Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Grupa D - Niemcy, Serbia, Australia, Ghana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 17:03

Niedziela a tu nic ciekawego na Mundialu. :? Ghana podoba mi się bardziej w tym co prezentuje, więcej się stara i przede wszystkim atakuje, może nie ma z tego wiele dobrego, ale przynajmniej coś robią. Pewnie skończy się tak jak w dzisiejszym pierwszym spotkaniu, ze Europejczycy wygrają po ch... spotkaniu. Mam nadzieję, że trenerzy coś pozmieniają, bo ławki obu ekip wyglądają dobrze/przyzwoicie. Brakuje kreatywności, bo większość to indywidualne akcje szczególnie Ayewa(?)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 cze 2010, 17:37

Daaaamian pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Chłopak ma kłopoty nawet z przyjęciem piłki.
Akurat kłopot z przyjęciem piłki ma co drugi piłkarz w tym spotkaniu. Pantelić to w ogóle rekordy bije pod tym względem.
Nie wiem czy oglądamy ten sam mecz. Piłkarze z Ghany jakoś nie mają problemów z opanowaniem futbolówki. Jaki z tego morał ? Czyżby byli lepiej wyszkoleni technicznie ?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 cze 2010, 17:52

Marco_Van_Basten pisze:
Daaaamian pisze:
Marco_Van_Basten pisze:Chłopak ma kłopoty nawet z przyjęciem piłki.
Akurat kłopot z przyjęciem piłki ma co drugi piłkarz w tym spotkaniu. Pantelić to w ogóle rekordy bije pod tym względem.
Nie wiem czy oglądamy ten sam mecz. Piłkarze z Ghany jakoś nie mają problemów z opanowaniem futbolówki. Jaki z tego morał ? Czyżby byli lepiej wyszkoleni technicznie ?
W takim razie chyba tyś nie oglądał 1 połowy

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2010, 17:54

Serbskie gwiazdeczki daly ciala. Krasic ktoremu ze szczegolna uwaga sie przygladalem zawiodl na calej linii.
Brawo dla Ghany. Chciec to moc :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 13 cze 2010, 17:55

Marco, w pierwszej połowie (drugiej nie oglądałem) piłkarzy Ghany niejednokrotnie mieli problem z przyjęciem piłki. Ja nie mówię, że co drugi kontakt z piłką kończył się złym przyjęciem, ale kilka takich sytuacji miało miejsce. Niewykluczone, że wiąże się to właśnie z nieunaturalniane przyspieszającą futbolówką, na którą dużo osób narzeka.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2010, 17:56

Serbowie po czerwonej jakoś się ożywili :lol: Ghana moim zdaniem zasłużyła na zwycięstwo bardziej, niż Serbia. Debilne zachowanie Kuzmanovica dało Ghanie zwycięstwo. Szkoda, że druga bramka nie weszła po uderzeniu od słupka. Ciekawie się robi w tej grupie, jednak oczekuje znacznie lepszego spotkania Niemców ;)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 cze 2010, 17:56

Mecz się zaczął od 70 minuty w 1 połowie przysypiałem kilka razy. Zigić dalej pokazuję w jakiej super formie jest w tym sezonie :lol: Jak się sytuacji nie wykorzystuję to tak potem jest myślę że Ghana dość zasłużenie to wygrała a Serbia sama jest sobie winna w sumie grali tak jak z Polską.

btw. oglądając dzisiejsze mecze zauważyłem że Jabulani jak się strzela na bramkę dość normalnie leci ale jak się jeszcze odbiję to nie wiadomo jakieś dziwne tiki ma.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 17:57

Cieszy mnie zwycięstwo Ghany. Zwłaszcza, że im się dziś należało, bo wyglądali lepiej od Serbów, zwłaszcza po przerwie. Serbowie paradoksalnie mieli najlepsze sytuacje kiedy już grali w dziesiątkę. U piłkarzy z Afryki podobało mi się to, że walczyli o piłkę na całym boisku i to zwycięstwo sobie właściwie wybiegali. Brawo! Teraz czekam na wygraną Australii :lol:

P.S. Nigdy nie zrozumiem jak można być na tyle bezczelnym, żeby protestować w tak oczywistych sytuacjach, jak rzut karny w tym meczu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 cze 2010, 18:02

Serbowie kolejny raz wyglądają bardzo słabo. Całkowicie bierni na skrzydłach, gdzie zawiódł nie tylko Krasic, ale i Kolarov oraz Ivanovic. Za wolno grający piłką, przegrali całkowicie w środku pola, do tego wspaniałe pudło Zigica, któremu udało się kopnąć za siebie. Patrząc się na okres przygotowawczy i ten mecz, nie należy mieć większych złudzeń, że awansują do kolejnej rundy. bo w zasadzie każdy zawodnik bez wyjątku gra gorzej niż by mógł. Jak zwykle zresztą na dużych turniejach ostatnio.

Odnośnie Ghany to zagrali naprawdę fajny mecz. Choć głównie gdy już wyleciał z boiska Lukovic. Cieszy mnie udane spotkanie Asamoaha, bo że chłopak ma duży talent pisałem już z rok temu, gdy dopiero zaczynał na boiskach Serie A i narazie wygląda, że się nie pomyliłem. Tymbardziej szkoda, że nie ma Essiena obok niego.

PS: Bardzo mi się podobało, jak komentatorzy mówili o Ghańczykach jako o kurduplach, gdy do główek dochodził Gyan mający prawie 190 cm. Już nie wspominając o tym bydlaku Vorsahu

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 13 cze 2010, 18:11

(L)oczkerson pisze:PS: Bardzo mi się podobało, jak komentatorzy mówili o Ghańczykach jako o kurduplach, gdy do główek dochodził Gyan mający prawie 190 cm. Już nie wspominając o tym bydlaku Vorsahu
Najlepsze było jak Kołodziejczyk hołdując tej teorii mówił, że Gyan doszedł do główki, pomimo wysokich stoperów z Serbii. Tylko, że obaj są od Gyana niżsi :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8653
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2010, 18:16

emdżej pisze:P.S. Nigdy nie zrozumiem jak można być na tyle bezczelnym, żeby protestować w tak oczywistych sytuacjach, jak rzut karny w tym meczu
Niestety futbol już nie musi być piękny, liczą się wyniki i piłkarze do różnych bezczelnych metod się posuwają.
Mecz rozwinął się dopiero od 70 minuty, wcześniej też zdarzało mi się przysypiać (niestety po ciężkiej imprezie jestem i ciężko mi się dziś żyje). Kilka sytuacji Serbów, czerwona kartka jak najbardziej zasłużona, a na koniec zagranie ręką przez rezerwowego i rzut karny dla Ghany. Zwycięstwo raczej zasłużone, murzyny jakoś bardziej chcieli wygrać. Serbom chyba faktycznie nie zawsze chce się biegać :wink:

PS ten prawoskrzydłowy i ten wysoki, chyba Zigić, dwa drewna :lol:

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 13 cze 2010, 18:18

Pantelić to w ogóle rekordy bije pod tym względem.
Nie wiem czemu, ale nie mogę się patrzyć, jak gra Pantelić...

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 13 cze 2010, 18:45

Już zacieram ręce na spotkanie Niemiec z Australią. Nie dlatego że spodziewam się wybitnego meczu bo myślę że będzie taki jak i reszta do tej pory rozegranych ale liczę dlatego że zagra Australia, bardzo lubię tą reprezentację (zawsze kibicuję słabszym).
Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 20:56 przez peler, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 cze 2010, 18:45

Ofensywnego stylu to te MŚ nie mają, przynajmniej do tej pory. 7 spotkań i Korea ma najwięcej strzelonych bramek, a grały już 2 potęgi piłkarskie. 9 bramek w tym 1 nominalnie grającego napastnika, słabiutko, faworyci mimo wszystko zawodzą.
Cieszy mnie wygrana Ghany bo już obawiałem się o powtórkę ze spotkania Algierii i Słowenii. W rolę frajerskiej drużyny jednak wcielili się Serbowie- Lukovic i Kuzmanovic. Co nie zmienia faktu, że Ghana zasłużyła sobie na wygraną swoją grą. Serbowie mieli sytuację i wg. mnie najlepszą akurat miał Zigic, ale to co zrobił w polu karnym to kalectwo piłkarskie. Nie jeden obrońca by tak dobrze nie wybił piłki. Zawiodła większa liczba zawodników, Stankovic ogólnie w reprezentacji gra kaszanę, więc wielkich rzeczy nagle nie można było się po nim spodziewać, ale po Krasiciu, o którym wielu mówi pozytywnie już tak. Podobnie do boków obrony. Dziwne zmiany Anticia, raczej Jovanovic powinien grać dalej, może w ataku, a zmieniony zostać któryś z kaleczących grę napastników za nich np. Tosic.
Trzeba poczekać do drugiego spotkania, bo nie można jeszcze skreślać Serbów, ale nie widzę ich w spotkaniu z Niemcami, a wątpię, żeby Ghana wypuściła taką okazję, tym bardziej, że grają dobrze i mają dobrze poukładaną drużynę, mają kogo wprowadzać z ławki i z Kangurami powinni wygrać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2010, 18:46

cloner pisze: PS ten prawoskrzydłowy i ten wysoki, chyba Zigić, dwa drewna :lol:

O Krasicu mozna powiedziec duzo,ale na pewno nie to,ze jest 'drewnem'. Faktem jednak jest,ze zagral dzisiaj fatalnie podobnie jak i cala jego druzyna. Serbowie sprawili ogromny zawod :(

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”