Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 310

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 wrz 2009, 13:50

Slipknot83 pisze:A Del Piero miał 3 gole w 3 meczach LM, i 12 goli w 16 meczach Serie A. Wszystko z ławki. Mając na uwadze jego pozycje na boisku - przypadek?
Skąd wytrzasnąłeś te statystki dotyczące ilości spotkań? :o
Co nie zmienia faktu, że w tamtym sezonie był w bardzo wysokiej formie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2009, 15:02

Skąd wytrzasnąłeś te statystki dotyczące ilości spotkań?
Jak to skąd ? Bezpośrednio od nadwornych statystyków turyńskich. Przecież Slipknot bardzo płynnie mówi po włosku nie opuścił rzadnego (!) meczu Juve od x lat. Co więcej od 7 lat mieszka we Włoszech, co z tego, że jego wiedza o tym kraju sprowadza się do tego co miał okazje usłyszeć na lekcjach geografii ale on i tak tam mieszka ! A Ty chcesz się z nim równać ? Boki zrywać !
Co nie zmienia faktu, że w tamtym sezonie był w bardzo wysokiej formie.
Powiedziałbym, że do połowy sezonu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 wrz 2009, 15:17

MarcinW pisze: Powiedziałbym, że do połowy sezonu.
Ale mówimy w tej chwili o sezonie 2005/2006? Bo Slipknot i ja miałem na myśli tamten sezon. Wtedy Del Piero mimo permanentnej ławy i kontuzji przed meczami z Arsenalem grał bardzo dobrze cały sezon.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2009, 15:18

Jak to skąd ? Bezpośrednio od nadwornych statystyków turyńskich. Przecież Slipknot bardzo płynnie mówi po włosku nie opuścił RZADNEGO (!) meczu Juve od x lat. Co więcej od 7 lat mieszka we Włoszech, co z tego, że jego wiedza o tym kraju sprowadza się do tego co miał okazje usłyszeć na lekcjach geografii ale on i tak tam mieszka ! A Ty chcesz się z nim równać ? Boki zrywać !
Zanim zaczniesz kogoś krytykować zadbaj najpierw o ortografię,bo tylko się ośmieszasz...

Slipknot83
FORZA INTER !!!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 15:19

Widzę, ze kolega MarcinW, student 5 roku socjologii i 3 roku psychologii oprócz tego, że nie potrafi czytać nie potrafi używać google. A może nie wie o istnieniu takiego cuda techniki? :lol: Kogoś to jeszcze dziwi, że on siedzi na bezrobociu? :haha:

Co do Alexa to wtedy mimo, że cały sezon spedził na ławie (pamietne rzucanie kurtka, 'ciche dni' z capello etc) to o ile sie nie myle - został wtedy najlepszym strzelcem nie tylko Juve, ale i całej Europy jako joker wchodzacy z ławki. Pobił jakis tam rekord goli strzelonych jako gracz rezerwowy, który wchodzi na boisko w trakcie meczu, a nie gra o 1 minuty.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 wrz 2009, 15:24

Slipknot83 pisze: Co do Alexa to wtedy mimo, że cały sezon spedził na ławie (pamietne rzucanie kurtka, 'ciche dni' z capello etc) to o ile sie nie myle - został wtedy najlepszym strzelcem nie tylko Juve, ale i całej Europy jako joker wchodzacy z ławki. Pobił jakis tam rekord goli strzelonych jako gracz rezerwowy, który wchodzi na boisko w trakcie meczu, a nie gra o 1 minuty.
Możliwe. Ja pamiętam jak w 2 połowie sezonu 2004-2005 robili klasyfikację najczęściej zmienianych zawodników w lidze i Del Piero był wtedy na 1 miejscu. Ciekawe czy utrzymał pozycję lidera do końca :lol:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2009, 15:39

Zanim zaczniesz kogoś krytykować zadbaj najpierw o ortografię,bo tylko się ośmieszasz...
Czy ten błąd wpływa na ocenę tego co napisałem ? Wypacza treść przekazu ? Z którego jasno wynika, że użytkownik Slipknot próbuje ponieść swoją range idealizując ? Więc o co idzie ? Dyktando ? Sugeruje abyś poszedł na filologie polską (a może już jesteś ) będziesz spełnieniony w tak doniosłej roli jak nauczyciel języka polskiego.
Ale mówimy w tej chwili o sezonie 2005/2006?
Zwracam honor myślałem, że mówimy o poprzednim sezonie. Tak czy inaczej w tamtym sezonie ów zawodnik rozegrał nie 16 tylko 30 meczy. I nie grał aż tak fenomenalnie jak co niektórzy tutaj piszą. Dziwne jest tylko to, że ja jako sympatyk Interu o tym pamietam, natomiast Slipknot, który od 16 lat nie opuścił meczu Juventusu już nie. Problemy z pamięcią długotrwałą ?
Kogoś to jeszcze dziwi, że on siedzi na bezrobociu?
student 5 roku socjologii i 3 roku psychologii
W jaki sposób chcesz połączyć dwa kierunki z pracą zarobkową dziecko ?

Panowie, dajcie już spokój// fieldy

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 16:16

Przynudzasz już, gadaj sobie sam ze sobą. Wszak nie bez powodu mówi się, że na psychologie idą ludzie, którzy mają problemy z własnym "ja".

Melo gotowy na Genoe. Są wątpliwości co do Diego i Del Piero, wiec raczej przychylałbym się do twierdzenia, że nie zagrają. Szkoda ryzykować, gdy za tydzień bój w Monachium. Znowu skazani na Giovinco? Oj może być ciężko.. :roll:

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 22 wrz 2009, 16:21

Slipknot83 pisze: Znowu skazani na Giovinco? Oj może być ciężko.. :roll:
Gazety podały że Camor zagra na pozycji Diego ,Gio na ławce.
DP wróci na mecz z Bologną
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/0 ... inst-genoa
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2009, 16:26 przez aldoraine, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 22 wrz 2009, 16:23

Czy ten błąd wpływa na ocenę tego co napisałem ? Wypacza treść przekazu ? Z którego jasno wynika, że użytkownik Slipknot próbuje ponieść swoją range idealizując ? Więc o co idzie ? Dyktando ? Sugeruje abyś poszedł na filologie polską (a może już jesteś ) będziesz spełnieniony w tak doniosłej roli jak nauczyciel języka polskiego.
W dobie firefoxa czy opery coś takiego stawia twoje wypowiedzi co najmniej w niekorzystnym świetle.Bo skoro 'jakiś koleś' nie zadaje sobie trudu by poprawnie przedstawić swoje zdanie,kiedy to zajmuje co najwyżej dwa kliknięcia myszką to jak mam traktować poważnie jego opinię,hmm?Np. na rozmowę kwalifikacyjną czy egzamin przyszedłbyś jak obdartus i tłumaczył się,że przecież masz wiedzę i kwalifikacje?
Krótko mówiąc jesteś LENIEM (ciekawe,pokrywa się z twoim avatarem :mrgreen: ),który swoje lenistwo tłumaczy nieudolnie 'dyktandem' i 'filologią polską'.A 'spełnieniony' (sic!) to już jestem :wink:

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 16:31

Giovinco w najgorszej jedenastce 4 kolejki serie a / goal.com

Po sezonie trzeba myśleć gdzie się go pozbyć. Chociaz mozna pomyśleć o wypożyczeniu do druzyny pokroju Genoi, czy Sampdorii. Dlaczego wypozyczenie? Ano żeby nie powtórzyć błędów choćby Interu z Pirlo, który dwa razy próbował i dwukrotnie klapa.
A może mała wymiana z Marottą i spółką typu: Giovinco + kasa <-> Cassano? 8) Wyszłoby wiele wiele taniej niż Rossi. Tyle, że dalej nie mielibyśmy zastępcy dla Diego w razie kontuzji i z racji długiego sezonu.
Wątpie, czy Seba zechce siedziec u nas na ławce przez najblizsze lata, pewnie bedzie chcial powalczyc o reprezentacje, a w Juventusie póki co się nie sprawdza i pewnie sie nie sprawdzi, choc ten sezon miał byc decydujący.
Rok temu jak była mowa o Cassano i w tym roku o d'Agostino to śmialiśmy się z włodarzy Sampy i Udinese, gdy mówili, że chcą dwójke z trio Giovinco-De Ceglie-Marchisio. Recz jasna trzeci jest nietykalny, a wymiana pierwszej dwójki na d'agostnio sie nie opłacała, ale w przyszłym roku ściągamy Criscito wiec Paolo i tak odejdzie, Giovinco jak sie nie zabierze za grę to też bedzie na wylocie. Tymczasem my potrzebować bedziemy zastepcy dla 36-letniego wtedy już Alexa. Wymiana za Antonio, wiec jest calkiem prawdopodobna :)

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 22 wrz 2009, 17:18

W dobie firefoxa czy opery coś takiego stawia twoje wypowiedzi co najmniej w niekorzystnym świetle.Bo skoro 'jakiś koleś' nie zadaje sobie trudu by poprawnie przedstawić swoje zdanie,kiedy to zajmuje co najwyżej dwa kliknięcia myszką to jak mam traktować poważnie jego opinię,hmm?
Myślenie na poziomie typowego biurokraty, który koncentruje swoją uwagę na przepisach tracąc z oczu to co najważniejsze.
Np. na rozmowę kwalifikacyjną czy egzamin przyszedłbyś jak obdartus i tłumaczył się,że przecież masz wiedzę i kwalifikacje?
W obecnej sytuacji pracodawca w pierwszej kolejności patrzy na kwalifikacje. Np. jeśli na rozmowę kwalifikacyjną przyszedłby informatyk w koszulce kata i dziurawych spodniach, mający lepsze kwalifikacje (ubiór do nich nie należy) niż jego konkurencja to osoba odpowiedzialna za rekrutacje nowych pracowników w myśl zinstytucjonalizowanych zasad nie wahałaby się aby go zatrudnić. Chyba, że ów obdartus miałby pełnić funkcje reprezentacyjną, która wymaga określonego ubioru (garnitur), manier i pięknej pisowni to w takiej sytuacji zapewne nie skorzystałby z jego usług. Problem polega na tym, że w tej sytuacji ubiór, maniery i pisownia są kwalifikacjami !! Na forum internetowym o takiej a nie innej tematyce sraczkowej nie dyskutujemy o literaturze pięknej, więc nikomu nie powinny przeszkadzać sporadyczne błędy. A jeśli już przeszkadzają z racji jego starannego wychowania to nie powinny przysłaniać treści.
Krótko mówiąc jesteś LENIEM (ciekawe,pokrywa się z twoim avatarem :mrgreen: ),który swoje lenistwo tłumaczy nieudolnie 'dyktandem' i 'filologią polską'.A 'spełnieniony' (sic!) to już jestem
Twoje zdanie na temat mojej osoby zwisa mi jak koniowi ogon.
Wszak nie bez powodu mówi się, że na psychologie idą ludzie, którzy mają problemy z własnym "ja".
Po czym wnosisz, że mam problemy z własnym jak to napisałeś "ja" ? :) Ponadto warto dodać, że ów stereotyp odnosi się do jednostek studiujących psychologie kliniczną (co nie znaczy, że nie ma w tym trochę prawdy), zaś ja siedze w czyms zupełnie innym.

PS. to jak przetłumaczysz ten post na język włoski czy nie ? :)
Po sezonie trzeba myśleć gdzie się go pozbyć.
Po jednej nieudanej kolejce ? Mam w pamięci pare meczy z poprzedniego sezonu kiedy Gio ratował wam dupę. Warto przy tym podkreślić, że jest to zawodnik wciąż bardzo młody. Dziwić może również to, że tak ochoczo oddajecie Gio wychwalając równocześnie takie beztalencie jak Amauri, który jest chyba jedynym napastnikiem grającym regularnie w swoim klubie, który strzelił zaledwie 1 powtarzam jedną (!) bramkę w ostatnich 25 meczach.

Slipknot83
FORZA INTER !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slipknot83 » 22 wrz 2009, 17:46

Tak, Giovinco chce wywalić po jednej kolejce, Amauriego wychwalam pod niebiosa, ty nie jesteś psychiczny, a Amauri nie strzelił gola od 25 meczów (szkoda tylko, że 25 meczów Juventusu, a nie Amauriego, który nie grał prawie cala druga czesc sezonu, marna manipulacja faktami :lol: ). Wez juz odpłyń.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 wrz 2009, 18:13

De Ceglie jest jak dla mnie pomocnikiem. Ewentualny powrót Criscito oznacza bardziej pożegnanie się z Molinaro.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 wrz 2009, 18:24

Co do Giovinco to on potrzebuje jedynie regularnej gry. Gdy miał okazję częściej występować czy to w JUVE czy w reprezentacji U21, np podczas turnieju w Toulon grał znakomicie (szkoda, że Ranieri zmarnował mu ostatni sezon by Seba by mógł być teraz znacznie dalej w swojej karierze) . Tak więc jeśli Giovinco nie ma szans grać w JUVE regularnie, (a zarówno dyspozycja Diego jak i potężna konkurencja w defensywnej pomocy to oznacza) to trzeba go wypożyczyć. W grze Giovinco cały czas widać zbyt wiele naleciałości z gry juniorskiej i czas najwyższy by Giovinco ograł się w Serie A i zdobył doświadczenie. By nauczył się odgrywać w silnym zespole taką rolę jak w Itali u21, by grał równiej czy na przestrzeni meczu czy w perspektywie kilku spotkań, by nie był taki bojaźliwy i niezdecydowany na boisku a grał z zdecydowaniem i z agresją. Tego mi u niego brakuje i tego musi się nauczyć. Jeśli nie będzie grał to się nie nauczy bo tego na treningu nigdy nie wypracuje.
A moment do wypożyczenia jest dobry. Widać, że Diego się na 100% sprawdzi, więc nie potrzebny jest jakiś potężny konkurent, w alternatywie by był Camoranesi, co mogło by zmniejszyć też konkurencję dla Marchisio, no i mam nadzieje, że by był też Cassano, który jest wyborem idealnym. Fantastyczna forma i niezaprzeczalne umiejętności. Zdecydowanie najlepiej nadający się zawodnik do zastąpienia Del Piero.
No, ale jak piszemy o odejściu Giovinco czy De Ceglie to nie ma mowy o sprzedaży. W szkoleniu młodych zawodników najgorszą decyzją jest podejmowanie decyzji pochopnych. (Coś wie na ten temat inter, który pozbył się lekką reką Pirlo, Mutu, Pandeva, Seedorfa czy też Adriano, którego chwile później odkupowali za ciężką kasę :P ). Kasy JUVE też specjalnie nie potrzebuje. Więc nic tylko wypożyczyć Giovinco w ramach transferu Cassano do Sampy (najlepiej już w zimę, bo i w CL by mógł grać). Chłopak z miejsca wskoczyłby na pozycję Cassano, gdzie konkurencji nie ma i pozycja jest dla niego idealna. Sam klub jest znakomitym miejscem na rozwój kariery o czym przekonali się już Quagliarella, Cassano i Pazzini w ostatnim czasie. Jak by Seba się sprawdził to trener by miał też, większą presję na znalezienie mu odpowiedniej pozycji w klubie (a nie rezerwowego)
Co do De Ceglie to, wypożyczenie też jest jak znalazł. Oczywiście zakładając powrót Criscito. Wtedy De Ceglie by mógł ogrywać się gdzieś na lewej obronie bo narazie z tą pozycją wiele wspólnego nie ma, a ma na niej spory potencjał i jak by się spradził to niech wraca gdy Grosso będzie się kończył. :wink:

Pozytywem napewno jest to że i Giovinco i De Ceglie są już na tyle silni by wylądować w zespole z górnej połowy i tam grać

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”