Najlepsze filmy - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 cze 2004, 22:00

Harry Potter i Więzień z Azkabanu
Zacytuję tu mojego kumpla, z którym się całkowicie zgadzam. Może dlatego, że razem byliśmy na tym filmie i później wymienialiśmy poglądy :)
Na samym poczatku ostrzegam ze pojawia sie spoilery... Kto chce ogladnac niech nie czyta.

Zacznijmy od dobrej strony filmu.
...
I to by bylo na tyle w czescie pierwszej

Nie wiem, może polski dubbing (okropny, karę za to powinni wymierzać podobną jak za morderstwo ze szczególnym okrucieństwem) zrobil coś że po prostu ten film z każdą minutą sprawiał mi ból jako wiernemu fanowi HP Już nie chodzi o to ze biegali bez swoich prochowczykow, co niektórym tak bardzo miało niby przeszkadzac, ale to że tak poprzekrecali fabułę... ŚMIERĆ Na film mialem przyjemnosc wybrac sie z kumplem, z którym przez pół filmu zalewaliśmy z głupoty akcji :] Najlepszy był moment (....spoiler!! ->) kiedy w Zakazanym Lesie Harry i Hermiona zostawili Hardzodzioba ot tak sobie i pobiegli sie przyglądać jak to po kolei wchodzą i wychodzą ludzie do tunelu pod Bijącą Wierzbą. No i w koncu wszyscy wyszli, wiecie - te sprawy z wilkołakiem no i póżniej już ignorując książkę pani Rowling Harry stanął oko w oko z wilkołakiem ... No i Hermiona (ta cofnięta w czasie) musiała ratować Harry'ego udając wilka... Udało się, stworzonko pobiegło za nimi czego ona "nie przewidziała" Na samym początku jak zobaczyłem że uciekają do lasu mówię do Mazurka:(cytuję dokładnie kumpla dlatego tak pisze :) ) "Stawiam na hipogryfa"... chwilę się tam ścigają, nagle - o nie! odwracają soę i mają wilkołaka przed oczami. Oczywiście kto się zjawia? Tak! Hardodziób!! Powalił Lupinka i zaczął się coś z nimi szarpać na co my wybuchneliśmy śmiechem :] Zresztą nie tylko wtedy było tak, że pół sali wyło "Uuuuu" a my rechotaliśmy... co za ludzie pewnie nawet ksiażek nie przeczytali :] Aaa no i jeszcze jedno... przeczytałem HP3 chyba z 10 razy, i - moze niedokładnie czytałem, nie wiem - nie doczytałem sie żeby DEMENTORZY LATALI! Toz to jest zbrodnia przeciw ludzkości! A podczas meczu quidditcha myslalem poważnie o wyjściu z sali tak mi było głupio to ogladac :] Harry'ego trafił PIORUN! Jaki byl mój ból jak to zobaczyłem ... ehh

Jeszcze na sekundke wroce do dubbingu... jesli juz pojdziecie do kina to idzcie na wersje z napisami! Nie meczcie sie tak jak my...

Podsumowanie: film moglby byc naprawde dobry gdyby nie rezyser =\ Wszystko zepsulo wlasnie pomieszanie fabuly... Niepotrzebne =\

No to jest koniec.
Nie idźcie na ten film. 14 zł wyrzucone w błoto.

----------------------------------------------------
Co do Shreka:
Pisakk to przytoczyłeś tyklo jeden ze śmiesznych momentów :)
Mnie śmieszyło najbardziej ten właśnie motyw przytoczony przez ciebie, jak osioł się w rumaka przemienił, ten trębacz na samym początku. Ale tekst Puss and Dunky. YO ! ejst genialny :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 cze 2004, 22:20

Cube 2 Hypercube :)

Teraz do nas do kin wchodzi :) Ja to z 4miechy temu oglądałem w dobrej bardzo jakości na swoim kompie :shock: :) Jak dla mnie to Cube genialny :) Cube 2 troszke gorszy choć warty tego żeby spędzić w kinie czas na nim :) Cube 2 jest filemm który trzeba bardzo, alr to bardzo uważnie oglądać :!: Polecam :) Zwłaszcza 1 :P Choć na 2 do kin zapraszam :) Fajne będą tematy jak będą się nakładać rzeczywistosci na siebie :shock:

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 18 cze 2004, 22:29

Moff nie ukrywam, że pierwszy raz słysze o tym filmi, więc bądź tak łaskaw i przytocz fabułe. 8)

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 cze 2004, 22:37

Cube

Ludzie się budzą w kostce, wszędzie ściany do okoła i w każdej zamontowane drzwi z wyjściem ... W większości wyjść są pułapki, ludzie próbują uciec itd.. Giną , panika , przemyślenia .... Potem znajdują psychicznie chorego i jest on dla nich piątym kołem u wozu, lecz pewna babeczka dochodzi do wniosku że liczby pierwsze coś tam mówią na drzwiach i zaczeła to obliczać, ten upośledzony był wspaniałym matematykiem .. bla bla bla .... dochodząc do końca pewien policjant czarny charakter chciał każdego zabić i sam się wydostać ... Wszyscy go powstrzymywali i zmusili upośledzonego do wydostania się :) Wniosek z filmu według mnie taki "Tylko istota kompletnie czysta, bez zwiści i innych złych ludzkich cech może żyć dalej"

Genialny Film :!: :!: :!:

Cube 2 Hypercube

Podobna sytuacja :) Tylko ,że jest to hypercube :) Kilkuwymiarowa kostka :!: Coś czego nie możemy sobie w rzeczywistości wyobrazić :!: Jest to coś dla nas nie zrozumiałego choć na pewno cośtakiego istnieje choć nie możemy tego zrozumieć i udowodnić :) Nakładają w filmie się rzeczywistości :) Bardzo pomieszany film :) Lecz jak się człowiek bardzo mocno skupi to złapaie :) W sumie też ludzie próbują uciec :) Lecz na koniec okazuje się ,że w śrdu tych zamknętych był "szpieg" państwowy i pozabijał reszte [ o ile dobrze pamiętam ] i sama się wydostała z hypercuba :) Tam stali żlożnierze w wielkiej hali :!: oraz jakiśfacet w gajerku jakaś gadka do szpiega i kulka w głowe ... tak się film kończy :D

Są to filmy grubaśnie zeschizowane :!: Ja takie kocham :D Polecam gorąco ,może mój opis filmów jest słaby, lecz nie wiem jak to opisać :) To trzeba samemu zobaczyć :!: POLECAM TE FILMY :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 cze 2004, 22:38

Cube 1 był fajny...nawwet bardzo...... :roll: obudzili się w sześcianie i chcieli sie wydostać :P ....ajjj jakie mna nich pułapki czekały...ale zakończenie sie najlepsze 8) ....znaczy go nie ma :wink:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 cze 2004, 22:41

w 1 nie ma :) Wchodzi ten upośledzony światło mocne i koniec :) Ale to daje do myślenia :D

w 2 z koleii zakończenie jest już lepsze choć też nic nie wyjaśnia :!:

Szczerze mówiać czekam na Cube 3 :twisted: :D 8)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 18 cze 2004, 22:42

No tak tradycyjnie...ostatnio nie robią zakonczeń, żeby móc sequela zrobić.... :lol: :lol:

Komercha ostra..... :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 18 cze 2004, 22:44

Nie kostek Nie :)

W Cubie 2 takie właśnie zakończenie jest genialne 8) Bo człowiek zaczyna się zastanawiać :) Czy to rządowa budowla czy jakiegoś bogatego świra itd :) Mi się zakończenie Cube 2 bardzo podoba :) Też takie nagłe :) Ogólnie Cuby są grube 8)

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 19 cze 2004, 12:01

Moff, a co niby ma być w Cube 3 ?? W pierwszym zwykła, w drugim 3d, a w 3 co niby ?? :D czterywymiary są sprzeczne z naszym pojmowaniem świata :D Z twoich opisów mi się wydaje, że 2 to było trochę kontunuacja na siłe.

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 12:08

Czy ja wiem :?: Dużo czasu mineło zanim 2 wyszła :) Zupełnie się różni, no po za tym ,że też są w szejścianie :D Słuchaj mzaurek 3d kostka była w jedynca :) Wysokość , szerokość , długość i d otego przemiezzczała się względem innych :) W hypercubie matematycznie dopuszczalna jest nieograniczona liczba wymiarów :!: Może być ich 10 , 1000 , 100000 :!: Nie jesteśmy w stanie tego pojąć na dzień dzisiejszy :!: :twisted:

Cube2 [ w sumie to nazywa się Cube [ do kwadratu ] Hypercube ] nawiązuje do Cuba tylko tym ,że znowu są ludzie zamknięci w szejścianie oraz próbują się wydostać :)

Gorąco Polecam :)

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 12:13

Ja ostatnio miałem okazję zobaczyć film "Prześladowca" :!: ... w sumie film mi się podobał, dwóch kumpli podszywa się za panienke w samochodowym nadajniku....słyszy ich gość...z duuużej :shock: ciężarówki...no i ... troche jest zdenerwowany, że się z niego ... :idea: zrobiło... :lol: chce się zrewanżować........ :wink:

Zakończenie jest otwarte....sequel bedzie napewno... :D

Taki film dobry na deszczowe sobotnie popołudnie... :roll:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 12:27

Do mnie właśnie zbliża się burza :evil: Znowu :roll:

Na takie właśnie dni polecam wam :

Two Angry People [ Dwóch gniewnych ludzi ] Bardzo dobra komedia :) Polecam :) Koleś nerwowy i musi chodzić na terapie nerwową :lol: Zwałą z filmu, to jest tylko jeden z wielu czynników opisującyhc ten film :)

The Hot Chick [ Gorąca laska ] Żaden film z serii xxx :lol: Fajna komedią ,że fajna dupeczka zamienia się z kolesiem ciałami :lol: :D

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 19 cze 2004, 12:32

Moff pisze:
Two Angry People [ Dwóch gniewnych ludzi ] Bardzo dobra komedia :) Polecam :) Koleś nerwowy i musi chodzić na terapie nerwową :lol: Zwałą z filmu, to jest tylko jeden z wielu czynników opisującyhc ten film :)
:lol: ten film miałem okazje w ciniemie zobaczyć...również polecam... :!: :lol:

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 19 cze 2004, 13:38

Punisher... Był ktoś :?: Ja się chyba przejde :) Bo zapowiada się grubo :) Jeszcze ten podkład Drowning Pool :) Tylko ,że ekipa już nie istnieje :x Wokalista się zabił :roll: Miał grubaśny głos ,a oni dobry Hard Core :)

Wracając do filmu, oglądał ktoś może :?: Jak tak to poprosze o recenzje :)

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 19 cze 2004, 13:44

Ja na zeszłorocznych wakacjach miałem iść do kina na taxi 3, ale nie było biletów, więc poszedłem na "dwóch gniewnych ludzi". Mi ten film się średnio podobał. Taka sobie przeciętna komedia. Choć trzeba przyznać, że fabuła jest dość oryginalna :D:D:D:D
Ja polecam Experyment stary film, ale dopiero niedawno wpadł mi w ręce.
Akcja skupia się na grupie mężczyzn uczestniczących w eksperymencie, polegającym na tym, że dobrowolnie pozwalają się zamknąć w więzieniu. Jednym w uczestników eksperymentu jest dziennikarz, którzy filmuje wszystko ukrytą w okularach kamerą. Kiedy dziennikarz zaczyna prowokować "strażników", naukowcy postanawiają nie interweniować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”