Odnośnie Fergusona to może nie uzyłem najfortunniejszego spójnika, ale jak ktoś myślał, że chce wrzucać do jakiegokolwiek wora SAF to chyba źle zrozumiał cel mojego wpisu. A forum to jest świat wirtualny, mimo ze rozmawiamy o rzeczywistości.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 16:50
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 17:17
Dla mnie tak. Ot tacy Scousersi w najlepszym wypadku mogą być dla mnie obojętni.A ja chce, zeby Real okazal sie lepszy niz Liverpool. Niesamowite, prawda?
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 17:36
Ale potem przyjdzie taki antypatyczny gość, kibic Inter na przykład. Przypomni wyniki LM, przybije dwoma lolami, trzema roftlami i już jest przeswiadczony o swojej nieskończonej racji. I nie przemówisz mu do rozsądku.red85 pisze:Nie rozumiem tych gadek o prestiżu. Jeśli nawet wszystkie drużyny z PL poległyby z włoskimi to i tak dalej większość kibiców chętniej oglądać będzie PL, i większość dobrych piłkarzy chętniej wybierz właśnie Wyspy aniżeli Włochy. Anglicy napędzili już lokomotywę do takiej prędkości, że niewielkie przeszkody jej nie zatrzymają.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 19:10
A u nas przeciwko Wolves na środku pomocy zagrał kiedyś Rio Ferdinand. Efekt? Wygraliśmy 3:0.Cambiasso na poczatku grał na środku obrony i to wcale nie spowodowało, że Inter grał słabo w tej formacji (mamy nominalnych 6 środkowych obrońców w kadrze!!!).
Żadne usprawiedliwienie. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Przejdźmy, więc do meritum - to nie jest mecz z pierwszym lepszym rywalem. Jest to spotkanie pomiędzy drużynami, które prezentują światowy poziom i w tego typu konfrontacjach liczą się szczegóły. A detalem nie można nazwać faktu, że u nas nie będą mogli grać nie tylko najlepsi prawy(Brown) i środkowy obrońca(Vida), ale również najprawdopodobniej ich zastępcy(Evans oraz Rafael/Neville). Jeśli faktycznie Ferguson nie będzie miał do dyspozycji dwóch zdrowych środkowych obrońców, to uznam to za cud, jeśli nie polegniemy większą ilością niż jedna bramka.Wrecz przeciwnie. Lekkie usprawiedliwianie za wczasu?
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2009, 19:33
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 20:10
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej kwestii chociaż prochu raczej nie wymyślę.Cris7 pisze:Mnie też dziwi Ci kibice Milanu, którzy zamierzają ściskać kciuki za zwycięstwo Interu. No, ale to już ich sprawa.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lut 2009, 20:20
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2009, 20:24
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 23 lut 2009, 20:25
Snipp_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 lut 2009, 20:26
Tak, tak. To oczywiście ma jakiś sens i z czysto pragmatycznego punktu widzenia sam mógłbym tak pomyśleć. Tylko, że Ci kibice Milanu o których wspomniałem podają inne przyczyny swojego wyboru. Np. fakt, że Inter to również włoski klub, a oni są kibicami włoskiej piłki. To brzmi już trochę inaczej. Nie wydaje mi się, abyś kibicował Realowi przeciwko The Reds, bo to klub z PD. Dla mnie normalne, że ja życzę lepiej Realowi, bo grają z największym rywalem United, a Ty Liverpoolowi, bo grają z odwiecznym wrogiem Realu.Mentor pisze: Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej kwestii chociaż prochu raczej nie wymyślę.
Przyjmując, że kibic Milanu kibicujący Interowi = kibic Barcelony kibicujący Realowi widzę tylko jedno wytłumaczenie --->
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 20:29
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 lut 2009, 21:05
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 21:11
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2009, 21:11
pff...jesteś prze zabawny. Po pierwsze po coś te emotki są, jak Ci tak przeszkadzają to je usuń/usuńcie. Po drugie Ileż razy można przytaczać np. słowa Fergusona z kilku wywiadów, gdzie mówi o Ronaldo "Winger". Menadżer danego zespołu chyba wie lepiej na jakiej pozycji ustawia gracza? Ileż mozna przytaczać słów Ronaldo, że jest winger? Ileż można dawać przykładów jedenastek gdzie był wybierany jako skrzydłowy? W końcu ileż można prosić by ktoś oglądał mecze i zobaczył gdzie występuje dany graczy? Czy pokazywać średnią pozycję gracza. Mam dalej wymieniać? Jeśli to jest mało argumentów na poparcie tezy, to ja wysiadam. Ale lepiej być ignorantem jak ty i powtarzać bzdury o emotkach. To takie typowe jak się nie umie odpowiedzieć argumentem na argument to się używa stwierdzeń typu:"Jakiś ty mądry" "Jaka mądrala" czy szuka pierdół o emotkach.Ja wiem, że cała Twoja twórczość i argumentacja mogłaby się skończyć na WTF-ach iale nie tego szukam w dyskusji i nie bedziesz moim ulubionym rozmówcą. Kto lubi dyskutować ze ścianą?
Jesteś "Fachuro" prze zabawny. Czy jak się powie, że VDS to jeden z najlepszych bramkarzy na świecie to jest się zaślepionym? Czy jak się powie, że Rio i Vidić to jedni z najlepszych obrońców na świecie to się jest zaślepionym? Czy jak się powie, że Evra to jeden z najlepszych lewych obrońców na świecie to jest się zaślepionym? Czy jak się powie, że Ronaldo to jest najlepszy zawodnik na swiecie to jest się zaślepionym? Wszyscy Ci gracze w mniej znaczących czy bardziej znaczących plebiscytach zostawali uznawani za takich. Nie widziałem, żeby poza tymi graczami ktoś tutaj pisał o innych zawodnikach, że są najlepsi. Więc skończ w końcu wypisywać te bzdury ileż można?1. Z czystej złośliwości - nużą mnie już opowieści kibiców Manchesteru, jak to na każdej pozycji mają piłkarza najlepszego na świecie, i w ogóle poza OT to murzynów biją.
Zdaje się, że ten osiemnastolatek jest graczem pierwszego składu, wiec co to za argument?U nas też nie zagra najlepszy środkowy obrońca, a na lewej obronie zagra osiemnastolatek, który jest nominalnie prawym, więc nie przeżywajcie za bardzo.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 23 lut 2009, 21:19
MGiggs
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio