Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 31

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 02 wrz 2005, 16:12

Simonek pisze:Co do Santa Cruza nie pisałem, że się nie wykuruje do meczu z Juve, ale że gra słabo. A Pizarro jeśli się nie mylę to grałw ostatnim meczu z Hertha???czyli jednak ni za dobry z ciebie kibic Bayernu i sam sie nie orientujesz.Mecz z Hertha widziałem ty raczje nie więc zapewniam cie, że Pizarro słabio się prezentuje

:boruta: no spoko gość jestes skoro tak twierdzisz :lol2:

Widziałeś mecz z Herthą??
Simonek pisze:a Pizarro ma sytuacje, ale słabo je wykorzystuje

Skoro go widziałes to dlaczego stwierdzasz, ze je słabo wykorzystuje, przeciez on nie miał żadnej sytuacji w meczu z Herthą, chyba ze inny mecz oglądaliśmy :roll: Tak prawda, ze sie słabo zaprezentował, ale to są dwie równe sprawy słabo sie prezentować i nie wykorzystywać sytuacji, skoro się takowych nie ma. Można grać słabo cały mecz i strzelić w końcówce gola na wagę zwycięstwa (jeżeli się ma sytuacje, choć niektórzy potrafią strzelić z niczego)

A i jeszcze raz powtórze, że Juve w tamtym sezonie prezentował antyfutbol, wygrywał op 1:0 w żenującym stylu, w tym roku zostaną za taką grę skarceni, będzie srogi rewanż :twisted: Chyba, że się poprawią.
Simonek pisze:czyli jednak ni za dobry z ciebie kibic Bayernu i sam sie nie orientujesz
:wow: :lol:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 16:31

Zapewniam cie, że oglądałem mecz i Pizarro sytuacje miał...ale jeśli twierdzisz, że nie miał ich to czy nie pwoinien sobie wypracowywać ich? jest przecież napastnikiem :!:
kama_reda pisze: no spoko gość jestes skoro tak twierdzisz
Nie mam pojęcia do czego to...
kama_reda pisze:Można grać słabo cały mecz i strzelić w końcówce gola na wagę zwycięstwa (jeżeli się ma sytuacje, choć niektórzy potrafią strzelić z niczego)

Co to ma do rzeczy? strzelił cos ten twoj pizarro? coś mi sie wydaje, że nie wiec nie ma o czym gadac.
kama_reda pisze:A i jeszcze raz powtórze, że Juve w tamtym sezonie prezentował antyfutbol, wygrywał op 1:0 w żenującym stylu, w tym roku zostaną za taką grę skarceni, będzie srogi rewanż Chyba, że się poprawią.
Jak brakuej argumentów to się powtarzasz. napisz lepiej stosując argumenty a nie opierasz sie na meczach z poprzedniego sezonu, które nic nie znaczą. Antyfutbol nie ma tutaj znaczenia - licza się zwycięstwa :!: :twisted:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 wrz 2005, 17:08

Simonek pisze: Antyfutbol nie ma tutaj znaczenia - licza się zwycięstwa

Nielubie takiego podejscia do futbolu.Dla mnie na pierwszym miejscu liczy sie jak gra moja druzyna.Denerwujace sa takie podchody.
Wołabym przegrac tak jak w pólfianle PSV niz wygrac jak Milan.I dlatego nie ogladam ligi włoskiej, same emocje to zamało.Dlatego kibcuje MU i dlatego szanuje Bayern Barce Arsenal itp.
Jak Ci sie podoba antyfutbal to sie ciesz, ja rzygam takimi meczami jak Liverpool:Chelsea.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 17:19

Kiedyś już toczyła się dyskusja na ten temat. Jedni lubią ligę hiszpańską inni włoską...Ale antyfutbol to nie moje określenie i nie użyłbym go. To po prostu gra defensywna. Jeśli chodzi o Juventus to np w lidze strzelił 67 bramek najwięcej ze wszystkch drużyn a Barcelona 73 co praktycznie nei stanowi różnicy (Real - 71) więc naprawde nie rozumię tego typu komentarzy.
Jestem kibicem w szczególności ligi włoskiej i taki futbol najbardziej mi odpowiada...co kraj to obyczaj

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 wrz 2005, 17:28

Co innego liga, gdzie gra wiele druzyn słabszych, i trzeba zagrac troche ofensywniej bo chce sie wygrac a co innego LM czy mecze Juve Milan.
Gdy grasz ze słabszym przeciwnikem, strzelasz bramke, i przeciwnik musi sie otworzyc a ty korzystasz.
Ja nie wiem czy ty wolisz ogladac mecz np Liverpool : Chelsea niz np Barca : Chelsea, albo pamietny dwumecz MU:Real.Jesli tak to szczerze wspolczuje.Bo jesli kazdy zacznie grac systemem Juve Chelsea Liverpoolu to bedziemy mieli same takie mecze.

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 17:43

Nie mówię,że każdy ma grać takim systemem jak Juve czy Chelsea, ale dla mnie to jest piękne w futbolu, że w zsadzie w każdej lidze gra sie inaczej. Tego sie nie zmieni bo to mentalność poszczególnych narodów...tak było od zawsze :roll: Oczywiście, że lubie oglądać mecze ofensywnie grających drużyn, ale nie zapominam też o takich jak Juve- Real w ostatnim sezonie :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 02 wrz 2005, 18:40

Ja tez nie mowie ze kazdy ma grac takim system.Ale granie nim jest nieco bardziej opłacalne.W przyszłosci wiecej druzyn bedzie tak grac bo ofensywne druzyny sa ofiarami takich druzyn jak Chelsea.
Tego sie nie zmieni bo to mentalność poszczególnych narodów...tak było od zawsze
Nie jestem przekonany czy w latach 90 włosi grali az tak defesnywna pilke jak teraz.
Teraz to jednak nie jest dokonca mentalnosc poszczegolnych narodow, czesciej mentalnosc trenserska(ostanimi czasy).
Ja zreszta bardziej mowie o atrakcyjnosci LM, ktora ostanimi czasy wiele stracila przez "nowoczesny futbol".

Dobra moze jednak skonczymy OT bo zaraz WP dostaniemy....

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 02 wrz 2005, 18:57

Ale przyznaj, że od ligi zalezy jaki futbol się gra...no może ostatnimi czasy Mourinho wprowadził wyrachowany defensywny futbol w Anglii, bo wcześniej tak nie grano tam.
A co do Bayernu to najbardziej interesuje mnie jak spisze sie Karimi w dalszej części sezonu...Komentarze po jego przyjściu nie napawały optymizmem a tu prosze :twisted: świetny gracz, i chyba szybciej wkomponował się w zespół niż wielu myślało. Magath się uparł i jest Irańczyk :) troche to dziwne po ostatnim niewypale z Hashemianem, ale szacunek dla Felixa jednak niezły ma nos trenerski hehe

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 wrz 2005, 23:08

Już w sobote Bayern zagra mecz z FC Nurnberg i jak wygra to zrówna się, zresztą ze swoim rekordem ilości zwycięstw w Bundeslidze pod rząd, będzie to już 13, ale najpierw trzeba wygrać.

Niestety w tym meczu nie zagra Roy Makaay, kontuzja jaką odniósł na zgrupowaniu reprezentacji nie jest na szczęscie zbyt groźna, jednak wyeleminuje go z najbliższego meczu.

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 06 wrz 2005, 13:45

nie bedzie to trudne wygrac z norymberga. bayern w tym roku jest bardzo silny i chyba nikt mu nie bedzie az tak przeszkadzal w zdobyciu kolejnego mistrzostwa niemiec.
a co do mojego stosunku do tej druzyny to za nia nie przepadam. nie znosze zawodnikow takich jak: kahn, school, lizaarazu, ale szanuje i doceniam ich klase w tym roku maja duze szans zajsc dalej w lidze mistrzow niz przed rokiem.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 06 wrz 2005, 16:37

bartasg pisze: nie znosze zawodnikow takich jak: kahn, school, lizaarazu,
Scholl ? Rozumiem jakbys napisał np. Jeremies ale Scholl ?? To chyba jeden z bardziej sympatycznych zawodników Bayernu.[/quote]

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 wrz 2005, 18:51

Bayern się namęczy z Norymbergą moim zdaniem i wcale nie musi wygrać.

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 06 wrz 2005, 21:48

wazi pisze:
bartasg pisze: nie znosze zawodnikow takich jak: kahn, school, lizaarazu,
Scholl ? Rozumiem jakbys napisał np. Jeremies ale Scholl ?? To chyba jeden z bardziej sympatycznych zawodników Bayernu.
[/quote]

no tak nie przecze ze jest sympatyczny bo ta swieta prawda nie za to go nie lubie. strasznie denerwuje mnie ta "stara gwardia" bayernu do ktorej dalacza jeszcze jeremis. mam nadzieje ze choc troszke mnie rozumiesz :) ?

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 06 wrz 2005, 22:16

bartasg pisze:no tak nie przecze ze jest sympatyczny bo ta swieta prawda nie za to go nie lubie. strasznie denerwuje mnie ta "stara gwardia" bayernu do ktorej dalacza jeszcze jeremis. mam nadzieje ze choc troszke mnie rozumiesz :) ?

Nie wiem jak wazi, ale ja Cię kompletnie nie rozumie. Stwierdziłeś, ze jest sympatyczny, ale nie lubisz go bo jest stary :shock: Sory gościu, ale to nie jest dla mnie żadne wytłumaczenie, to sa bzdury. Oczywiście masz prawo go nie lubić, mając jakieś swoje tam powody, ale nie dlatego, że ma już swoje lata. Głupota :!:

Awatar użytkownika
bartasg
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartasg » 07 wrz 2005, 18:03

kama_reda pisze:
bartasg pisze:no tak nie przecze ze jest sympatyczny bo ta swieta prawda nie za to go nie lubie. strasznie denerwuje mnie ta "stara gwardia" bayernu do ktorej dalacza jeszcze jeremis. mam nadzieje ze choc troszke mnie rozumiesz :) ?

Nie wiem jak wazi, ale ja Cię kompletnie nie rozumie. Stwierdziłeś, ze jest sympatyczny, ale nie lubisz go bo jest stary :shock: Sory gościu, ale to nie jest dla mnie żadne wytłumaczenie, to sa bzdury. Oczywiście masz prawo go nie lubić, mając jakieś swoje tam powody, ale nie dlatego, że ma już swoje lata. Głupota :!:

NIE!!
nie chodzi mi o to ze ma juz swoje lata ze jest jednym ze starszych pilkarzy poprostu uwazam ze stanowczo za duzo gra w tym klubie. smialo moglby odejsc do jakiegos slabszego niemieckiego klubu gdzie mial by miejsce w pierwszej jedenastce a tak w bayernie gra rzadko. szkoda mi go troche. troszke jasniej?? hmm...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”