Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 326

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 14 lis 2006, 16:44

Z tego co wiem, to Gago przecież się stara o obywatelstwo włoskie. Tylko to zajmuje troche czasu jak widać. A o hiszpańskie Robinho będzie mógł się starać za dopiero pare lat... Z Diarrą nic nie słyszałem...
Obawiam się, że jak dojdzie do transferu Gago w letnim okienku pożegnamy się z De la Redem lub Javim Garcią.

Marcelo :king: Fajnie, że pogra przez pewien czas w Castilli. Będzie można go obejrzeć na RM TV.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 17:35

Premo pisze:Gago przecież się stara o obywatelstwo włoskie.
Faktycznie :angry2: :oops: :wink: Jego ewentualne przyjscie moze rzeczywiscie pogorszyc i tak juz skompikowana sytuacje naszych wychowankow. Byc moze jednak klub bedzie myslal dlugofalowo i jesli juz to tylko ich wypozyczy, Emeron przeciez juz dlugo na wysokim poziomie nie pogra. Zobaczymy. Na razie musi w ogole dojsc do tego transferu :wink:

Obrazek 8)

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 14 lis 2006, 22:36

transfer Marcelo...nic tylko się cieszyć !! jeszcze tylko Gago i Higuain, co by nie mówić, to Calderon obiera odmienną taktykę budowy zespołu, tylko jedna refleksja - jasne, że się cieszę na doniesienia o młodych wilkach - tylko...co z naszymi...? bo nikt mi nie wmówi, że nasza szkółka szkoli gorszą młodzież. Przecież Raul (fakt, że zaczynał w Atletico), Iker, Gutek są tego najlepszymi przykładami, a z najnowszej historii - Soldado, Portillo, musieli się niesetety zrywać, a mogli być nieźli. No cóż, wolę mimo wszystko tych właśnie młodych wilków z zagranicy, niż kolejne gwiazdy, jak przez ostatnich pare lat, które ogólnie więcej zaszkodziły niż pomogły. Koniec gadania. Macie tu fotę, która osobiście zrobiła na mnie największe wrażenie z opraw w ostatnich latach ! I niech ktoś powie, że Ultras Sur nie wymiatają i nie są w czołówce opraw w Europie. Zwróćcie uwagę na pewien szczegół: KAżDY rycerz jest namalowany oddzielnie, ma inne szczegóły...MASAKRA

tak to wyglądało "na surowo"
Obrazek

...a tak na żywca....ja wymiękam
Obrazek

ps: foty z derbów na Santiago z sezonu 2004/05
Caballeros del Honor - Rycerze Honoru
Flaga z jeźdżcem na koniu ma wymiary około 30 na 30 metrów...
"chaos" z białych flag na kijkach liczy około 1000 sztuk

pozdro
Ostatnio zmieniony 14 lis 2006, 23:11 przez Mundialito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 lis 2006, 22:57

Z tego co widziałem w meczach reprezentacji Brazylii to Marcelo jest tak samo dobry w defensywie jak Cicinho, ktorego jeszcze niedawno wielu uznawało za najgorszego w gronie defensywy Realu, jednak teraz zapanował hurra-optymizm. Boki Cicinho - Marcelo wygladaja bardzo dobrze :wink:
Zobaczyny jak długo bedzie sie adoptował do nowego stylu gry, a juz stylu prezentowanego przez Fabio wole nie myśleć, to moze być szok.

Co do Gago to nie jestem do konca przekonany czy on juz nie posiada włoskiego paszportu. Coś kiedyś wyczytałem na włoskich serwisach... co nie zmienia faktu, ze jesli sciagnięto Marcelo i teraz jest wg. ploteg blisko Gago to z Realu poleci Robinho, bo po co Gago i Marcelo bez paszportu :?:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 23:14

-Jarzinho- pisze:Boki Cicinho - Marcelo wygladaja bardzo dobrze :wink:
Nie zapominaj, ze klub szuka srodkowego obroncy, a na prawej stronie ma z zalozenia grac Ramos (gra teraz i bardzo dobrze sie spisuje).
-Jarzinho- pisze: jesli sciagnięto Marcelo i teraz jest wg. ploteg blisko Gago to z Realu poleci Robinho, bo po co Gago i Marcelo bez paszportu :?:
:zgon:
Gdybys czytal to, co napisali inni to wiedzialbys, ze Marcelo prawdopodobnie przez pol roku bedzie gral w Castilli, a co za tym idzie nie bedzie zajmowal miejsca dla gracza bez paszportu UE. Chyba, ze transfer Gago ostatecznie nie dojdzie do skutku.

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 14 lis 2006, 23:16

Jarzinho, widzę, że ostro Ci gul skacze co? bo mnie powiem szczerze, mało interesują transfery w Barcie, a Ty w temacie naszych nie dość, że jesteś na megaTopie, to jeszcze przejawiasz zdolności wizjonerskie, dobre dobre

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 23:19

Mundialito zdjecia ktore wklejasz sa zajebiste. Siedzisz troche w Ultras Sur :?: Ja przyznaje, ze nie zaglebialem sie w temat nigdy :wink: Mam ogolne pojecie :wink:

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 14 lis 2006, 23:23

hehehe, siedzieć to bym chciał w Ultras Sur :lol: a tak poważnie, to z braku laku, pozostaje mi interesować się ich twórczością :wink: ponieważ nie znam języka hiszpańskiego to jednak pewnych barier nie przeskoczę, pzdr

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 23:31

Mundialito pisze:hehehe, siedzieć to bym chciał w Ultras Sur :lol:
Ale tylko ze wzgledu na atmosfere, troche slabe miejsca zeby sledzic mecz (za bramka) :wink: Dosc specyficzna grupa, najwieksza obok Orgullo Vikingo. Zadymiarze troche :wink: Ale oprawy robia zajebiste, czekamy na wiecej fotosow :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 lis 2006, 23:37

-Jarzinho- pisze:Gago to z Realu poleci Robinho, bo po co Gago i Marcelo bez paszportu
:lol: 8) Nie ma to jak dobre poczucie humoru. Z Gago będzie jak z Cicinho do stycznia wszytsko załatwi i nie będzie mosial odchodzić Robinho :wink: już prędzej. Już prędzej Marcelo pójdzie ogrywać się do jakiegoś klubu niż Robinho odejdzie. Mamy jeszcze R.Carlosa który niektórymi meczami pokazuje miejsce w szeregu lewym obrońcą na tym globie. Fakt faktem ma już swoje latka, ale zapewne będzie mogł przekazać wiele wartości Marcelo, oby tylko te dobre.

Calderon odmładza skład. Jeszcze 2 grajków chce sprowadzić. Może by tak Fabio spróbował Mate zanim zakupią Higauin'a
bo moze okazać się równie dobrym piłkarzem.

Mundialito zdjęcia nizłe.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 lis 2006, 23:45

A pora wyjaśnić nieścisłości i zamieszanie jakie powstało.

Marcelo - nie ma paszportu UE i nie bedzie miał przez najbliższe 5lat (tyle trzeba w hiszpanii legalnie przebywać i pracować o ubieganie sie o obywatelstwo tego kraju)

Gago - nie ma na chwile obecna statusu gracza UE, jest argentyńczykiem ale ma korzenie włoskie rozpoczął juz starania o obywatelstwo italii i ma otrzymać włoski paszport w lutym bądz w marcu

Higuain - ma ojca argentyńczyka ale urodził sie w francji stąd ma podwójne argentyńsko-francuzkie obywatelstwo i stąd zamęt w jego głowie dla jakiego kraju ma grać. Jego ojcem jest Jorge Hiugain który był zawdowym piłkarzem grał w rep. argentyny i w francji w Breście tam też przyszedł Gonzalo na świat.

Nie maja obecenie w kadrze Realu statusu gracza UE: Diarra (malijczyk) i Robinho (brazylijczyk) i prędko pewnie nie uzyskają. Jako że możę w kadrze znajdować sie tylko 3 graczy spoza UE jedno miejsce jest wolne.

To miejsce zajmie w styczniu nie Marcelo a Gago, ponieważ Marcelo bedzie wypożyczony z Realu Madryt do Castilli. W marcu włoski paszport dostanie Gago a w lipcu do kadry Realu Madryt wróci Marcelo i tym samym zajmie zwolnione przez Gago a ostatnie miesjce dla gracza spoza unii europejskiej.

Widać że zarząd niezle kombinuje ale trzeba sobie radzić 8)
Mundialito Twoje zdjęcia są świetne :!:

-Jarzinho- pisze:Z tego co widziałem w meczach reprezentacji Brazylii to Marcelo jest tak samo dobry w defensywie jak Cicinho, ktorego jeszcze niedawno wielu uznawało za najgorszego w gronie defensywy Realu, jednak teraz zapanował hurra-optymizm
Jaki znowu hurra-optymizm :?: po prostu za cene 6mln euro kupiliśmy utalentowanego gracza na pozycję która wymaga wzmocnienia w niedługim czasie. Marcelo dostanie szanse adaptacji do życia w hiszpanii grając w Castilli a potem szanse pokazania ze nie na darmo określa sie go nowym Roberto Carlosem.

1z3 planowanych transferów sie dziś dokonał. Ale pytanie jest inne kto odejdzie w styczniu, to jest nie mniej ważna i ciekawa kwestia :?: :!:

moje typy: Pavon,Cassano, moze Becks moze Ronaldo

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 14 lis 2006, 23:53

vakabayashi pisze: Gago - nie ma na chwile obecna statusu gracza UE, jest argentyńczykiem ale ma korzenie włoskie rozpoczął juz starania o obywatelstwo italii i ma otrzymać włoski paszport w lutym bądz w marcu
I to jest informacja, ktora mnie najbardziej interesowala :wink: Cos tam slyszalem o wloskim obywatelstwie, ale nie wiedzialem na jakim etapie jest sprawa. Az przez to cale zamiesznie zaczalem kombinowac z francuskim obywatelstwem dla Diarry :lol:
vakabayashi pisze: moje typy: Pavon,Cassano, moze Becks moze Ronaldo
IMO albo odejdzie Tony, albo nikt. Jesli klub nie kupi srodkowego obroncy (a na to sie zanosi), to Pavon zostanie tak "w razie czego". Ronaldo jesli odejdzie to raczej latem, a Becks pewnie podpisze niedlugo kontrakt.
vakabayashi pisze: Jaki znowu hurra-optymizm :?: po prostu za cene 6mln euro kupiliśmy utalentowanego gracza na pozycję która wymaga wzmocnienia w niedługim czasie.
Ale niektorym nie wytlumaczysz :roll:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 lis 2006, 0:16

no ale jak ma otrzymac paszport wloski w lutym lub marcu a w styczniu wg slow calderona ma byc a madrycie to cos jest nie tak :shock:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 lis 2006, 0:23

rkoeman pisze:no ale jak ma otrzymac paszport wloski w lutym lub marcu a w styczniu wg slow calderona ma byc a madrycie to cos jest nie tak
Ale co konkretnie :?: Bo przychodzi Marcelo nie do Realu Madryt tylko do Realu Castilla i nie zajmuje miejsca w Realu Madryt tylko w Castilli gdzie bedzie wypożycznony.
Wiec dalej jest w kadze Realu Madryt wolne miejsce dla gracza spoza UE.

Marcelo reszte sezonu gra w Castilli i nie zajmuje żadnego miejsca :!:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 lis 2006, 0:33

tak. tyle ze jego gra w realu b jakos nie zostala wspomniana przez calderona na konferencji prasowej. za to mowil cos o nastepcy roberto c. ktory bedzia jzu niedlugo gral w realu

a nie moze zostac zgloszony do rozgrywek jezeli chca tez gago. albo rybki albo akwarium.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”