Liverpool (zbiorczy) - Strona 390

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 sty 2012, 10:55

Subiektywne zdanie Evry. Jeśli ktoś zrobi głupstwo to dla jednego jest idiotą, a dla drugiego zrobił "tylko głupotę". Tak samo tutaj.

EDIT:

Merseyside Police not aware of any incidents of spitting by Man Utd fans at the Hillsborough memorial - no arrests

Czyli standardowa liverpoolowska zagrywka z tymi poprzednimi donosami :lol: Brak słów...

Obrazek

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 29 sty 2012, 11:56

zaproście ubeka ażeby rozwiązał zagadkę miast policji z Mersey. wszystkich Was pogodzi.

co do meczu - wynik dobry, akcja Kuyta lewą stroną i strzał - genialne. ograć Evrę nie jest łatwo. stałe fragmenty są obecnie naszą największą siłą. oczywiście dopóki nie wróci Suarez. co stanie się na mecz przed spotkaniem a OT. ciekawe jak zostanie przyjęty :boruta:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sty 2012, 12:16

moja_stopa pisze: ciekawe jak zostanie przyjęty :boruta:
To chyba oczywiste. W odróżnieniu od Evry, tak jak na to zasługuje.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 12:25

Kamil pisze:Nie wiem gdzie i kiedy coś takiego Evra powiedział, ale szczerze mówiać mało mnie to interesuje.
Czemu Cię to nie interesuje? Przecież to mówi sam poszkodowany.
Patrice Evra pisze:I don't think that Luis Suarez is racist.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sty 2012, 13:15

Jakie to wygodne, Suarez wyzwał Evrę = jest rasistą, potem Evra powiedział że nie sądzi by Luis był rasistą ale kibica MU to nie interesuje bo to sprzeczne z jego interesem by powyzywać wrogi klub;>
Czemu Cię to nie interesuje? Przecież to mówi sam poszkodowany.
Pytałem już od kiedy to Evra jest autorytetem w tej sprawie? Przecież to kłamca, który po kolei oskarża każdego czyż nie tak kiedyś pisałeś Damianku? I odpowiecie mi w końcu za co Evra został wybuczany i wygiwazdany, pytam oto 3 razy jak się nie doczekam odpowiedzi to nie spodziewajcie się odpowiedzi z mojej strony, bo to wy ciągle przemilaczacie najważniejsze aspekty tej sprawy.

A teraz do rzeczy to co sądzi Evra o Suarzie ma nie wiele do sprawy, ja swój mózg mam, jeśli ktoś kogo wyzywa od czarnuchów z którymi nie warto gadać to kim jest nie jak rasistą? pytam sie kim? definicje rasizmu tu wam wkleic? a może wkleić wam defincje rasisty? To, że Evra tak mówi to tylko świadczy o tym, że nie jest tak jak kibice Liverpoolu i klub próbowali przedstawić, że dąży do ukarania Suareza za wszelkę cenę wymyślając jakieś bzdury, że to jest taki typek co lubuje się w oskarżaniu innych dla własnej satysfakcji i tej reszcie bredni i propagandzie stosowanej przez Liverpool Fottball Club. Nie należałoby chłopaka teraz przeprosić Damianku?
Chłopak nie szukał wielkiej zwady i dlatego powiedział że nie sądzi, że Suarez jest rasistą, nie wiem co rozumie pod pojęciem rasisty, może dla niego trzeba być w Ku Klux Klanie, żeby dopier zasłużyć na określenie rasisty. Ale dla mnie i dla wielu nie, ale może się mylę więc mi łaskawcy wytłumaczcie kim jest osoba która wyzywa innych ironicze od murzynków, i mówi do niej że jesteś czarny a z czarnimi nie gadam?Pytam kim jest taka osoba, żartowinisiem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2012, 13:28

Kamil232 pisze:wytłumaczcie kim jest osoba która wyzywa innych ironicze od murzynków
posłem PiSu ? :lol:

To, że Suarez powiedział do Evry tak, a nie inaczej niekoniecznie czyni z niego rasistę. Czy Materazzi rzeczywiście chciał przelecieć siostrę Zizou ? Nie, chciał go tylko sprowokować, Suarez być może nic nie ma do czarnoskórych zawodników, a powiedział co powiedział, by sprowokowac Evre. Tak to sobie tlumaczę, bo przecież jakby był rzeczywiście rasistą to by pewnie nie grał w Ajaxie, czy Liverpoolu, gdzie sami biali nie grali....

Co do tego meczu, to nie wiem czego się tak wykłócacie o te sytuacje. Obie ekipy mialy ich mało i żadna nie miała jakiejś gigantycznej przewagi. The Reds wykorzystali błędy United w obronie (które są częścią gry) i awansowali dalej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 13:34

Kamil pisze:Przecież to kłamca, który po kolei oskarża każdego czyż nie tak kiedyś pisałeś Damianku?
Nie, nigdy tak nie pisałem, Kamilku. Nigdy. Wkleiłem kiedyś wypowiedź Kristiana Walsha, który pisał o tym, że Evra już wcześniej oskarżał Finnana i jakiegoś pracownika Chelsea o rasizm. Nie wiedziałem, czy to prawda, ale Red mi wszystko wyjaśnił tu i w prywatnych wiadomościach, za co mu dziękuję. Sam nigdy nie nazwałem Patrice'a Evry kłamcą, więc nie zarzucaj mi czegoś, co nie miało miejsca, Kamilku.
Kamil pisze:I odpowiecie mi w końcu za co Evra został wybuczany i wygiwazdany, pytam oto 3 razy jak się nie doczekam odpowiedzi to nie spodziewajcie się odpowiedzi z mojej strony, bo to wy ciągle przemilaczacie najważniejsze aspekty tej sprawy.
Za to, że przyczynił się do zawieszenia Suareza. Nikt go nie wygwizdał za to, że jest czarny. Możesz mieć pewność. Ty przemilczałeś to, co pisałem na temat kibiców United kpiących z ofiar tragedii na Hillsborough. Nie pasuje do teorii o świętych kibicach United, prawda?
Kamil pisze:Nie należałoby chłopaka teraz przeprosić Damianku?
Kamilku, przecież Suarez go przeprosił. Raz nie wystarczy?

Zgadzam się z tym, co napisał fieldy.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 sty 2012, 13:36

Zgadzam się z tym co napisał kamil. Wydaje się, że Suarez powinien podziękować po sprawie Evrze za to, że ten chyba nieco próbował załagodzić sprawę mówiąc, że 'nie sądzi' iż Pan Luis Suarez jest rasistą. Kibice też powinni mieć to na uwadze, ale oczywiście ja bym po nich się niczego nie spodziewał. Że wielu kibiców, wielu drużyn mogłoby w analogicznej sytuacji też buczeć. Ale naturalnie sądzę, że to fair. Mają prawo niech se buczą. Tylko, gdy potem chwalą się tytułem najlepszych kibiców na świecie to można tylko ironicznie się uśmiechnąć. I to prawda, że klub w całej tej akcji się skompromitował, ale o tym pisałem już wcześniej w innym temacie.

fieldy, rzeczywiście to, że pan Suarez zachował się tak jak wszyscy wiemy rzeczywiście nie musi czynić z niego rasisty, ale... Jaki normalny człowiek by się tak zachował? Większości ludzi chyba by nie przyszło prowokowanie właśnie w ten sposób, który obrał pan Suarez. Jednakże dał on przykład niebywałego chamstwa, prostactwa i zachowania zdecydowanie nie-fair play. A przy całej tej szopce z 'kick off racism from football' (czy jak to się zowie) i innych rodzaju akcjach trąci to ogromną hipokryzję.

Edit:

A co do przeprosin Suareza to strasznie słaby argument. Zakładając, ze ograniczył się do tego:
Szanowny Pan Suarez pisze:“I admitted to the commission that I said a word in Spanish once, and only once.
“I never, ever used this word in a derogatory way and if it offends anyone then I want to apologise for that.”
He added: “I told the panel members that I will not use it again on a football pitch in England.”
Chyba trzeba przyznać, że nie brzmią one jak prawdziwe przeprosiny. Raczej przeprosiny tego typu jakie trzeba składać po przegranej sprawie w sądzie. Składa się je, bo musi. A nie dlatego, że czuje się winnym i chce się jakoś zadoścuczynić takim prostym gestem. Mówi, że przeprasza 'jeśli' to kogoś uraziło. Mówi, że użył hiszpańskiego słowa 'raz, i tylko raz'. Mizerne przeprosiny. Wielka skrucha.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 sty 2012, 13:47

To, że Suarez powiedział do Evry tak, a nie inaczej niekoniecznie czyni z niego rasistę. Czy Materazzi rzeczywiście chciał przelecieć siostrę Zizou ? Nie, chciał go tylko sprowokować, Suarez być może nic nie ma do czarnoskórych zawodników, a powiedział co powiedział, by sprowokowac Evre. Tak to sobie tlumaczę, bo przecież jakby był rzeczywiście rasistą to by pewnie nie grał w Ajaxie, czy Liverpoolu, gdzie sami biali nie grali....
O widzisz można prowokować różnymi brudnymi zagrywkami, ale nie na tle rasowym, bo to jest przegięcie. Ostatnie zdanie jest absurdem, nie trzeba być osobą która na widok czarnych ma pianę na ustach i nie będzie w ich otoczeniu grać i przebywać bo są brudnymi murzynami, żeby być rasistą :roll:
Za to, że przyczynił się do zawieszenia Suareza. Nikt go nie wygwizdał za to, że jest czarny. Możesz mieć pewność. Ty przemilczałeś to, co pisałem na temat kibiców United kpiących z ofiar tragedii na Hillsborough. Nie pasuje do teorii o świętych kibicach United, prawda?
Przyczynił się w jaki sposób? Możesz łaskawie wyjaśnić? W taki, że jest czarny i przez to Suarez nie mógł się powstrzymać, zeby z niego poszydzić, że jest czarny? Czy w jaki sposób się przyczynił? Tym, że jeszcze łagodził sprawę mówiac, ze Suarez nie jest raistą?
Gadka na poziomie laska została zgwałcona bo akurat wbiła do tego lokalu w miniówce. Jak ubrała miniówke no to cóż mogła się spodziewać, że ktoś ją będzie chciał przelecieć. A to, że zażądała ukarania sprawcy i ten został ukarany, no cóż trzeba ją wybuczeć bo przyczyniła się do ukarania oprawcy. Cyrk.
Kamilku, przecież Suarez go przeprosił. Raz nie wystarczy?
Mówie o twojej skromnej osobie, bo sugerowałeś to i owo tak jak Liverpool Fottball Club. I teraz się tego nie wypieraj, gadałeś o tym, że nie ma zadnych dowoód poza zeznaniami Evry, po co wspomniałeś o tej akcji na Chelsea? Żeby zasugerować, że Evra już w przeszłośći oskarżał innych o rasizm i może w tym sie lubuje. Gadka jak Palikota, że on tylko pytał czy Lech Kaczyński jest alkoholikiem i że przecież pytać można. Teraz próbujesz się wymigać, że przecież ja nic takiego wprost nie pisałem, pokaż mi cytat gdzie wprost bronię Suareza, odźwiek twoich postów sugestie był jasny, Evra przesadza, Suarez może i tam coś niedobrego zrobił, ale żeby go karać to nie.
Rzekomych przeprosin Suareza nawet nie skomentuje, bo to jest żenada, co już pokazał wyżej Metol i powoływanie się na to przez Ciebie to kolejny kamyczek do tego co napisałem pare linijek wyżej czyli umniejszania sprawy i wybielania Urugwajczyka.
Ostatnio zmieniony 29 sty 2012, 13:48 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2012, 13:47

metol pisze:fieldy, rzeczywiście to, że pan Suarez zachował się tak jak wszyscy wiemy rzeczywiście nie musi czynić z niego rasisty, ale... Jaki normalny człowiek by się tak zachował? Większości ludzi chyba by nie przyszło prowokowanie właśnie w ten sposób, który obrał pan Suarez. Jednakże dał on przykład niebywałego chamstwa, prostactwa i zachowania zdecydowanie nie-fair play. A przy całej tej szopce z 'kick off racism from football' (czy jak to się zowie) i innych rodzaju akcjach trąci to ogromną hipokryzję.

Suarez po prostu nie jest za mądry. Już wiele razy dawał temu przykład, o tym, ze nie wie co to fair play chyba nie ma sensu pisac, bo to wszyscy wiemy (gryzienie rywala, nurki, etc.) ale to nie znaczy, że jest rasistą. Palnął coś, by sprowokować rywala i tyle. Tak na mój rozum oczywiście.

A tak w innym temacie. Dziś w Anglii huczy od mega śmiesznej plotki. Liverpool mialby wymienić Carrolla na Teveza. już widze jak City na to idzie :roftl3:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 29 sty 2012, 13:48

A tak w innym temacie. Dziś w Anglii huczy od mega śmiesznej plotki. Liverpool mialby wymienić Carrolla na Teveza. już widze jak City na to idzie :roftl3:
Też o tym czytałem. Wg włoskiej prasy oferta została odrzucona. A już myślałem, że warunki proponowane przez Milan będą najgorsze z wszystkich ofert.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 29 sty 2012, 13:53

To raczej średnio an temat, tzn raczej dotyczny zawieszenia Suareza, ale może coś mówić o mentalności latynosów

Thiago, graczy Barcy wrzucił na twittera czy innego fejsbuka swoje zdjęcie z bratem i ojcem wraz z podpisem: Tres negritos

Latynosi to dzicy ludzie :lol:
Nie bronię Suareza i zagdzam się z Fieldym w jego opini o urugwajczyku

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 14:17

Liverpool nie składał City takiej oferty.
Kamil pisze:Mówie o twojej skromnej osobie, bo sugerowałeś to i owo tak jak Liverpool Fottball Club.
No nie wierzę... Za co miałbym przepraszać Evrę?
Kamil pisze:I teraz się tego nie wypieraj, gadałeś o tym, że nie ma zadnych dowoód poza zeznaniami Evry, po co wspomniałeś o tej akcji na Chelsea? Żeby zasugerować, że Evra już w przeszłośći oskarżał innych o rasizm i może w tym sie lubuje.
Czy Ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież jasno i wyraźnie napisałem, że nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Jeszcze raz, żebyś zrozumiał - nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Powtórzę również to, co pisałem w poprzednim poście - wkleiłem kiedyś wypowiedź Kristiana Walsha, który pisał, ze Evra już wcześniej oskarżał o rasizm Finnana i jednego z pracowników Chelsea. Chciałem zweryfikować wiarygodność tych informacji, co zrobiłem i na forum publicznym w tym temacie, i w prywatnych wiadomościach dyskutując z Redem.
Kamil pisze:Teraz próbujesz się wymigać, że przecież ja nic takiego wprost nie pisałem, pokaż mi cytat gdzie wprost bronię Suareza, odźwiek twoich postów sugestie był jasny, Evra przesadza, Suarez może i tam coś niedobrego zrobił, ale żeby go karać to nie.
Znowu piszesz coś, co nie jest prawdą. Nigdy nie pisałem, że nie należy mu się kara. Nigdy. Pisałem jednak, że osiem meczów to przesada, tym bardziej, że na początku sprawy jedynym dowodem, o którym wiedzieliśmy z mediów były zeznania Evry. Dopiero pod koniec dochodzenia FA napisało o rzekomych nagraniach.

Znowu przemilczałeś to, co pisałem o zachowaniu kibiców United.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 29 sty 2012, 15:42

Daaaamian pisze: Czy Ty masz jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież jasno i wyraźnie napisałem, że nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. Jeszcze raz, żebyś zrozumiał - nigdy nie sugerowałem, że Evra w przeszłości oskarżał innych o rasizm. (...)
:arrow:
Daaaamian dnia 17.11.2011 o godzinie 19:05 pisze: Słowa Evry w mediach to dla mnie marny argument do tego, by stwierdzić, że Suarez faktycznie jest winny. Tym bardziej, że to nie pierwsze oskarżenia Evry o rasizm. Wcześniej również kogoś oskarżał, ale nikt nie został ukarany.
:naughty:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 sty 2012, 16:23

Po czym wyraźnie napisałem w kolejnym poście:
Daaaamian pisze:Sugerowałem się słowami Kristiana Walsha (dziennikarz, ma swoją kolumnę na lfc.tv), który zaraz po całym zajściu z rzekomym obrażeniem Evry napisał:
Kristian Walsh pisze:Patrice Evra has accused racism of three players before today. All three have been cleared.
Jeśli te słowa mają niewiele wspólnego z prawdą i Murzyn faktycznie nikogo nie oskarżył o rasizm, to zwrócę honor. Nie wiem komu, ale zwrócę.
Honor zwróciłem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”