał w Wiśle)
3. Rasiak
4. Olisadebe (jesli nie dopadną go kontuzje i bedzie grac w PAO)
5. Brożek
Zreszta będzie jeszcze czas by kompletowac kadre na MS, jeszcze się do nich nie zakwalifikowalismy a dopóki piłka w grze...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 wrz 2005, 10:35

Jak podają brytyjskie media - Rasiak dużo ryzykuje - grając dziś z Walią.
Walia gra bardzo ostro - o czym wszyscy doskonale wiedzą. A Rasiak nie przeszedł jeszcze testów medycznych w Tottnehamie.
Na wyspach się zastanawiaja, czy Rasiak słusznie chce grac z Walią, ryzykująąc kontuzję - i co za tym idzie - pozostanie w Derby.
Jednak Rasiak ogłosił, że dla niego najważniejsza jest teraz kadra - i nie myśłi o ewentualnej kontuzji. I dobrze - jakby nie grał w meczu z obawy o kontuzję to co by z niego był za piłkarz.

W końcu nie na darmo piszą o Rasiaku - Polish star :lol:

Awatar użytkownika
proevo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: proevo » 07 wrz 2005, 15:47

Jak to nie przeszedł testów medycznych ? :shock:

Przecież Tottenham już jego transfer sfinalizował.

Tak profesjonalny klub nie kupuję zawodnika, który wczesniej nie przeszedł testów medycznych.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 07 wrz 2005, 15:50

własnie niektore kluby kupują takie koty w worku;] kontrakcik, a pozniej sie opkazuje ze jakis zonk ze zdrwiem jest:D

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 07 wrz 2005, 16:04

Nie wiem o czym wy gadacie :shock: Kontrakt Rasiaka jest juz sfinalizowany. Przeczytajcie sobie wywiad na portalu wp.pl. Pilkarz otrzymal koszulke z numer "9" co oznacza, ze dzialacze spodziewaja sie ,ze zawodnik szybko dostanie sie do pierwszego skladu. Mam nadzieje ze zadebiutuje w meczu przeciwko Liverpoolowi
fieldy pisze:Walia gra bardzo ostro - o czym wszyscy doskonale wiedzą
Mecz z Austria tez byl pelen brutalnych faulow, ale naszczescie Grzesiowi nic sie nie stalo. Walia tez pewnie zagra brutalnie( w koncu to wyspiarze), ale Rasiak jakos dotad sobie radzil na wyspach wiec nie obawiam sie o jego zdrowie. :D

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 07 wrz 2005, 22:40

No i Rasiak znów zagrał fatalnie... Nic nie wniósł do gry... Grał czytelnie i bez polotu. Jak można było zmarnować sytuację bodajże w 60 min. mając naprzeciwko tylko bramkarza i trafić prosto w niego? Tego nie wiem... Ale pan Grzegorz jest jedyny i niepowtarzalny i trzeba go zrozumieć... Narazie mi się to nie udaje... :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 wrz 2005, 22:44

Dosmen pisze:No i Rasiak znów zagrał fatalnie... Nic nie wniósł do gry...
A świetne zagranie do Kosowskiego po którym wywalczyliśmy rzut karny to zasługa Jacka Gmocha :roll:
Dosmen pisze:Jak można było zmarnować sytuację bodajże w 60 min. mając naprzeciwko tylko bramkarza i trafić prosto w niego?
Spróbuj zagrać kiedyś w piłkę na prawdziwym boisku i strzelić w takiej sytuacji. Niech służby medyczne będą w pobliżu bo możesz się połamać przypadkowo (po prostu możesz być słabszym drewnem od Rasiaka :P :wink: )

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 07 wrz 2005, 23:31

kurcze drzewon zagral calkiem niezly mecz - kilka razy dobrze zagral.
piekne podanie do Kosowskiego :)
no nie tak tragicznie :D
Moze wstapily w niego jakies nadzwyczajne sily ??:D
Wypil przed meczem Debowe mocne i gral jak widzielismy :D

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 08 wrz 2005, 0:28

Nie no Dosmen, nie wiem jaki mecz oglądałeś Ty ale na moim ekranie Rasiak grał moze nie bardzo dobrze ale napewno dobrze... nie wiem co chłopak musi pokazać żeby tacy jak Ty zobaczyli że ten chłopak potrafi... Starał się podawał, biegał, walczył, strzelał (brakło troche szczęścia), po jego podaniu Kosowski został sfaulowany w polu karnym a Żurawski (strzałem na siłe) wykozystał "jedenastkę"...

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 08 wrz 2005, 8:01

Bo wiecie o co chodzi....? Jakby Rasiak zagrał fenomenalny mecz, to dosmen i inni by powiedzieli ze i tak bylo zle. Nie ma szans zeby zmienili swoje zdanie bo oni go nie lubią z reguły. Tak sobie ubzdurali i tak teraz bedzie, wiec nie ma sie co denerwowac. Jestem ciekawy Dosmen jak ty mówisz na kollera "Topola" "Dragal" ??? Przeciez Koller jest wiekszym drewniakiem od Rasiaka. (żeby nie bylo nic do Kollera nie mam)

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 08 wrz 2005, 11:57

Macie moze informacje kiedy Rasiak bedzie grał pierwszy mecz w Totenchamie podajcie date jesli mozecie to bede sledzil jego poczynania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”