Jacy oni są pocieszni. To tylko potwierdza, jak oderwani od życia zwykłego obywatela są przedstawiciele tzw. elit.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 paź 2015, 13:23

Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 13:28
Trudno prowadzić merytoryczną dyskusję jak ktoś używa epitetów typu "debil","idiota".maciek_88 pisze:Marcin odpocznie parę dni od forum, a Wam proponuję wrócić do merytorycznej dyskusji. Pozostałe posty będą kasowane.
Zgodnie z ustawą, którą przygotował PiS 500 zł będzie na każde DRUGIE i kolejne dziecko bez względu na dochód. Aby otrzymać 500 zł na pierwsze dziecko dochód na członka rodziny musi być niższy niż 800 zł, a w przypadku rodzin z dzieckiem niepełnosprawnym 1200 zł.czarny samael pisze:-500 zł na każde dziecko
Kolejne kłamstwo. Zarówno Duda jak i przedstawiciel PiSu odpowiedzialni za gospodarkę wyraźni mówią, że to będzie PRAWO do przejścia na wcześniejszą emeryturę, z którego będzie można skorzystać lub nie. W licznych wywiadach podkreślają, że jeżeli ktoś będzie chciał przejść na emeryturę w wieku 60/65 będzie musiał się liczyć z niższą emeryturą. Ale będzie miał PRAWO samodzielnego wyboru, co jest dla niego korzystniejsze. Nigdzie nie mówią, że jak obniżą wiek emerytalny, to będą mieli taką samą wysokość emerytury.czarny samael pisze:-obniżenie wieku emerytalnego, bez obniżenia ich wartości
Do 8 000 zł. Zresztą TK orzekł, że kwota wolna od podatku poniżej minimum potrzebnego do egzystencji jest niezgodna z Konstytucją.czarny samael pisze:-podwyższenie kwoty wolnej od podatku do 10 000
Skąd ta bzdura? To PO obiecała podwyżkę pielęgniarkom o 1600 zł (po 400 zł rocznie)czarny samael pisze:-bodaj nawet podwoi płace pielęgniare
Kolejna bzdura. Raz, że 15% CIT ma dotyczyć tylko tzn. małych podatników. Dwa, że ty jako lewicowy wyborca powinieneś wiedzieć, że obniżenie podatku CIT za czasów rządów SLD spowodowało wzrost dochodów budżetowych. W ekonomii nazywa się to Krzywą Laffera.czarny samael pisze:-obniżenie CIT do 15% (w skrócie)
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 29 paź 2015, 14:00
Kłamstwo - nie muszę daleko szukać Ziobro:arek_ahig pisze:Zgodnie z ustawą, którą przygotował PiS 500 zł będzie na każde DRUGIE i kolejne dziecko bez względu na dochód.
A zapowiadali, że będą likwidować tę ulgę?arek_ahig pisze:ale równocześnie zlikwiduje np. ulgę na dziecko, dzięki czemu zaoszczędzą kilka mld. Budżet należy rozpatrywać w ujęciu całościowym.
Żart. Nawet nie biorę tego poważnie.arek_ahig pisze:że to będzie PRAWO do przejścia na wcześniejszą emeryturę
To, mówiła PO - nie mów mi o licznych wywiadach, bo to zawsze jest tak, że liczy się co więcej się obiecywało, nie co mniej. Innymi słowy, jeśli są rozbieżności w kwestii wypowiedzi z tych dwóch ostatnich kwestii, to oznacza, że PiS bierze odpowiedzialność za wszystkie te, które idą dalej, a wobec których nie wysyłano oficjalnych sprostowań.arek_ahig pisze:W licznych wywiadach podkreślają, że jeżeli ktoś będzie chciał przejść na emeryturę w wieku 60/65 będzie musiał się liczyć z niższą emeryturą.
Nie kłamstwo, a pomyłka. Nadal minimalnie 20 mld złotych.arek_ahig pisze: 8 000 zł
Napisałem "w skrócie" czy nie? Obniżenie podatków to koszt, koszt który ja popieram, ale w kontekście wszystkiego innego co proponują, stawka którą PiS podbija rośnie i rośnie, więc wymieniłem te które jasno można określić jako obciążające dla budżetu.arek_ahig pisze:Kolejna bzdura. Raz, że 15% CIT ma dotyczyć tylko tzn. małych podatników.
Jako jedyna? Za PiSu nie traciła? Skoro PiS raz nie rozwiązał tego problemu, to nie ma powodu by wierzyć że zrobią to teraz. Nikt tego nie zmienił, bo to jest po prostu bardzo problematyczna kwestia na którą nie ma co liczyć przy projektowaniu budżetu i obietnic wyborczych.arek_ahig pisze:Wg raportów KE Polska traci 46 mld zł z powodu unikania płacenia podatku CIT. W przypadku VATu są to jeszcze wyższe kwoty, tyle że tutaj mamy do czynienia dodatkowo z wyłudzeniami więc straty są nieporównywalnie większe. Ja sam zawodowo zajmuje się między innymi optymalizacją podatkową, czyli pomagam przedsiębiorcą nie płacić podatków.
Ostatni budżet PiS:arek_ahig pisze:Fakty są też takie, że tak niskiego poziomu dochodów budżetowych jak obecnie nie było w całej historii III RP.
arek_ahig pisze: że w sytuacji kiedy oderwało się ich od koryta, a w ich miejsce przyjdą uczciwi i kompetentni ludzie
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 paź 2015, 14:05
W czasie kampanii tym szczegółem chyba nie chwalili się zbyt głośno? Przynajmniej sobie nie przypominam.arek_ahig pisze:Zgodnie z ustawą, którą przygotował PiS 500 zł będzie na każde DRUGIE i kolejne dziecko bez względu na dochód. Aby otrzymać 500 zł na pierwsze dziecko dochód na członka rodziny musi być niższy niż 800 zł, a w przypadku rodzin z dzieckiem niepełnosprawnym 1200 zł.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 29 paź 2015, 14:17
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 14:19
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 29 paź 2015, 14:21
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 paź 2015, 14:22
maestro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 14:24
Jaki kuźwa żart? Od początku PIS mówił, że jak ktoś będzie chciał pracować do 67 roku życia to będzie mógł. Ale może iść już na emeryture w wieku 60/65 licząc się także z konsekwencjami. Podobnie w przypadku 6-latkow.Żart. Nawet nie biorę tego poważnie.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 paź 2015, 14:39
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 14:45
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 paź 2015, 14:53
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 paź 2015, 14:58
Przestań manipulować. Dyskutuj uczciwie, bo mnie osobiście stosowanie takiej retoryki nie bawi. To że jedna osoba powiedziała, że będzie 500 zł na każde dziecko, świadczy tylko i wyłącznie o nieznajomości projektu PiSu przez tylko i aż tą osobę. O 500 zł na drugie dziecko PiS mówił już na swoim kongresie programowym. Nie jest prawdą, że nie mówiono o tym w kampanii. Wystarczy prześledzić wypowiedzi osób z PiSu odpowiedzialnych za te prace jak Henryk Kowalczyk czy prof. Gliński, czy w końcu samej kandydatki na premiera Beata Szydło, która przedstawiła GOTOWY PROJEKT na początku wrześniaczarny samael pisze:Kłamstwo - nie muszę daleko szukać Ziobro:
http://wiadomosci.tvp.pl/22005455/27102015-1930
chwilę przed 4 minutą. Wielokrotnie słyszałem takie wypowiedzi ze strony polityków PiS. Nie słychać było besztania za takie zwroty, więc na każde .
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 15:13
Głupie porównanie. Zaraz zechcesz ze mnie zrobić socjaliste.Boromir pisze:Bogatsi powinni płacić wyższe podatki bo ich stać?
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 paź 2015, 15:31
Boromir
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio