Ribery powinien żółtą dostać za symulkę, trochę go tam trzymał za koszulkę, ale to za mało, za szybko Francuz poszedł na glebę. Żółta za symulkę jak nic.Jeden to czyściutki wślizg Ramosa, a drugi nurkowanie Ribery'ego?
Przy drugiej sytuacji muszę zobaczyć jeszcze jedną powtórkę. Ramos dobrze wybił piłkę, ale wcześniej Coentrao wyciął Gomeza, zupełnie nie będą zainteresowanym piłką. W myśl przepisów powinien być karny.
Ramos...wyprostowana noga i faul od tyłu. Webb miał bardzo dobry humor, że nie dał mu czerwonej, choć mógł. Tutaj można mieć pretensje, ale żółta...choć sam nie wiem już czy tutaj żółtą czy czerwoną.
W sytuacji z Marcelo to oczywiste czerwo i tutaj nie powinno być pobłażania za debilne zachowanie.
Jeśli chodzi o różnice w faulu Robbena a Pepe, to przede wszystkim Pepe szedł na piszczel. Oczywiście nie dotknął Alvesa wtedy i czerwonego nie powinno być. Tutaj Robben nie szedł na piszczel, tylko trafił i w stopę i w piłkę, żółta jak najbardziej prawidłowa i upomnienie, że na kolejny faul kolejna kartka.
Jeśli chodzi o dalsze kartki to bardzo mnie dziwi dlaczego Arbeloa nie dostał za to ciągłe szarpanie, nadeptywanie i faulowanie Riberiego. Coentrao też mógł wyłapać drugą czerwoną z przebiegu całego meczu, ale jak mówiłem, Webb miał większą tolerancję dla fauli i w sumie dobrze do tego podszedł.
Dobrze, że wygraliśmy, choć bramka totalnie debilna i szkoda, że ją straciliśmy. Mamy całkiem dobrą sytuację przed rewanżem. Najważniejsze, że nikt się nie zawiesił i możemy grać podstawowym składem. W weekend gramy z Werderem, wali mnie wynik szczerze mówiąc, możemy tam posłać nawet juniorów. Real za to gra z Barceloną i to dobrze dla nas.
Schweinsteiger nie był jeszcze gotowy na 90 minut, dlatego po 60 zszedł. Wykonał naprawdę świetną robotę, bardzo dobrze pracował dla defensywy i podłączał się w ofensywie. Muller poszarpał trochę, z ławki akurat ma wchodzić na razie, bo na pierwszy skład Kroos ma większe szanse.
Odnośnie postawy zawodników to bardzo mi się podobał Kroos, Alaba i Ribery. Można by było dorzucić do tego Boatenga też.
Odnośnie zawodników w Realu to bardzo lubie patrzeć na gre Ozila. Bardzo dobrze się rozwinął przez te dwa lata i naprawdę należy do swiatowej czołówki na swojej pozycji. I faktycznie trzeba oddać Realowi, że niesamowicie szybko przenoszą grę na połówkę przeciwnika. Było kilka takich akcji gdzie w parę dobrych sekund z pod swojej 16stki przemieścili się pod naszą.