Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 338

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
eltacos
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eltacos » 28 paź 2009, 14:21

Piechniczek zapowiadał, że być może dzisiaj wieczorem w "Warto Rozmawiać" będzie mógł już potwierdzić kto jest selekcjonerem. Ma też mówić o ustaleniach z dzisiejszego spotkania z przedstawicielami kibiców odnośnie liberalizacji przepisów o treści transparentów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 paź 2009, 13:23

Smuda ... dobrze, że ma 2,5 roku to może coś mu się uda zbudować.
Szkoda tylko, że tych jego wywiadów nie da się słuchać, a tych będzie teraz sporo udzielał.

Najlepsze są głosy, że Franz był najlepszym kandydatem, bo nigdy się nie skompromitował w pucharach :D

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 paź 2009, 13:27

Ja jestem zadowolony! U niego, to chyba nie będzie zaskoczeń typu: Polczak, Wojtkowiak, Jodłowiec, Bieniuk i innych przypadkowych karierowiczów.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2009, 15:02

http://sport.interia.pl/raport/elms2010 ... re,1366559

Brzmi dobrze, zobaczymy jak będzie w praktyce. Jednego jestem pewien, gorzej niż jak za Beenhakera nie będzie i to jest optymistyczne :)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 29 paź 2009, 15:43

Kamil232 pisze:http://sport.interia.pl/raport/elms2010 ... re,1366559

Brzmi dobrze, zobaczymy jak będzie w praktyce. Jednego jestem pewien, gorzej niż jak za Beenhakera nie będzie i to jest optymistyczne :)
Za Beenhakkera było źle? Przecież awansowaliśmy na EURO, dopiero później zrobił się syf.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 29 paź 2009, 15:52

W sumie to chyba dobry wybór. Smuda ma charyzmę i lubią go działacze( to już mniej ciekawa sprawa). Plotki i przypuszczenia okazały się słuszne. Ciekawi mnie jaki system szkolenia obierze Franz i czy zatrudni jakiegoś trenera od przygotowań fizycznych np z USA, bo to by się przydało naszym piłkarzom. Zacieram ręce i czekam na 2 mecze listopada :] choć nie ma co się spodziewać dobrych wyników, o grze nie wspominając. Czas, czas, czas...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 paź 2009, 16:56

i znowu kibice beda spiewac Smuda gdzie te cuda :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2009, 14:01

Fishbone pisze:Ja jestem zadowolony! U niego, to chyba nie będzie zaskoczeń typu: Polczak, Wojtkowiak, Jodłowiec, Bieniuk i innych przypadkowych karierowiczów.
Wojtkowiak i Jodłowiec to zawodnicy jak najbardziej na kadre. Wojtkoiwak nie zawiodł w spotkaniach jakich grał. Tym bardziej, ze na środku obrony- a tam powinien grac Grzegorz nie mamy zbyt ciekawych zawodnikow.
Podobne zdanie mam o Jodłowcu, chyba ze mowimy, o sytuacji ze został poraz pierwszy w zyciu wystawiony na pozycji defensywnego pomocniki i zagrał tak jak mozna było sie spodziewać.

Odoglnie PZPN nie mogl wybrać inaczej, juz maja przejebane u kibiców i ciezko by było nie wybrac kogos kogo popieraja media i kibice. Zobaczymy jak to bedzie, choć naprawde ciezko mi uwiezyc, że obie strony wytrzymaja ze soba. Smuda juz od dawna mowi o mocnych rywalach a znajac naszych dzialaczy raczej to malo prawdopodobne.
Cos Franek mowił o mlodych zawodnikach. :lol: On i mlodzi zawodnicy. Moze na starość mu sie odmienia.

http://sport.onet.pl/0,1248770,2069273, ... omosc.html

Raczej spełnia wyobrazenia o kadrze wiekszosci kibiców. Wielu widziało w kadrze tych grajkow, na dzien dobry spełnia oczekwiania. :P Dobrzy zawodnicy nie powinni być pomijani. Tyle.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 paź 2009, 15:22

Szkoda tylko, że powołania dobrych piłkarzy teraz mijają się z celem - takie rzeczy robi się na eliminacje, a nie mecze towarzyskie. Teraz trzeba budować kadrę na ME, tymczasem Smuda zaczyna swoją pracę od podlizywania się kibicom - wspaniale.
Coś mi się wydaje, że Franz jako selekcjoner będzie jeszcze większą katastrofą, niż sądziłem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 paź 2009, 15:59

Szukasz dziury w całym.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 paź 2009, 16:30

ja tam zgodzilbym sie po czesci z Wilmorem... skoro zrezygnowal z Lewego to trzeba bylo rowniez z innych. wg mnie przyszlosc srodka obrony to Sadlok i Glik

Co kosa bedzie solba prezentowac za 2 lata? za 2,5 :!: Po co potykajacy sie Janusz G...
Rogera mialo nie byc, reszta chyba optymalna

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 paź 2009, 16:46

Wilmore pisze:Szkoda tylko, że powołania dobrych piłkarzy teraz mijają się z celem - takie rzeczy robi się na eliminacje, a nie mecze towarzyskie. Teraz trzeba budować kadrę na ME, tymczasem Smuda zaczyna swoją pracę od podlizywania się kibicom - wspaniale.
To kogo ma powolywac, kaleki pokroju Polczaka i pokazywać calej Polsce to co wszyscy wiedza.
czeher pisze:Co kosa bedzie solba prezentowac za 2 lata? za 2,5 Po co potykajacy sie Janusz G...Rogera mialo nie byc, reszta chyba optymalna
Błedne myslenie. Co ma wiek do gry, powinni grać najlepsi, dlaczego za 2,5 Kosa ma być juz za słaby. Tak samo mozna powiedziec o kilku innych.
Kadra na pierwszy rzut oka naprawde ciekawa, jednak patrzac kolejny raz widze Kokoszka, Roger... Nie pasuja mi te 2 nazwiska do pozostalych. Jednak jest szansa ze to Obraniak bedzie kreatorem gry, a duet obroncow to Głowa - Zewłakow, wiec jakos to przeboleje. A i Gancarczyk, raczej w Europie sedziowie takze nie dadza sie nabrac na jego wymuszanie.
Nie wiem na czym polega to podlizywanie, na tym, że Smuda powolal wg. mnie 90% najlepszych obecnie do kadry. Dostepnych oczywiscie. Jesli tak to niech podlizuje sie przez nastepne 3 lata.
Cieszy mnie obecność Zewłakowa, Piotra Brożka, Murawskiego, Małeckiego i Kowalczyka. Sa to zawodnicy, ktorzy powinni grać w praktycznie kazdym spotkaniu. Ciekawi mnie MAłecki, bo umiejetnosci ma duze, ale te zachowanie napewno sie wielu nie podoba, w meczu mlodziezowki jechał kazdemu, a to on zawalil praktycznie sam spotkanie.
Niespodzianka dla mnie jest Sadlok, ale patrzac jakich środkowych obroncow lubi Smuda to nie dziwi mnie to, że to Maciej a nie Glik dostal pierwszy szanse.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 paź 2009, 17:02

Po pierwsze. Cieszę się, że Kuszczak dostanie nareszcie szansę. Powołania to jest kilka zaskoczeń, ale zaś nie brał gości typu Polczak, którzy w swoim zespole nic nie wnoszą, co dopiero w kadrze. Jedynie szkoda, że Krzynówek nie dostał szansy, ale nie narzekam.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8723
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 paź 2009, 17:20

Kadra ok, ale bramkarz to taka newralgiczna pozycja, że ni chu-chu, tam trzeba GRAĆ! A Kuszczak i Szczęsny nie grają. Reszta jakoś trzyma się kupy, choć dla mnie ewidentnie w kadrze powinni być Boruc i Lewandowski.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 30 paź 2009, 17:35

cloner pisze:Kadra ok, ale bramkarz to taka newralgiczna pozycja, że ni chu-chu, tam trzeba GRAĆ! A Kuszczak i Szczęsny nie grają. Reszta jakoś trzyma się kupy, choć dla mnie ewidentnie w kadrze powinni być Boruc i Lewandowski.
Powiem Ci, że według mnie w chwili obecnej najlepszym rozwiązaniem jest Kowalewski. Po nim pora właśnie na Kuszczaka. Boruc sobie zrobił sabotaż w kadrze zachowaniem i grą i teraz lepiej będzie dla niego, jak skupi się na grze w Celticu mimo, że jest podstawowym zawodnikiem. Dla Kuszczaka szansa, bo nigdy nie dostawał szansy zagrać normalnie na koszt właśnie Boruca, Fabiańskiego czy ostatnio Dudka. Nawet taki Załuska był powoływany.

Co do reszty, to praktycznie wszyscy grają normalnie w zespole i są ważnymi filarami w swoim zespole (mowa o piłkarzach z ekstraklasy). Smuda zna polską ligę kilkakrotnie lepiej niż Beenhakker, który wysyłał Dziekanowskiego lub Ulatowskiego z notesem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”