Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 332

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 paź 2007, 13:14

fieldy dla powrót Rosicky'ego to dla Ciebie lepsza wiadomośc niz powrót Gallasa? dla mnie nie. a tak BTW to ile razy Gallas będac zawodnikiem Chelsea miał dłuzsze kontuzje? z tego co kojarze to praktycznie zawsze był zdrowy. nie podoba mi się to.
w niedziele chce zobaczyć Diarre od pierwszej minuty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2007, 15:07

George Jung pisze:fieldy dla powrót Rosicky'ego to dla Ciebie lepsza wiadomośc niz powrót Gallasa?
Ciesze sie tak samo ... powrót 2 zawodników to lepsza wiadomosć niż powrót jednego ;)

Diarry raczej nie zobaczysz od początku, bo niby na jakiej pozycji ?

Na prawej pomocy, Sagna, Eboue - obaj mają tam pierwszeństwo i obaj są zdrowi.
na pozycji defensywnego pomocnika wymiata ostatnio Flamini, a drugim w koeljce jest Gilberto. Na obu pozycjach Diarra jest 3 w kolejce. Poza tym sam mówił jakiś tydzień temu, że potzrebuje jeszcze miesiąca aby dojść do optymalnej formy.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 paź 2007, 19:55

Diarra może zagrać choćby na lewej obronie. grywał na tej pozycji choć jeśli potzebuje jeszcze miesiaca do optymalnej formy to niech wchodzi z ławy . Z drugiej strony to dlaczego nie jest w optymalnej formie? nie miał chyba żadnej kontuzji. Clichy i Fabregas to praktycznie zawodnicy niezastąpieni gdyz nie mają wartościowych dublerów więć oszczędzałbym ich w meczach z potencjalnie najsłabszymi rywalami.Denilson też rwie się do gry, uważam że Wenger za bardzo oparł zespół na Fabregasie i to się może zemścić gdy z Cesca ujdzie powietrze .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2007, 20:03

Diarra nie ma szans na dzień dzisiejszy na grę na lewej defensywie.
Mamy tal Gaela Clichy, ktory gra w tym sezonie znakomicie. Jak mówisz - jego pozycja jest niepodważalna, mało kto pamięta jeszcze o Cole'u.
Nawet jak Gael bedzie miał jakąś kontuzje, to zagra Traore, który choćby w CC pokazuje, że będa z niego ludzie.
Kiedyś tak wchodził Clichy so składu, teraz Clichy ma 18 lat i już asyste w meczu z Newaste zaliczył [bramka Nicklasa]

Co do niedyspozycji Diarry .... nie wiem dlaczego nie jest w formie [optymalnej] mówił, że musi dojśc do formy. Poza tym - na pewno musi się zgrać z zespołem, przybył przecież na godziny przed końcem okienka.

Denilson nie jest zawodnikiem, który mógby zastąpić Cesca. Dużo robi w defensywie ... już predzej do srodka mógłby byc przesunięty Hleb [gdyby Cesc miał odpoczywać] a na prawej - Eboue.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 paź 2007, 22:00

wolałbym Rosicky'ego niż Hleba. Denilson to z czwórki dm-ów chyba najbardziej kreatywny piłkarz, można grać w paru meczach 2 dm-ów kosztem Cesca, trzeba na niego uważać i dawać mu odpoczywać. najlepszy Arsenal jaki widziałem to Arsenal z dwoma dm-a na środku.
co do Clichy'ego to nie pamiętam juz o Cole'u, uważam że obecnie Clichy nie jest od niego slabszy.
swoją drogą to Francja ma najlepszych lewych obronców na świecie i każdy z trójki Clichy, Abidal i Evra miałby pierwszy skład w większości reprezentacji świata. najlepszy jest Abidal ale Evra i Clichy to klony :wink: co do Traore to jednak wolałbym żeby jednak ogrywał sie w CC a drugą opcja w lidze na lewą obrone był Diarra bąz Flamini.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 paź 2007, 22:06

Jeżeli Diarra w ogóle zagra, to na pewno wejdzie z ławki rezerwowych. Flamini jest w bardzo dobrej formie i zapewne zagra, chociaż wolałbym żeby odpoczął. Gilberto wiecznie siedzieć na ławce też nie może. Fabregasa bym nie ruszał. Jak będziemy wygrywali powiedzmy 2:0 w okolicach 60', to wtedy można go zmienić.
fieldy pisze:Denilson nie jest zawodnikiem, który mógby zastąpić Cesca. Dużo robi w defensywie ... już predzej do srodka mógłby byc przesunięty Hleb [gdyby Cesc miał odpoczywać] a na prawej - Eboue.
Denilson nie jest aż tak defensywnym pomocnikiem jak chociażby Diarra, czy Gilberto. Pojęcie o rozgrywaniu ma. Gdy za plecami znajduję jego rodak, to może sobie pozwolić na więcej w akcjach ofensywnych.
George Jung pisze:Clichy i Fabregas to praktycznie zawodnicy niezastąpieni gdyz nie mają wartościowych dublerów więć oszczędzałbym ich w meczach z potencjalnie najsłabszymi rywalami.
lol... A Traore? Weź nie pisz tylko, że jest młody, niedoświadczony, bla bla bla i dlatego się nie nadaje na zmiennika.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 paź 2007, 22:09

Flamini za bardzo nie chce grać na lewej obronie. Ostatnio grał tam podczas sezonu, gdy doszliśmy do finału LM.
Później się zbuntował, chcioał odejsć, ale nie odszedł i dobrze. Treaz gra na swojej nominalnej pozycji - defesnywnego pomocnika i jest na tyle dobry, ze Gilberto siedzi na ławce.

Hleb na srodku pomocy [czy też tuż za napastnikiem] gra genialnie ... wiec jest idealnym zastepcą Cesca. w 2, 3 pierwszych meczach tam grał i strzelal w każdym meczu gola. To jest jego pozcyja - nie skrzydło, choć na prawej i lewej flance tez daje rade, co pokazał choćby w meczu ze Steauą.

Denilson nie jest defensywnym pomocnikiem - od tego trzeba zacząć :!:
jest po prostu pomocnikiem. Nigdy nie ogranicza się tylko do gry w destrukcji, zawsze gra do przodu, ale przy tym uważa z tylu. Bardzo podobny do Scholsa [jeśli chodzi o zadania na boisku]

Arsenal ma na tyle dobrych graczy, że nie musi grać 2 DM'ów. Z jednym i tak przewaznie dominuje w środku pola i to wystarczy, aby wygrywać.
Clichy, póki co ustępuje Cole'owi w jedynym: jets słabszy w defensywie.
W ofensywie jest dużo lepszy, a w destrukcji czasem się źle ustawia, ale to brak doświadczenia i za jakiś czas już prześcignie Cole'a.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 paź 2007, 23:39

Najważniejsze jest to, że powoli opuszczają nas opuszczać Kontuzje, Nie ukrywam, że po powrocie Gallasa i Rosiky'ego liczę na jeszcze lepsze wyniki :D .

Diarra na skrzydle? Pytanie tylko czy opłaca się 'inwestować' w niepewne akcje, gdy na wyciągnięcie ręki mamy niemalże oszlifowany diament ":] .

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 05 paź 2007, 23:57

Traore nie ma jeszcze takich umiejętności żeby grać w pierwszym składzie takiego klubu jak Arsenal.
Hleb nie grał wtedy jako środkowy pomocnik tylko jako ofensywny pomocnik , nie gral na pozycji śordkowego gdy Arsenal gra dwójką napastników.
mam złe przeczucia co do Gilberto, jest chyba pierwszym w kolejce do odejścia, jest za stary i tylko on , Jens i Toure grali w niepokonanym Arsenalu :wink: pozycja Toure jest niepodważalna ale Jensa i Gilberto już nie.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 06 paź 2007, 0:13

George Jung pisze:Gilberto, jest chyba pierwszym w kolejce do odejścia
Jeśli Gilberto miałby odejść, to tylko i wyłącznie z własnej woli, bo nie sądzę, aby Wenger chciał się pozbywać tak dobrego i doświadczonego zawodnika. Mnie też szkoda, że taki piłkarz jak Gilberto siedzi na ławce, chociaż nie jest kontuzjowany. No ale co zrobić skoro Flamini gra tak dobrze, że nie można posadzić go na ławce rezerwowych.
Gilberto zrobił wiele dobrego dla Kanonierów, dobrze sprawdzał się w roli kapitana drużyny, ale czy to już wszystko przeszłość ? być może, ale według mnie odejście Brazylijczyka byłoby sporą stratą dla Arsenalu. Zważywszy na to jaką średnią wieku dysponuje linia pomocy Arsenalu. Taki doświadczony gracz jest bezcenny.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 06 paź 2007, 0:16

Witam dawno tu nie bylem, ale niestety nie mam ostatnio czasu... :(
Nie sadze zeby Cesc potrzebowal odpoczynku wtamtym sezonie Fabregas jak dobrz epamietam zagral w kazdym meczu (tylko w1 nie wychodzac w podstawowej 11) Jezeli pilkarz jest w formie nie uwazam by byl sens jego oszczedzania! oczywiscie zmiana w 60 czy 70 minucie przy slabszym rywalu wchodiz w gre! Ale nie wystawianie go w "11" to moim zdaniem niepotrzenbny zabieg! Chwalicie wyzej Clichego! Taaaak! To dla mnie wysmienity zawodnik! Kiedys napisalem tu ze lepszy od Ashleya (fiedly jednak mnie poprawil ze nie) i uwazam ze jest zawodnikiem lepszym choc nie da sie ukryc mniej doswiadczonym! Co do hleba bardzo mi sie podoba w tym sezonie! Bardzo sie ciesze z powrotu Gallasa i Rosicky'ego i nie bede mowil z ktorego bardziej bo fajnie nawet ze od zdrowia wraca Lehman chociaz w bramce go nie widze to zawsze super miec zdrowych zawodnikow!
Diarra hymmm... przeszedl do Arsenalu bo chial pograc a nie grzac lawe no i pogra ale nie iwme cyz zadowala go wylacznie Curling Cup bo by grac w wyjsciowej ekipie to chyba narazi enierealne, chociaz...
Flamini... Mathieu nadaje nam "grozne spojrzenie" (swietnie podkreslil to jeden z zawodnikow Młotów)! Naprawde jak wiele swoja walka nieustepliwoscia daje nam w tym sezonie! Jest swietny! Twardy, nieustepliwy, "charakterny", nigdy nie odpusci, kazda pilka jest dl aniego do wygrania (szkoda tylko czasami ze powali na glebe naszego zawodnika, i jak to jest ze zawsze trafi na Sagne :D )! No wlasnie Sagna... zawdodnik z nikad... przecietniak ktorego dostrzega Wenger i w trykocie Arsenalu potrafi grac pilke na najwyzszym poziomie bez kompleksow! Toure... ta opaska duzo mu daje, mimo z jest tylko vice kapitanem to widac jak bardoz jest potrzebnydla naszej ekipy! Adebayor... jest liderem stzrelcow angielskiej ekstraklasy, pokazal z epotrafi strzelac gole, uwierzl w siebie, jescze w tamtym sezonie potrafil psuc niesamowite sytuacje, dzisiaj zdobywa bramki ktorych nie powtydzilby sie zaden 'wielki" napastnik na swiecie, ale przeicez Emmanuel chyba juz jest jednym z "wiekszych"! ROBIN VAN PERFECKT nie moge go ominac, ten chlopak to swietny zawodnik! To on moim zdnaiem jest naszym najlepszym napastnikiem, napewno najlepszym technicznie, to zawodnik z wielkim talentem, to gwiazdka ktora zabylsie jeszcze bardzo mocno! Wielkiego pilkarza, wielkiego napastnika poznajem po spektakularnych zagraniach, po kapitalnych bramkach, choc RVP w tym sezonie nie blyszcyz jescze forma to wiem ze w kazdej chwili izawsze gdy przejmuje pilke jest w stanie stzrelic spektakularna bramke! Ciekawy jestem jak bedizmey grac w ataku gdy swoje umiejetnosci pokaze da Silva, jesli chorwat ise rozkreci zaaklimatyzuje i okaze sie byc wspanialym napastnikiem, kto wtedy powedruje na lawke? Ale to narazie jest tylko taka mysl przyszlosciowa, mam jednak nadizeje ze Boss bediz emial keidys taki problem....

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 06 paź 2007, 11:23

Wenger nie wystawi na listę transferową Gilberto, ta jasne jak słońće ale gdyby ktoś mocno się nim zainteresował i złożył oferte koło 10-15mln euro to myśle że by poważnie się zastanowił. gdy Vieira i Henry zbliżali sie do 30-tki to coraz bardziej prawdopodobne bylo ich odejście.
Doświadczonego zawodnika nie poznaje się po wieku ale po liczbie i skali trudności meczow jakie rozegrał a więc Gilberto nie jest jedynym doświadczonym zawodnikiem. myślę że Wenger uważa podbnie choć byłbym bardzo rozczarowany i zdegustowany gdyby Wenger sprzedał Gilberto. Uważam też, że Wenger nie zachowal sie fair w stosunku do Gilberto zabierając mu opaske kapitana i dając ją grającemu drugi sezon w klubie i wiecznie kontuzjowanemu Gallasowi. to był chyba sposób na uciszenie Gallasa , który już głośno zaczął wyrażać wątpliwości czy dobrze zrobił przeechodząc do Arsenalu. szkoda tylko że odbyło się to kosztem naszego najlepszego zawodnika z poprzedniego sezonu.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 06 paź 2007, 14:00

Wenger wie najlepiej jak jest w szatni jkai zawodnik ma najlepszy wplyw na druzyne jkai zawodnik zna sie na rzeczy (na kapitanskim fachu) wiec dziwi mnie torche teks ze WENGER ZACHOWUJE SIE NIE FAIR! To jest Arsena jeden z najwiekszych klubow swiata! Skoro jest zawodnik ktory doskonale nadaje si ena kapitana ktory jest duchem zespolu w szatni (a to chyba Arsene wie najlepiej, anie my kibice bo zaden z nas w szatni nie byl), poza tym jesli sa zawodnicy obecnie prezentujacy wyzszy poziom niz Gilberto to normalene ze zasiada on na lawce rezerwowych! To normalna kolej rzeczy! A to wlasnie Boss jest od tego by o tym decydowac! Bardoz lubie Gilberto i mamnadizeje ze zostanie w The Gunners!

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 07 paź 2007, 14:44

Sunderland w moim przekonaniu powinien ten mecz co najmniej zremisować. Szkoda, ale Arsenal miejmy nadzieje powolutku się wypala :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 paź 2007, 16:03

PiotRoo pisze:Sunderland w moim przekonaniu powinien ten mecz co najmniej zremisować.
Piszesz jakby to Sunderland miał przewagę w tym meczu i Arsenal fartownie wygrał. Otóż fartownie to udało Kotom się strzelić bramki. Strzeliliśmy szybko 2 bramki i nasi zawodnicy byli za bardzo rozluźnieni i pewni siebie. Tym bardziej, że drugiego gola strzelił Senderos.

Robin strzelił 2 bramki. Jest w formie. :twisted: Pierwsza bramka była przepiękna.

Mimo wszystko mecz nie był łatwą przeprawą i dobrze o tym wiedziałem, chociaż nie sądziłem, że Sunderland zdoła strzelić nam 2 bramki na ES. Więcej takich meczów i się wykończę. O dziwo nie tylko przez mecz, ale tekże przez Tvants, nie wspominając już o SopCast.
PiotRoo pisze:Szkoda, ale Arsenal miejmy nadzieje powolutku się wypala Smile
:lol2:

EDIT
Zapomniałem o najważniejszym. :o Sagna ściął włosy... ['] :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”