Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 405

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 01 lut 2010, 22:38

Nie wiem z czego sie cieszysz?? LAV kilka razy nam tyłek uratował. Strzela bramki, asystuje i jest przydatny zespołowi gdy gra.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 01 lut 2010, 22:57

Podbijam co w tym takiego śmiesznego w kontekście Valencii, który w tym sezonie jest naszym jednym z najlepszych grajków, jedną z lokomotyw?

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 01 lut 2010, 23:34

Kamil232 pisze:jest naszym jednym z najlepszych grajków
Absolutnie się zgodzę, co już zresztą parę razy tu pisałem. Ale Valenicia i polot? Przecież każda jego akcja jest przewidywalna: zwód na prawą stopę, gaz, dośrodkowanie :) Jak nie za pierwszym razem, to się wycofa i próbuje jeszcze raz.
Lubię Ekwadorczyka i uważam go za baardzo dobrego zawodnika, ale niestety musicie przyznać mi rację, że kreatywności to za wiele nie okazuje.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 lut 2010, 23:49

Nie wiem jak rozumiesz piłkarską kreatywność, ale jak dla mnie jest to umiejętność do stwarzania sytuacji podbramkowych. Fieldy całkiem niedawno przytaczał tą statystykę, z której wynikało, że Antonio jest w tym elemencie najlepszy w PL.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 02 lut 2010, 8:55

Koledze chyba chodzi o to ze Val moze i jest efektywny ale nie efektowny , co zreszta sam potwierdzam .

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lut 2010, 14:42

Musiałbyś drogi redzie przeczytać co znaczy słowo kreatywność. Valencia 99% swoich akcji gra tak samo i jest w tymswietny, problem jest kiedy gramy z dobrymi ekipami(poll arsenal chelsea) gdzie obroncy sa kumaci i nie daja mu zbiegac tak na prawa noge, wtedy Valencia ginie .Gdyby byl kreatwyny potrafilby, zrobic zwód na lewa noge, zachowywac sie inaczej niz wypuszczenie pilki i biega za nia. Dlatego tak malo widzimy go rotujacego z lewym pomocnikiem bo na lewej nic nie potrafi.

dlatego Nani jest o wiele bardziej kreatwyny od Valenci, w efektywnosci jest odwrotnie

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 lut 2010, 15:38

Za wiki:
Kreatywność (postawa twórcza; od łac. creatus czyli twórczy) - proces umysłowy pociągający za sobą powstawanie nowych idei, koncepcji, lub nowych skojarzeń, powiązań z istniejącymi już ideami i koncepcjami. Myślenie kreatywne, to myślenie prowadzące do uzyskania oryginalnych i stosownych rozwiązań. Alternatywna, bardziej codzienna definicja kreatywności mówi, że jest to po prostu zdolność tworzenia czegoś nowego.
W przełożeniu na piłkę w moim mniemaniu kreatywność jest to tworzenie dogodnych sytuacji, umiejętność stworzenia "czegoś". Co innego błyskotliwość, a co innego kreatywność.

PS Valencia był dobry w spotkaniu z Chelski na SB.

PS2 Przed nam mecz z Pompey. Oby nastroje po tym spotkaniu były takie same jak po starciu z AFC 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 lut 2010, 15:52

Velencia jest groźny i efektywny w tym co robi, ale to nie jest gracz ani w ofensywie wszechstronny ani kreatywny. Sprowadzanie kreatywności do prostego jak cep szybkiego wyjścia na wolne pole i dośrodkowania jest nieporozumieniem. Ja u niego jakiejś wielkiej wizji gry czy przeglądu pola to nie widzę. A przecież kreatywność to też umiejętność dyktowania tempa gry, nie tylko w kontrze, ale i w ataku pozycyjnym. To wszechstronność w wyprowadzeniu piłki, gdzie zawsze można zaskoczyć rywala niespodziewanym dośrodkowaniem z głębi pola, prostopadłą piłką, strzałem z dystansu czy zejściem do środka, a nie tylko rajdem po flance. Najlepsi skrzydłowi ostatnich lat jak Nedved, Figo czy Dinho fantastycznie sobie radzili w nieomal każdej roli czy pozycji w ofensywnej pomocy, Valencia jest przewidywalny.
On ma jedną strzelbę w swoim arsenale, która na angielskich boiskach przynosi efekt, a taki Nedved czy Figo mieli jeszcze pod ręką katanę na plecach, nóż przy kostce, pistolet przy pasku i dwa granaty w kieszeni :wink:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lut 2010, 15:55

Ok mamy inna interpretacje tego słowa :D . Mi się podoba słowo oryginalność.Dla mnie kreatywny zawodnik potrafi okrelona akcje rozegrać na pare sposobow..ale ok nie wnikam juz.

gramy z portmo i martwi mnie brak vidy nawet na lawce, sam nie wiem o co biega. sklad bardzo mocny i ofensywny.

......

dość srednia ta 1 połowa nie mowiąc słaba.Portmo mi sie podoba, waleczni,dobrze ustawieni ciekawie kontruja mieli szanse ale koncowka nasza był świetna choc nie wiem czy nie powinni dostac karnego.Sledząc gre Portmo w tym sezonie mysle ze w danym meczu potrafia zagrac o wiele lepiej niz wiele ekip wyzej w tabeli.
Irytuje mnie dzisaj Roo, strzelil gola ale strasznie kaszani...ale jemu po ostatnim meczu wiele wybacze, zreszta cala druzyna gra na pol gwizdka

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 06 lut 2010, 17:03

MGiggs pisze:Portmo mi sie podoba, waleczni,dobrze ustawieni ciekawie kontruja mieli szanse ale koncowka nasza był świetna choc nie wiem czy nie powinni dostac karnego.
Jak dla mnie Pompy się panicznie boi w ogóle zaatakować MU, ich 2 najbardziej ofensywne akcje miały miejsce w 46min zaraz po tym jak samobója sobie wbili. Jak na 45min umieją się zmusić do jedynie 2 akcji i to jeszcze w dodatku w ostatniej minucie pierwszej połowy jak dla mnie za słabo. Pompy była skazana na porażkę od samego początku, trudno oczekiwać dobrze grającego zespołu gdy zajmują spadkową pozycję a ich planem na wyjście z tego jest osłabienie się w zimowym okienku transferowym. Skończy się na 3-0 jak Pompy staną na wysokości zadania ... 4-5 jeśli będą grali tak dalej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 lut 2010, 17:07

Albo masz urodziny albo inny mecz ogladasz.. bo ja widzialem ladna akcje tego belga na prawej obronie oraz swietna kontre gdzie z lini wybił Evans. i były to akcje przy stanie 0-0. Jesli nie widziales strzlau belhadiego to sie nie wypowiadaj.bo piszesz bzdury

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2010, 17:10

Evans był na miejscu, a powinien być gol wówczas.

Wiecie kto jest drugim strzelcem United w tym sezonie, obok Berby ? Niejaki "Own Goal" :lol: 7 bramek samobójczych w sezonie, póki co.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 lut 2010, 17:41

fieldy pisze:Wiecie kto jest drugim strzelcem United w tym sezonie, obok Berby ? Niejaki "Own Goal" :lol: 7 bramek samobójczych w sezonie, póki co.
teraz juz zajmuje samodzielnie 2 miejsce :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 lut 2010, 17:45

Nie, bo Berba też trafił :lol:
Piękny strzał Wilsona, naprawdę kapitalny, James szans nie miał. Nawet przez myśl mi przeszło, że to było zamierzone :think:

p.s. nie, chwileczkę. Gola Carricka też policzyli jako samobójcze trafienie, a więc Own Goal za Rooneyem samodzielnie. Jak tak dalej pójdzie to go jeszcze dogoni :lol2: Hat trick Own Goala :mrgreen:

p.s.2. Diouf powinien strzeli 6. Tymczasem nawet nie trafił w bramkę

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 lut 2010, 17:49

arek_ahig pisze:
fieldy pisze:Wiecie kto jest drugim strzelcem United w tym sezonie, obok Berby ? Niejaki "Own Goal" :lol:
teraz juz zajmuje samodzielnie 2 miejsce :D
Own goal>Berbatov. Tylko czekac aż Real lub City zarzucą na niego swoje sidła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”