Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 2883

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5279
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 gru 2013, 12:24

Panowie potrzebuje na szybkości wymyślić prezent na urodziny dla kumpla. Idąc po kolei prezenty były takie:
1) Wyskoczenie na gościa w kominiarkach z racami i transem w środku nocy
2) Największa jaka była na internecie maczeta - dostał gość który mieszka na osiedlu na którym jakby ktokolwiek się dowiedzial ze on coś takiego ma to by z domu nie wyszedł :D e: swoją drogą ta maczeta jest taka że jakby ktoś przyjebał nią w nogę to prędzej by się maczeta złamała, niż coś nodze stało
3) Skok na bungee

Teraz jest nastepna kolej i chcieliśmy pokaz erotyczny dla kumpla, ale na 2 dni przed urodzinami wszystko się zjebało i potrzebuje coś na szybkości wymyślić! Także rzucać pomyslami od najzwyklejszych po najgłupsze, byle SZYBKO bo muszę to dzisiaj załatwić!

e: gość ma zerwane wiązadła, więc myśleliśmy o jakimś "sztucznym przeszczepie kolana" ale ciężko coś takiego znaleźć. Rzucać panowie pomysłe, jak wróce za 2h to mam nadzieje że będe miał z czego wybierać!

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 gru 2013, 12:40

Beka totalna dzisiaj w pracy. Przyszedł ładnie ubrany przedstawiciel pewnej firmy, która zajmuje się systemami SAP (pozdro ziomki z forum). No i tak sobie słuchamy prezentacji i brzmi to całkiem fajnie. Narzędzie, które łączy to co robimy w jednym miejscu, zaoszczędza trochę czasu i ogólnie jest bardzo wygodne. No to się pytamy ładnie ubranego przedstawiciela ile kosztuje taki system. Po chwili uzyskujemy odpowiedź - wersja dostosowana do waszej firmy (czyli połączenie księgowości z magazynem itd.) to koszt rzędu 56 tysięcy brutto. Wszystko fajnie, ale ja z moim kolegą z pracy robimy to na 3 systemach których koszt nie przekracza 10 tysięcy i wcale nie jest nam z tego powodu jakoś niewygodnie. Muszę dodać, że te systemy mają te same (!) funkcje co ten system SAP-owski co nam zaproponował ten typ. Zatem pytanie brzmi - co to za naciągacze ?

Ps. To chyba mój najdłuższy post w historii forum.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 13 gru 2013, 12:45

Marco Van Basten pisze:Ps. To chyba mój najdłuższy post w historii forum.
Tak.

http://m.mmwloclawek.pl/artykul/kupil-w ... -za-cebule

Określenie polaczek-cebulaczek nabiera zupełnie nowego znaczenia :roftl3:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1489
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 13 gru 2013, 12:49

DDK podarujcie mu "pozyczona" flage Craxy do spalenia. ;)
MVB szkoda, ze oddalem juz glos w plebiscycie forumowym, bo bys dostal glos za uzytkownika, krory najwieksze postepy poczynil. :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 gru 2013, 12:58

bartbuks ale nie bardzo zadałeś pytanie wiec nie wiem na jaką odpowiedź liczysz :D trzeba było od razu pisać, że chcesz kupić i żeby nie leciał w kulki/[ch**]/cokolwiek
Wmów mu, że w przypadku zgłoszenia i tak będzie Ci musiał wypłacić odszkodowanie i gitara. :D
a on uwierzy i wysle ten przedmiot + 1000zł odszkodowania byle tylko bart nie zgłaszal, no prosze cię...

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 gru 2013, 13:09

Tylko, że na takie naciąganie na pewno znajdą się paragrafy. Ot, taka ciekawostka, bo i tak skończy się na tym, że bart nic z tego nie uzyska, a tamten gość nie odpowie nawet na mejla.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 gru 2013, 13:12

ubek pisze:szukam jakiejś ciekawej gry planszowej/karcianej. Coś dla dorosłych, na odstresowanie się 1-5 osób. Polecicie coś?
skrable i monopol odpadają
Żona znając moje historyczne zacięcie kupiła mi na mikołaja "Kolejkę". Gra produkcji IPN-owskiej, która bardzo wciąga. Na spotkania towarzyskie w sam raz.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 gru 2013, 13:13

Marco Van Basten pisze:Beka totalna dzisiaj w pracy. Przyszedł ładnie ubrany przedstawiciel pewnej firmy, która zajmuje się systemami SAP (pozdro ziomki z forum). No i tak sobie słuchamy prezentacji i brzmi to całkiem fajnie. Narzędzie, które łączy to co robimy w jednym miejscu, zaoszczędza trochę czasu i ogólnie jest bardzo wygodne. No to się pytamy ładnie ubranego przedstawiciela ile kosztuje taki system. Po chwili uzyskujemy odpowiedź - wersja dostosowana do waszej firmy (czyli połączenie księgowości z magazynem itd.) to koszt rzędu 56 tysięcy brutto. Wszystko fajnie, ale ja z moim kolegą z pracy robimy to na 3 systemach których koszt nie przekracza 10 tysięcy i wcale nie jest nam z tego powodu jakoś niewygodnie. Muszę dodać, że te systemy mają te same (!) funkcje co ten system SAP-owski co nam zaproponował ten typ. Zatem pytanie brzmi - co to za naciągacze ?

SAP kosztuje

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 gru 2013, 13:15

paragrafy :lol: od razu sanki dostanie

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 gru 2013, 13:21

j1mmy pisze:
Marco Van Basten pisze:Beka totalna dzisiaj w pracy. Przyszedł ładnie ubrany przedstawiciel pewnej firmy, która zajmuje się systemami SAP (pozdro ziomki z forum). No i tak sobie słuchamy prezentacji i brzmi to całkiem fajnie. Narzędzie, które łączy to co robimy w jednym miejscu, zaoszczędza trochę czasu i ogólnie jest bardzo wygodne. No to się pytamy ładnie ubranego przedstawiciela ile kosztuje taki system. Po chwili uzyskujemy odpowiedź - wersja dostosowana do waszej firmy (czyli połączenie księgowości z magazynem itd.) to koszt rzędu 56 tysięcy brutto. Wszystko fajnie, ale ja z moim kolegą z pracy robimy to na 3 systemach których koszt nie przekracza 10 tysięcy i wcale nie jest nam z tego powodu jakoś niewygodnie. Muszę dodać, że te systemy mają te same (!) funkcje co ten system SAP-owski co nam zaproponował ten typ. Zatem pytanie brzmi - co to za naciągacze ?

SAP kosztuje
SAP z tego co widzę to fajna zabawka, zbyteczny gadżet. Za koszt 10 razy mniejszy można wszystko w firmie ogarnąć "w chmurce".

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 13 gru 2013, 13:37

Jeśli chodzi o gry, to na impreze/spotkanie ze znajomymi fajne jest Tabu, zawsze dużo śmiechu przy tym jest.
http://www.rebel.pl/product.php/1,304/462/Tabu.html

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 gru 2013, 13:48

Również polecam Tabu i dokładam Tribonda. Bardzo fajne gry. Jedynym minusem ograniczona liczba pytań - po kilku grach zaczną się powtarzać

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 13 gru 2013, 13:51

Marco Van Basten pisze:
j1mmy pisze:

SAP kosztuje
SAP z tego co widzę to fajna zabawka, zbyteczny gadżet. Za koszt 10 razy mniejszy można wszystko w firmie ogarnąć "w chmurce".
SAP dla malych firm nie ma sensu, korzysc jest tym wieksza im wiecej danych / dzialow / wieksza firma

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 gru 2013, 13:59

Beka totalna dzisiaj w pracy. Przyszedł ładnie ubrany przedstawiciel pewnej firmy, która zajmuje się systemami SAP (pozdro ziomki z forum). No i tak sobie słuchamy prezentacji i brzmi to całkiem fajnie. Narzędzie, które łączy to co robimy w jednym miejscu, zaoszczędza trochę czasu i ogólnie jest bardzo wygodne. No to się pytamy ładnie ubranego przedstawiciela ile kosztuje taki system. Po chwili uzyskujemy odpowiedź - wersja dostosowana do waszej firmy (czyli połączenie księgowości z magazynem itd.) to koszt rzędu 56 tysięcy brutto. Wszystko fajnie, ale ja z moim kolegą z pracy robimy to na 3 systemach których koszt nie przekracza 10 tysięcy i wcale nie jest nam z tego powodu jakoś niewygodnie. Muszę dodać, że te systemy mają te same (!) funkcje co ten system SAP-owski co nam zaproponował ten typ. Zatem pytanie brzmi - co to za naciągacze ?

Ps. To chyba mój najdłuższy post w historii forum.[/quote]

SAP kosztuje[/quote]

SAP z tego co widzę to fajna zabawka, zbyteczny gadżet. Za koszt 10 razy mniejszy można wszystko w firmie ogarnąć "w chmurce".[/quote]

SAP dla malych firm nie ma sensu, korzysc jest tym wieksza im wiecej danych / dzialow / wieksza firma

Takie historie słyszałem , słyszałem też że SAP sie po prostu nie sprawdza ciężko mi ocenić w Toruniu na SAPIE działa NEUCA ale oni mają licencje na silnik a resze napisali dla siebie sami

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 gru 2013, 14:15

U mnie pracuje około 150 osób i SAP naprawdę wydaje się zbyteczny :) Niemniej jednak dowiedziałem się dzisiaj co to jest, więc czas nie był do końca stracony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”