Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 33

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 26 sie 2005, 11:18

Przykro mi, ale ani nie odpowiedziałeś na moje argumenty, ani sam nic nie wniosłeś do tematu. Równie dobrze mógłbyś nie napisać tego postu..

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 26 sie 2005, 11:29

Twoj poprzedni post i ten ktory teraz napisales tez nic nie wniosly, koniec konwerscji. 8)
A co do tematu to chcialbym zeby wygrala Barca bo najbardziej lubie ja z druzyn grajacych w LM.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 wrz 2005, 10:27

Myślę, że powinien ktoś kto ma taką możliwość zmienić ankietę - FC Porto jest a nie ma np. [teraz zdziwię niektórych] ManU
Ale to nie jest główny powód mego wejścia do tego tematu :!:

Dzisiaj zaczyna się LM, oto mecze które dziś będą rozgrywane :
  • AC Milan - Fenerbahce Stambuł
    PSV Eindhoven - Schalke 04 Gelsenkirchen
    Olympique Lyon - Real Madryt
    Olympiakos Pireus - Rosenborg Trondheim
    Chelsea Londyn - Anderlecht Bruksela
    Betis Sevilla - FC Liverpool
    Glasgow Rangers - FC Porto
    Artmedia Petrżalka - Inter Mediolan
podam swoich faworytów w tych meczach [może wy podacie swoich i temat ruszy ] :lol: nieźle to sobie wymyśliłem co :?:

AC Milan - Fenerbahce Stambuł
obie te drużyny wygrały swoje ostatnie mecze w lidze, sezon się powoli rozkręcił - więc już nie powinno być większych niespodzianek [więcej tu będą mogli napisać kibice Milanu ] :lol:
Stawiam - pewnie jak większośc na zwycięstwo Milanu, choć po ciężkim boju :D

PSV Eindhoven - Schalke 04 Gelsenkirchen
PSV narazie się rozkręca w Holandii - remis, teraz minimalna wygrana; Schalke natomiast radzi sobie całkiem nieźle [jeśli chodzi o stwarzane sytuacje] niedawno remis w Leverkusen, ale sytuacji mieli masę - jeśli poprawią skuteczność to mogą nawet wygrać na stadionie Phillipsa, ale jeśli nie to przegrają bo PSV u siebie jest niezwykle groźne
Nie mogę się zdecydować - stawiam na remis :wink:

Zapowiada się bardzo ciekawy mecz, ciesze się, że nasza kochana TVP pokaże właśnie to spotkanie.
Ol. Lyon zatrudnił niedawno niesamowitego snajpera [Feda] który już w debiucie strzelił 2 gole niebyle komu bo Monaco.
Real, natomiast przegrał mecz ligowy, ale z tego co mi wiadomo zagrał nienajgorzej. Dobrze wprowadzili się nowi zawodnicy [nie wymieniam wszystkich - bo każde dziecko wie jacy] na czele z Bestią, który był /zdaje się/ najl;epszy na boisku.
Sam nie wiem jak typować w tym meczu - ale zaryzykuje - Lyon wygra z Realem 8)

Olympiakos Pireus - Rosenborg Trondheim
mecz solidnych drużyn, które regularnie występują w LM [Rosenborg nawet od samego początku] typowe średnie drużyny europejskie - stawiam tutaj na zwycięstwo druzyny z Grecji, którzy w lidze świetnie się prezentują

Chelsea Londyn - Anderlecht Bruksela
Mecz, który może zadecydować o dalszej karierze niejakiego V. Kompany'ego :lol: jeśli zagra dobrze przeciewko Chelsea, powstrzyma Drogbę czy Eidura - może niedługo trafić na Stamford Bridge [oby nie] :lol: Jednak chyba mu się to nie uda - i Chelsea pewnie wygra u siebie z belgijską drużyną

Betis Sevilla - FC Liverpool
mecz były świetnym widowiskiem gdyby Joaquin nmie uskarżał się na uraz i gdyby Dudek grał :cry: niestety nie zagrają dwie gwiazy :? [bo Hiszpan chyba nie wystąpi] i mecz może być nudny - stawiam na bezbramkowy remis

Glasgow Rangers - FC Porto
Rangersi źle zaczęli sezon w lidze, ale pokonali Celtic [czy doda im to wiary w siebie :?: ] zobaczymy. Porto jak narazie wygrywa w portugalii, ale to nie ta sama drużyna z przed dwóch sezonów - podobnie jak wyżej, wydajem mi się, że mecz będzie stał na niskim poziomie i będzie remis [ew minimalne zwycięstwo którejść z drużyn]

Artmedia Petrżalka - Inter Mediolan
Inter wygra, choć nie bęzie łatwo.
Ostatnio przegrał w lidze w bardzo kiepskim stylu, A Artmedia u siebie wygrywa, pokazała w el że umie powalczyć i napewno nie wyjdzie na boisko z nastawieniem, że przegra - będzie dużo walki na boisku a i tak wszystko zależy od formy Adriano

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 13 wrz 2005, 11:31

Milan-Fenerbahce

mecz moim zdaniem moze byc najciekawszym ze wszystkich dzis rozgrywanych-powod? zywiolowosc Turkow+zenujacy poziom obrony Milanu w ostatnim meczu ligowym (patrzenie jak Nesta czy Paolo ma zakladana siatke jest dla mnie-kibica Starej Damy niewatpliwa przyjemnoscia:) )
patrzac jednak trzezwo-niesamowity Sheva...i wszsytko jasne...

moj typ 1

FORZA GRANDE JUVENTUS

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 13 wrz 2005, 11:44

RzuR pisze:Milan-Fenerbahce

mecz moim zdaniem moze byc najciekawszym ze wszystkich dzis rozgrywanych-powod? zywiolowosc Turkow+zenujacy poziom obrony Milanu w ostatnim meczu ligowym (patrzenie jak Nesta czy Paolo ma zakladana siatke jest dla mnie-kibica Starej Damy niewatpliwa przyjemnoscia:) )
patrzac jednak trzezwo-niesamowity Sheva...i wszsytko jasne...

moj typ 1
LoL ... to co Ty widziałeś za mecz ? żenujacy ?? to by przegrali prosta sprawa ... Zobacz na noty nie na opinie kibiców Milanu ale na noty dziennikarskie za ten mecz - Żenujacy równa się -nota 4 albo i 2 ...

Na pewno trudny mecz. I trzeba walczyć ale przynajmiej kibice obejrzą widowisko fajne. Bedzie komplet czyli jatka po całości.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 wrz 2005, 13:38

jeszcz do meczu Realu z Lyonem - W Realu nie zagra kilka gwiazd, co może tylko .... uarakcyjnić mecz.
Zizou i Ronaldo nie zagrają na 100 % do tego bardzo prawdopodobny jest brak Becksa - Luxemburgo mówi, żeby się nie martwić - zobaczymy co powie
po meczu.

W ataku prawdopodobnie wysąpi Raul z Robinho a za nimi Bestia, tylko czy dadzą radę Ol. ????

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 wrz 2005, 14:59

Nareszcie na dobre rusza Liga Mistrzów :D 8)
Zgodnie z 'koncepcją filedy'ego' ( :lol: :wink: ) podam swoje typy na dziś.

Milan - Fenerbahce
Jak dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie) faworyt jest jeden i to zdecydowany. Nie ma innej opcji jak zwycięstwo Milanu. Nie wydaje mnie się, aby Fenebahce zdołało się na dobre przeciwstawić. Nie chciałbym wcale deprecjonować tutaj Turków, ale Milan to Milan. Takie mecze się wygrywa i to najlepiej w przekonujący sposób. Stawiam na zwycięstwo różnicą przynajmniej dwóch bramek.

PSV - Schalke
Obie drużyny prezentują bardzo zbliżony poziom, ale forma na początku sezonu jest dość inna w obu przypadkach. PSV jeszcze chyba nie gra tak jak można oczekiwać natomiast Schalke spisuje się bardzo dobrze. Sądze, że padną przynajmniej 3 bramki. Mój typ to minimalne zwycięstwo gości (ewentualnie remis).

Bardzo ciekaw jestem tego meczu. Lyon nie ma sobie równych w Ligue 1 a w zeszłym sezonie bardzo dobrze spisywał się także w LM. Real natomiast mimo wzmocnień nie gra jeszcze tak jak oczekiwaliby tego kibice. Poza tym nie wystąpi Zidane oraz Ronaldo a to kluczowi zawodnicy. Nie liczyłbym tutaj na zdecydowane zwycięstwo jednej z ekip. Stawiam raczej na zwycięstwo Lyonu.

Olympiakos - Rosenborg
Spotkanie dwóch jak dla mnie przeciętnych drużyn. Nie interesuje mnie za bardzo wynik tego meczu, ale skłonny byłbym postawić pieniądze na zwycięstwo Greków.

Chelsea - Anderlecht
Oczywiście podopieczni Mourinho są zdecydowanym faworytem i nie ma innej opcji jak ich zwycięstwo. Nie sądze, aby Anderlecht mógł im zagrozić. Liczę podobnie jak w przypadku Milanu na przekonujące zwycięstwo.

Betis - Liverpool
Patrząc na obydwie ekipy można by liczyć na wspaniałe widowisko, ale pewnie tak nie będzie. Betis jakoś nie zachwyca na początku sezonu, a Liverpool rzadko kiedy gra bardzo dobrze. To pewnie będzie mecz pełen walki zakończony remisem.

Rangers - Porto
IMHO minimalnym faworytem są jednak Szkoci. Porto nie jest teoretycznie drużyną słabszą, ale jakoś nie jestem do nich przekonany. Rangersi natomiast powinni na swoim boisku walczyć o każdy punkt jeżeli chcą myśleć o wyjściu z grupy.

Petrzalka - Inter

Zdecydowanym faworytem są Włosi, ale ciekaw jestem czy już w pierwszym spotkaniu Petrzalka potwierdzi swoje aspiracje jako chłopca do bicia i dostarczyciela punktów czy też nie. Nie widzę innej możliwości jak pewne zwycięstwo Interu.

indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 13 wrz 2005, 15:07

Wedłóg mnie najcekawiej zapowiada się spotkanie Lyonu z Realem. Sądze, że wygrają go goście, minimalną róznicą. Swoje mecze powinny rówinież wygrać drużyny: Milanu, Chelsea, Interu. Bardzo ciekawy i wyrównany mecz będzie chyba w Eindhoven i go wygrają piłkarze PSV.
Spotkania Betis-Liverpool, Olympiakos-Rosenborg, Rangers-Poro zakończą sie remisami.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 13 wrz 2005, 15:09

Niggaz pisze:Nareszcie na dobre rusza Liga Mistrzów :D 8)
Zgodnie z 'koncepcją filedy'ego' ( :lol: :wink: ) podam swoje typy na dziś.
skorzystam z twojego postu, bo mi sioe pisac nie chce

Milan - Fenerbahce
zgadzam sie, ale ako jest tak lipne, ze nie ma co obstawiac. a niespodzianki sie zdarzaja.

PSV - Schalke
tu obstawiam X, ale nie postawie, na remis jest zawsze ryzyko. a 1X czy X2, sa slabe ako

nie zagra jeszcze pavon i byc moze beckham. na moje 1, i do tego niezle ako. postawilem.

Olympiakos - Rosenborg
jakbym mial stawiac to z podporka, ale wiadomo line ako, wiec nie postawilem

Chelsea - Anderlecht
zalosne ako, najbardziej zalosne ze wszystkich meczy

Betis - Liverpool
1? no moze ewentualnie 1x. przez ta rozterke nie postawilem. na 1x nigdy nie stawiam, nie oplaca sie, ewentualnie na X2, ale nie w tym meczu.

Rangers - Porto
szkoci sa slabi w europie. jak dla mnie x, ale na x nie stawiam.

Petrzalka - Inter
tu postawilem na X2, ako szalu nie robi, ale nie ufam manciniemu, a na pewno nie przegraja.

ogolnie jak widac kolejka do obstawianie wyjatkowo lipna. jak ktos lubi to moze podbic ako chelsea i milane. ale z doswiadczenia wiem, ze na dluzsza mete to nie jest dobry pomysl

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 13 wrz 2005, 15:17

nie zagra jeszcze pavon i byc moze beckham. na moje 1, i do tego niezle ako. postawilem.

no zobaczymy czy się sprawdzi, widziałem jak na trybunacz odpoczywali Carew i Wiltord.

co wązne podkreslenia gdyby nadal trenerem OL był Le Guen o sukces Lyonu możnaby być spokojnym, ale czy z Houllierem potrafią Pokonac Real ?
hmmmmmm trudne do odpowiedzenia

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 wrz 2005, 15:36

AC Milan - Fenerbahce Stambuł

Tak jak większość (a nawet chyba wszyscy) stawiam na zwycięstwo Milanu. Jednak moim zdaniem nie będzie to łatwy mecz dla mediolańczyków, ponieważ Turcy do dość silna drużyna z wieloma znanymi piłkarzami.
Typ: 2-1

PSV – Schalke

Według mnie typowy mecz na remis (przynajmniej na papierze). PSV przystępuje do rozgrywek w dużo słabszym składzie niż występował w poprzednich rozgrywkach.
Typ: 1-1

Chyba najciekawszy dzisiejszy mecz. Real po porażce w lidze będzie chciał się zrehabilitować , jednak będzie to bardzo ciężki mecz dla królewskich.
Typ: 2-2

Olympiakos - Rosenborg

Rosenborg to raczej drużyna własnego podwórka i zdobywanie punktów na wyjazdach będzie bardzo trudne. Moim zdanie Norwegowie nie mają zbyt dużych szans na zaistnienie w tegorocznej Lidze Mistrzów.
Typ: 2-0

Chelsea - Anderlecht

Każdy inny wynik niż zwycięstwo anglików byłby sensacją, a ja sensacji nie przewiduje więc stawiam na Chelsea.
Typ: 3-0

Betis - Liverpool

Bardzo interesujący mecz, którego zwycięscy trudno wytypować. Betis jest bardzo groźny na swoim boisku a Liverpool to z kolei obrońca tytułu.
Typ: 1-1

Rangers - Porto

Mi najbardziej w tym meczu pasowałby remis, który jest bardzo prawdopodobny. Szkoci w na początku sezonu nie zachwycają grą w lidze ale wiadomo jak ciężko jest wygrać na ich stadionie przyjezdnym.
Typ: 0-0

Petrzalka - Inter

Każdy inny wyni niż zwycięstwo będzie dla Interu porażką.

Typ: 0-2

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 wrz 2005, 15:41

zico fci wydaje mi się że betis dziś wygra z liverpoolem, tak samo real z lyonem mimo wszystko wygra :D przegrali w lidze ale kto widział nieuznanego gola robinho i bramke celty powinien znać wynik 8)

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 13 wrz 2005, 15:59

Nie pozostaje mi nic innego jak żywcem przywłaszczyć sobie pomysł fieldy'ego:
Milan - Fenerbahce
Zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest VICE-mistrz Włoch. Najważniejszy argument to atut własnego boiska. Milan ma bardzo mocny skład, czego już nie można powiedzieć o zespole mistrza Turcji.
Mój typ: 3:1

PSV - Schalke
Sądzę, iż będzie to bardzo wyrównany pojedynek. Wszak PSV gra słabo na początku rozgrywek ligowych, to prezentuje podobny poziom co Schalke. Stawiam na remis na stadionie Philipsa.
Mój typ: 1:1

Bardz ciekawy mecz. Mam nadzieję, że Real otrzyma spore baty od mistrza Francji. OL prezentuję bardzo wysoką formę, czego nie można powiedzieć o "Królewskich". Choć glakatyczna obrona Realu może powstrzymać ataki piłkarzy Olympique :lol:
Mój typ: 2:1

Olympiakos - Rosenborg
Olympiakos nie zachwyca. Gra u siebie, co może mieć duży wpływ na wynik. Jak dla mnie będzie to wyrównana walka.

Chelsea - Anderlecht
Faworyta tego spotkania nie trzeba przedstawiać. Wielokrotni mistrzowie Anglii :lol: z dużą ilością gwiazd powinien wypunktować drużynę z Belgii. Powinien, aczkolwiek nie jest pewne czy wypunktuje. Mam nadzieję, że "Fiołki" stoczą równy pojedynek, a Wilhelmson przyczyni się do tego w dużym stopniu.
Mój typ: 2:1

Betis - Liverpool
Zdobywca LM w zeszłym sezonie gra przeciętnie w tym sezonie. Strzelają mało bramek i grają niezbyt widowiskowo. To samo można powiedzieć o Betisie. Błysnąć w tym spotkaniu mogą: z jednej strony Djibrill Cisse, a z drugiej Ricardo Oliveira oraz Edu.

Rangers - Porto
Rangers'i są w słabej formie. W lidze przegrywają z Hibernian, remisują z Falkirk. W potyczce z Porto są na straconej pozycji, choć grają na własnym stadionie. Zapowiada się wyrównany pojedynek. Najważniejsza postać: Quaresma
Mój typ: 0:1

Petrzalka - Inter
Mecz do jednej bramki... Inter powinien wygrać, choć na pewno nie wysoko. Zawodnicy z Bratysławy będą chcieli pokazać się z bardzo dobrej strony, jednak z ekipą z Mediolanu są na straconej pozycji.
Mój typ: 0:2[/b]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8804
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 wrz 2005, 16:07

Witam :)
Nie mam czasu, zeby opisywac mecze, dlatego podam tylko moje typki :

Milan - Fenerbahce - remis (1-1)

PSV - Schalke - zwyciestwo gospodarzy (2-1)

Olympique Lyon - Real Madryt - remis (1-1)

Olympiakos - Rosenborg - zwyciestwo gospodarzy (2-0)

Chelsea - Anderlecht - zwyciestwo gospodarzy (3-1)

Betis - Liverpool - remis (1-1)

Rangers - Porto - remis (0-0)

Petrzalka - Inter - zwyciestwo gosci (1-3)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 wrz 2005, 16:21

To i ja coś napisze o dzisiejszych meczach:
Milan - Fenerbahce
Nie daje żadnych szans turkom. Milan chyba nie zachwyca w tym sezonie, ale dopiero wchodzi w ten rytm. Turcja żle się kojarzy Milanowi, więc być może to ich zdeprymuje. Może kibice Fenerbahce przypomną na San Siro Stambuł Milanowi. Mój typ:
1-0

PSV - Schalke
Jestem oczywiście z PSV, ale w tym sezonie nie grają tak pięknie jak w tamtym. Schalke z wieloma gwiazdami liczy na wiele w tym sezonie, ale chyba tylko na kalkulowaniu się skończy. Mój typ:
3-1

Lyon - Real
Real w osłabionym składzie, ale sądze, że młode talenty sobie poradzą. Chyba w składzie Realu jest Soldado. Świetnie grał w przedsezonowych meczach. Może Luxe wpuści go na ostanie kilka minut, chętnie bym go zobaczył. W Lyonie ponoć myślą o wygraniu LM. Dokonali znakomitych transferów. Carew może być groźny. Będzie trudno wygrać Królewskim. Mój typ:
0-1

Olymiakos - Rosenborg
Mało wiem o tych zespołach. Roseborg w lidze gra chyba fatalnie, Olimpiakos z Rivaldo w składzie powinno pokusić się o zwycięstwo. Mój typ:
3-0

Chelsea - Anderlecht
Ponoć Chelsea w tym sezonie pomagał sędzia, i chyba zbyt dobrze nie grają. Inny wynik niż zwycięstwo Chelsea będzie niespodzianką. Anderlecht nie szykuje się na podbój Europy i będzie walczył tylko o trzecie miejsce. Mój typ:
3-1

Betis - Liverpool
The Reds już dużo meczów rozegrali w tym sezonie. Dużo więcej od Betisu, więc stawiam na nich. Betis choć pokonał raz Barcelonę, to z Liverpoolem nie powinien sobie poradzić. Jeszcze nie mają tak silnego składu na LM. Mój typ:
1-2

Rangers - Porto
Porto z sezonu na sezon jest co raz słabsze. Zobaczymy jak teraz spiszą się nowe talenty na Dragao. Rangers z nierówną formą mogą tak samo przegrać jak i wygrać. Mój typ:
1-1

Petrzalka - Inter
Czasmi tacy nowicjusze potrafią zaszaleć. Inter musi się skoncentrować. Sądze, że wygrają, ale z trudnościami. Mój typ:
0-1

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”