Skoki Narciarskie - Strona 39

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 24 mar 2007, 12:27

Kolejny piękny triumf Małysza. Kryształowa Kula już prawie zaklepana. 37 zwycięstwo niech Nykannen zaczyna się martwić :P

Mam pytanko gdzie mogę zobaczyć klasyfikacje lotów narciarskich ?? Bodajże Małysz jest 1 albo 2. Jednak nigdzie nie mogę tego znaleźć a ciekawi mnie to :)

Z góry dziękówka

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 mar 2007, 15:29

Tobik33 pisze:Mam pytanko gdzie mogę zobaczyć klasyfikacje lotów narciarskich ?? Bodajże Małysz jest 1 albo 2. Jednak nigdzie nie mogę tego znaleźć a ciekawi mnie to
:arrow:
http://www.skijumping.pl/pokaz.php?show ... =2006/2007

Małysz ma nieznaczna przewage nad Jacobsenem w klasyfikacji lotow, wiec jutro bedzie musial poraz kolejny odleciec. Norweg prezentuje sie naprawde dobrze, a ze ma jeszcze szanse wygrac klasyfikacje lotow to napewno mozna sie spodziewac walki do konca.

Kryształowa Kula jest bardzo bliska, tylko, ze norweska prasa wspomina Oslo :? Fajnie, ze na koniec sezonu sa wielkie emocje, bo ostatnio w ostatnich konkursach skakano tylko dla zabawy.

Mateja dzisiaj błysnął :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 mar 2007, 20:55

cloner pisze:Wcale, ze to nie jest dziwne. Mam nie nabijac postow, wiec troche postanowilem zredukowac ich liczbe.
bardzo mądra decyzja.
Adam jutro będzie musiał spaść na bule, bądź się przewrócić, aby nie obronić I miejsca w klasyfikacji generalnej. Jacobsea widać już nie ma kłoptów z kolanem :smile: niezły blef BTW. Ale widać, że młody Norweg ma wielki szacunek dla wielkiego Polaka 8) Za kazdym razem się ukłoni, cały czas uśmiechnięty - byłoby niesprawiedliwościa, gdyby JAcobsen wygrał PŚ - Małysz wygrał w tym sezonie 8 konkursów [poprawcie mnie jeśli się mylę] Jeszcze 10 wygranych i zostabie najwybitneijszym skoczkiem :P Choć juz jest genialny.

Szkoda, że Stoch dziś zawiódł - sezon się dla niego skończył :?

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 24 mar 2007, 21:06

fieldy pisze:Szkoda, że Stoch dziś zawiódł - sezon się dla niego skończył

jutro skacze 30 z PŚ, a przecież nie ma Schlierenzauera, nie ma Uhrmanna. Przy 32 miejscu Stocha w generalce, jutro daje mu to prawo występu z tego co mi się wydaje ;)

może masz racje - ja dziś trzeźwo nie myśle :pijemy: // fieldy

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2007, 21:14

Faktycznie, Stoch jutro bedzie jednak skakal, nie tylko on skorzystal na nieobecnosci kilku zawodnikow.
Oto lista startowa do jutrzejszych, finalowych zawodow : http://www.fis-ski.com/pdf/2007/JP/3163 ... 63SLR1.pdf
bardzo mądra decyzja.
Dzieki.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 mar 2007, 23:06

franz pisze:Mateja uzyskał dzis 27 miejsce czyli jak na niego calkiem dobrze.

Słuchaliście co mówił dzisiaj po konkursie, gdy dziennikarz pogratulował mu 1 pkt w PŚ??

"Męczyłem się w tym Pucharze Świata i dobrze, że na koniec sezonu są chociaż punkty"

Coś w tym stylu. Jakie pozytywne nastawienie 8) . Ciekawe czy ma zajęcia z psychologiem :idea: :roll:

A co do występu Adama, to chyba wszyscy więdzą, że jest Master, nie musze tego pisać i ja :)Miejsce Jakobsa jak już ktoś wspominał jest niespodzianką, a zwłaszcza jaka milimalna była różnica między nim a Adamem. 1.7 pkt bodajże. Gdyby Anders to dziś wygrał nie było by tak kolorowo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2007, 8:16

w konkursie zobacyzmy 2 Polaków, w sumie będzie 32 zawodników, bo dołączyło 2 Słoweńców - Pikl i Peterka.
Dziś mogliby dać wyższą belkę, w końcu to ostatnie zawody - może walka o rekord świata :think: Małysz mógłby poprawić swój rekord żciowy, kto wie, czy w przyszłym sezonie bedzie w takiej formie jak teraz.
Turniej Nordycki wygrał Małysz - dziś ma szanse wygrać PŚ i klasyfikacje w lotach - prowadzi w obu klasyfikacjach. Zagrozić mu może tylko Jacobsen.
o 10:30 seria próbna

W Serii próbej Kamil Stoch pobił swój rekord życiowy o 5,5 m. Jego nowy rekord wynosi - 207,5 8) Oby powtórzył to w kokursie.

Jacobsen znów 2 - tym razemw treningu - skoczył 214,5 [tyle samo co Roar L. ] Pierwszy był ... tak - Małysz 8) 216,5 metra. Znów wiele osób nie skakało w treningu, myślę, że dziś Ammann może powalczyć o wygraną.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 mar 2007, 10:52

Małysz wygrał serie próbną, 216,5m. O 2 metry dalej od Jacobsena i Ljokelseya. Bardzo dobrze Stoch, pobity rekord życiowy ;)
W próbnej serii skakało tylko 20 zawodników, zrezygnowali m.in. Amman, Kuettel, Ahonen, czy Koch :]
Dobrze rokuje to przed konkursem. Jak podwyższą belke, mozna daleko latać. Zobaczymy, w każdym bądź razie, Puchar Świata bedzie Adama :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2007, 10:55

Moim zdaniem to blad, ze w serii probnej Polacy skakali. 2 skoki na mamucie na 2h to wystarczajaca ilosc, nie jestem pewien czy teraz te 2 skoki konkursowe beda odpowiednio dobre. Stoch walczy o powrot do trzydziestki, a Malysz musi utrzymac prowadzenie w klasyfikacji generalnej i siegnac po Krysztalowa Kule.
Ooyyyyyyy, bedzie ciekawie :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2007, 12:26

Małysz jest nie do pokonania. Szkoda, bo postawiłem na Ammanna :p kursik 10,00 - Małysz prowadzi po I serii z genialnym skokiem na 220m. Jacobsen już odpuscił, nie ma szans na wygranie PŚ - Musiałby awansować kilka miejsc, a Małysz musiałby spaść na bulę :D
Stoch znów poprawił rekord życiowy - 210,5 metra, troche kłopotów przy lądowaniu, ale ogólnie 11 po I serii wiec bardzo dobrze.

Druga seria odwołana :jupi:

Małysz zwycięzcą w lotach i w PŚ :jupi: :pijemy: 60 zeta wpłynęlo na moje konto :jupi:

134 pkt - tyle Małysz miał przewagi nad Jacobsenem na koniec sezonu 2006/2007

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 mar 2007, 13:22

Małysz znowu mistrzem :jupi: :jupi:

Trzeba bedzie dzis opic ten sukces :pijemy: :beer:

Świetny wystep Adam zwyciestwo w konkursie i zdobycie PŚ ale dobry wystep zaliczył tez Kamil Stoch. Gdyby lepiej wyladował i dostał lepsze noty był by w pierwszej 10 a tak ma miejsce 11. Ostatecznie Stoch uzyskał 30 miejsce w PŚ a wiec jest calkiem dobrze Kamil załapał się do światowj czołówki.

Ciekawe czy Adam Małysz dotrwa do natsepnych Igrzysk, bo brakuje mu juz tylko złota olimpijskiego do kolekcji.

Ps: 79 zeta wpłynęlo na moje konto jest za co opijac sukces Adama :pijemy:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 25 mar 2007, 13:22

Nie ma co to był piękny weekend, piękny sezon. Trzy wygrane w wielkim stylu na skoczni, która jednak wcześniej nie była jego ulubionym obiektem. Były łzy, była radość, jest kapitalnie. Nawet Szaranowiczowi głos się łamał ze wzruszenia :P Czapki z głów przed tak wielkim sportowcem. Gratulację :think: i byle do Vancouver.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 mar 2007, 13:25

franz pisze:Trzeba bedzie dzis opic ten sukces
ja już opiłem :D

Stoch na koniec sezonu w 30 PŚ. Małysz mistrzem świata, z Pucharem Świata, zwyciężył w lotach i w turnieju Nordyckim, przegonił Weissfloga i Ahonena. W ilosci wygranych konkursów PŚ. Wygrał Letnią GP. Polacy wygrali rywalizację z Niemcami w Pucharze Narodów - zakończyli na 5 miejscu - czy teraz mozna już ocenić Lepistoe i uznać, ze zrobił wiecej niż Kuttin, czy jeszcze nie ??

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 mar 2007, 2:57

Nie ma co ukrywać, ze Małysz skakał w drugiej połowie sezonu tak jak w sezonie kiedy wygrał TCS i pierwsza Kryształowa Kulę. Wtedy oddawał "idealne" skoki teraz było podobnie. Sezon moze uznac za udany.

fieldy pisze:czy teraz mozna już ocenić Lepistoe i uznać, ze zrobił wiecej niż Kuttin, czy jeszcze nie ??
Nie iwem czy to była napinka czy nie. Jednak wyniki mowia same za sibie wyniki Małysza, potrafil przywrócić go do formy jakiej nie prezentował u Kuttina i w ostatnim sezonie u Tajnera i to jest jego ogromny sukces. Ciagłe postepy robi Stoch. Jesli w przyszłym sezonie bedzie skakał z rowna forma w kilku kolejnych konkursach mzoe spokojnie wskoczyc do "15". Niestety wiecej nie dostrzegam, bo gdzie tu szukac. Jedno jest pewne Tajner zrobił jedna dobra rzecz bedac prezesem nie wymyslał jak to mialo miejsce w ostatnim sezonie jako trener, nie wymyslał jak to robił poprzednie prezes PZN i dał Lapistoe pełny sztab szkoleniowy. Nie było śmiesznych psychologow "na telefon" czy podobno niepotrzebnych fizjoterapeutów. Kiedy sa takie podstawy mozna budowac sukcesy 8)

Fajnei ze pojawil sie ten drugi, Stoch, moze w przyszłym sezonie bedzie ten trzeci...
Przed kolejnym sezonem powinno sie wykluczyc z Kadry A czy B, bo osbiscie nie wiem gdzie sa oni przydzieleni zawodnikow typu T. tajner, R. Mateja, M. Bachleda czyli zawodnikow, ktorzy od kilku lat nie robia postepow, a raczej cofaja sie. To moze da wieksze szanse na zaistnienie juniorom itp.

Co do samego sezonu tak ogólnie to nie ma co ukrywać, ze dla wielu zaowdnikow jeszcze niedawno był to sezon "poolimpijski". Gdzie sie podział Janda, Bystoel, Spaeth, Romoern, Pettersen, Ingebrigsten, Happonen, a czy w skoki bawi sie jeszcze Okabe. Hautamaeki, Ljoekelsoej czy Ahonen takze obnizyli "nieco" swoje zeszłoroczne osiagniecia. To troche ułatwiło droge młodym wilczkom typu Gregor czy Jacobsen czy Olli.

Zobaczymy Hoellwarth chyba odchodzi, Widhoelzl tez, Roar takze sie zastanawia, podobnie Risto Jussilainen. Kilku odpadnie, ale sa nowi.

Moze takze Robert Mateja pomysli nad zakonczniem "kariery". sporo kibiców by mu za to podziekowało.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 mar 2007, 14:47

Jarzinho pisze:Nie iwem czy to była napinka czy nie.
minimalna napinka odnośnie wcześniejszych wypowiedzi [głównie twoich] na temat Lepsitoe.
Adam w samych superlatywach się wypowiada o Lepistoe.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”