AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 2918

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 mar 2016, 23:17

Donnarumma ma 17 lat, do bramki Milanu wchodził w wieku 16 lat. Klub z topu to teraz nie jest, ale presja i tak ogromna. Zresztą moment w którym wchodził do bramki też nie był sprzyjający - perspektywa zwolnienia trenera, słaby okres i słaba prasa klubu. Nie mówiąc już o tym, że wygryzł z bramki jednego z trójki najlepszych bramkarzy w lidze z tamtego sezonu. Od tego momentu minęło już ponad pół rundy a chłopak pokazuje olbrzymi potencjał, wielką pewność siebie i kapitalne interwencje - choćby ta z ostatniego meczu z Lazio przeciwko Andersonowi a takich w tym sezonie było kilka jak nie kilkanaście. Jak się potoczy jego kariera? Jak sodówka nie odbije i będzie się dalej rozwijał w takim tempie to będzie zaliczany do najlepszych bramkarzy. Ma ku temu wszystko. Piłką się interesuje od dłuższego czasu, ale nie przypominam sobie bramkarza, który w tak młodym wieku wszedł w bramkę mocnego klubu przy takiej presji i tak się spisywał. Nie przypominam sobie ani jednego wielkiego błędu w tym sezonie. Takiego kardynalnego. Owszem zdarzy się mu czasem jakiś mniejszy (czasem przy wyprowadzaniu piłki), ale takiego typowego babola nie widziałem jeszcze w jego wykonaniu. Oczywiście to na razie pół roku gry, może za rok skończyć jak Scuffet w drugiej lidze, ale na razie się na to nie zanosi.

Jego przyszłość w Milanie? Jak Milan będzie w stanie zaspokoić jego potrzeby (zakładając, że się rozwinie tak jak liczymy), czyli regularna gra w LM z perspektywami na coś więcej i klub sam go nie będzie chciał sprzedać to wydaje mi się, że zostanie z nami na długo, bo on tego chce a Raioli się nie obawiam dopóki cele Milanu będą odpowiadały celom Gigiego. Raiola zawsze robi to co chce gracz a jak Donnarumma nie będzie chciał odejść to Raiola nie będzie go namawiał. Jak pewnego dnia Donnarumma odejdzie to na pewno nie przez widzimisię Raioli.

Zresztą tak przy okazji to owszem dużo osób tu chwali Gigiego co w sumie normalne. Każdy widzi potencjał jaki w nim drzemie, ale przecież nikt tu nie robi z niego od razu drugiego Buffona. Wiadomo porównania już są co normalne - imię, narodowość, Buffon też szybko wchodził do gry na najwyższym poziomie ligowym, ale jakoś sobie nie przypominam, aby ktoś tu jakoś nadzwyczajnie robił z Donnarummy kogoś kim jeszcze nie jest.

Zaryzykuje stwierdzenie, że Donnarumma i Romagnoli to najrówniej grający gracze Milanu w tym sezonie. Każdy z innych graczy miał jakiś krótszy lub dłuższy epizod słabszej gry a Ci po prostu poniżej pewnego, równego poziomu nie schodzą przez cały czas. Nie wiem czy to powód do jakiegoś wielkiego zadowolenia, bo nie dobrze to świadczy o reszcie kolegów, ale jakieś światełko w tunelu właśnie dzięki ich postawie jest.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 23 mar 2016, 1:42

Hmm...
mete pisze:Zresztą moment w którym wchodził do bramki też nie był sprzyjający - perspektywa zwolnienia trenera, słaby okres i słaba prasa klubu. Nie mówiąc już o tym, że wygryzł z bramki jednego z trójki najlepszych bramkarzy w lidze z tamtego sezonu.
Różnie z tą presją bywa.
Równie dobrze można twierdzić, że chłopak mógł wejść sobie na zupełnym luzie. W wieku 16 lat mógł, nic nie musiał, błędy nie miały prawa załamywać jego kariery, a klub miał swoje problemy i słaba gra nastoletniego bramkarza raczej na nikim nie robiłaby wrażenia i nikt jego by się nie czepiał. Więc równie dobrze można powiedzieć - presji brak.
Oraz - czy faktycznie wygrał? Jak dobrze widzę to po 2 meczach na ławce Lopez poleciał na kilkumiesięczne leczenie. Nawet kojarzę wywiad w którym mówił, że zmagał sie z problemami od dłuższego czasu.
Więc również się nie zgodzę.
Wszedł do pierwszego składu za grającego z kontuzją Lopeza, u którego było rozważane leczenie eliminujące go na dłuższy czas z bramki.

Zgadzam się, że nie popełił wielkich błędów. Ale bardzo dużo mu wiele razy brakowało w ustawianiu się (przez co też wpadały niepotrzebne bramki w krótki róg - i parę innych mogło wpaść, ale jego ustawienie nie zostało wykorzystane). Ale to przyjdzie z czasem, mówimy o dziecku w zasadzie.Więc faktycznie nie ma sie co czepiać - podobnie grania nogami, gdzie jednak wyraźnie Lopezowi ustępuje.
mete pisze:Zaryzykuje stwierdzenie, że Donnarumma i Romagnoli to najrówniej grający gracze Milanu w tym sezonie.
Hmm... trochę tych meczów Milanu obejrzałem w tym sezonie i recenzji czytałem i raczej w tych równiejszych wymieniłbym choćby Antoellego. I Montolivo. I Kucka jest chyba równiejszy.
A tak wiele więcej wyróżniajacych się regularnie grających piłkarzy nie ma. Bacca, Bonaventura i... Abate?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 mar 2016, 8:11

Czemu odpowiadacie Bebeto? Typ napisał 5 postów i w każdym się błaźnił, obecnych nie komentuję ale 1 post na forum? Po meczu z Torino zwyzywał Ruganiego że obsrany a prawda jest taka że Rugani zagrał naprawdę dobry mecz i grał lepiej od Barzy i Bonusa w tym meczu

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 mar 2016, 9:45

Hmm... trochę tych meczów Milanu obejrzałem w tym sezonie i recenzji czytałem i raczej w tych równiejszych wymieniłbym choćby Antoellego. I Montolivo. I Kucka jest chyba równiejszy.
A tak wiele więcej wyróżniajacych się regularnie grających piłkarzy nie ma. Bacca, Bonaventura i... Abate?
O ile jeszcze można dać Antonelliego, który gra równo, bez jakiś większych problemów a dodatkowo czasem zapewni nam punkty (2 razy w tym sezonie) tak Kuckę trudno nazwać regularnym lub równym. On potrafi zagrać kapitalne zawody z Interem by chwilę później słabe z kimś teoretycznie słabszym. Ale to raczej wina jego pewnych braków, no ale tak jak pisze - gołym okiem widać, że miesza bardzo dobre występy z tymi słabymi.

Carlosa, Abate i Jacka można smiało podać jako pozytywy tego sezonu, ale mają dość duże wahania formy. Abate miał słaby początek i ogarnął się gdzieś w grudniu. Bonaventura miał słaby początek, później miał bardzo dobry okres, który skończył się jak Jack postawił na grę indywidualną a nie drużynową. O problemach Bakki wiadomo.

Montolivo to taki dla mnie symbol upadku Milanu. Może nie ten największy, ale jednak. Kapitan drużyny, który jak do tej pory na 4 sezon w Milanie zagrał 1 dobry, w życiu nic poważnego nie wygrał. Ten sezon ma pod znakiem świetnej gry w defensywie, ale słabiutkiej w ofensywie a jako od naszego jedynego rozgrywającego (grazie Galliani!) to jednak oczekiwania są trochę inne. Owszem trudno się do niego czepić, bo nie jest największym problemem, ale nie gra tak jak choćby na poziomie z 2012/13 gdzie IMHO był na przestrzeni całego sezonu najlepszym i najrówniejszym graczem Milanu.

IMHO najrówniej grający gracze jak do tej pory - Donnarumma, Romagnoli no i ten Antonelli. To są gracze, który nie zdarzają się mecze bardzo słabe/fatalne w tym sezonie. Nawet mając gorszy dzień prezentują odpowiedni poziom.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2016, 10:06

Dzisiaj Berlusconi udzielił wywiadu. Standardowo powiedział, że nie stać nas na Zlatana, że Totti nie przyjdzie (tak, były takie plotki), że Mihajlovic zostanie jak wygra PW, ale zaskoczyła mnie jedna wypowiedź:
Berlusconi: "Newspapers have twisted my words, I complained that I don't like Milan's game but it's not necessarily the coach's fault."
Berlusconi: "It could be the fault of the players or even the management that wasn't able to sign the right players."
To może skoro w jakiś niewytłumaczalny dla mnie sposób zauważył gdzie leży problem to może by coś zrobił z tym problemem? No, ale nie mówię o dodaniu pomocy dla Łysego...

I to lepiej jak najszybciej, bo już coraz więcej plotek, że Galliani dzięki "pomocy" Preziosiego pozyska w lecie Pavolettiego, który pewnie będzie kosztował z 20 baniek.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 10:19

"Credo che le società di calcio debbano avere un proprio stadio, con varie attività che attirano i tifosi sette giorni su sette; e lo penso in particolare per Roma e Napoli, dove non riesco a godermi la partita vista la distanza che c'è fra le tribune e il campo. Servirebbe uno stadio apposta per il calcio".
Facet ma w sobie niezłe pokłady beki :lol2:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 771

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 24 mar 2016, 11:20

Bebeto pisze:
"Credo che le società di calcio debbano avere un proprio stadio, con varie attività che attirano i tifosi sette giorni su sette; e lo penso in particolare per Roma e Napoli, dove non riesco a godermi la partita vista la distanza che c'è fra le tribune e il campo. Servirebbe uno stadio apposta per il calcio".
Facet ma w sobie niezłe pokłady beki :lol2:

Bebeto bardzo nam miło że doaczyłeś do naszej społeczności , mam nadzieję że wpasujesz się tu :)

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 24 mar 2016, 13:18

małe szanse

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 mar 2016, 15:20

Był taki mecz z Empoli w którym Donnaruma fatalnie wyglądał na przedpolu, nawet pisałem tu że jest to element to poprawienia, po czym gdy znów oglądałem Milan poczynał sobie w tym elemencie bardzo rozważnie. Widać że praca z zawodnikiem przekłada się na jego postawę na boisku, więc wiara w talent Donnarumy na swoje podłoże. Drugiego Buffona nie będzie nigdy, ale nie znaczy to że Donnaruma nie będzie wielki. Jest znacznie pewniejszy od młodego Szczęsnego, który do bramki Kanonierów wchodził nieco starszy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2016, 17:24

Hmm tak sobie przypomniałem. Zlatan mówił, że jego następny ruch będzie niespodzianką. Od kilku lat Raioli ciągle powtarza, że Szwed jest zafascyonwany atmosferą w Neapolu na stadionie i chętnie by tam zagrał. Media od dłuższego czasu w sumie go łączą z Napoli a decyzja przez Zlatana jest już według Raioli podjęta.

Ale będzie niesamowita beka jak po tych wszystkich przysługach dla Raioli, po wypowiedziach Berlu, że chcemy Zlatana, ale nas nie stać na niego Ibra wyląduje w Napoli.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 18:14

Napoli to w tej chwili klub 3 poziomy wyżej niż ACM, nie oszukujmy się. W przypadku odejścia Higuaina, a to na pewno nastąpi, jak się sępy rzucą na niego po TAKIM sezonie, Ibra byłby czczony jak Bóg w Neapolu.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 24 mar 2016, 19:00

Bebeto pisze: Napoli to w tej chwili klub 3 poziomy wyżej niż ACM, nie oszukujmy się.
:rotfl4:

Ja twierdzę, że 1,45326846932846239472389047023972340 poziomu wyżej.

Kolego, nie ośmieszaj się. Nie wiem ile masz wiosen, ale to już zaczyna robić się nudne. Na tym forum panuje troszkę inny klimat, dostosuj się albo poleć na jakiś pudelek czy coś...lub zacznij udzielać się w politycznym.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 19:07

Donnamadonna w pierwszym składzie kadry U21 :lol2: Trener ma w sobie niezłe pokłady beki :haha:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2016, 20:26

A więc w ciągu jednego dnia - Berlu broni trenera, jedzie po swoim kumplu (chyba, że wszystko pójdzie na Maiorino, bo to przecież nasz DS), Liverpool namawia Milan na przedłużenie wypożyczenia SuperMario.

Awatar użytkownika
Bebeto
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebeto » 24 mar 2016, 20:57

Milaniści już wydali na mnie wyrok, że niby cisne ich klubowi, nic z tych rzeczy panowie. Jestem po prostu sprawiedliwy w osądach, oglądam Serie A od 19 lat i dawno za mną jaranie się jednym klubem. Do rzeczy. Propsy dla Romagnoliego, naprawdę. Baaaardzo Wam go zazdroszczę jako fan Juve. Tak jak był wybór między Ranoccchią, a Bonuccim i Conte postawił na tego drugiego, co było strzałem w 10, tak moim zdaniem Juve popłynęło z postawieniem na Ruganiego, zamiast inwestować w obecnego gracza Milanu. Koleś ma jedną mega przewagę nad Ruganim - gra. W klubie będącym w kryzysie, ale jednak. Codziennego kontaktu z boiskiem nic nie zastąpi. Tymczasem Wasz gracz kopie w It. U-21, a Rugani powołany za Barzę do dorosłej kadry - komedia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”