Ekstraklasa w sezonie 2010/2011 - Strona 36

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2011, 23:11

Emdżej to jest Dzalamidze :P a w Bełchatowie czerwień zobaczył nie Buzała tylko Sawala :P

ed. Był spalony Niedzielana?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 mar 2011, 23:17

Cholera by wzięła te gruzińskie nazwiska. Szalamberidze to ten co w Odrze grał. A ten Buzała to też nie wiem skąd mi się wziął skoro go nawet na ławce go nie było. Strach pomyśleć jak mi się będzie z Sawalą mylił jak zagrają obaj :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2011, 23:30

Ja pewnie będę mówił Nika bądź młody Gruzin co by gaf nie walić, bo mi nie wypada :D Ciekawe czy ma wpisaną kwotę transferu do nas :think:

A jeszcze co do meczu to Franz szuka środkowych obrońców to może niech weźmie pod uwagę Madere, w meczu z Lechem zagrał naprawdę świetnie, dzisiaj też bezbłędnie i raczej pewnie. Chłopak ma 25 lat myślę, że najgorsze ma już za sobą (a miał naprawdę przejebane), tak wiem w Ekstraklasie ma rozegrane chyba 3 czy 4 mecze ale widać u niego naprawdę spokój i koncentrację w grze (w przeciwieństwie do partnera z obrony Szymanka, którego każdy kontakt z piłką wywołuje u mnie panikę) jak tak dalej będzie grał to wydaje mi się dużo lepszym posunięciem niż naturalizowanie Arboledy czy Cionka z Jagi.

No i chciałem pochwalić Mielcarza może w końcu się otrząsnął i będzie pewnym punktem drużyny tak jak miało to miejsce w I lidze.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 mar 2011, 23:40

Wiem, że w umowie jest opcja transferu definitywnego, ale kwoty nie udało mi się znaleźć. A z wymową nie idź na łatwiznę. Zawsze to lepszy Dżalamidze niż Ntibazonkiza. A w kadrze Auxerre znajduje się młody napastnik nazwiskiem Andrianantenaina.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 05 mar 2011, 23:43

W sumie jak kilka razy już przeczyta się o meczu i wymówi jego nazwisko to nie jest takie trudne. Jestem ciekaw jak Szpakowski czytałby tych wszystkich piłkarzy :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 mar 2011, 23:47

Dobre wejście tego Gruzina. Zobaczymy co będzie dalej, bo nie takie mecze wychodziły w debiutach, a później było licho z powtórzeniem tego. Pierwszy przykład dla mnie Saidi, wielu się podjarało jego pierwszym spotkaniem, a do dzisiaj pożytku z niego w Krakowie nie ma prawie żadnego, może trochę przesadzam, ale chłopak biega- marnuje, biega- marnuje, drybluje- traci itd. Ten z Lubina zabije się o własne nogi jak uda mu się podnieść głowę w jakieś akcji.
Mimo wszystko ten Gruzin mi się podoba miał ciągle chęci do dryblingu, mijania i co ważne współpracy z partnerami. Z całą pewnością nie jest przygotowany do gry, bo skurcze dość szybko go łapały.

Lech wygrał 3 mecz z rzędu. :lol: Wilk, Ślusarski, Mikołajczak nieźle wygląda lista strzelców z nimi. Nie uwierzyłbym jeszcze kilkanaście dni temu, że ci goście nadają się do gry, a oni jeszcze bramki strzelają. Chyba przywykli do grania na "murawach" w Polsce. Bagno dzisiaj, bagno w Warszawie, u siebie śnieg, albo czarna ziemia. Nie ma się co dziwić, że dostają w Portugalii.
Gdyby Wisła miałaby jakiee 3-4 punkty mniej uwierzyłbym że Bakero ze swoimi pomysłami jeszcze zawalczy o mistrza.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 mar 2011, 12:29

Dziś o 17-tej wydarzenie kolejki, czyli derby Warszawy. Legia zagra bez Borysiuka pauzującego za kartki oraz kontuzjowanych Choto, Jędrzejczyka i Rybysa, ale na szczęście gotowy do gry jest Vrdoljak. W kadrze znalazł się też nowy nabytek Felix Ogbuke. W Polonii zabraknie natomiast Andreu i Radka Mynara. Na trybunach spodziewane jest 20 tysięcy ludzi w tym 1400 fanów Polonii. Dla Legii dodatkową motywacją powinna być chęć odpłacenia się za jesienną porażkę 0:3 przy Konwiktorskiej. W pierwszej kolejce lepiej zaprezentowali się podopieczni Macieja Skorży i to oni są faworytem tego spotkania, jeśli wyeliminują błędy w obronie, które przyczyniły się do straty trzech bramek w Krakowie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 mar 2011, 20:16

Co Borysiuk wlozyl :o :o :o :shock: :shock: :shock: :shock: stadiony swiata. Mozna powiedziec, ze wreszcie mu siadlo... troche dlugo trzeba bylo czekac na idealny strzal bo tak zawsze trybuny. Ta Legia wyglada wiosna zupelnie inaczej niz jesienia, jest wiara i polot a nie marazm, stagnacja i rezygnacja

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 11 mar 2011, 21:01

Skaba znowu :angry2: Ja wiem że piłka wbrew pozorom nie była łatwa, no ale on już przysiadł gdy piłka dopiero co sie odbijała od murawy. Niemniej Kaźmierczak świetnie to zamknął na długim słupku. Już pomijam to że gdzie byli obrońcy :?: :!: że aż Radović musiał się spóźnić z asekuracją...

e:
uuu znowu... najpierw z kraxą kilkanaście dni temu chociażby tamten gol po akcji po przyjęciu piłki ręką a teraz paru metrowy spalony i 1-2 Legia przegrywa

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2011, 22:10

Zastanawiam się co się stało z Astizem, nie żeby grał jakiś słaby mecz, ale spodziewałem się po gościu więcej. Chwilę przed tą bramką Mili leci długie podanie, Hiszpan ma przewagę nad przeciwnikiem i zamiast zrobić coś dobrego z piłką wali ją na out jakby był pier.... Polczakiem. Widzę takie zagrania to odechciewa się oglądać.
Śląsk całkiem dobrze wygląda i trzeba się będzie z nim liczyć jeśli problemy zdrowotne będą ich w miarę omijać.
Dużo dobrego pisało się o przodzie/ ofensywie Legii. Najwidoczniej nie trafilem na ich dobre spotkanie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 mar 2011, 22:10

:shock: :shock:
Tym razem jednak Legia lepsza a wygrywa Slask, jesienia Slask lepszy a wygrywa Legia to jest ironia pilki...
Ladnie uderzyl Mila, jak za dawnych lat ale 2raz Skaba mimo spalonego dal dupy. Z takim bramkarzem Legia daleko nie zajedzie - a Dzisiaj Kazmierowski mowil, ze Skaba jest dorby i wizja kadrry - widac zna sie pijaczyna na rzeczy :lol: Oddali Kostie - zdaje sie najlepszego ich obecnie bramkarza i graja bez :lol:
A Slask jest niesamowity.. ba Orest jest niesamowity, przypomina mi sie Belchatow kiedy to Orest ich objal jesienia gdy bylo kiepsko a potem wiosna jak burza (rok pozniej vicemistorzstwo)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2011, 22:13

czeher pisze: Mozna powiedziec, ze wreszcie mu siadlo
Moja myśl na widok Borysiuka składającego się do strzału: "ktoś na Żylecie złapie piłkę". Zaszokował mnie. W końcu po tylu pudłach musiało coś wejść.
Tyle drąży się temat chipów w piłkach, a ja uważam, że najpierw trzeba coś zrobić ze spalonymi, bo błędna ocena takich sytuacji wypacza o wiele więcej wyników niż sytuacje z niepewnym przekroczeniem linii. Inna sprawa, że Legia miała jeszcze dużo czasu na wyrównanie, ale wyraźnie nie mieli pomysłu na rozgrywanie ataków. Grali jednak w ataku w osłabieniu bo Manu jakby zszedł dzisiaj z boiska w trakcie gry to nikt by jego braku nie zauważył. Za to ciekawie zaprezentował się Ogbuke.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 mar 2011, 22:15

emdżej pisze:Za to ciekawie zaprezentował się Ogbuke.
ciekawie ale pod wzgledem jezdzca bez glowy... taki Grosicki w wczesnej wersji, potencjal jest ale glowa nie ta ..., jak pokazal PS jego styl zycia. Wiatru robil sporo ale wykonczenia brak - wczesna wersja Robbena czy jak wspomnialem wczesniej Grosika zachowujac proporcje

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2011, 22:18

Zgodzę się z tym wykończeniem. Ale jeśli to dopracuje to może być naprawdę solidnym graczem, bo z mijaniem rywali nie miał większych problemów. Chyba, że te dośrodkowania to mu takie zostaną.

petrdcm
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 12 mar 2011, 19:39

Ogbuke :D B. poprawna gra. Myśle że pewne niuanse natury taktycznej musi dopracować co jest oczywistością patrząc na czas jaki dopiero spędził w L, i powinno być naprawdę dobrze. Ale ogólnie pozytywne wrażenia, chociaż też trzeba nadmienić że grał końcówki póki co.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”