Robinho vs. Tevez - Strona 5

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 04 wrz 2006, 10:20

Premo-Robinho wcale nie musi grać na lewej flance przecież może walczyć o miejsce w składzie z Raulem.Lecz jeśli Capello woli jako mediapunte Raula aniżeli Robinho no to :roll: Ja byłem za tym żeby Robinho wypożyczyć żeby się ograł a po sezonie wrócił do Realu.

Awatar użytkownika
SlaskWroclawFan
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SlaskWroclawFan » 14 gru 2006, 19:00

Tevezowi nie wyszedl na dobre ten transfer do West Ham United.Wg mnie Robinho zrobia o wiele wieksza kariere. :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 20:16

SlaskWroclawFan pisze:Tevezowi nie wyszedl na dobre ten transfer do West Ham United.Wg mnie Robinho zrobia o wiele wieksza kariere.

To Robinho jest wiecej niz jeden :shock: Czy wyszedł na dobre czy na łze to sie okaze po jakims czasie. Narazie trudno go oceniac bo gra mało i jest wystawiany gdzie popadnie. Prawa flanka, lewa flanka, jako rozgrywajacy(czy jak kto woli ofensywny pomocnik) i w koncu tam gdzie czuje sie najlepiej napastnik. Czy gra źle, nie. Wyglada na tle reszty dobrze, robi to co potrafi, drybluje, walczy o pilke-> brakuje strzałow i to co najwazniejsze bramek. Zobaczymy co pokaze przy nowym szkoleniowcu i czy dostanie wiecej szans niz to było do tej pory. Po podobny okresie Robinho w Realu mozna było powiedziec to samo, ze nie wyszedł mu transfer do Realu. Tylko Robinho dostawał wiecej szans na pokazanie sie, Argentynczyk tak nie ma.

Awatar użytkownika
McLaren
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McLaren » 14 gru 2006, 20:26

Jak dla mnie lepszym zawodnikiem jest Robinho, który szybko wypłynął na szerokie wody trafiając do Realu. Początek może nie był imponujący, ale z czasem grał coraz lepiej. Jest świetnie wyszkolony technicznie, bardzo szybki, błyskotliwy, nic nie ujmując Tevezowi, ale on przez ostatnie miesiące nie czynił tak dużych postępów. Na razie transfer do WHU okazał się klapą, ale jeszcze bym go nie skreślał. Też ma ogromne możliwości.

Argentyńczyk szybciej zaskarbia sobie jednak sympatie fanów tam gdzie gra, ponieważ po każdym golu... pajacuje. :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 20:36

Argentyńczyk szybciej zaskarbia sobie jednak sympatie fanów tam gdzie gra, ponieważ po każdym golu... pajacuje.

Powaznie, jeszcze tego nei widziałem. Moze dlatego, ze jeszcze zadnej bramki w lidze nie strzelil :wink:
McLaren pisze:Jak dla mnie lepszym zawodnikiem jest Robinho, który szybko wypłynął na szerokie wody trafiając do Realu. Początek może nie był imponujący, ale z czasem grał coraz lepiej. Jest świetnie wyszkolony technicznie, bardzo szybki, błyskotliwy, nic nie ujmując Tevezowi, ale on przez ostatnie miesiące nie czynił tak dużych postępów. Na razie transfer do WHU okazał się klapą, ale jeszcze bym go nie skreślał. Też ma ogromne możliwości.

Szybko, co przez to rozumiesz. :?: Własnie, ze poczatek robinho miał imponujacy, a pozniej było słabiutko. Czy teraz gra coraz lepiej. Jeszcze kilkanascie dni temu bym tak mowil, jednak ostantio nic wielkiego nie pokazuje i wraca do zeszłego mizernego sezonu. Trudno oceniac ich technike, szybkosc, chyba, ze wezmie ise ich na wspolne testy, moze wtedy cos by z teog wyszło. Czy, ktorys ustepuje drugiemu pod tymi wzgledami, trudno powiedziec. Moze jednak Robinho jest lepiej wyszkolonym technicznie zawodnikiem, ale czy lepszym kreatorem, tu juz bym watpil.
Czy transfer do WHU to klapa. Zalezy jak to rozpatrujemy, bo jesli wziasc pod uwage transfer Robinho za 30 mln to to mozna uznac za klape.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 gru 2006, 20:43

Rzeczywiście, Tevez jest fatalny, z przebłyskami ;) Tak bym go zcharakteryzował, bo jak było można wydawać kupe szmalu za takiego piłkarza? Nie strzelił gola, to już lepszy jest 40 letni Sheringham (on jeszcze gra?). Co do Robinho, to jest od Argentyńczka o niebo lepszy. Przynajmniej strzela bramki od czasu do czasu.

Zastanawiam się dlaczego Tevez nie strzela bramek? Może związane to jest z brakiem umiejętności, może z problemami z aklimatyzacją, może z czym innym? Doskonale bawi się na treningach,a w meczach gra syf. Może po zmianie trenera w West Hamie trochę się przebudzi i strzeli jakiegoś gola?

Robinho nie jest za często wystawiany przez Capello, a szkoda bo na to zasłużył. Gra widowiskowo i to mi się podoba. Ma wszystko co powinien prawdziwy, dobry i klasowy napastnik czy też pomocnik. Zobaczymy jak się spisze w meczu z Espanyolem, ale i tak jeżeli by ich porównywać na 10 punktów to: Tevez - 4, Robino - 7,5. Coś takiego. Ale to tlyko narazie, jak będzie na koniec sezonu to nie wiem ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 21:10

lisek_chz pisze:Rzeczywiście, Tevez jest fatalny, z przebłyskami Tak bym go zcharakteryzował, bo jak było można wydawać kupe szmalu za takiego piłkarza? Nie strzelił gola, to już lepszy jest 40 letni Sheringham (on jeszcze gra?). Co do Robinho, to jest od Argentyńczka o niebo lepszy. Przynajmniej strzela bramki od czasu do czasu.
Chytry lisie oświec mnie i powiedz, ile kosztował WHU Tevez.
Wyznacznik to strzelone bramki... Widisz w WH tak ostatnio nie jest, Marlon nastrzelał mase bramek i jakos ostatnio nie jest ciekawie z miejscem dla niego w "11". Trudno strzelac skoro mało sie gra, gra w kazdym meczu na innej pozycji, do tego czy Tevez gra słabo, a reszta wybitnie dobrze :?: Skoro cała druzyna gra słabo to trudno oczekwiac, ze poszczegolni zawodnicy beda grac zajebiscie.
lisek_chz pisze: Ma wszystko co powinien prawdziwy, dobry i klasowy napastnik czy też pomocnik.
Tzn. :roll: :?:
lisek_chz pisze:Doskonale bawi się na treningach
Cholera musisz mieszkac niedaleko stadionu....

Widowiskowosc to nie głowny aspekt w piłce noznej. Musiałem cie zmartwic.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 gru 2006, 21:21

Może Cię bardzo zmartwię, ale nie mieszkam niedaleko stadionu West Hamu :cry: A, że bawi się na treningach widziałem na zdjęciach. Może zacznijmy od początku. Najważniejsze cechy klasowego piłkarza według mnie to: dryrbling, strzał, podanie, dośrodkowanie, szybkośc, ustawianie się na boisku, wirtuozja. Zadowolony?

Co do ceny za Teveza, to:
Tevez wraz ze swoim kolegą klubowym Javierem Mascherano dołączyli do zespół West Ham United. Cena transferu została zatajona"
To były moje domysły, bo za reprezentanta swojego kraju i pseudo gwiazdkę na pewno Anglicy musieli dużo zapłacić. Chyba nie wierzysz, że Brazylijczycy puścili go do Anglii za friko? :roll: Może i mamy rozbieżne opinie na temat tego pilkarza, ale to nie powód by się tak denerwować.

Jeszcze do West Hamu, to nie wierzę, że Tevez nie miał choćby jednej okazji w jakimś meczu. Chociażby w Carling Cup albo o Tarczę Dobroczynności, gdzie West ham grał ze słabszymi rywalami. Poprostu Premiership jest za dobrą ligą dla takiego piłkarza. To tyle.

EDIT

Jeżeli Corinthians kupiło go za 20 mln $, to West Ham musiał dać podobną sumkę.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 gru 2006, 21:34

Otwieram przetarg na liska! Przyszedł za darmo, czyli jest bezwartościowy a więc oddamy go z darmo (to wszystko według jego podejścia a nie mojego).
lisek_chz pisze:Najważniejsze cechy klasowego piłkarza według mnie to: dryrbling, strzał, podanie, dośrodkowanie, szybkośc, ustawianie się na boisku, wirtuozja.
Słaby jestem, a co gorsza Gudjohnsen też Obrazek
lisek_chz pisze:Jeżeli Corinthians kupiło go za 20 mln $, to West Ham musiał dać podobną sumkę.
Jeżeli lisek pisze takie głupoty na forum to znaczy, że w rzeczywistości musi się wypowiadać równie głupio.

PS: Robinho vs Messi, Robinho vs Tevez. Tylko czekać aż powstaną tematy Dos Santos vs Adu, FM vs CM, lisek vs guru :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 gru 2006, 21:34

Tevez i Mascherano sa własnoscia Kia, czy MSI, wiec to oni sa włascicielami kart tych zawodników. Do tego to raczej wypozyczenie, a nie definitywny transfer. Skoro tyle sie mowi, ze byc moze odejda juz w zimie. Raczej małomozliwe, zeby MSI samo sobie płaciło za pilkarzy, a wypozyczenie miało na celu zjednanie sobie kibicow dziłaczy, przy przejeciu klubu. Jak sie okazało ktos ich wyprzedził.

lisek_chz pisze: A, że bawi się na treningach widziałem na zdjęciach. Może zacznijmy od początku. Najważniejsze cechy klasowego piłkarza według mnie to: dryrbling, strzał, podanie, dośrodkowanie, szybkośc, ustawianie się na boisku, wirtuozja. Zadowolony?
Moze zapodasz jakies ciekawe z Carlosem.
Poprawne cechy, OK. Czy jednka posiada je, wszystkie Robinho watpie i to bardzo. Najwazniejsze dla mnie jest wykanczanie sytaucji, a rowerki i inne tego typu pierodłki malo mnie bawia, skoro nie ida wraz z efektywnościa.

lisek_chz pisze:To były moje domysły, bo za reprezentanta swojego kraju i pseudo gwiazdkę na pewno Anglicy musieli dużo zapłacić.
To sa bardzo mocne słowa i wnioskuje, ze nei widziałes za czesto w akcji Teveza, nawet w Premiership. Bo o czasach Boca, poszczegolnych szczebli reprezentacji nie bede wspominał. Jesli juz chcesz zobaczyc jak sobie radzi Tevez, moze mecz z Chelsea :wink:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”