Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

kto awansuje do 1/4 finału ?

Inter
12
44%
Manchester
15
56%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 16:50

Ja wiem, że cała Twoja twórczość i argumentacja mogłaby się skończyć na WTF-ach i :haha: ale nie tego szukam w dyskusji i nie bedziesz moim ulubionym rozmówcą. Kto lubi dyskutować ze ścianą?

Odnośnie Fergusona to może nie uzyłem najfortunniejszego spójnika, ale jak ktoś myślał, że chce wrzucać do jakiegokolwiek wora SAF to chyba źle zrozumiał cel mojego wpisu. A forum to jest świat wirtualny, mimo ze rozmawiamy o rzeczywistości.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 17:17

Nie rozumiem tych gadek o prestiżu. Jeśli nawet wszystkie drużyny z PL poległyby z włoskimi to i tak dalej większość kibiców chętniej oglądać będzie PL, i większość dobrych piłkarzy chętniej wybierz właśnie Wyspy aniżeli Włochy. Anglicy napędzili już lokomotywę do takiej prędkości, że niewielkie przeszkody jej nie zatrzymają.

Inna sprawa, że śmiesznie będzie wyciągać daleko idące wnioski po tych dwóch konfrontacjach. I Arsenal i przede wszystkim my borykamy się właśnie z poważnymi problemami kadrowymi i jeśli Włosi nie będą potrafili tego wykorzystać, to znaczy, że są fajtłapy i tyle ;)

Podtrzymuję mój typ na jutro

Inter - United 3/4:1

Kończywszy powiem, że wywód któregoś z poprzedników o rzekomej bucie jest po prostu zabawny. Osobiście kilka dobrych lat temu nie miałem żadnych problemów, aby powiedzieć, że seria A jest lepsza niż PL. Obecnie jest odwrotnie i jest to powszechna opinia w piłkarskim światku. I tak samo jest w przypadku klasy SAF'a, czy też pozycji na boisku naszej portugalskiej gwiazdy. Gdzież więc ta buta?!
A ja chce, zeby Real okazal sie lepszy niz Liverpool. Niesamowite, prawda?
Dla mnie tak. Ot tacy Scousersi w najlepszym wypadku mogą być dla mnie obojętni.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 17:36

Cambiasso na poczatku grał na środku obrony i to wcale nie spowodowało, że Inter grał słabo w tej formacji (mamy nominalnych 6 środkowych obrońców w kadrze!!!). Wrecz przeciwnie. Lekkie usprawiedliwianie za wczasu? :wink:

Ja kogos to interesuje Mourinho podał cały wyjściowy skład: ?; Maicon, ? -?, Santon; Zanetti, Cuchu, Muntari, Stankovic; Adriano - Ibra. Zakładając że jednym środkowym obroncą na 99,9% bedzie Chivu, bramkarzem na 100% Julio Cesar to praktycznie wszystko jest jasne. Logika nakazywałaby na drugiego obrońce wskazać najbardziej doświadczonego z dostepnych czyli Cordobe. Ten nie zawsze zachwycał, więc się wstrzymam z typowaniem.
red85 pisze:Nie rozumiem tych gadek o prestiżu. Jeśli nawet wszystkie drużyny z PL poległyby z włoskimi to i tak dalej większość kibiców chętniej oglądać będzie PL, i większość dobrych piłkarzy chętniej wybierz właśnie Wyspy aniżeli Włochy. Anglicy napędzili już lokomotywę do takiej prędkości, że niewielkie przeszkody jej nie zatrzymają.
Ale potem przyjdzie taki antypatyczny gość, kibic Inter na przykład. Przypomni wyniki LM, przybije dwoma lolami, trzema roftlami i już jest przeswiadczony o swojej nieskończonej racji. I nie przemówisz mu do rozsądku.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 19:10

Cambiasso na poczatku grał na środku obrony i to wcale nie spowodowało, że Inter grał słabo w tej formacji (mamy nominalnych 6 środkowych obrońców w kadrze!!!).
A u nas przeciwko Wolves na środku pomocy zagrał kiedyś Rio Ferdinand. Efekt? Wygraliśmy 3:0.
Wrecz przeciwnie. Lekkie usprawiedliwianie za wczasu?
Żadne usprawiedliwienie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Przejdźmy, więc do meritum - to nie jest mecz z pierwszym lepszym rywalem. Jest to spotkanie pomiędzy drużynami, które prezentują światowy poziom i w tego typu konfrontacjach liczą się szczegóły. A detalem nie można nazwać faktu, że u nas nie będą mogli grać nie tylko najlepsi prawy(Brown) i środkowy obrońca(Vida), ale również najprawdopodobniej ich zastępcy(Evans oraz Rafael/Neville). Jeśli faktycznie Ferguson nie będzie miał do dyspozycji dwóch zdrowych środkowych obrońców, to uznam to za cud, jeśli nie polegniemy większą ilością niż jedna bramka.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2009, 19:33

U nas też nie zagra najlepszy środkowy obrońca, a na lewej obronie zagra osiemnastolatek, który jest nominalnie prawym, więc nie przeżywajcie za bardzo.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 20:10

Cris7 pisze:Mnie też dziwi Ci kibice Milanu, którzy zamierzają ściskać kciuki za zwycięstwo Interu. No, ale to już ich sprawa.
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej kwestii chociaż prochu raczej nie wymyślę.

Przyjmując, że kibic Milanu kibicujący Interowi = kibic Barcelony kibicujący Realowi widzę tylko jedno wytłumaczenie --->

Inter grający w LM nie może dać z siebie wszystkiego w Serie A co teoretycznie zwiększa szanse rywali z Milanem na czele. Analogicznie mógłbym życzyć Realowi zwycięstwa w dwumeczu z Liverpoolem po to, aby męczyli się dalej w LM i nie mogli skoncentrować się na pogoni w lidze, ale w moim przypadku to tak nie działa i mimo wszystko liczę na awans Liver :P

Wracając jednak do właściwego tematu to jestem bardzo zadowolony z takiej pary na tym etapie. Obie ekipy uważam za bardzo silne a więc bez względu na to kto przejdzie dalej będę zadowolony bo jedna mocna drużyna odpadnie. Naturalnie moje podejścia ma sens tylko w obliczu awansu Barcelony, który pozwalam sobie przyjmować jako bardzo prawdopodobny.

Generalnie pytany o rozstrzygnięcie tego dwumeczu gotów byłbym odpowiedzieć jednym z najprostszych frazesów - niech wygra lepszy.

PS: W Mediolanie Inter nie przegra :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lut 2009, 20:20

Ja nie wiem jaki wy macie problem z tym że kibice Milanu dopingują Inter?
Ja też życze Romie i Interowi by awansowali i mogę to wytłumaczyć dwoma słowami:
FORZA CALCIO!!!!
I tylko o to chodzi. Rywalizacja jest na boiskach Serie A, poza nią drużyny reprezentują ligę i dla mojej ukochanej ligi lepiej jest by włoskie zespoły nie odpadały w 1/8.
Inna sprawa że jak Inter znów odpadnie szybko (a JUVE nie :P ) to będzie można się z nich trochę ponaśmiewać :smile2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2009, 20:24

Nie znoszę Interu, ale będę im kibicował, z dwóch przyczyn:
1. Z czystej złośliwości - nużą mnie już opowieści kibiców Manchesteru, jak to na każdej pozycji mają piłkarza najlepszego na świecie, i w ogóle poza OT to murzynów biją.
2. Wolę widzieć w kolejnym etapie rozgrywek zespół z Włoch, nie z Anglii. Jak napisał Loczkerson - Forza calcio!
Kwestia mistrzostwa po derbach jest już rozstrzygnięta, Milan z walki już odpadł, Juventus raczej nie ma wystarczającego potencjału, by tę stratę nadrobić - nie ma co więc liczyć na to, że Inter wykończy gra w LM, bo nawet jeśli, to w lidze i tak wygrają. Od czego ma się sędziów i analizy Colliny. :wink:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lut 2009, 20:25

ManU jest raczej nie do pokonania, chociaż mam nadzieję (podobnie jak Loczkerson) że Calcio będzie górą w trójdwumeczu. Inter trafił chyba na najsilniejszą drużynę i nie widzę powodów być z Mediolańczyków się naśmiewać w perspektywie porażki. Inna sprawa, że pewnie i tak nie wytrzymam :wink:.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lut 2009, 20:26

Mentor pisze: Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej kwestii chociaż prochu raczej nie wymyślę.

Przyjmując, że kibic Milanu kibicujący Interowi = kibic Barcelony kibicujący Realowi widzę tylko jedno wytłumaczenie --->
Tak, tak. To oczywiście ma jakiś sens i z czysto pragmatycznego punktu widzenia sam mógłbym tak pomyśleć. Tylko, że Ci kibice Milanu o których wspomniałem podają inne przyczyny swojego wyboru. Np. fakt, że Inter to również włoski klub, a oni są kibicami włoskiej piłki. To brzmi już trochę inaczej. Nie wydaje mi się, abyś kibicował Realowi przeciwko The Reds, bo to klub z PD. Dla mnie normalne, że ja życzę lepiej Realowi, bo grają z największym rywalem United, a Ty Liverpoolowi, bo grają z odwiecznym wrogiem Realu.

Zico, wybacz ale mówisz o dwóch absencjach w defensywie. My martwimy się ponieważ grać nie może najprawdopodobniej 6 piłkarzy z pierwszej kadry z bloku obronnego. Moim zdaniem to spora różnica na naszą niekorzyść.

EDIT: Z tego co widzę dotyczy to nie tylko fanów Milanu, lecz również chociażby Juventusu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 20:29

Mentor dał w sumie następny argument, bo jak Inter za dwa tygodnie s kończy przygode z LM to Juve z Milanem scudetto AD 2009 zobacza na widokówkach. Ale to troche niesprawiedliwe, zyczyć komuś dobrze, aby na tym wiecej skorzystac. Generalnie sypmatyzuje z włoską piłką, z ich kadrą, doceniam i szanuje klase pewnych piłkarzy i zawsze bedzie mi bliżej do Milanu, Romy czy nawet Juventusu (za którym nie przepadam dość mocno). No chyba, że były takie wyjątki jak Milan w pojedynku z PSV, gdzie taka ludzka przyzwoitość kazała kibicowac Holendrom grającym kawał piłki.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 lut 2009, 21:05

Chciałbym widzieć jak kibice z Kataloni kibicują Realowi :mrgreen: Realowi mogą kibicować chyba niedzielni kibice Barcy ktorzy jarali się transferem Dinho.
Kibicować swojemu wrogowi :mrgreen: . Fani uciskanego przez reżim Franco klubu kibicują Madryckiej bieli. :rotfl:
Jeśli jakiś fan MU kibicuje Liverpoolowi z Realem to tak naprawde nie jest fanem, jest zwyklym internetowym miłośnikiem , podrośnie pojdzie na OT, może uda mu się zobaczyć mecz MU-LIv na OT i diametralnie zmieni zdanie.
Poroponowałbym też nauczyć się historii własnego klubu bo to kuleje strasznie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 21:11

Wygląda na to, że kibice Calcio mimo wszystko trzymają się razem i klubowe animozje na arenie europejskiej zdają się tracić na sile. Poniekąd jestem w stanie to zrozumieć bo sam osobiście liczę na awans Villarreal i zapewne kibicowałbym również innym hiszpańskim ekipom gdyby takowe wciąż na tym etapie walczyły, ale Real to jednak zupełnie inna bajka. Ich ewentualny awans ma swoje dobre strony, ale mimo wszystko chciałbym, aby przegrali i dla mnie to naturalne. Szczerze mówiąc to napisałbym to nawet dosadniej, ale jestem w bardzo pokojowym nastroju. Tak czy inaczej nikt i nic nie sprawi, że mógłbym sympatyzować z Realem w jakimkolwiek spotkaniu.

Zostały mi fusy po herbacie i wywróżyłem z nich 2:1 dla Interu w pierwszym meczu chociaż nie mam pojęcia kto miałby strzelać te bramki dla gospodarzy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2009, 21:11

Ja wiem, że cała Twoja twórczość i argumentacja mogłaby się skończyć na WTF-ach i :haha: ale nie tego szukam w dyskusji i nie bedziesz moim ulubionym rozmówcą. Kto lubi dyskutować ze ścianą?
pff...jesteś prze zabawny. Po pierwsze po coś te emotki są, jak Ci tak przeszkadzają to je usuń/usuńcie. Po drugie Ileż razy można przytaczać np. słowa Fergusona z kilku wywiadów, gdzie mówi o Ronaldo "Winger". Menadżer danego zespołu chyba wie lepiej na jakiej pozycji ustawia gracza? Ileż mozna przytaczać słów Ronaldo, że jest winger? Ileż można dawać przykładów jedenastek gdzie był wybierany jako skrzydłowy? W końcu ileż można prosić by ktoś oglądał mecze i zobaczył gdzie występuje dany graczy? Czy pokazywać średnią pozycję gracza. Mam dalej wymieniać? Jeśli to jest mało argumentów na poparcie tezy, to ja wysiadam. Ale lepiej być ignorantem jak ty i powtarzać bzdury o emotkach. To takie typowe jak się nie umie odpowiedzieć argumentem na argument to się używa stwierdzeń typu:"Jakiś ty mądry" "Jaka mądrala" czy szuka pierdół o emotkach.
1. Z czystej złośliwości - nużą mnie już opowieści kibiców Manchesteru, jak to na każdej pozycji mają piłkarza najlepszego na świecie, i w ogóle poza OT to murzynów biją.
Jesteś "Fachuro" prze zabawny. Czy jak się powie, że VDS to jeden z najlepszych bramkarzy na świecie to jest się zaślepionym? Czy jak się powie, że Rio i Vidić to jedni z najlepszych obrońców na świecie to się jest zaślepionym? Czy jak się powie, że Evra to jeden z najlepszych lewych obrońców na świecie to jest się zaślepionym? Czy jak się powie, że Ronaldo to jest najlepszy zawodnik na swiecie to jest się zaślepionym? Wszyscy Ci gracze w mniej znaczących czy bardziej znaczących plebiscytach zostawali uznawani za takich. Nie widziałem, żeby poza tymi graczami ktoś tutaj pisał o innych zawodnikach, że są najlepsi. Więc skończ w końcu wypisywać te bzdury ileż można?
U nas też nie zagra najlepszy środkowy obrońca, a na lewej obronie zagra osiemnastolatek, który jest nominalnie prawym, więc nie przeżywajcie za bardzo.
Zdaje się, że ten osiemnastolatek jest graczem pierwszego składu, wiec co to za argument? :shock:
U nas oprócz tego, że nie zagra najlepszy środkowy obrońca, to jeszcze prawy i kontuzje mają również ich zastępcy. Ale cóż, powtórzę słowa Reda, choćbyśmy mieli kontuzjowanych 20 najlepszych graczy to i tak bez znaczenia, musimy sobie radzić... :boruta:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 lut 2009, 21:19

2-1 bym bo oznaczałoby to ofensywna taktyke na OT bo tak rok temu po remisie w Lyonie na OT wiało nudą a tak może być mała powtórka z Roma :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”