Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 37

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 28 wrz 2005, 20:22

Dzisiaj nastepna porcja emocji, ktore juz za chwile sie zaczynaja.
Nie wiem jaki bede ogladal mecz. Pewnie Real-Olympiakos, ale nie che sobie przegapic Chelsea-Liverpool, wiec zadzwonilem do kumpla zeby przyniusl swoj maly telewizor zebysmy mogli ogladac dwa mecze na raz. 8) . Tak wiec normalnie bede ogladal mecz Realu, ale co jakis czas bede sobie spogladal na telewizor obok zeby widzec drogi mecz. :P
Real przegral ostatnio 3:0 i nie moge sie doczekac zeby zobaczyc co zrobi dzisiaj. Olympiakos z Rivaldem w skladzie wydaje sie duzo slabsza druzyna, ale kto powiedzial ze nie moze wygrac. Mam nadzieje ze wygra Real, bo jesli nie to bedzie bardzo nieciekawie :? . Stawiam na 3:1 dla Realu. Drogi mecz, jakos wydaje mi sie zbyt "przereklamowany". Spodziewam sie nudnej, defensywnej gry z obu stron, chociaz ze Chelsea napewno zaatakuje jak "szanlona" na samym poczatku. Wynik? hmmm, ciezko tutaj cokolwiek powiedziec, ale jak juz mowilem wczesniej 2:1 dla Chelsea. :roll:
Inter jak to Inter, wygra, ale nie bedzie latwo, bo Rangersi sa typowa druzyna ktora gra do konca, ale popelnia sporo bledow. Zalezaloby mi tez na zwycieztwie Betisu, bo jakos lubie ta druzyne. Pozatrym Milan jest faworytem, a w meczu Fenerbahce - PSV stawiam na ostra i zdecydowana gre, ktora zakonczy sie 1:1. Inne mecze jakos mnie dzisiaj nie interesuja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 wrz 2005, 22:41

Ehh mecz taki jakiego się spodziewałem :? (mowa tutaj o spotkaniu Liverpool - Chelsea). Meczu rewanżowego między tymi ekipami (bo pewnie też puszczą w TV) nawet nie będe chyba oglądał bo i po co? Lepiej w bierki przez telefon zagrać albo ponapinać się w temacie o Realu. Liverpool coś tam niby próbował kminić, ale trudno jest strzelić bramkę murarzom z Londynu kiedy sędzie nie gwiżdże dwóch karnych :? :roll: Xabi Alonso grał jako tako. Luis Garcia piach. Cisse piach. Gerrard też nic specjalnego. Reina coś tam uratował, ale nie sprawia wrażenia pewnego bramkarza IMHO. Chelsea to jedna wielka pustynia tak więc każdy grał piach.

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 28 wrz 2005, 22:57

krótk omowiac meczy byl do d... strasznie jakies tam proby byly ale zeby jakas klarowna to nie a sedzia strasznie jak na moje gwizdal

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 28 wrz 2005, 23:02

dobrze ze nie oglądałem meczu Liverpoolu, wolałem popatrzec jak chalke gra z milanem :P ten mecz był bardzo zaciety i co najwazniejsze padły 4 bramki :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 28 wrz 2005, 23:04

luk1208 pisze:dobrze ze nie oglądałem meczu Liverpoolu, wolałem popatrzec jak chalke gra z milanem ten mecz był bardzo zaciety i co najwazniejsze padły 4 bramki

Dokładnie ,ja tak samo zrobilem 8) Wiedzialem ,ze to bedzie padaka ,wiec po co ogladac :? Schalke - milan - meczyk ładny 4 brameczki ,Pierwsza juz w 40 sek. :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 wrz 2005, 23:42

Mecze Chlesea z Liverpoolem w LM to porażka! To ma być hit? obstawiałem powtórke z zeszłego sezonu i się nie pomyliłem :roll: Pare fajnych akcji i to wszystko. Cos się telewizja nie popisała bo wczorajszy mecz był jeszcze gorszy...

Szczerze mówiąc te dwie kolejki to same sensacje :shock: Dzisiaj Artmedia pokonała na wyjeździe FC Porto, wczoraj FC Thum pokonał Sparte (nawet Arsenal miał problemy z ograniem szwajcarskiej drużyny). Będzie ciekawie bo widać, że teoretycznie słabsze drużyny mogą coś zawojować w Europie, a to cieszy :wink:

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 29 wrz 2005, 7:53

No macie racje!Meczyk rzeczywiście "nie szokował" ale mimo wszystko miło było oglądnąć... wynik nie satysfakcjonuje mnie w pełni bo liczyłem na zwycięstwo 1:0 The Reds no ale cóż, a poza tym było sporo fajnych akcji jak L`poolu jak i Chelsea więc na co popatrzyć było... w\g mnie sędzia popełnił dwa poważne błędy (mówie tu o 2-ch ewidentnych karnych dlka Liverpool`u) no ale coż taka jest piłka...

Tomusmc pisze:Szczerze mówiąc te dwie kolejki to same sensacje Dzisiaj Artmedia pokonała na wyjeździe FC Porto, wczoraj FC Thum pokonał Sparte (nawet Arsenal miał problemy z ograniem szwajcarskiej drużyny). Będzie ciekawie bo widać, że teoretycznie słabsze drużyny mogą coś zawojować w Europie, a to cieszy
Nooo to mnie zaskoczyło... ale bardzo pozytywnie :wink: a szczególnie cieszy mnie wygrana drużyny naszych sąsiadów (Słowaków),oby tak dalej :D .
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2005, 10:36

Rzeczywiście mecz pokazywany w TVP to nie było wielkie widowisko - zastanawiam się tylko dlaczego w sootę [podczas meczu o mistrzostwo Premier League] padnie dużo goli ? niby te same zespoły a mecz będzie zapewne zupełnie inaczej wyglądał.
Dobrze zrobiłem, że po 45 minutach przełączyłem na Sat1 :lol:

Mecz Schalke - MIlan był bardzo ciekawy, obftujący w dużo emocji i ładne gole. BYło dużo sytuacji podbramkowych, a mecz zakonczył się remisem - choć moim zdaniem Schalke pokazało się z lepszej strony w tym meczu :!:

Awatar użytkownika
Educated Fool
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Educated Fool » 29 wrz 2005, 13:25

Nudny mecz anglikow, jak taka Chelsea ma wygrac LM to ja nie wiem... Nie myslalem ze kiedys to powiem, ale wloskie druzyny graja duzo widowiskowiej :P I pewnie ktoras z nich wczesniej czy pozniej rozmontuje obrone The Blues, a ze ataku dobrego nie maja to nie sa chyba az takim faworytem.
Ogladalem mecz Interu i strasznie sie meczyli, Rangersi groznie kontratakowali, sedzia troche pomagal Nerazurrim (niesluszny karny czy wolny z 20m po "faulu" na Martinsie kolo 20 minuty). Bramka mocno szczesliwa, podbita przez mur, jakby szla po ziemi, Watteraus by to wyjal... ale z drugiej strony mieli duzo akcji psutych przez chociazby Solariego pod koniec, czy zle ustawionego, bo na spalonym, Martinsa na poczatku. Po dwoch kolejkach faworytem do koncowego zwyciestwa jest Juve i dobrze :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 29 wrz 2005, 14:28

I niech ktoś powie , że Włoskie hity są najnudniejsze :!: Jedyne co mnie trzymało przy oglądaniu to kupon bukmacherski. Sprawdził się ... ale mecz był słaby , a najlepsze podsumowanie dał Niggaz
każdy grał piach.

Artmedia szok :shock: z 2-0 na 2-3 wyciągnąć to naprawde wielka sprawa , tym bardziej jak się gran na Dragao. Jednak Porto jest słabe jak mecz Liverpool-Chelsea.

GRANDE INTER ZNÓW 3 PKT :!: tak więc jeszcze raz Grande.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 29 wrz 2005, 14:36

Co do meczu Chel-Liv to byla typowa partia szachow i tak bedzie zawsze, jak najwiekszymi gwiazdami zespolow sa trenerzy. takie cos bardziej zabija pilke nozna niz Mariusz Lewandowski. kazdy z trenerow chcial zaskoczyc przeciwnika i skonczylo sie jak zwykle na klepaniu pilki w srodku pola - ot zeby bramki nie stracic, a moze sie da strzelic. lipa do kwadratu. jezeli ktos uwielbia taktyke, to moze mu sie to podobalo, ale biorac pod uwage, ze wiekszosc oglada mecze, po to zeby widziec bramki, akcje, strzaly to pokazywanie tego rodzaju meczow w publicznej telewizji jest onanizmem.
Co do Artmedii to sie bardzo ucieszylem. pewnie wiecej nie zdzialaja, przegraja nawet u siebie z Porto (chociaz wczesniej nie dawalem im szans nawet na punkt, wiec obym sie pomylil i tym razem), ale pokazali, ze w Europie liczy sie nie tylko kasa. niech widza wszyscy, ktorzy chca sobie zrobic prywatne rozgrywki dla bogatych klubow, ze inni tez potrafia grac w pilke. ta Artmedia ma budzet 1mln ojro, czyli tyle samo, ile Abramowicz wydaje na utrzymanie Chelsea... dziennie... a trzeba tez przyznac, ze te bramki to nie byly jakies przypadkowe strzaly z polowy - druga to w ogole mistrzostwo swiata - genialne podanie i spokoj napastnika. bardzo dobrze sie stalo.
Bayern jak zwykle 1-0, Inter jak zwykle niewiadomo w co gral, Real bez Ronaldo i Zizou bez rewelacji, chociaz brakowalo skutecznosci, o niebo lepiej niz w Lyonie, kartka dla Ramosa wg mnie na wyrost.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 29 wrz 2005, 18:21

Krzysztof Jarzyna pisze:Real bez Ronaldo i Zizou bez rewelacji
Wszystkie ostatnie mecze Realu to zadna rewalacja, nawet z Ronaldem. Zwlaszcza mecze w lidze, w ktorych oprucz tego ze brakuje im szczescia to jeszcze sadziowie ich oszukuja. Nie mozna jednak powiedziec ze wczorajszy mecz Realu to brak rewelacji, dlatego ze pierwsza polowa to byla naplepsza polowa jaka Real zagral w tym roku. Jak ogladalem ten mecz to nie moglem uwierzyc ze ogladam mecz Realu. Doslownie inna druzyna. Mieli kilkanasie dogodnych sytuacji w ktorych mogl pasc gol w kazdym momencie. Co chodzi o wynik meczu to wcale nie ma nic wspolnego z gra Realu. W momencie gdy stracili gola, zaczeli grac zbyt nerwowo, zwlaszcza Robinho i Babtista. Spieszyli sie zeby strzelic gola, ale to tylko pogoprszylo sytuacje. Tak samo Beckham zaczol podawac niecelnie, a w pierwszej polownie jego pilki szybowaly w powietrzu jedna za droga i zakanczaly swoj lot pod nogami kolegow z druzyny lub na ich glowach. Tak wlasnie strzelil Raul swojego 50 gola w Champions, po pieknym i dokladnym podaniu Davida. Dobrze ze Soldado uratowal druzyne, bo Real zasluzyl bardziej niz kiedykolwiek na zwycieztwo. Guti tez odwalil pozadna robote. Az sie boje ze jak wroci Zidane to nie bedzie miejsca dla Gutiego w skladzie, bo jest w dobrej formie i wreszcie przestalem go wyzywac jak ogladam mecze Realu. Czerwien dla Ramosa jest..., nie trzeba tego komentowac.
Inna druzyna ktora mnie zaskoczyla to Betis Sevilla. Wygrala 1:0 z Anderlechtem. Pilarze z Hiszpani strzelali az 5 razy w slupek. Bez watpienia mogli wygrac duzo wiecej niz skromne jeden do zera. Dla mnie to byl najlepszy mecz z wszystkich rozegranych wczoraj. Nic w nim nie brakowalo, no moze troche wiecej goli. 8)

wsit
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wsit » 14 paź 2005, 11:19

zaskoczenie?? nie tak wielkie gdyż anderlecht przegrał chyba już 8 mecz w lidze mistrzów :wink:

a real powinien z meczu na mecz grać lepiej pokazał w ostatnim meczu ligi mistrzów i z mallorcą, że w końcu coś się w tym klubie zaczeło dziać na plus

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2005, 9:47

3 kolejka LM przed nami - nareszcie :D
Grupa A
Rapid Wiedeń - Club Bruges
mecz z polakiem w składzie - osttanio rzadkość w LM. Kibicuje więc Rapidowi, ale typuje bezbramkowy remis
Bayern Monachium - Juventus Turyn
Bardzo ciekawy mecz. Oba zespoły narazie solidarnie wygrywaja swoje mecze w LM. Oba zespoły sa wielce zasłużone. Bayern co prawda zremisował w lidze z Schalke, a Juve wygrało swój mecz; jednak to nie będzie miało żadnego znaczenia ww tym pojedynku. Stawaim na Juve - bowydaja się być w lepszej formie - poza tym Bayern chyba jeszcze jest osłabiony przez kontuzję
Grupa B
Sparta Praga - Arsenal Londyn
Sparta ma kłopty, ale to nic w porównaniu z problemami Kanonierów. Plaga kontuzji zaatakowała londyńczyków - przegrywamy mecze w lidze. wydaje się, że remis w tym meczu powinien zadolowić obie ekipy [uwzgędniając ich obecną forme i możliwości]
Ajax Amsterdam - FC Thun
Ajax jest zdecydowanym faworytem tego meczu. Musi wygrać, aby nie odpaść już na półmetku fazy grupowej. Thun będzie zapewne walczył do końca o Puchar UEFA i może się okazac bardzo ciężkim przeciwnikiem, co już odczuł choćby Arsenal.
Grupa C
Udinese Calcio - Werder Brema
Werder gromi w lidze - Udinese - nie. Powinno byc ciekawie - stawiam na wygrana niemców - bo na włoskiej płce specjalnie się nie znam i nie wiem co soba reprezentują :lol: Chyba wszystko zależy od formy Iaquinty. A Werder - jak to Werder, potrafi zagrac bardzo dobry mecz ale również nie obce im są kompromitjące porażki. Werder wygra.
Panathinaikos Ateny - FC Barcelona
Barca będzie chciała udowodnić, że to co dzieje się w lidze to nie jest żaaden kryzys. Graja piękna piłke - futbol na TAK :brawo: muszą poprawić się w obronie, a PAO to nie jest w tym sezonie zespół który mógłby zagrozić Barcelonie. Stawiam na pewną 2
Grupa D
Villarreal - Benfica Lizbona
Villarreal jakby trochę odpuścilo w lidz - czyżby szykowało się na podbój LM ? Kto wie. benfica natomiast pokonała Porto 2:0. Pierwszy raz od 14 lat - i na pewno będa ym faktem podbuowani [chyba, że balowali za dużo]
Stawiam na Benfike, ale podeprę się remisikiem :lol:
Manchester United - OSC Lille
ManU ma już chyba kłopoty za soba - w lidze wygrywa. Maja znakomitego bramkarza, który często im tyłki [czyt. 3 pkt] ratuje. Lille jak to Lille - typowy sredniak, który kłopotów ManU na Old Trafford nie powienien przysporzyć.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 17 paź 2005, 10:07

Niektóre pojedynki we wtorek zapowiadają sie emocjonujące :D

Rapid - Bruges - stawiam na Rapid ze wzgledu na Polaka, nalezy kibicowac naszym rodzynkom w LM :wink:

Bayern - JUve - wielki szlagier, tylko w rzeczywistosci tak bedzie? stawiam na Juve bo chyba mają recepte na Bawarczyków. Szkoda ze obie ekipy nie zagrają w najsilniejszych składach :(

Sparta - Arsenal - tutaj moze byc wszystko mozliwe, Sparta zwolniła trenera, a Arsenal słaby jak nigdy, ale przez kontuzje. Chciałbym zeby wygrali anglicy ale chyba bedzie remis.

Ajax - Thun - jak przegrają go holendrzy to bedzie sensacja.

Udine - Werder - mecz zapowiada sie bardzo ciekawie, to jest ostatnnia szansa dla Werderu jezeli chcą wyjsc z grupy. Wlidze obydwa zespoły wygrały ale niemcy zrobili to w ładniejszym stylu. Stawiam na Werder

Panathinaikos - Barca- hiszpanie bedą chcieli pokazac ze nie są w kryzysie i według mnie latwo pokonają greków. Barca osłabiona brakiem Giulego ale pownien zagrac Messi

Villarreal - Benfica - tez bardzo ciekawy mecz, kazda z druzyn moze wygrac. Tytaj nie ma faworyta i wynik dla mnie jest otwarty.

Manchester - Lille - chyba wygra MU bo pomału zaczynają łapac rytm z poprzedniego sezonu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”