Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2914

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 959

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 9:39

Eyesmon pisze:
wczoraj, 7:09
nie jest hipokryzja bo ja na front wysylam nierobów ktorzy przyjechali do PL i żyją na nasz koszt nie okazując nawet elementarnego szacunku do tego kraju (typu influ od wjazdu na morskie oko
Jeszcze przed chwilą się upewniłem ale ten od wjazdu na Morksie Oko nie żyje na nasz koszt ani nawet nie mieszka w Polsce (ani teraz ani przed wjazdem na MO) - to influencer ze Lwowa, który specjalnie przyjechał tu w ramach jakiejś podróży.

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 1090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 9:48

Zdecydowana większość Ukraińców pracuje i te młode byczki też. Nie będzie tej nacji to sobie biznes sprowadzi jeszcze więcej elementu z Indii, Kolumbii czy innego Nepalu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 9:52

Hannibal pisze:
wczoraj, 9:48
Zdecydowana większość Ukraińców pracuje i te młode byczki też. Nie będzie tej nacji to sobie biznes sprowadzi jeszcze więcej elementu z Indii, Kolumbii czy innego Nepalu.
To o co chodzi Polakom wypisującym takie bzdury jak wyżej? Albo pracują albo mają tyle siana że mogliby se kupić jakąś wieś na Lubelszczyźnie albo Mazurach. Może to ludzi boli? Że bogatszych statystycznie jest ich więcej niż Polaków ?

Ponawiam pytanie. Na co może liczyć młody ukraiński byczek mieszkający w Polsce od 4 lat ? Bo może Ja o czyms nie wiem

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 10:02

Statystycznie to bogatych Polaków jest więcej. Może procentowo względem ogółu populacji sprawy mają się inaczej, mniejsza.
Meritum jest takie, że jakiegoś mitycznego dla zdrowych ludzi nie ma i jeśli nie mają ojca oligarchy to zapieprzają na budowie, fabryce czy za kierownicą tira. Fakty.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8367

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » wczoraj, 10:03

Eyesmona wkurza, że są tu influencerzy ukraińscy, którzy zarabiają w mediach społecznościowych, a nie tyrają po 8 godzin na budowie. Bo jak wiadomo, młodzi Ukraińcy nie mogą żyć jak ich rówieśnicy z Polski, oni mają nakurwiać normalną robotę i dziękować JE Eyesmonowi, że w ogóle tu mogą być.

Bo ja też nie widzę tutaj elementu utrzymywanego za nasze, a o influencerach napisał już kilka razy. Tak że zasada jest taka, że prawo być tutaj mają ci, którzy nie wkurzają Eyesmona, a reszta ginąć w okopach. Przynajmniej tak można by wywnioskować z tego, co pisał.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » wczoraj, 10:04

piotrcies pisze:
wczoraj, 10:03
Tak że zasada jest taka, że prawo być tutaj mają ci, którzy nie wkurzają Eyesmona
Wychodzi na to że ta liczba to 0 i tak :D

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 10:07

Jak nie jeżdżą Lambo to znowu grillują najtańszą kiełbasę w parku, jak żyć :cry:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 10:08

To juz zapomnieliście o 800 plus dla ukraińskich dzieci które nie musiały nawet mieszkać w PL albo dostępie do bezpłatnej opieki zdrowotnej nawet.nie bedac ubezpieczony co dopiero ukrócila ustawa Karola? Krótka pamięć macie:)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » wczoraj, 10:23

Eyesmon pisze:
wczoraj, 7:09
To 6 x wytłumaczę. Nie wysyłam na front młodych somalijczykow czy sudanczykow a jedynie Ukraińców. Mimo ze sam pomogłem parunastu rodzinom po tym jak ten naród ostatnio nas traktuje

To nie jest hipokryzja bo ja na front wysylam nierobów ktorzy przyjechali do PL i żyją na nasz koszt nie okazując nawet elementarnego szacunku do tego kraju (typu influ od wjazdu na morskie oko). Jeśli u nas bylaby wojna to owszem, pewnie bym wyjechal ale do uczciwej pracy i mając respekt do kraju który by mi takie możliwości zaoferował.

2 różne sytuacje a to ze Wy to widzicie jako 1:1 to juz nie moja wina
Przeczytalem ten post pare razy bo nie wierzylem w to co widze i za kazdym kolejnym razem brzmial dla mnie gorzej.

Eyesmon Twoja pomoc Ukraincom wyglada tak naprawde na inwestycje we wlasne ego za ktora kupiles sobie prawo do "wysylania" kogos na front jakbys byl jakims sedzia moralnosci mogacym oceniac kto moze zyc bezpiecznie. Gdyby bylo inaczej to bys o niej juz kolejny raz tutaj nie przypominal.
Teraz jak to mowia skonczylo sie babce sranie i ci ktorzy nie spelniaja Twoich standardow wdziecznosci szacunku i zachowywania moga ginac w okopach.
Pewnie jakby sytuacja Cie zmusila to bedac w jakiejs Andaluzji czy gdzie bys tam sobie uciekl slalbys drobne sumy do Polski na rzecz tych co zostali i walcza a pozniej bys nam tutaj pisal jak to wielce pomagales. Twoja ucieczka bylaby sluszna a czyny szlachetne natomiast oni to pasozyty i patoinfluencerzy wiec moga byc miesem armatnim.
Wyidealizowane mniemanie o sobie i transakcyjna moralnosc ubrales w patriotyzm i charytatywnosc.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » wczoraj, 10:32

Eyesmon pisze:
wczoraj, 10:08
To juz zapomnieliście o 800 plus dla ukraińskich dzieci które nie musiały nawet mieszkać w PL albo dostępie do bezpłatnej opieki zdrowotnej nawet.nie bedac ubezpieczony co dopiero ukrócila ustawa Karola? Krótka pamięć macie:)
Czyli Teraz dzięki ustawom nie ma za nasze ? A te 800 tysięcy Ukraińców pracuje na etacie i dokłada się budżetu to za ich czy tylko za nasze ?
I Przecież polskie dzieci korzystają z tego w każdym zakątku uni europejskiej mieszkając w Polsce a ich ojcowie i matki pobierają socjal na dziecko pracując w Norwegii Irlandii Niemczech czy Francji
Dostęp do bezpłatnej opieki zdrowotnej, to jest dopiero sztos, królewskie życie
I to też zostali ukrócone. Ja pierdole ... Nie no życie jak w Madrycie

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 11:16

Akurat bezpłatna opieka dla Ukraińców, gdy Polak bez ubezpieczenia musi płacić za leczenie nie jest dobrym rozwiązaniem. Tak samo jak 800+ dla dzieci, które nie mieszkają w Polsce. Co nie zmienia faktu, że Ukrainiec musi tu pracować żeby żyć.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 11:28

Nie wiesz jak pomogłem tym rodzinom ukraińskim to co sie odzywasz i oceniasz?

Ja po prostu uważam ze jak ktoś tu chce przyjeżdżać to powinien respektować nasze zasady. Jak chce miec socjal to iść do pracy itd.

A nie ze dostaje bo jest z biednego kraju gdzie wojna. Tylko i aż tyle.

Nie dogadamy się wiec nie ma sensu kontynuować tematu

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 319

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » wczoraj, 11:30

Przetłumaczę słowa Eyesmon

"Gdyby była wojna, najpewniej uciekłbym z rodziną, zamiast stać się mięsem armatnim na froncie. Gdyby gdzieś w Azji była wojna, to taki Wietnamczyk czy Koreańczyk mógłby zostać w Polsce, zamiast wypychać go na front, bo większość Polaków lubi Azjatów, a oni są niezauważalni w życiu społecznym, gotują sobie kimczi i kłaniają Ci się w pas na ulicy. A wszystkich Ukraińców wywaliłbym na front, bo ich po prostu nie lubię jako ludzi. Głośne zwierzęta, kulturowa dzicz."

I w sumie mógłbym się pod tym podpisać.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 11:34

Może nie aż tak ale trochę tak :)

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 959

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 11:43

Eyesmon pisze:
wczoraj, 11:28
Ja po prostu uważam ze jak ktoś tu chce przyjeżdżać to powinien respektować nasze zasady. Jak chce miec socjal to iść do pracy itd.
O jakim procencie ludzi mowimy? Ilu z tych Ukraincow przyjechalo i nie pracuje? wylaczamy z tego dzieci i starców. Bo pewnie dysponujesz jakimis danymi na ten temat? Mam nadzieje, bo nie chce mi sie grzebac w statystykach zusu, urzedów pracy itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”