Tak z innej beczki - coraz częściej łączone są różne nazwiska napastników w kontekście transferu do Arsenalu. Vlahović, Solanke, Toney. Najbardziej mnie zastanawia ten drugi. Rozgrywa najlepszy sezon w karierze, ciekaw jestem czy to chwilowy przebłysk czy początek wielkiej kariery. Niby doświadczenie Dominik ma, w Premier League już ponad 100 meczów, prawie druga setka w Championship. W tym sezonie zdecydowanie odpalił, 12 bramek (łącznie w Premier League 22, więc większość strzelił w ostatnich miesiącach), ja go trochę oceniam przez pryzmat gry w Liverpoolu, ale to było dawno temu i wtedy był bardzo młody. W Bournemouth strzelił prawie połowę wszystkich bramek w lidze, to może robić wrażenie. Biorąc pod uwagę, że to Anglik to kwota może być wysoka. Liverpool sprzedając go za ponad 20 milionów do Bournemouth zrobił genialny interes, ale nie podejrzewałbym że realny będzie transfer Solanke za większą kwotę.
Arteta natomiast twierdzi, że transferu "9" nie będzie i musi lepić z tego co ma. A kłopoty w ataku są.