Bayern München - Real Madrid - Strona 32

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 kwie 2012, 23:44

Jeden to czyściutki wślizg Ramosa, a drugi nurkowanie Ribery'ego?
Ribery powinien żółtą dostać za symulkę, trochę go tam trzymał za koszulkę, ale to za mało, za szybko Francuz poszedł na glebę. Żółta za symulkę jak nic.

Przy drugiej sytuacji muszę zobaczyć jeszcze jedną powtórkę. Ramos dobrze wybił piłkę, ale wcześniej Coentrao wyciął Gomeza, zupełnie nie będą zainteresowanym piłką. W myśl przepisów powinien być karny.

Ramos...wyprostowana noga i faul od tyłu. Webb miał bardzo dobry humor, że nie dał mu czerwonej, choć mógł. Tutaj można mieć pretensje, ale żółta...choć sam nie wiem już czy tutaj żółtą czy czerwoną.
W sytuacji z Marcelo to oczywiste czerwo i tutaj nie powinno być pobłażania za debilne zachowanie.

Jeśli chodzi o różnice w faulu Robbena a Pepe, to przede wszystkim Pepe szedł na piszczel. Oczywiście nie dotknął Alvesa wtedy i czerwonego nie powinno być. Tutaj Robben nie szedł na piszczel, tylko trafił i w stopę i w piłkę, żółta jak najbardziej prawidłowa i upomnienie, że na kolejny faul kolejna kartka.
Jeśli chodzi o dalsze kartki to bardzo mnie dziwi dlaczego Arbeloa nie dostał za to ciągłe szarpanie, nadeptywanie i faulowanie Riberiego. Coentrao też mógł wyłapać drugą czerwoną z przebiegu całego meczu, ale jak mówiłem, Webb miał większą tolerancję dla fauli i w sumie dobrze do tego podszedł.

Dobrze, że wygraliśmy, choć bramka totalnie debilna i szkoda, że ją straciliśmy. Mamy całkiem dobrą sytuację przed rewanżem. Najważniejsze, że nikt się nie zawiesił i możemy grać podstawowym składem. W weekend gramy z Werderem, wali mnie wynik szczerze mówiąc, możemy tam posłać nawet juniorów. Real za to gra z Barceloną i to dobrze dla nas.
Schweinsteiger nie był jeszcze gotowy na 90 minut, dlatego po 60 zszedł. Wykonał naprawdę świetną robotę, bardzo dobrze pracował dla defensywy i podłączał się w ofensywie. Muller poszarpał trochę, z ławki akurat ma wchodzić na razie, bo na pierwszy skład Kroos ma większe szanse.

Odnośnie postawy zawodników to bardzo mi się podobał Kroos, Alaba i Ribery. Można by było dorzucić do tego Boatenga też.

Odnośnie zawodników w Realu to bardzo lubie patrzeć na gre Ozila. Bardzo dobrze się rozwinął przez te dwa lata i naprawdę należy do swiatowej czołówki na swojej pozycji. I faktycznie trzeba oddać Realowi, że niesamowicie szybko przenoszą grę na połówkę przeciwnika. Było kilka takich akcji gdzie w parę dobrych sekund z pod swojej 16stki przemieścili się pod naszą.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6307
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 kwie 2012, 23:46

cloner pisze:
Emerald pisze:MGiggsie - gol powinien być uznany bo spalony jest wtedy kiedy ktoś bierze udział w akcji. kolo przed bramkarzem stał a to był strzał.
Podskoczył nad piłką, absorbował uwagę Casillasa, 100% spalony. Oczywiście Marcelo powinien wylecieć, czerwona kartka + zawieszenie za chamski faul na co najmniej 3 mecze.
Nie widziałem tej sytuacji ale według opisu clonera przypomina mi się bramka Milanu w finale LM Milan - Juve w 2000którymś (0:0 i karne) na początku meczu, chyba Inzaghi strzelał a Rui Costa stał przed bramkarzem i tylko za to sędzia odwizdał spalony.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 kwie 2012, 23:46

Etus2--->

W pierwszej połowie powinien był zobaczyć pierwszą żółtą.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:47

Absolutnie żaden zawodnik Realu nawet nie protestuje... nigdzie ani słowa o spalonym :)

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 kwie 2012, 23:48

sickstick--->

Wtedy były inne przepisy. Wystarczyło że byłeś na pozycji spalonej, żeby odgwizdali spalonego. Po właśnie tym sezonie zmieniono zasady. Tak by był sezon przed Euro na przygotowanie się, jeśli dobrze pamiętam.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2012, 23:48

sickstick pisze: Nie widziałem tej sytuacji ale według opisu clonera przypomina mi się bramka Milanu w finale LM Milan - Juve w 2000którymś (0:0 i karne) na początku meczu, chyba Inzaghi strzelał a Rui Costa stał przed bramkarzem i tylko za to sędzia odwizdał spalony.
Czytasz w moich myślach. Miałem tą samą sytuacje opisać, lecz tej z dzisiejszego meczu nie widziałem. Był to "gol" Shevchenki w 2003 roku.

Widziałem właśnie gola na 1:0. Gol prawidłowy. Mario nie przeszkadzał jakoś za bardzo Ikerowi.

e: Jakby ten gol był nie prawidłowy to połowę goli z rożnych powinni nie uznawać.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 23:51 przez Slim91, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Falbor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Falbor » 17 kwie 2012, 23:49

Emerald pisze:MGiggsie - gol powinien być uznany bo spalony jest wtedy kiedy ktoś bierze udział w akcji. kolo przed bramkarzem stał a to był strzał
Ty tak poważnie z tym interpretowaniem spalonego? Pierwszego gola dla Bayernu nie powinno być

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2012, 23:49

Moim zdaniem Marcelo nie jest najlepszym lewym obrońcą i tyle...Podałem zawodników za których uważam i tyle...Wy się czepiacie wszystkiego a szczególnie jak to napisze kibic Barcelony wiecie jak to można nazwać OBSESJA !!

Wszystkich wrzucacie do jednego worka,czepiacie się wszystkiego co dotyczy się Barcelony,wszędzie widzicie Barcelone uważajcie,bo nawet w haźlu zobaczycie wodę niebiesko-czerwoną :lol: Dotyczy się to szczególnie userów KajoFC,Kamil232,MGiggs,Ebi a ostatnio dołączył Mirek15 pomijam kibiców Madrytu bo tego raczej uniknąć się nie da szczególnie,że tych potyczek ostatnio co nie miara i napinek nie da się uniknąć

Nowo zarejestrowany kibic Barcelony wypowiedział się w temacie - i jaką dostał odpowiedź " idź na cules.pl" :suicide: Panowie każdy ma prawo do głosu,wyrażania opinii i sorry ale to nie WY powinniście decydować kto,gdzie i z kim akurat ma zamiar toczyć dyskusję...I każdy kiedyś zaczynał na tym forum ;)

Ja rozumiem można się odwoływać do pamiętnego meczu na Stamford - wcale się tego nie wypieram ale ludzie popatrzmy na dwumecz,tak samo jak mecz z Interem a wy wszędzie widzicie spisek - ja pierdziele jak Kaczyński wierzy w zamach tak non stop powtarzanie jak mantrę że Barca kradnie tego się już nawet czytać nie chce człowiek wchodzi w temat meczowy Bayern-Real i czyta że finał już ustawiony na ja pierdziele :suicide: Kto sieje tą napinkę my kibice Barcelony a jak :badziewie:
Panowie z Administracji i Moderacji powinni bardziej się tym przyjrzeć bo albo traktujemy wszystkich równo albo tworzy się kółko :roll:

Aby ten post nie był całkiem offtopicowy to
Bayern zasłużenie wygrał,co do strzelonej pierwszej bramki kontrowersyjna spalony był ale czy aż tak mocno przeszkadzał Ikerowi(obejrze kilka ryzy to się wypowiem dokładnie)ale na pewno Bayern powinnien mieć rzut karny na Riberym - ciągnięcie za koszulkę w polu karnym to karny - tak samo jak pisałem przy Busquetsie w meczu z Milanem i nie ważne czy trzymał go 1 sek z 5, 8 sek cały mecz :roll:
Powinnien kończyć w 10 sytuacja z Marcelo i dla mnie skoro Webb był taki konsenkwetny i nie potyczkował się z żółtymi to Coentrao powinnien dostać 1 żółtą przed sytuacji z Badstuberem,który dostał kartkę i tym samym Coentrao byłby jeszcze bardziej ostrożniejszy tak samo jak Arbeloa,który nie patyczkował się z Riberym :D
Takie jest moje zdanie a czy Wy się zgadzacie czy nie - wasza sprawa :P

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2285
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 17 kwie 2012, 23:50

Zacytuję klasyka [ czyt. Morrowa ] - mecz dupy nie urywał, ale cieszy mnie zwycięstwo Bayernu.Zawsze jak Bayern przepierdala w lidze to przypomina mi się ten slogan - forma jest tymczasowa, a klasa stała czy jakoś tak.Bayern potwierdził, że z wielkimi, że w LM potrafią zagrać na miarę swoich możliwości i zagrali bardzo dobry mecz z Realem Madryt.Najbardziej z ekipy Bawarczyków podobał mi się Ribery bo widać, że mu się chciało, znaczniej słabiej Robben czy nawet środek pola Monachijczyków.W Realu raczej nikogo bym nie wyróżnił bo jak na moje oko to zagrali tak aby odbębnić ten mecz, a jak strzelili na 1:1 to dopiero byli szczęśliwi i chcieli bronić tego rezultatu - jak się okazało to się nie opłaciło.

Mnie również podobała się postawa sędziego, mógł wlepić reda Marcelo i wcześniej kartkę Koncentrao, ale tak to po za tym bez zarzutu.Co do pierwszego karnego to moim zdaniem dobrze,że nie gwizdnął, ostatnio moda na tego typu karne, ale [k****] umówmy się, że futbol to sport, w którym piłkarze się dotykają.Generalnie po za tym to ekstra.

Zaś widzę jak ktoś wpada z Barcelony i pierdolnie jakąś głupotą to się rzygać chcę.Najpierw Bienias internetowo wyzywa 12 tys użytkowników Facebooka, teraz ktoś inny jak coś jebnął to tylko zapaść się pod ziemię.Ja osobiście Barcelonę lubię, ale wkurwiają mnie jej betonowi fani, którzy broniliby wszystkiego bez względu na fakty.

Jebne jeszcze browarka i spać, brawo Bayern - trzymam kciuki w rewanżu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 kwie 2012, 23:58

Jeszcze jedna sprawa, arek czy ktoś inny dobrze obeznany z przepisami:
Czy zawieszenia za 3 żółte kartki na finał się kasują, żeby uniknąć takich spraw jak z Nedvedem? Wprowadzili to w końcu czy nie?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2012, 23:59

Wszystkich wrzucacie do jednego worka,czepiacie się wszystkiego co dotyczy się Barcelony,wszędzie widzicie Barcelone uważajcie,bo nawet w haźlu zobaczycie wodę niebiesko-czerwoną :lol: Dotyczy się to szczególnie userów KajoFC,Kamil232,MGiggs,Ebi a ostatnio dołączył Mirek15 pomijam kibiców Madrytu bo tego raczej uniknąć się nie da szczególnie,że tych potyczek ostatnio co nie miara i napinek nie da się uniknąć
Kpisz czy o drogę pytasz? Może to jeszcze ja zacząłem dyskusje o sędziach? Przejrzyj lepiej moje posty z tego tematu, ja się wypowiadałem o meczu czy np. o Ramosie to ty wbiłes z szyderka do mojego tekstu o Marcelo i ci normalnie odpisałem, nic o Barcelonie nie było. Natomiast ja nawet dyskutujać o Webbie w żadnym wypadku nie wypowiadałem sie o Barcelonie(tylko o jej fanach) To Emerald zrobił burdel w tym temacie gadając coś o sędziach i karnych widmo.

Tak więc krotko mówiąc nie odwracaj kota ogonem i nie wmawiaj nie stworzonych rzeczy :roll: Gdzie ja niby wypowiadałem sę tutaj o Barcelonie? O czym ty do mnie rozmawiasz?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 18 kwie 2012, 0:01

EnJoy's pisze:
Jebne jeszcze browarka i spać, brawo Bayern - trzymam kciuki w rewanżu.
I o to chodzi. Dziękuję.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 kwie 2012, 0:05

Kamilu wziąłeś dzisiaj leki?
Ja odpowiedzialem na stwierdzenie cru, że nie ma pretensji do sędziego...
I wybacz, ale Twoje zdanie mi lata i powiewa, natomiast Phill Neville i Michele Salgado (były zawodnik Krolewskich) na antenie sky po meczu podczas oglądania powtórek wypowiedzieli się, że karne byly.
Napisałem o tym i samemu przyznałem, że nie podyktowałbym karnego na Riberrym, ale faul na Gomezie był bez dwóch zdań. Natomiast tylko taki hipokryta jak Ty potrafi wypisywać największe farmazony po meczach z udzialem Barcy i nie widzieć ewidentnego karnego w meczu gdzie Barca nie gra...

Dobrej nocy.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 kwie 2012, 0:14

Nie obejrzałem meczu przez wzgląd na pracę, ale wynik bardzo mnie cieszy. Rewanż na Bernabeu zapowiada się smakowicie :] Mam tylko nadzieję, że Bayern nie wyjdzie na mecz z myślą o obronie jednobramkowej przewagi, bo to się nie uda. Eh, przypominają się człowiekowi pojedynki obu tych drużyn w LM, jakie toczyły w minionej dekadzie. Raul, Figo, Carlos, Zidane, Morientes vs Kahn, Lizarazu, Effenberg, Scholl, Elber... To były mecze :)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 kwie 2012, 0:22

Kamilu wziąłeś dzisiaj leki?
Dzięki miszczu, że na każdym kroku potwierdzasz moją teorie, że bez ataków ad personam swoich śmiesznych argumentów bronić nie potrafisz. (poproś mnie jeszcze o dyplom :roftl3: )
I jeszcze ty chłopie miałeś czelność coś pisać o burdelach w innych tematach i poziomie innych użytkowników(sic!)
Natomiast tylko taki hipokryta jak Ty potrafi wypisywać największe farmazony po meczach z udzialem Barcy i nie widzieć ewidentnego karnego w meczu gdzie Barca nie gra...
Po pierwszcze co to ma wspólnego z hipokryzją? Po drugie chyba nie tylko ja bo praktycznie 97% postronnych obserwatorów tego meczu na tym forum ma podobne zdanie do mojego.

Ale widzisz chłopie zaatakowałeś bo tak Cię bolą wały w Europie na korzyść Barcy, że chciałeś udowodnić, że Madrytowi pomagają niemal tak samo. Niestety po raz kolejny się skompromitowałeś. Ale cóż to nic nowego, więc pewnie jestes przyzwyczajony.

A teraz poproszę o więcej był już jeden taki co chciał zgrywać Mądrale i teraz jest zbanowany, czas na kolejnego napinacza :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”