Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 352

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 sty 2008, 22:15

W 100% popieram RealFana.
Diarra był nowy w klubie, wiedział jak wygląda sytaucja - nie przyszedł do byle jakiego klubu, tylko takiego, który walczy o najwyższe cele. Musiał się liczyć z tym, ze nie od razu wskoczy do pierwszej '11'.
Tymczasem on już po 3-4 miesiącach marudził, że trener w niego nie wierzy, że jak tak dalej pójdzie to on zacznie się rozglądać za nowym pracodawcą. Nic dziwnego, że w ostatnich meczach już nawet na ławce nie siadał, skoro takie brednie wygadywał.
Brak szacunku przede wszystkim do trenera, który na pewno dałby mu grać, gdyby ten sie zamknął i na treningach pokazywał, że zasługuje na taką szansę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2008, 1:31

guru pisze:Sorry, ale Diop i Diarra to nie ta klasa. Ten pierwszy jest teraz na PNA, a po powrocie do klubu czeka go ławeczka.

Nawet jesli odpada Bouba, to co z reszta. Muntari, Krancjar i Mendes na ławke także. Nie dostrzegłem ujmy u Senegalczyka wzgledem Lassany, bo poprostu Papa go bije doświadczeniem w Premiership, w Portsmouth. Dalej przegladem, siła i pewnie także gra w defensywie. Diarra najlepsze spotkania w karierze rozegrał na prawej stornie defensywy, tak było w Chelsea i tak było w reprezentacji.
George Jung pisze:Jarzinho..... Prosze Cie nie rozsmieszaj mnie n-ty raz. Diarra ma wieksze szanse na gre w Portsmouth niż Diaby w Arsenalu. zresztą mam wrażenie że jesteś za słabo zorientowany w temacie żeby można było z Toba dyskutować.
Ostro jak dziecko z piskowincy. Nie bede wyliczał ilu jest w Arsenalu, a ilu w Portsmout. Inna sprawa, że chyab masz problem z czytaniem, bo nie wiem na jkiej podstawie wysowasz wnioski, ze Diarra bedzie mial wieksze szanse do gry niż diaby, skoro ja o szansach Kanoniera sie nie rozpisywałem w kontekscie Arsenalu. Jak widać masz ogromne pojęcie, wiec co mam dyskutować.

Na dzień dzisiejszy przegrał rywalizacje w Chelsea z Makelele, w Arsenalu z Diaby, Sagna i Flaminim, to co on ma szukac w reprezentacji gdzie sa jeszcze lepsi i dodatkowo sprawdzeni.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 sty 2008, 2:41

RealFan pisze:Generalnie uważam, że Diarra albo się opier... na treningach, albo po prostu nie wykazał się cierpliwością.

Zgadzam się z drugą częścią tego zdania. Gdyby nie to całe Euro, to myślę że nie stwarzałby tyle problemów.
Jarzinho pisze:Nawet jesli odpada Bouba, to co z reszta. Muntari, Krancjar i Mendes na ławke także.
Krancjar- zawodnik ofensywny, który gra na lewym skrzydła ma rywalizować z defensywnym pomocnikiem? Chyba o miejsce w szatni. Tak samo Muntari jest bardziej nastawiony na akcje ofensywne.
Jarzinho pisze:Nie dostrzegłem ujmy u Senegalczyka wzgledem Lassany, bo poprostu Papa go bije doświadczeniem w Premiership, w Portsmouth. Dalej przegladem, siła i pewnie także gra w defensywie.
Bije go jedynie doświadczeniem, ale who cares? Gilberto też bije Flaminim doświadczeniem, a kto jest podstawowym zawodnikiem dobrze wiemy. Przegląd? Trudno jest to ocenić. Siła? To, że Diop jest wysokim graczem nic nie znaczy. Diarra jak mało kto potrafi się przepchać i wywalczyć piłkę w nieprawdopodobnych sytuacjach. Ostatnia część zdania to tylko Twoja opinia, która i tak jest błędna. Diarra jest lepszy od Diopa prawie pod każdym względem.
Jarzinho pisze:Diarra najlepsze spotkania w karierze rozegrał na prawej stornie defensywy, tak było w Chelsea i tak było w reprezentacji.
W Chelsea też zdarzyło mu sie grywać w pomocy. Pamiętam mecz z Chelsea z Blackburn kiedy to Londyńczycy mieli zapewnione mistrzostwo i wystawili rezerwowy skład. Diarra właśnie grał w tamtym spotkaniu. Pamiętam to bardzo dobrze, bo wtedy urzekł mnie swoją grą, a o jego transferze do Arsenalu nawet nie marzyłem. Poza tym u nas w większości meczów grał na swojej naturalnej pozycji, czyli na środku pola.
Jarzinho pisze:Na dzień dzisiejszy przegrał rywalizacje w Chelsea z Makelele
A Makalelel przegrał ze "świetnym" Mikelem, który co trzecie spotkanie pauzuje za czerwone kartki.
Jarzinho pisze:w Arsenalu z Diaby, Sagna i Flaminim, to co on ma szukac w reprezentacji gdzie sa jeszcze lepsi i dodatkowo sprawdzeni.
Z Diabym? Sagna? Ten pierwszy nie jest defensywnym pomocnikiem., poza tym u nas zazwyczaj gra na lewym skrzydle. Sagna wygryzł z prawej obrony Eboue. Zresztą Diarra mówił jasno, że jest DM, ale od biedy może zagrać na prawej obronie. Przegrał walkę z Flaminim, który ma duży kredyt zaufania u Wengera.

Nie mówię, że Diarra jest jakimś łatwym charakterkiem, ale można było zapobiec jego sprzedaży. Prawda jest brutalna, bo tracimy fantastycznego piłkarza.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 sty 2008, 2:43

RealFan pisze:Generalnie uważam, że Diarra albo się opier... na treningach, albo po prostu nie wykazał się cierpliwością.

Zgadzam się z drugą częścią tego zdania. Gdyby nie to całe Euro, to myślę że nie stwarzałby tyle problemów.
Jarzinho pisze:Nawet jesli odpada Bouba, to co z reszta. Muntari, Krancjar i Mendes na ławke także.
Krancjar- zawodnik ofensywny, który gra na lewym skrzydle ma rywalizować z defensywnym pomocnikiem? Chyba o miejsce w szatni. Tak samo Muntari jest bardziej nastawiony na ofensywę.
Jarzinho pisze:Nie dostrzegłem ujmy u Senegalczyka wzgledem Lassany, bo poprostu Papa go bije doświadczeniem w Premiership, w Portsmouth. Dalej przegladem, siła i pewnie także gra w defensywie.
Bije go jedynie doświadczeniem, ale who cares? Gilberto też bije Flaminim doświadczeniem, a kto jest podstawowym zawodnikiem dobrze wiemy. Przegląd? Trudno jest to ocenić. Siła? To, że Diop jest wysokim graczem nic nie znaczy. Diarra jak mało kto potrafi się przepchać i wywalczyć piłkę w nieprawdopodobnych sytuacjach. Ostatnia część zdania to tylko Twoja opinia, która i tak jest błędna. Diarra jest lepszy od Diopa prawie pod każdym względem.
Jarzinho pisze:Diarra najlepsze spotkania w karierze rozegrał na prawej stornie defensywy, tak było w Chelsea i tak było w reprezentacji.
W Chelsea też zdarzyło mu sie grywać w pomocy. Pamiętam mecz z Chelsea z Blackburn kiedy to Londyńczycy mieli zapewnione mistrzostwo i wystawili rezerwowy skład. Diarra właśnie grał w tamtym spotkaniu. Pamiętam to bardzo dobrze, bo wtedy urzekł mnie swoją grą, a o jego transferze do Arsenalu nawet nie marzyłem. Poza tym u nas w większości meczów grał na swojej naturalnej pozycji, czyli na środku pola.
Jarzinho pisze:Na dzień dzisiejszy przegrał rywalizacje w Chelsea z Makelele
A Makalelel przegrał ze "świetnym" Mikelem, który co trzecie spotkanie pauzuje za czerwone kartki.
Jarzinho pisze:w Arsenalu z Diaby, Sagna i Flaminim, to co on ma szukac w reprezentacji gdzie sa jeszcze lepsi i dodatkowo sprawdzeni.
Z Diabym? Sagna? Ten pierwszy nie jest defensywnym pomocnikiem., poza tym u nas zazwyczaj gra na lewym skrzydle. Sagna wygryzł z prawej obrony Eboue. Zresztą Diarra mówił jasno, że jest DM, ale od biedy może zagrać na prawej obronie. Przegrał walkę z Flaminim, który ma duży kredyt zaufania u Wengera.

Nie mówię, że Diarra jest jakimś łatwym charakterkiem, ale można było zapobiec jego sprzedaży. Prawda jest brutalna, bo tracimy fantastycznego piłkarza.

Awatar użytkownika
szeri
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szeri » 17 sty 2008, 9:07

Myślę, że transfer Diarry to dobra decyzja zarówno Arsenalu jak i Portsmouth oraz samego zawodnika. Prawda jest taka, że z niewolnika nie ma pracownika. Diarra nie chciał już grać w Arsenalu czego przykładem jest odmowa występu w Carling Cup przeciwko Tottenhamowi. Myślę sobie, że Diarrę upokorzyły dwa ostatnie mecze ligowe, w których zagrał. Najpierw ten z Middlesbrough, który był chyba jego najsłabszym występem w Arsenalu i został zmieniony po 60 minutach, a potem z Evertonem, gdzie wszedł tylko na 8 minut. Wg mnie Diarra ani razu nie zagrał na ta wysokim poziomie jak w meczach Chelsea w poprzednim sezonie, choć w meczach listopadowych grał naprawdę przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2008, 14:45

guru pisze:Krancjar- zawodnik ofensywny, który gra na lewym skrzydła ma rywalizować z defensywnym pomocnikiem? Chyba o miejsce w szatni. Tak samo Muntari jest bardziej nastawiony na akcje ofensywne.

Moze w Portsmout tak graja, w każdym razie Muntari tak nie grał w Udinese, a Krancjar jest rozgrywajacym, co spokojnie mozna było nawet zaobserwowac w ostatnim spotkaniu, czy w reprezentacji. Ja nie mowie, że walczy z nimi o pozycje, tylko o miejsce w skladzie, bo gdzie on ma byc skoro sa oni. Jesli nie liczac juz niby wg. Ciebie lewego Krancjara to i tak zostaja 2 miejsca w środku Muntari, Mendes, Bouba. Muntariego, ktory jest czołowa postacia, Mendesa, ktory jest pewniakiem od dawna. Do Diopa takze nie mozna miec zastrzeżeń.
guru pisze:A Makalelel przegrał ze "świetnym" Mikelem, który co trzecie spotkanie pauzuje za czerwone kartki.
Tak jakbyś dzisiaj sie urodził, Mikel lepiej pasuje do Chelsea, a Makelele sam przyznał, ze przy podpisywaniu kontraktu uzgodnil sobie ejszcze wtedy z JM, że bedzie grał z najlepszymi. Przynajmniej cos kolo tego.

guru pisze:Z Diabym? Sagna? Ten pierwszy nie jest defensywnym pomocnikiem., poza tym u nas zazwyczaj gra na lewym skrzydle. Sagna wygryzł z prawej obrony Eboue. Zresztą Diarra mówił jasno, że jest DM, ale od biedy może zagrać na prawej obronie. Przegrał walkę z Flaminim, który ma duży kredyt zaufania u Wengera.
Diaby nie jest defensywnym pomocnikiem, od kiedy. Poczatki w Arsenalu były chyba na tej pozycji, w Auxerre była chyba nawet obrona. To, zę teraz gra na leym skrzydle to chyba wynik konkurecni na środku pomocy w Arsenalu. Sagne dałem tylko tak, żeby nie mowion, że moze grać na prawej obronie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 sty 2008, 15:42

Jarzinho pisze:Diaby nie jest defensywnym pomocnikiem, od kiedy. Poczatki w Arsenalu były chyba na tej pozycji, w Auxerre była chyba nawet obrona. To, zę teraz gra na leym skrzydle to chyba wynik konkurecni na środku pomocy w Arsenalu.
W Auxerre byl ofensywnym pomocnikiem. :wink:
Jarzinho pisze:w każdym razie Muntari tak nie grał w Udinese, a Krancjar jest rozgrywajacym, co spokojnie mozna było nawet zaobserwowac w ostatnim spotkaniu, czy w reprezentacji.
A co kogo obchodzi jak grali w poprzednich klubach. Ostatniego meczu z Sunderlandem nie widzialem, wiec nie wiem na jakiej pozycji gral Kranjcar. Ale to jest cos takiego jak u nas Rosicky- rozgrywajacy na lewym skrzydle.
Jarzinho pisze:Ciebie lewego Krancjara to i tak zostaja 2 miejsca w środku Muntari, Mendes, Bouba.

Z tym, ze Portsmouth nieraz gra jednym napastnikiem. Wtedy w pomocy jest 5 zawodnikow. Diopa predzej czy pozniej wygryzie ze skladu, a ten gra niemalze non stop w podstawowej jedenastce, wiec miejsce bedzie. na pewno sobie wiecej po gra niz u nas.
szeri pisze: Myślę sobie, że Diarrę upokorzyły dwa ostatnie mecze ligowe, w których zagrał. Najpierw ten z Middlesbrough, który był chyba jego najsłabszym występem w Arsenalu i został zmieniony po 60 minutach, a potem z Evertonem, gdzie wszedł tylko na 8 minut.
Z Boro wszyscy zagrali piach, tak samo jak z Newcastle. W tym pierwszym meczu Diarra byl najlepszym zawodnikiem, a z Boro nie rozegral calego spotkania. Bez fajerwer, ale sam nic nie mogl zrobic. Wenger go zmienil, bo przy stanie 1:0 trzeba bylo nam kogos z nastawieniem na ofensywe. Upokorzyl sie w meczu z Evertonem? Absurd. Zagral raptem 8 minut. :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 sty 2008, 17:32

guru pisze:A co kogo obchodzi jak grali w poprzednich klubach. Ostatniego meczu z Sunderlandem nie widzialem, wiec nie wiem na jakiej pozycji gral Kranjcar. Ale to jest cos takiego jak u nas Rosicky- rozgrywajacy na lewym skrzydle.

Bo tak samo gra muntari obecnie. Ja go nie widziałem jako rozgrywajacego, czy jako pomocnika, ktory wspiera napastnika. Raczej w tak wystepował Krancjar. CAły czas wystepuje w środkeowj strefie, a to jest miejsce gdzie moze ewentualnie wystepować Diarra.
guru pisze:W Auxerre byl ofensywnym pomocnikiem.
W życiu go nie widziałem na tej pozycji we Francji. Oczywiscie spotakń z jego udziałem w Auxerre widziałem niewiele. To nowość dla mnie.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 17 sty 2008, 17:53

Jarzinho żyj sobie dalej w swoim świecie i myśl że Diop i Muntari to jacyś Bogowie.... o Mendesie nawet nie wpomne....to co że Redknap stwierdził że praktycznie każdy rezerwowy Arsenalu miałby pierwszy skład w Portsmouth. jak wiadomo Harry wydał 5 mln funów na rezerwowego :D

Diarra przegrał rywalizacje z Diabym i Sagna :D z lewym pomocnikiem, który chyba nie zagrał na pozycji ostatniego dm-a w Arsenalu i prawym obrońcą :D to co że Lassana mowił że nie chce grać na prawej obronie bo jest pomocnikiem :D Jarzinho wie lepiej . Lassana przegrał też rywalizajce z Adebayorem i Almunia.

zgadzam się z RealFanem że zabrakło mu cierpliwośći ale widać że zależy mu na kadrze. i to się ceni :wink: choć nie ukrywam że bardzo żałuje jego odejścia bo Flamini rozgrywa sezon życia, który moze juz sie nie powtórzyc.

edyta:
Boss Portsmouth stwierdził ze Lassana to jeden z najlepszych pomicnikow ligi.

Robin znowu kontuzja :shock: ale spoko będzie pauzował tylko kilka tygodni....
proponuje zamiescic ankiete : kiedy wróci Robin i po jakim czasie znów bedzie połamany?

Awatar użytkownika
szeri
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szeri » 17 sty 2008, 21:33

Nie napisałem, że Diarra upokorzył się w meczu z Evertonem. Go ten występ upokorzył. Przecież to jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata, a wchodzi na boisko w 82 minucie... I to na dodatek w momencie kiedy wszystko jest rozstrzygnięte.

Awatar użytkownika
szeri
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szeri » 17 sty 2008, 21:51

A co do meczu z Newcastle to też uważam, że był najlepszym zawodnikiem; z "Boro" jednak rozczarował.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 17 sty 2008, 21:55

szeri pisze:Przecież to jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata

bardzo smiale stwierdzenie jak na pilkarza ktory praktycznie i teoretycznie nic jeszcze w futbolu nie osiagnal :]

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 17 sty 2008, 23:11

szeri pisze:Przecież to jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata
Chyba w FM'ie :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 sty 2008, 0:16

George Jung pisze:Nie napisałem, że Diarra upokorzył się w meczu z Evertonem. Go ten występ upokorzył. Przecież to jeden z najlepszych defensywnych pomocników świata, a wchodzi na boisko w 82 minucie... I to na dodatek w momencie kiedy wszystko jest rozstrzygnięte.

A to źle Cię zrozumiałem. Zwracam honor. :wink:
Kubańczyk pisze:Chyba w FM'ie Laughing
A czy widziałeś chociaż jego jeden występ na pozycji DM? Wątpię. Oczywiście zaraz zaczniesz mnie tu uświadamiać ile to razy widziałeś go w akcji, ale Twoim zdaniem nie osiągnął jeszcze statusu "jeden z najlepszych" i musi się "dużo uczyć". Zgadłem?
George Jung pisze:Boss Portsmouth stwierdził ze Lassana to jeden z najlepszych pomicnikow ligi.
I się nie myli. Jakby nie patrzeć, to są słowa najlepszego angielskiego szkoleniowca. :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2008, 15:02

George Jung pisze:Jarzinho żyj sobie dalej w swoim świecie i myśl że Diop i Muntari to jacyś Bogowie.... o Mendesie nawet nie wpomne....to co że Redknap stwierdził że praktycznie każdy rezerwowy Arsenalu miałby pierwszy skład w Portsmouth. jak wiadomo Harry wydał 5 mln funów na rezerwowego
Tak tylko szkoda, że poraz kolejny ja tak nie napisałem i tak nie stwierdziłem. Ktoś ma wątpliwości odnośnie klasy Muntariego :?: A odnośnie Mendesa i Diopa pisałem praktycznie to samo, ale żadnych wskazówek tam nie było, że ktoryś z nich jest zajefajny i jednym z naj na swojej pozycji. 5 mlnŁ to dużo i to ma wskazywać, że zawodnik ma grać w pierwszej "11", jeśli tak to w 15 klubach Premiershi powinno na boisku grać po 15 jednocześnie, bo przecież nie kupuje sie go na rezerwe za bagatela 5 mln.

George Jung pisze:Diarra przegrał rywalizacje z Diabym i Sagna z lewym pomocnikiem, który chyba nie zagrał na pozycji ostatniego dm-a w Arsenalu i prawym obrońcą to co że Lassana mowił że nie chce grać na prawej obronie bo jest pomocnikiem Jarzinho wie lepiej . Lassana przegrał też rywalizajce z Adebayorem i Almunia

Jesteś debil czy czytać tylko nie potrafisz. Pisałem guru raz i chyba wystarczy. Odnośnie Diaby'ego i umieszczenia w liście Sagny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”