Liverpool (zbiorczy) - Strona 316

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 11 cze 2011, 16:09

MGiggs pisze:wole grać z The Reds która ma w składzie wiecej Angoli niż Hiszpanów.
mnie to nie dziwi, wtedy jeden rywal do walki o tytul mniej :)
manchester jest tak naprawde jedynym klubem w anglii ktory w ostatnich powiedzmy 10 latach trafia w transferach z brytolami ktorzy sie sprawdzają w walce o majstra i w europie. arsenal, chelsea opieraja sklad na obcokrajowach, l'pool ze stambulu tez raczej nie byl angielski za mocno. city chyba tez pojdzie drogą obcokrajowcową. totenham postawil mocno na anglikow i wyszedl na tym jak wyszedl.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2011, 16:11

Pisząc "w takim stanie w jakim obecnie się znajduje" miałeś na myśli część sezonu, w której za sterami stał Dalglish, a więcej punktów od Liverpoolu zgromadziły dwie drużyny - United i Chelsea? Czy może zatrzymałeś się na etapie rządów Hodgsona?
W takim stanie czyli od dwóch lat brak gry w LM, miejsce w środku tabeli, czego tu nie można skumać?

I widzę, że nie pierwszy raz wspominasz o tym jaką to dobrą drugą cześć sezonu mieliscie i nie wiem co chcesz osiągnać. Chcesz nas przekonać że gdyby nie pół roku Hodgsona to byście zdobyli mistrzostwo? Że jestescie nadal w topie drużyn Europejskich? Że bedzie teraz faworytem do Mistrzostwa czy o co chodzi?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2011, 16:22

Benitez i Roy rozwalili przez pare lat skład tego klubu i jedno LM tego nie zmieni w chwili gdy mieli 12 porażek w lidze w tamtym czasie.Jeden wicemajster polegał na tym że Torres sie nie połamał i grał świetnie, tak samo Gerrard.Problem w tym ze przez te lata zamiast dobrych graczy zostały poczynione chore transfery. To naprawde temat na długą rozmowe ale teraz widać że coś ma sens i nogi nawet jak się cholernie przepłaca za graczy, oczywiscie sens i nogi w porównaniu do transferów i filoizofii budowania zespołu Beniteza i Roya. Zbudowanie takiego zespołu jak Chelsea czy MU zajmie pare sezonów ale jest światełko.Trzeba kupić dobrych gracz na konkretne pozycje,za rok jeszcze lepszych,mieć dobrą ławke,sprecyzowane cele.Zeszłe sezony wyglądały tak że wszystko zależało od El Nino i SG, nie było gracza który by ich odciążył.Było widać że gracze mają dość Beniteza i jego metod. Teraz bez Torresa The Red grali fajną piłke w końcówce sezonu nawet jak SG się leczył.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 16:39

Kamil, równie dobrze ja mogę zapytać, co Ty chcesz osiągnąć pisząc coraz częściej o tym, jaki to Liverpool jest słaby.

No i dlaczego mam nie wspominać o bardzo dobrej drugiej części sezonu? Wygrane z Chelsea, United czy City to małe sukcesy, które miały naprawdę duże znaczenie dla każdego kibica Liverpoolu, bo pokazały, że ta drużyna z Dalglishem na ławce i z właścicielami, którzy są chcą przywrócić klub na szczyt, naprawdę idzie w dobrym kierunku.
MGiggs pisze:Jeden wicemajster polegał na tym że Torres sie nie połamał i grał świetnie, tak samo Gerrard.
W sezonie 2008/2009 Torres w lidze zagrał 1729 minut i strzelił 14 bramek. Faktycznie, to dzięki niemu Liverpool skończył sezon na drugim miejscu. Dla porównania, w sezonie 2009/2010, gdzie Liverpool zajął 7. miejsce w lidze, Torres strzelił 18 bramek. Gerrard i Torres w wicemistrzowskim sezonie grali ze sobą zdecydowanie za rzadko. Gdyby częściej obaj byli zdolni do gry, Liverpool miałby znacznie większe szanse na mistrzostwo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 11 cze 2011, 16:52

Moim zdaniem Torres grał lepiej w sezonie gdzie byl wicemajster.Chyba jednak Damianie nie powiesz mi że ofensywa nie była zależna od 2 graczy? Przypomnie Ci tylko że w sezonie z 2 miejscem znakomicie wręcz grał Skrtel.O ofensywie stanowiło 2 graczy, moim zdaniem Torres grał już dużo słabiej niż wczeniej mimo 18 goli, strzelal ale ogolnie nie prezentował się jak wczesniej,powoli kontuzje wyniszczały jego organizm,szybkosc gibkość. Chyba że chcesz stworzyć wizje że o sile The red w przodzie nie stanowiło 2 graczy, ok Twoje zdanie ja jednak widziałem to inaczej przez te lata i byłem pewny że wszystko zalezy od formy i zdrowie SG i Torresa. SG w sezonie 09/10 strzelił 7 bramek ligowych mniej niż rok wczesniej, czyli dochodzimy do wniosku że mniej goli tej 2 plus gorsza gra ogólnie i spadek o 5 pozycji w tabeli. Brakowało Wam dobrych klopaczy ktorzy by robili punkty.
W MU jak się połamał Roo i złamał Valencia był Nani,Berbatov czy Groszek, wczniej każdy odciążał Ronaldo. w The Reds czegoś takiego nie było.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 cze 2011, 17:17

Nigdzie nie napisałem, że ofensywa nie była zależna od Torresa i Gerrarda. Nie zwykłem oszukiwać. :wink: Napisałem jedynie, że ta dwójka za rzadko była dostępna do gry w tym samym czasie, co utrudniało walkę o mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 cze 2011, 17:21

Daaaamian pisze:Aż tak słabo ostatnio gra?
Ma dobre mecze, ale też wiele słabych. Dodatkowo święta krowa, problemy z podpisaniem nowego kontraktu to była naprawdę idiotyczna rzecz która strasznie się ciągnęła. Poza tym jest to dla mnie zawodnik bez którego Valencia spokojnie się obejdzie, daliśmy radę bez Villi i Silvy to damy radę bez słabszego od nich Maty. Inna sprawa, że jeśli faktycznie przejdziemy na 442 (czego chcę) to Alba na lewej stronie pasuje mi dużo bardziej, a pieniądze się przydadzą na zakup klasowego PO czy jeszcze jednego stopera.

Z tym że hiszpańskie media za bardzo o tym nic nie piszą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 cze 2011, 17:55

Kamil, równie dobrze ja mogę zapytać, co Ty chcesz osiągnąć pisząc coraz częściej o tym, jaki to Liverpool jest słaby.

No i dlaczego mam nie wspominać o bardzo dobrej drugiej części sezonu? Wygrane z Chelsea, United czy City to małe sukcesy, które miały naprawdę duże znaczenie dla każdego kibica Liverpoolu, bo pokazały, że ta drużyna z Dalglishem na ławce i z właścicielami, którzy są chcą przywrócić klub na szczyt, naprawdę idzie w dobrym kierunku.
A gdzie ja ciągle piszę, że Liverpool jest słaby? Bo napisałem, że nie bardzo wiem poza kasą czym się Clichy kieruje chcąc odejść z Arsenalu do Liverpoolu? No sorry spójrz 5 sezonów w tył i co by nie mówić o Arsenalu to jednak prezentują się lepiej od was, już nie mówiąc o ostatnich latach, oni wciąz grają regularnie w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, a was tam w ogóle nie ma.
Nie wiem o co Ci chodzi ja tylko stwierdzam fakty. To, że teraz powoli wychodzicie z kryzysu i wygląda na to, że zaczynacie iść w dobrą stronę to jednak dopiero początek i na ten moment taki Arsenal jest imho dalej bardziej atrakcyjny dla zawodników niż wy.
To wszystko, podsumowując po prostu wypadliście z topu Premiership i nie widzę na razie powodu żeby was tam ponownie stawiać.

Awatar użytkownika
Xabier17
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Xabier17 » 11 cze 2011, 23:07

wracając do ostatniego tematu Maty- Gdy kupywalismy Meireles'a cieszylismy się a kibice Porto ku mojemu zdziwieniu byli szczesliwi, jak transfer wyszel chyba kazdy wie, teraz jest tak z Hiszpanem a mozemy wysc na tym bardzo dobrze chociaż patrząc na to ie kosztowal nas Suarez to 20 mln Ł za Mate to o jakies 2 milion za duzo.

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 12 cze 2011, 9:46

Kamil232 pisze: A gdzie ja ciągle piszę, że Liverpool jest słaby? Bo napisałem, że nie bardzo wiem poza kasą czym się Clichy kieruje chcąc odejść z Arsenalu do Liverpoolu? No sorry spójrz 5 sezonów w tył i co by nie mówić o Arsenalu to jednak prezentują się lepiej od was, już nie mówiąc o ostatnich latach, oni wciąz grają regularnie w fazie pucharowej Ligi Mistrzów, a was tam w ogóle nie ma.
Nie wiem o co Ci chodzi ja tylko stwierdzam fakty. To, że teraz powoli wychodzicie z kryzysu i wygląda na to, że zaczynacie iść w dobrą stronę to jednak dopiero początek i na ten moment taki Arsenal jest imho dalej bardziej atrakcyjny dla zawodników niż wy.
To wszystko, podsumowując po prostu wypadliście z topu Premiership i nie widzę na razie powodu żeby was tam ponownie stawiać.
To fakt,że na przestrzeni ostatnich sezonów Arsenal prezentował się lepiej od LFC od sezonu 07/08 zawsze zajmował wyższe miejsce w tabeli na koniec sezonu z wyjątkiem 08/09 gdy Liverpool zdobył wicemistrzostwo,ale od tamtego czasu Arsenal praktycznie w ogóle nie poszedł do przodu regularnie zajmując 3-4 miejsce na finiszu,a polityka transferowa Wengera raczej nie daje nadziei na to,że w najbliższym czasie będzie lepiej.Francuz regularnie pozbywa się swoich najlepszych piłkarzy(Kolo Toure,Adebayor,Flamini,Gallas czy Lass Diarra który w Arsenalu nie dostał nawet szansy na grę,a w Realu udowodnił,że jest klasowym piłkarzem) w ich miejsce sprowadzając piłkarzy typu Squillaciego czy Koscielnego który długo grał padakę więc nie wiem czy sami piłkarze Arsenalu widząc to co się dzieje mają jeszcze nadzieję na to,że będą osiągać sukcesy w najbliższym czasie.Były też dobre transfery jak Vermaelen ale w ogólnym rozrachunku raczej nie posunęły klubu do przodu.

I teraz po drugiej stronie taki Clichy widzi Liverpool który w ostatnich latach wypadł z czołówki najlepszych drużyn na Wyspach,ale od momentu przejęcia klubu przez FSG dzieją się tam niemal same pozytywne rzeczy,właściciele zapowiadają,że chcą żeby Liverpool wrócił do elity co potwierdzają 3 głośne transfery w ciągu pól roku,zapowiadana wyprzedaż szrotu i dalsze wzmocnienia.To co teraz dzieje się w Liverpoolu daje nadzieję na to,że znów będą w elicie,może jeszcze nie za rok,ale Clichy jest na tyle młody,że może tych czasów spokojnie doczekać już jako piłkarz The Reds.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 cze 2011, 14:34

Charlie Adam za 10 milionów funtów. Co myślicie o tym transferze?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 12 cze 2011, 14:37

Żebyśmy go kupili przed Hendersonem, a nie po jego kupnie to byłoby fajnie. Ja wiem, że szeroka ławka to podstawa, ale czy w razie kupna Charliego jest sens rzucania na ławkę gościa wartego 16 mln?

Znaczy tfu, inaczej, bo trochę źle określiłem. Chyba niepotrzebnie wzmacniamy środek, zamiast skupić się na innych pozycjach, które bardziej tego potrzebują. Skoro mamy Hendersona, to po co nam kolejny ŚP w postaci Adama? Osobiście chciałbym tego drugiego, ale wiecie.
Ostatnio zmieniony 12 cze 2011, 14:44 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 cze 2011, 14:39

Adam to fajny grajek, za 10 mln nic tylko brać.Pytanie tylko po co? Dalej zostajecie z 1 defensywnym pomocnikiem(LUcasem) no chyba że Spearing też jest DM :P .
O 2 miejsca w środku będą walczyć Henderson Raul Gerrard i Adam? Moim zdaniem troche za dużo i bardziej skupiłbym się za klasowym DM, choć cena za Adama kusi, te jego wolne i różne to najwyższa klasa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 12 cze 2011, 14:49

MGiggs, wydaje mi się, że kupno klasycznego DM'a nawet nie było brane pod uwagę, a łączenie z Liverpoolem zawodników grających na tej pozycji było wyłącznie wymysłem prasy. Nie wiem jak Kenny sobie to wszystko wyobraża, ale nie mogę się doczekać kolejnego sezonu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 cze 2011, 14:55

NO tak jak , zostajecie z mocno przeciętnym Lucasem i paralitycznym Poulsenem, a na ofensywniejsze miejsca macie Hendersona Raula Gerrarda i chcecie Adama? Wyobrażasz sobie mecz że na ławce siedzi Adam z Raulem a Polulsen gra w środku? MOim zdaniem musicie tutaj zrobić zakup, no chyba że Spearing ma grać na DM :wink:
Co ze środkiem obrony, bo to była Wasza najwieksza bolączka w tym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”