Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

kto awansuje do 1/4 finału ?

Inter
12
44%
Manchester
15
56%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter - Man Utd (1/8 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 21:20

Jakby patrzeć przez pryzmat kontaktów na linii Inter - Milan trudno nazwać Rossonerich największym wrogiem Interu. To raczej największy rywal, ale rywal głównie na naszym podwórku. Poza tym w spotkac się (zbić podle :P ) w nastepnych fazach z Juve, Milanem to zawsze duża sprawa, w finale to już marzenie. Jak nie kibicować realizacji swoich marzeń? Nie mamy takiej historii jak Hiszpania czy podziałów jak np. derby Glasgow, wiec nie ma aż takich linii tąpnieć czy konfliktów w Mediolanie. Poza tym siedzimy w Polsce i troche to sztuczne te podziały i napinanie na innych fanatyków Calcio.
nie mam pojęcia kto miałby strzelać te bramki dla gospodarzy.
Adriano. Reka oczywiscie. Ibra z karnych. Których nam nie gwiżdża.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 21:26

Na początek niezbyt miły akcent...
Obrazek

Ale później...

Obrazek

Obrazek
Ten Pan po lewej nigdy nie powinien opuszczać OT.
Poza tym siedzimy w Polsce i troche to sztuczne te podziały i napinanie na innych fanatyków Calcio.
Idąc dalej sztuczne jest wobec tego całe takie kibicowanie na odległość.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 lut 2009, 21:32

Oczywiście moje pytanie o autorów bramek dla Interu było pytaniem retorycznym. Oglądałem ostatnią potyczkę Milanu z Interem oraz czytałem ostatnie dyskusje w tematach Calcio tak więc jestem wyjątkowo na czasie. Zasadniczo chciałem Wam możliwie najsubtelniej zasugerować byście się [k****] napinali :lol: :wink:

A tak bardziej na poważnie to nie przekonuje mnie Inter w ofensywie, ale z drugiej strony Manchester ma być rzekomo mocno osłabiony w obronie tak więc Mourinho i banda powinni zrobić wszystko, aby ten mecz wygrać. Ferguson z kolei powinien wiedzieć, że gol na wyjeździe bywa przydatny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 23 lut 2009, 21:39

Sympatia, miłość do klubu na odległość może być szczera. Nienawiść ze względu na różnice społeczne, religijne itd. w kraju ukochanej drużyny już sa dość mocno naciągane z perspektywy Polski.
Mentor pisze:A tak bardziej na poważnie to nie przekonuje mnie Inter w ofensywie
Nie znasz się. To się nazywa wyrafinowanie :rotfl: Tworzymy trzy sytuacje w meczu, nie wykorzystujemy żadnej ale Ibra dwa razy z dystansu przypierniczy i ostatni na stadionie gasi światło.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lut 2009, 21:39

Trzeba postawić autobus w bramce jak na Camp Nou :smile2: Obronę z Fletchem(Fabio) na boku czy O'Shea w środku trzeba asekurować. W środku pomocy zagrać trójką Carrick,Giggs,Scholes. Na szpicy Ronaldo, a na bokach obrono-pomocy:D Tevez i Rooney. Ale z drugiej strony nie sądzę, żeby Berbatov miał siąść. Niezmiernie mnie ciekawi jak to Fergie wykombinuje. Na nic przed tym meczem się nie nastawiam, nie zdziwmy mnie wynik typowany przez Reda. Po cichu jednak liczę, że ten zespół jest już na tyle doświadczony, ma na tyle pewności siebie, że sobie poradzi i uda się wywieść niezły wynik...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 23 lut 2009, 22:10

Zdaje się, że ten osiemnastolatek jest graczem pierwszego składu, wiec co to za argument?
Jest podstawowy, ale tak bardziej z braku laku.
Poza tym nie zagrają jeszcze Matrix i Vieira. I tak by pewnie nie zagrali w pierwszym składzie, ale skoro wy możecie płakać nad zmiennikami to my też. :lol:

Jeśli chodzi o kibicowanie innym włoskim drużynom to jest taka jedna, której w żadnym meczu nie jestem wstanie życzyć dobrze. W przypadku Milanu to zależy od rywala i fazy rozgrywek. Pozostałym ekipom jak najbardziej si.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lut 2009, 23:01

Poza tym nie zagrają jeszcze Matrix i Vieira. I tak by pewnie nie zagrali w pierwszym składzie, ale skoro wy możecie płakać nad zmiennikami to my też.
:boruta:

Jest pewna niezbyt drobna różnica. My za nimi "płaczemy", bo jutro mogliby zagrać od pierwszych minut. A teraz trudno nawet zetsawić linię obrony.

U nas np. też zagrałby na obronie 18-letni Rafael, ale nawet on ma kontuzje. A gdy wszyscy są zdrowi jest w porywach trzecim prawym obrońcą.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lut 2009, 23:42

Na San Siro zawsze gra nam się ciężko, w ogóle na wyjazdach w LM nie szalejemy i ja obstawiam, że United wyjdzie jutro z nastawieniem na murarkę jak w zeszłym roku na Camp Nou. Do tej pory Fergusonowi ewidentnie nie szły mecze z Mou a jeśli dodamy jeszcze do tego przetrzebioną kontuzjami obronę to ciężko liczyć na dobry wynik. Ja mimo wszystko liczę, że jutro jakoś zdoła zagrać Evans bo o O'shea jestem jakoś dziwnie spokojny. Trochę to wszystko przypomina nasze pamiętne 0:3 z Milanem czy też zeszłoroczny mecz z Barcą kiedy Hargo wymiatał na prawej obronie a Brown grał środkowego. Chociaż bardzo bym chciał to cieżko mi sobie wyobrazić żebyśmy jutrzejszy mecz wygrali ale po cichu liczę, że wywieziemy dobry wynik przed rewanżem na OT. Inter to klasa, jeden z najtrudniejszych przeciwników na jakich mogliśmy teraz trafić i realia podpowiadają, że będzie ze 2:0 dla Interu a my zagramy nastawieni mocno na defensywę bo Fergie będzie chciał zapewne zagrać przede wszystkim na 0 z tyłu, tak żeby sprawę walki o awans móc rozwiązać u siebie ale jutro będzie nieprawdopodobnie ciężko nie stracić bramki i nie przegrać z Interem.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 lut 2009, 10:45

Moim zdaniem podawanie jako argumentu na korzyść Mourinho bilansu jego spotkań przeciwko Fergusonowi wydaje mi się bezsensowne. A na każdym kroku się z tym spotykam, że wytyka się Fergusonowi, iż tylko raz wygrał dopiero z zespołem prowadzonym przez Portugalczyka. Miałoby to może jakiś sens, gdyby chodziło o jedną drużynę kierowaną przez Mourinho. Ale mowa o trzech różnych - Porto, Chelsea i teraz Interze. Stąd takie porównania są IMO zupełnie nietrafione.

Jak jesteśmy przy typowaniu wyniku, to raczej się nie odważę, bo rzadko trafiam. Ale ważne będzie strzelić bramkę kontaktową, bo o to że nie stracimy żadnej to nie wiem czy jest sens nawet się modlić.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2009, 15:39

Cris7 pisze:Moim zdaniem podawanie jako argumentu na korzyść Mourinho bilansu jego spotkań przeciwko Fergusonowi wydaje mi się bezsensowne. A na każdym kroku się z tym spotykam, że wytyka się Fergusonowi, iż tylko raz wygrał dopiero z zespołem prowadzonym przez Portugalczyka. Miałoby to może jakiś sens, gdyby chodziło o jedną drużynę kierowaną przez Mourinho. Ale mowa o trzech różnych - Porto, Chelsea i teraz Interze. Stąd takie porównania są IMO zupełnie nietrafione.
Jednak jakby nie patrzeć to Mourinho wystawiał skład, opracowywał taktykę i mobilizował graczy do spotkań z drużyną Sir Alexa. Mimo wszystko trzeba na to patrzeć z przymrużeniem oka bo to tylko chłodne liczby, a one dziś nie wyręczą piłkarzy Interu.

Coraz bliżej meczu i jestem coraz większym wulkanem adrenaliny. Panie Hiszpan zaczynaj pan to spotkanie !

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 lut 2009, 16:18

Jose zaskoczył Alexa tylko w 1 meczu kiedy prowadził Porto, w rewanżu tragiczny błąd sędziego zabrał nam gola na 2-0. Przeciwnik był doskonale na OT rozpracowany,w Chelsea Jose miał poprostu lepszy skład , lepszą drużyne. Teraz dwumecz , 2 świetne drużyny i zobaczymy co się wydarzy.
Może to moje odczucie ale mysle ze Ferguson widzi w Jose swojego następce w Manchesterze.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 lut 2009, 19:45

Evans oraz O'Shea w pierwszej "11". Oby tylko ich występ wyglądał lepiej od tego, co prezentował wyciągnięty niemal ze szpitala Vidić podczas ostatniej wizyty na SS.

Brakło za to miejsca w wyjściowym składzie dla Rooney'a.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 lut 2009, 19:47

red85 pisze:Brakło za to miejsca w wyjściowym składzie dla Rooney'a.
Dla mnie wielka niespodzianka. Rooney zagral dobrze w ostatnim meczu z Blackburn. prawdopodobnie Ferguson wpusci go na 'podmeczonego" rywala.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 lut 2009, 21:33

Nasza żenująca gra swoją drogą, ale Ronaldo i spółka mogliby przestać padać jak panienki przy każdym kontakcie.

Muntari i Adriano OUT!
Figo i Mario IN

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 24 lut 2009, 21:36

Masakra jakaś. W szeregach Interu najlepszym piłkarzem jest... Julio Cesar. W przeciągu 45 minut Włosi nie stworzyli żadnego realnego zagrożenia pod bramką rywala, bo pod własną jak najbardziej. To, co grają Rivas i Muntari to jakieś nieporozumienie. Zresztą Adriano i Stanković wcale nie lepiej. Na wyróżnienie zasługuje jeszcze tylko młodziutki Santon. Inter może się cieszyć, że jest do przerwy 0:0.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”