Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 40

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 gru 2005, 20:03

piwus pisze:Nie martw się, w styczniu będzie Jeleń.
Chyba w Wiśle :P
piwus pisze:Z której ligi włoskiej przyszedł Cantoro?
Drugiej ? A chyba można porównać drugą hiszpańską ( Celta kiedy grał tam Roger) z drugą włoską ?
piwus pisze:Odpowiedzi na te pytania pozwolą uświadomić sobie skad pochodzą najlepsi obcokrajowcy w lidze i dlaczego uważam ten transfer za dziwny.
Mi się wydaje, że Beret mu jakiś głupot naopowiadał i dlatego się zgodził przejść do Legii :roftl3:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 10 gru 2005, 8:12

Wiesz jakby niep atrzec z rezerw barcelony do liverpoolu poszedl luis garcia i tez cos gra teraz niby. Tak naprawde jesli jest dobry to wytrzyma do nastepnego pucharu uefa a pozniej elche cf :) albo inne hearts :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2005, 11:09

LG nie przechodzil z rezerw Barcelony ale z pogranicza pierwszego skladu

Awatar użytkownika
Rycy
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rycy » 10 gru 2005, 18:42

prezesliga6 pisze:Zgadzam się z czystkami w Legii, szkoda mi tylko Smolińskiego bo ten chłopak ma talent, trzeba mu tylko doświadczenia.
Chciałbym zauważyć że w grę wchodzi tylko wypożyczenie Marcina więc nie ma czego opłakiwać. Myślę że chłopaka wypożyczą ogra się i będzie stanowił o sile Legii w sezonie 2006/2007...
Co do nowego gracza zapowiada on się całkiem nieźle myśle że będzie lepszy od Ouattary. Moussa grał właściwie tylko w 2 lidze Francuskiej a ten Brazylijczyk w czołowych klubach Brazylii-Flamengo, Corinthias a także w silnej 1 i 2 lidze hiszpańskiej czyli w Celcie...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 gru 2005, 20:14

Bronowicki piłkarzem Legii

Biuro Prasowe Legii poinformowało dziś, że Górnik Łęczna i KP Legia Warszawa osiągnęły porozumienie w sprawie transferu do Warszawy Grzegorza Bronowickiego. Od 12 grudnia Bronowicki jest zawodnikiem Legii. Zawodnik podpisał czteroletni kontrakt.
Grzegorz Bronowicki urodził się 4 sierpnia 1980 roku w Jaszczowie.
Wiosną 1998 roku zadebiutował w drugoligowym zespole Górnika Łęczna. Z Górnikiem wywalczył w 2003 roku awans do ekstraklasy i występował w niej przez 2,5 sezonu. Do tej pory w ekstraklasie rozegrał 51 spotkań zdobywając 2 gole. W II lidze rozegrał łącznie 79 spotkań zdobywając 9 bramek.
"Od jakiegoś czasu obserwowałem to co się dzieje w Legii i w momencie, w którym zorientowałem się, że Władze Klubu zaczynają zatrudniać młodych zawodników uznałem, że mogę mieć szansę na występy przy Łazienkowskiej. Dziś jestem legionistą i bardzo się z tego powodu cieszę, że będzie mi dane grać w niewątpliwie najlepszym polskim Klubie" – powiedział nowy nabytek warszawskiej Legii.

Dariusz Wdowczyk: "Pozyskaliśmy kolejnego bardzo obiecującego, a już doświadczonego zawodnika. Grzegorz może grać zarówno na prawej i jak i lewej stronie obrony, a co za tym idzie jest zawodnikiem uniwersalnym. Obserwowaliśmy go już od dłuższego czasu i jestem przekonany, że Grzegorz będzie kolejnym wzmocnieniem naszej drużyny".

Prezes Górnika Zbigniew Krasowski uznał, że podobnie jak to miało miejsce z Sebastianem Szałachowskim, Klub nie będzie stwarzał przeszkód, by kolejny ambitny piłkarz wychowany w Łęcznej rozwijał swój talent i spełniał sportowe aspiracje w renomowanym zespole: "Z Legii zawsze było bliżej do reprezentacji, a o tym Grzesiek zawsze marzył. Z życzliwym zainteresowaniem będziemy więc śledzili dalszą karierę naszego wychowanka."

Obrazek

Ciekawe czy ten transfer ma coś wspólnego z ostatnim meczem :won:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 gru 2005, 20:26

Zico_FCI pisze:Ciekawe czy ten transfer ma coś wspólnego z ostatnim meczem
:lol2:

Dokładnie Legia nie mogła przegrać, bo była słabsza. W ten sposób kupiła Bronowickiego :haha:.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 13 gru 2005, 20:59

Tak, a suma transferu wynosiła trzy punkty na Łazienkowskiej ;) .

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 13 gru 2005, 22:52

piwus pisze:Dokładnie Legia nie mogła przegrać, bo była słabsza. W ten sposób kupiła Bronowickiego
Widzę, że w tej kwestii się zgadzamy :love:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 gru 2005, 14:54

28-letni Brazylijczyk Edson Da Silva podpisał trzyletni kontrakt, z opcją przedłużenia, z Legią Warszawa - poinformowało biuro prasowe stołecznego klubu piłkarskiego :!: :!: :!: :!:

"Tego zawodnika nie trzeba przedstawiać kibicom w Polsce. Jest bardzo dobrym obrońcą, wyróżniającym się walecznością" - powiedział trener i menedżer Legii Dariusz Wdowczyk.

Da Silva (178 cm i 80 kg) wcześniej występował m.in. w Olympique Marsylia, z którym zdobył wicemistrzostwo Francji, a w 1999 roku dotarł do finału Pucharu UEFA. W meczu finałowym przeciwko Parmie (0:3) grał w pierwszej połowie. W plebiscycie "France Football" został wybrany wówczas najlepszym obrońcą ligi francuskiej.

Dwa lata później wywalczył z Corinthians Sao Paulo Puchar Brazylii. Występował też w Portugalii - przez trzy sezony w Uniao Leiria, a od lipca był zawodnikiem Sportingu Lizbona. W sezonie 2002/2003 uznano go najlepszym lewym obrońcą ligi portugalskiej wśród obcokrajowców.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jest to wg mnie bardzo dobry transfer, facet ma osiagniecia :)
Ciekaw jestem ile bedzie wynosic jego miesiaczna gaża :lol:
Ale jest dobrze, mam nadzieje, ze Wdowczyk doprowadzi wreszcie Legie do mistrzostwa :)

W koncu w ostatnich tygodniach Legie wzmocnilo kilku innych pilkarzy: Roger Guerreiro, Michal Gottwald, Grzegorz Bronowicki, Maciej Gostomski oraz Artur Chałas (wypożyczenie).

p.s. - a co sadzicie o Miklasie :?:
ponoc ma wrocic na stanowisko prezesa :roll: [od lipca]

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 20 gru 2005, 17:16

A jestem ciekawy ile za niego Legia zapłaciła , czy przeszedł za free ??

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 20 gru 2005, 17:29

Wg mnie Zygo dalej bedzie piastowal stanowisko prezesa Legii. Ma duze zaufanie oraz poparcie wlasciecieli. Miklas ma raczej za zadanie zlagodzic/lagodzic konflkty/przyszle konflikty

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 20 gru 2005, 17:30

podobno 200 tys euro ale to jest nie oficjalna informacja

Awatar użytkownika
Hurry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hurry » 20 gru 2005, 19:42

Ciekawe co on pokarze i czy zostanie prawdziwym Legionistą nie tak jak ostatnie transfery Legii.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 20 gru 2005, 19:50

Ciekawe co on pokarze i czy zostanie prawdziwym Legionistą nie tak jak ostatnie transfery Legii.
pokaze raczej ale wracajac do meritum...

aha...a tamci kupieni są nieprawdziwymi legionistami?znaczy sie co?sztucznymi?czy syntetycznymi czy jak?

phi..
po prostu smiech na sali ze ktos wogole sie podnieca jego slowami ze "zawsze marzyl grac w najsilniejszym bez watpienia polskim klubie.."
gdyby go pewnie kupila Wisla mowil by to samo o Bialej Gwiezdzie..:/

Awatar użytkownika
Hurry
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hurry » 20 gru 2005, 19:55

Prawdziwy Legionista ma w sercu Legie i gra dla niej ze wszystkich sił.

I co to jest te meritum? :P
Ostatnio zmieniony 20 gru 2005, 19:58 przez Hurry, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”