Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2010, 22:53

kaczy pisze:Co wy chcecie od tego Heskeya.
Dobre podania na wolne pole, umiejętne zastawianie się, siła itd. najjaśniejszy punkt Anglików póki co.
Nie strzelanie bramek nadrabia innymi czynnikami. Jest napastnikiem, ale dla mnie to taki rozgrywający ostatniej linii.
byś wiedział przed meczem jak grał do tej pory też byś narzekał. To był najlepszy mecz Heskeya jaki widziałem w ostatnim czasie [czyli ostatnim sezonie]. Świetnie walczył o piłkę, przyjmował na połowie rywali i odgrywał, nawet miał swoją setkę, którą mógł zmarnować.

Green dał dupy po całości, mam nadzieję, ze Capello postawi jednak na Harta, bo koleś jest genialny, a jedynie brakuje mu doświadczenia. Za Greenem chyba tylko doświadczenie przemawiało, bo sezon miał taki sobie.
Ogólnie to słabo to wyglądało, sporo walki, ale płynnej gry jak na lekarstwo. Nie wiem co Carragher robi w tej drużynie, jak tylko wchodził na boisko wiedziałem, ze bedą kłopoty, kartke dostał żółtą, choć równie dobrze mogła być czerwona, a później jeszcze Jozy go ograł i .. Green ratował sytuację. Słabiutko. Jutro Słowenia ogrywa Algierie i ma 1 miejsce :lol:

No i byłbym zapomniał. Lampard i Rooney słabiutko :roll:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 cze 2010, 22:54

Jarzinho pisze:Kinga zmienia Carragher, Heskeya - Crouch, Milnera - SWP Anglicy poważnie są brani po uwagę na tym Mundialu. :?: Z czym do ludu. Może coś Capello z tego jeszcze zrobi, ale to już by było mistrzostwo i prawdziwy kunszt trenerski, bo nie ma co ukrywać zadanie ma bardzo ciężkie. Wynik dla faworytów tej grupy mimo wszystko dobry, teraz muszą wygrać z teoretycznie słabszymi ekipami. Zobaczymy jak będzie jutro, bo zwycięzca może podłączyć się do walki o awans.
Capello sam wziął takich drwali. Mógł przecież zabrać Browna, Johnsona oraz Walcotta. Nawiasem mówiąc to Crouch i Heskey w reprezentacji grają zazwyczaj dobrze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 cze 2010, 22:58

Tak sobie pomyślałem, kiedy Anglia prowadziła, że jest szansa dla USA bo liczę na Greena. Ale myślałem bardziej o jakiejś lekko nieudanej interwencji, a nie takim farfoclu, który nie powinien przydarzyć się 30-letniemu bramkarzowi na tak ważnym turnieju. Szkoda, że nie udało się Amerykanom tego wygrać, choć bliski strzelenia gola był bodajże Altidore. Ale podopieczni Capello, też mieli swoje szanse, a Heskey jest chyba zbyt doświadczonym piłkarzem, by marnować takie sytuacje, w taki sposób.

Ciekawe jakim rezultatem zakończy się drugi mecz grupy C. Słoweńcy są wielką niewiadomą, gdyż od dawna nie grali w wielkim turnieju. Trochę inaczej wygląda sprawa z Algierią, która miała swoją próbę generalną podczas PNA. Zajęli tam wprawdzie czwarte miejsce, ale tak naprawdę zagrali dobrze tylko jeden mecz - ćwierćfinał z Wybrzeżem Kości Słoniowej. Zebrali natomiast cięgi od Egiptu i...Malawi. Trudno przewidzieć jakim rezultatem zakończy się to spotkanie. Stawiałbym jednak na Słowenię.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 13 cze 2010, 7:39

Anglia-USA to pierwszy mecz,którego wyniku trafnie nie wytypowałem :wink: Z jednej strony było blisko 2-1 dla Anglii,z drugiej gdyby nie błąd Greena mogło być 1-0,a gdyby popełnił on kolejny błąd mogło być 1-2,a zatem nie ma co gdybać.

Warto zwrócić uwagę,że chociaż Anglia wielu ludzi zdecydowanie rozczarowała,to w przypadku synów Albionu wygrana w grupie,potem awans w starciach z takimi zespołami jak kolejno Serbia czy Korea(zakładam szeroki uśmiech losu typując przeciwników :wink: ) jest wielce prawdopodobny,nawet jeśli Anglicy zaprezentują się niewiele lepiej aniżeli we wczorajszym meczu i trafią na bardziej wymagających rywali.

Piłkarze Bradleya nie mają wielkiego potencjału ofensywnego,ale skoro z taką siłą ognia można ograć Hiszpanię,to Argentynę czy Holandię również.

Chyba najbardziej niewłaściwym posunięciem Capello był Heskey w pierwszym składzie,chociaż zaliczył asystę. Wydaje mi się,że napastnik Aston Villi najlepsze lata ma już za sobą i dużo lepiej w koncepcję Włocha mógłby się wkomponować Defoe.
Okaże się dzisiaj czy Słowenia włączy się do walki o awans,w moim mniemaniu niestety nie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2010, 8:49

Green [*] co się pokazał masakra. Może jak by ten WH spadł z ligi to Capello by go nie powołał, w ogóle nie rozumiem jak mógł go zabrać ?? Chelsea i MU zapakowali mu po 4 bramki taki Wolverhampton rozklepał samego Green'a 3 bramkami :angry2: Jak Green zrobił swoje to pewnie zaraz wszystkim przypomniał się Robinson i jak mu piłka podskoczyła w eliminacjach na Euro. Po cichu marze sobie by ujrzeć Harta w bramce, miał fantastyczny sezon bronił jak klasowy bramkarz i w dodatku ma talent do pięknych interwencji.

Heskey w pierwszym składzie to mnie zaskoczył miałem nadzieję na Croucha bo z Roo mu gra się układa ale tak jest zawsze że jak byś nie chciał danego zawodnika w składzie to za nim będzie przemawiał dobry występ lub asysta. Szkoda że Capello nie wpuścił Joe Cole bo ten ma więcej doświadczenie niż taki Lennon czy Milner w dodatku jest również bardzo kreatywny zawodnikiem. Jak zobaczyłem że Carragher wchodzi to się bać zacząłem nie widziałem samej sytuacji zmiany ale czy ktoś mi może powiedzieć czemu King zszedł ? Farbio uznał że się nie spisuję czy to kontuzja była ? jak to drugie to na Kinga jak znalazł bo raczej on kontuzjogenny jest.

Fabio musi coś zmienić w grze dobrze jak by zagrał 4-3-3 z Roo na szpicy by było o zawodnika więcej do wykreowania pozycji dla Rooneya. Jestem pewny że Anglicy wygrają swoje następne dwa mecze, USA było wczoraj dość nie wygodnym rywalem grali momentami dość dobrą piłkę ale często strzelali z dystansu i w końcu się opłaciło :?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 cze 2010, 11:24

Green przynajmniej zaliczył jedną świetną interwencję...A ja się pytam co zrobił pozytywnego Lampard? Fatalny występ. Rooney tylko trochę lepiej...

Anglicy są mistrzami w szukaniu kozła ofiarnego, a prawda jest taka, że po prostu ta drużyna jest dobra, ale nic więcej. Nazwiska niby są, ale co z tego jak nigdy nie tworzyły drużyny, jak niejedna klubowa gwiazda zakładając reprezentacyjny trykot wygląda mizernie.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 13 cze 2010, 11:38

red85 pisze:A ja się pytam co zrobił pozytywnego Lampard? Fatalny występ. Rooney tylko trochę lepiej...
Ale i tak najsłabszym wśród Anglików był Lennon. Jego występ to poziom dna. Po takim występie stwierdzam, że gdybym miał lepszą kondycję to mógłbym spokojnie rywalizować z tym typem o miejsce w reprezentacji Anglii. I wcale nie stałbym na straconej pozycji. 8)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 12:17

red85 pisze:Mógł przecież zabrać Browna
Że niby Brown jest lepszy niż Carragher? :o

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 13 cze 2010, 12:30

Jednak widoczny jest brak Ferdinanda. Brakuje mi jeszcze Beckhama i Benta.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 13 cze 2010, 12:48

brzycho pisze:Ale i tak najsłabszym wśród Anglików był Lennon
Śmiem jednak twierdzić, że Frank zagrał zdecydowanie najgorzej. Poza jednym strzałem z dystansu i ogromnym pudle z wolnego w ogóle niewidoczny. Niby wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do takiego Lamparda w reprezentacji, ale wczoraj był naprawdę beznadziejny. Bez Gerrarda środek Anglików w ogóle by nie istniał.

Green wpuścił babola, ale nie jemu pierwszemu i nie ostatniemu się to zdarzyło. Jak ktoś myśli, że Jamesa nie stać na taką wpadkę ten chyba rzeczywiście za dużo ligi angielskiej nie ogląda. Jestem ciekawy czy Capello dokona roszady w bramce przed kolejnym meczem :think: James nadal nie jest gotowy na 100 proc., a Hart jest niby tym niedoświadczonym. Szkoda, że Capello nie widzi, że jest w najlepszej formie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2010, 12:51

No i King się połamał. Co zrobi Capello w meczu z Algierią? Po zmianie wczoraj, wynika że postawi na Jamiego. Nie wiem czy nie lepiej byłoby spróbować na taki mecz Dawsona. Tu jeszcze będzie można kombinować, później za późno już na eksperymenty i każdej decyzji personalnej trzeba być pewnym. Czy Green usiądze, też nie jestem pewien. Myślę, że w meczu z Algierią może jeszcze dać mu szansę Fabio. Choć ja bym zaryzykował z Hartem. Chłopak ma talent duży, co pokazywał w tym sezonie i trzeba sprawdzić. Wszyscy mówią, że brak mu doświadczenia i się spali. No, ale może się tak zdarzyć, że w dalszej fazie turnieju będzie już musiał bronić Hart. I co wtedy? Dopiero to będzie stres dla niego.
I oczywiście mam Kinga w fantasy, cóż to nie mój turniej na razie :o

E: Myślę, że ten gorszy występ Franka może być związany z tym, że jest on u Fabio bardziej cofnięty. Zdecydowanie przed nim gra Gerrard. Dlatego też może Lampard jest w jego cieniu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 13:21

Barry na mecz z Algierią będzie gotowy?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 cze 2010, 14:16

Anglia nie ma zespolu, Rooney tragedia,Lampard dramat, Cole zagubiony, brak lewego pomocnika i wstawienie tam milnera czy swp.
Fabio mogł wczesniej zainteresowac sie Scholsem i wziasc a.jonhsona, mialby leweskrzydlowego i rozgrywajacego z znakomita 2 czescia sezonu.
Na grupe raczej starczy, ale widze powtorke z przed 4 lat, slabiutki mecz z paragwajem i wymeczone 1-0, dramatyczny mecz z tobago.....
Anglia ma znakomitych pilkarzy ale srednia druzyne..
jimi w kadrze wyglada doslownie jak pike w MU czyli mizeria do kwadratu.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 cze 2010, 14:21

I oczywiście mam Kinga w fantasy, cóż to nie mój turniej na razie :o
Trzeba być niepoważnym, żeby takiego kontuzjonnego gościa brać do jakiejś zabawy :wink:

Nie wiem co niektórzy chcą od Lennona, ze dwa razy czy trzy razy wkręcił w ziemię lewego obrońcę USA i zagrał bardzo groźne piłki, do tego świetna piłka do Heskey'a na sam na sam. Wg. mnie wspominany już Lampard czy nawet Roo zaprezentowali się mizerniej.

Capello powinien wziąć Johnsona zamiast choćby SWP, ale to też nie tutaj jest problem. Jak wspominał Red, to zawodnicy którzy w klubach błyszczą w reprezie grają po prostu piach. Śmiem twierdzić, że jednym z najlepszych na boisku był wczoraj Heskey, który w sezonie był chyba najgorszym z tej kadry. Roo piach, Lampard piach, reszta średnio, zawodnicy którzy zachwycają w lidze czy w europejskich pucharach, w reprezie wyglądają jak dzieci w mgle. To jest niebywałem, niemniej jednak, trzeba pamiętać, że to jest turniej. Drużyny które od początku błyszczą rzadko dochodzą do finału. Często bywa tak, że Ci co na początku nich na nikt nie stawiał i prezentowali się średnio, jak zlepek indywidualności, potem rośli, tworzyła się drużyna i na koniec wygrywali puchar czy dochodzili do finału vide. 4 lata temu Francja, czy nawet Włosi. NIe zmieniam zdania i twierdzę, że Anglia ma potencjał by awansować do finału czy pół. Jeśłi to się nie uda, jeśłi Capello się nie uda stworzyć z tych gości zespołu, to chyba nikomu już się nie uda.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 14:26 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 cze 2010, 14:22

Algieria - Słowenia

Póki co mecz bez historii. Pewnie skończy się bezbramkowo.
Obie drużyny boją się zagrać na fantazji bo przecież to dopiero początek turnieju, zresztą tak czy siak nie ma na boisku żadnych perełek.
Bramkarz Chaouchi, taki pajacyk, okrutnie przypomina mi goalkeepera Arabii Saudyjskiej z 2006 roku.
Szybko strzelona bramka w 2 połowie otworzy nam grę i zrobi się ciekawiej, jednak nie liczę na to.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”