Premier League 2009/2010 - Strona 4

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Re: Kto wygra Premier League w sezonie 09/10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 sie 2009, 13:29

michal2 pisze:A co wg Ciebie jest wiekszym oslabieniem? Denilson lub Diaby w pomocy czy Scholes?
Mam nadzieję że to pytanie retoryczne :?:
Poza tym oglądałeś chociażby wczorajszy mecz United z Valencią :?: Nasza formacja ofensywna grała bardzo dobrze ,a np. wasza niemiłosiernie się męczyła żeby strzelić gola Atletico co udało się dopiero w końcówce meczu :) To tak w formie porównawczej i nie wyskakuj mi tu zaraz z Rangersami bo porównując Valencię i Atletico porównuje dwa równorzędne zespoły :D

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 sie 2009, 13:49

Z Atletico mecz zaczeli w wiekszosci rezerwowi ofensywni gracze

Mannone, Sagna, Gallas, Djourou, Traore (46 Clichy), Eboue (46 Wilshere), Rosicky (46 Merida), Denilson, Ramsey (66 Fabregas), van Persie (66 Arshavin), Bendtner (66 Eduardo)
Eboue
Denilson
Ramsey
Bendtner
to rezerwowi

Nie wiem jak wy graliscie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 sie 2009, 14:04

michal2 pisze:Eboue
Denilson
Ramsey
Bendtner
to rezerwowi
Czyli piłkarz, który opuścił 1 mecz w lidze w poprzednim sezonie i spędził najwięcej minut ze wszystkich piłkarzy Arsenalu jest rezerwowym ? Ciekawe.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2009, 14:18

Poza tym oglądałeś chociażby wczorajszy mecz United z Valencią :?:
majer13 a może zauważ, że 3 bramki padły, gdy Valencia dokonała już 11 zmian i grała w większości graczami rezerwowymi (wyjątek to Sanchez, Marchena i Silva). Dopiero wtedy Man Utd zyskał przewagę. W pierwszej połowie w ataku jedynie pudłował Owen i raz Rooney. Valencia był skutecznie zatrzymywany przez Mathieu i zaczął grać dopiero po jego zejściu

A większe możliwości ofensywne ma Arsenal. Mi osobiście u kanonierów brakuje klasowego snajpera. Ale nie zmienia to sprawy, że ofensywa i teraz wygląda świetnie. W United jest znakomity Rooney, ale nie mając obok siebie takiego gracza jak Ronaldo może trochę tracić. Reszta to gracze jednak słabsi. W Arsenalu wygląda to lepiej bo klasowych zawodników jest poprostu więcej

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 06 sie 2009, 14:23

Denilson gral tyle meczow dlatego ze bylo duzo kontuzji.
Nominalne ustawienie pomocy to wg mnie

Fabregas Song Rosicky/Nasri

lub

Arshavin Song Fabregas Rosicky/Nasri

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 sie 2009, 15:13

W United jest znakomity Rooney, ale nie mając obok siebie takiego gracza jak Ronaldo może trochę tracić.
Takiego gracza jak Ronaldo obok siebie nie ma żaden klub w PL. Rooney na nieobecności Ronaldo raczej nie straci, wręcz przeciwnie - wszytsko wskazuje na to, że w końcu będzie mógł grać tydzień w tydzień jako napastnik.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2009, 15:21

wszytsko wskazuje na to, że w końcu będzie mógł grać tydzień w tydzień jako napastnik.
to jest akurat oczywista korzyść i widać to było np. wczoraj. Bardziej mam na myśli to że Rooney nie ma takiego partnera w ofensywie, który mu się świetnie pokazywał i z którym Rooney się poprostu uzupełniał. Owen to gracz zazwyczaj mniej widoczny bo to snajper a Valencia o ile jest ciekawym graczem to nie jest tak wszechstronny co Portugalczyk i nie będzie sie pokazywał na tylu pozycjach co Ronaldo.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 sie 2009, 15:23

(L)oczkerson pisze:i z którym Rooney się poprostu uzupełniał
A mnie się wydaję że lepiej się będzie właśnie z Owenem uzupełniał. Roo to cofnięty napastnik lubi powalczyć odebrać podać ,a Owen to typowy napastnik na szpicę który czeka na podanie strzela dużo bramek ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 sie 2009, 15:30

Ale Owen to nie następca do Ronaldo. Gdy Portugalczyk był w Man Utd dalej było miejsce dla snajpera. Tyle że SAF trochę inaczej układał grę. Napewno układ Rooney-Owen jest bardziej klasyczny, ale mimo wszystko z mniejszym potencjałem i mniej wszechstronny. Łatwiej się gra gdy obok ciebie jest ktoś tak niesamowicie mocny w tylu elementach co Ronaldo niż u boku snajpera, który z natury jest po części pasożytem :wink:
Jednego jestem pewny Rooney będzie odgrywał teraz dominującą rolę w ataku Czerwonych Diabłów

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 11 sie 2009, 13:34

Start ligi tuż tuż, więc można pobawić się w jakieś typowanie. W zeszłym sezonie wszystko wydawało się proste, bo MU na starcie był faworytem i z tej roli wywiazał się doskonale :] .

Przed tym sezonem Chelsea wygląda bardzo mocno i to ekipa Romka powinna wygrać całą imprezę. Mają wszystko - mieszankę rutyny z młodoscią, trenera który z niejednego włoskiego pieca jadł makaron, zostawili też cały skład z zeszłego sezonu dodając "rosyjskiego Ronaldinho" ( :boje się: ) Żirkowa. Cały czas walcza tez o Francka i Kuna także przeskoczenie ich w tym sezonie wydaje się być poza zasięgiem wszystkich drużyn.

Zagrozić im może ekipa Benka, jeśli nie spali początku sezonu. Odejście Xabiego nie powinno odbić się na nich tak mocno jak niektórzy myślą. Bez niego Stevie i spółka też potrafią grać świetną piłkę.

W ogóle ten sezon powinien wyglądać bardzo ciekawie. Nie tylko top4 ale Everton, AV, Tott, MC czy rewelacyjne w zeszłym sezonie Fulham wydają się byc mocne. Dużo druzyn na wysokim poziomie = dużo emocji. :wink:

Awatar użytkownika
Elfin
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Elfin » 11 sie 2009, 23:58

Logan pisze:Start ligi tuż tuż, więc można pobawić się w jakieś typowanie. W zeszłym sezonie wszystko wydawało się proste, bo MU na starcie był faworytem i z tej roli wywiazał się doskonale :] .
Wcale nie było tak doskonale - z tego, co pamiętam, nerwówka była do samego końca i przez długi czas wydawało się też, że ktoś inny może zgarnąć mistrza. Na szczęście LFC nie zawiodło, pogubiło punkty na cieniasach, a i Manchesterowi trochę się poszczęściło - jak choćby przebłyski Machedy:P
Przed tym sezonem Chelsea wygląda bardzo mocno i to ekipa Romka powinna wygrać całą imprezę. Mają wszystko - mieszankę rutyny z młodoscią, trenera który z niejednego włoskiego pieca jadł makaron, zostawili też cały skład z zeszłego sezonu dodając "rosyjskiego Ronaldinho" ( :boje się: ) Żirkowa. Cały czas walcza tez o Francka i Kuna także przeskoczenie ich w tym sezonie wydaje się być poza zasięgiem wszystkich drużyn.
Nie wiem, ale dla mnie jakoś Chelsea nie wygląda tak groźnie, jak w poprzednich sezonach. Gdzieś po drodze (w ostatnich sezonach) zgubili tę... "zabójczość", którą kiedyś np. gromili Barcelonę, czy Manchester. Jasne, że mają świetnych piłkarzy, ale myślę, że nie będzie to najlepsza londyńska drużyna w lidze. Cały czas uparcie stawiam na Arsenal (to znaczy drugie miejsce - za MU:D) - mają zbyt dobrych zawodników, żeby co roku notować wpadki.
Zagrozić im może ekipa Benka, jeśli nie spali początku sezonu. Odejście Xabiego nie powinno odbić się na nich tak mocno jak niektórzy myślą. Bez niego Stevie i spółka też potrafią grać świetną piłkę.
LFC? Dadzą radę bez Xabiego? Przecież w zeszłym sezonie, przy super dyspozycji Torresa, to głównie X. Alonso ratował tyłek Benkowi. Reszta grała dość chimerycznie - potrafili zagrać mecz życia, by zaraz potem dać... hm... ciała i razić nieskutecznością. W tym roku albo postraszą na początku i złapią zadyszkę, albo obudzą się, jak już będzie za późno.
W ogóle ten sezon powinien wyglądać bardzo ciekawie. Nie tylko top4 ale Everton, AV, Tott, MC czy rewelacyjne w zeszłym sezonie Fulham wydają się być mocne. Dużo druzyn na wysokim poziomie = dużo emocji. :wink:
Będzie się działo:D Szczególnie liczę na Tottenham - będą się chcieli odkuć za poprzedni sezon. Ciekawi mnie też Man City - po cichu liczę, że skończy się na groźbach, a potem połowa tabeli - najlepiej ta dolna. Mimo tych wszystkich Robinho, Tevezów, czy Adebajorów (:D), jakoś tak nie potrafię sobie wmówić, że powinienem się "bać" meczów w z nimi.

Makabrycznie nie mogę się już doczekać jesiennych wieczorów, kufla piwa, lekko zadymionego pubu i plazmy na ścianie z transmisją jakiegoś meczu:P Chociaż lepszy klimat jest na LM, bo przychodzi więcej ludzi:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2009, 0:14

Elfin pisze:Będzie się działo:D Szczególnie liczę na Tottenham - będą się chcieli odkuć za poprzedni sezon.
Już ostatnio mieli zmazać plamę za wcześniejszy sezon. Choć nie powiem, ciekaw jestem jak sobie poradzą z Harrym na stanowisku od początku sezonu.W ostatnim sezonie mieli 2 pkt po 8 kolejkach, a i tak udało mu się w 8 zakończyć sezon. Muszą poprawić mecze wyjazdowe. Mają ciężki początek - Liverpool na inaugurację, ale Liverpool osłabiony, więc mogą zacząć sezon od mocnego uderzenia, albo ...

City też musi poprawić grę na wyjazdach, u siebie grali przecież świetnie w poprzednim sezonie i to bez tych wszystkich napastników i Barry'ego :]

Ale ja nie o tym miałem - ankietę zaraz wrzucę.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 sie 2009, 0:28

Elfin pisze:LFC? Dadzą radę bez Xabiego? Przecież w zeszłym sezonie, przy super dyspozycji Torresa, to głównie X. Alonso ratował tyłek Benkowi. Reszta grała dość chimerycznie - potrafili zagrać mecz życia, by zaraz potem dać... hm... ciała i razić nieskutecznością. W tym roku albo postraszą na początku i złapią zadyszkę, albo obudzą się, jak już będzie za późno.
Xabi ratował tyłek Rafie? W jaki sposób?
Steven też grał chimerycznie?

Możesz uważać, że Liverpool nie da rady bez Xabi'ego, nikt Ci nie zabroni. Przypominam tylko, że Alonso w meczu z United na wyjeździe nie zagrał. Tak więc da się nawet bez niego.
fieldy pisze:ale Liverpool osłabiony, więc mogą zacząć sezon od mocnego uderzenia
Tottenham też osłabiony. Czytałem gdzieś, że Bale, Woodgate i Dawson nie zagrają. Parę środkowych obrońców będą tworzyć niezgrani ze sobą King i Bassong. Tak więc nieciekawie to wygląda. Tym bardziej, że King dopiero wraca po kontuzji.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 sie 2009, 7:30

Przypominam tylko, że Alonso w meczu z United na wyjeździe nie zagrał. Tak więc da się nawet bez niego.
Uwielbiam wyciąganie tak daleko idących wniosków po jednym spotkaniu. Gdyby Alonso odszedł przed zeszłym sezonem, to nikt z LFC nie powinien płakać. On jednak odbudował bardzo dobrą formę w trakcie ubiegłorocznych rozgrywek i stał się ważnym elementem układanki Beniteza. Taka prawda.
Nie wiem, ale dla mnie jakoś Chelsea nie wygląda tak groźnie, jak w poprzednich sezonach. Gdzieś po drodze (w ostatnich sezonach) zgubili tę... "zabójczość", którą kiedyś np. gromili Barcelonę, czy Manchester. Jasne, że mają świetnych piłkarzy, ale myślę, że nie będzie to najlepsza londyńska drużyna w lidze. Cały czas uparcie stawiam na Arsenal (to znaczy drugie miejsce - za MU:D) - mają zbyt dobrych zawodników, żeby co roku notować wpadki.
:shock:
Chelsea wygląda gorzej niż Arsenal?!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 sie 2009, 9:23

red85 pisze:Chelsea wygląda gorzej niż Arsenal?!
Na pewnie nie w ostatnim sezonie i zwłaszcza nie od stycznia, gdy mieli Guusa.
Nikogo ważnego nie stracili, wypożyczenia Di Santo oczywiście nie biorę pod uwagę. Doszedł Zhirkov, będzie zdrowy Essien, zobaczymy jak Carlo się będzie prezentował :D jak dobrze, to Chelsea w tym roku powalczy o tytuł.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”