Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 408

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 15:39

Hanni pisze:Einar napisał:
Barca to klasa wyżej niż Schalke. A co tam, napiszemy że Barca rozgromiła Schalke.

A dlaczego klasa wyżej? Ma więcej gwiazd? Na tej podstawie to oceniasz? Napisałem powyżej, ze nie jest to dobry sposób myślenia.

A dlaczego ManU klasa wyżej? Ma wiecej gwiazd? :roll:

Zresztą nie wiem, może i ManU to jest klasa wyżej, ale w dwumeczu z Romą na pewno tego nie udowodnili.

Hanni pisze:Nie kompleksy. Tylko jak kibic zespołu który od dobrych kilku lat nic na arenie międzynarodowej nic nie osiąga, a dotarcie do 1/8 to jedna z najewiekszych sensacji to już nie mój problem. No ale jak można prowadzić konwersację z kimś kto uważa, że w Chinach nie łamane są prawa człowieka. Naszym tegorocznym pucharem jest nasz własny styl gry, tak jak powiedział Robin.

Rozumiem, że przerasta cie odpowiedź na proste pytanie: co Arsenal ostatnio wygrał? Nie wiem dlaczego wyjechałeś z Romą, skoro dyskusja toczyła sie o to czy wieksza szansa na trofea jest w Realu czy w Arsenalu

I widze że fajnych argumentów używasz :ok: A co do waszego stylu, Roma w tym sezonie była wymieniana jednym tchem obok Arsenalu jeśli chodzi o najefektowniejszy styl gry. Btw fajny puchar :ok:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 15:39

Hanni pisze:Nie Goal tylko Schuster sam powiedział, że chciałby go mieć w drużynie.
Jak o prawie kazdym dobrym pilkarzu, o ktorego jest pytany. Ale nie powiedzial z wielkim usmiechem od ucha do ucha: "Tak kupujmy Zlatana, on jest priorytetem! Jak przyjdzie to erkcja jest minimum na odziwerciedlenie mej radosci! Albo Ibra albo syf kila i mogila!"

Real jest nim zainteresowany, to bardzo mozliwe, ale to Huntelaar zajmuje obecnie pierwsze miejsce na liscie zyczen wsrod napastnikow.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2008, 15:42

Einar pisze:Rozumiem, że przerasta cie odpowiedź na proste pytanie: co Arsenal ostatnio wygrał?
Emirates Cup i to w Amsterdamie. :smoke: Hanni wspominał coś o lupku, a sam prezentuje podobny poziom.

Adios.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 15:44

Einar pisze:co Arsenal ostatnio wygrał?
RealFan pisze:Real jest nim zainteresowany, to bardzo mozliwe, ale to Huntelaar zajmuje obecnie pierwsze miejsce na liscie zyczen wsrod napastnikow.
Przytoczyłem argument prosty, taki że przepłacacie dla tego sezonowca który wcześniej pisał.

Einar pisze:Arsenal ostatnio wygrał?
2 Najbardziej wartościowe puchary na świecie - Emirates Cup i Amsterdam Cup 8) -potrafię odpowiedzieć Ci na to pytanie.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 kwie 2008, 15:45

Hanni pisze:
2 Najbardziej wartościowe puchary na świecie - Emirates Cup i Amsterdam Cup -potrafię odpowiedzieć Ci na to pytanie.

I co, nadal twierdzisz że w Realu jest mniejsza szansa na puchary niż w Arsenalu? :lol: Opamiętaj sie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 15:46

Hanni pisze: Przytoczyłem argument prosty, taki że przepłacacie dla tego sezonowca który wcześniej pisał.
Moglbys jasniej napisac to zdanie?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 kwie 2008, 15:49

RealFan
tak.

Napisałem do el Cracka, że Real przepłaca w odpowiedzi na to że Arsenal się nie wzmocni a wręcz przeciwnie. Jego twierdzenie brzmiało, że miałby się osłabić stratą Senderosa.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 15:51

Hanni ma ciekawe poczucie humoru 8) . Trochę obiektywizmu, zdejmij klapki z oczu, o co nie tylko ja proszę, ale Twój "kumpel po fachu" guru :wink:

Aha i jeszcze jedno nazywając mnie sezonowcem obrażasz mnie, więc nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz pojęcia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 15:53

Tylko Real jeszcze za nikogo nie przeplacil, a na pewno nie znacznie. Pepe to byla wyjatkowa sytuacja i okolicznosci nie pozwalaly na inny ruch.
Hanni pisze:Jego twierdzenie brzmiało, że miałby się osłabić stratą Senderosa.
Nie tylko jego. Tam byli pilkarze wazniejsi dla Arsenalu. Jak ktos odejdzie to ktos tez na pewno na jego miejsce sie pojawi, ale na razie o tym cisza. Do tej pory bylo tylko "sprowadzimy dwoch klasowych pilkarzy" :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2008, 15:57

RealFan pisze:Jak ktos odejdzie to ktos tez na pewno na jego miejsce sie pojawi, ale na razie o tym cisza.

Jeszcze nikt nie odszedł, a my od kwietnia mamy się martwić o transfery? :o Dla mnie nie muszą pisać o tym w prasie. Mam tylko nadzieje, że Wenger kupi kilku zawodników (w zależności kto odejdzie). A czy to będzie miało miejsce jutro, czy w ostatni dzień okienka transferowego, nie ma znaczenia.

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 25 kwie 2008, 16:03

Ja też tak myślałem :lol: Ale w ostatnim okienku transferowym można było się przekonać na sytuacji Realu, że kupowanie na ostatni gwizdek nie jest dobrym rozwiązaniem. Pospiech nie jest sprzymierzeńcem, a i drużyny z których chce się wykupić zawodnika mogą podbijać cenę, a i już większość ciekawych kąsków zostaje sprzątniętych. Jednak to, że nic się nie mówi w prasie o prawdopodobnych transferach Wengera nie znaczy, że już nie działa na rynku. Niekiedy lepiej to zrobić po cichu, aby niektóre "sprzyjające" drużyny nie składały ofert, które komplikują całą sytuację.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 16:05

Transferow nie planuje sie na ostatnia chwile. Kazdy klub, ktory chce sie powaznie wzmocnic o transferach mysli od miesiaca. Jak kiedys powiedzial Capello: "Transfery powinno sie przeprowadzac w maju, bo pozniej ciezko o dobre zakupy" i jak mysli sie pozniej to i cene trudniej wytargowac. Jak Arsenal bedzie czekal zbyt dlugo to najciekawsi gracze bedacy na rynku swoje barwy zdaza juz zmienic, albo beda na zaawansowanym etapie negocjacji. Dlatego juz teraz powiny byc robione pierwsze podchody pod wzmocnienia na wypadek odejscia tego czy tamtego. Wycofac sie z walki jest latwo, ale wlaczyc sie w nia na powaznie w ostatniej chwili jest o wiele trudniej. Chyba, ze jakby co to nie bedzie "dwoch klasowych pilkarzy" tylko ktos o mniejszej renomie :P

Teraz zrobic transfer czolowego zawodnika bez jakiegokolwiek szumu jest zadaniem prawie niewykonalnym, skoro nawet obecnosc skauta czolowego klubu na meczu tej i tej druzyny jest od razu zauwazana przez media.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 kwie 2008, 16:10

el Crack pisze:Jednak to, że nic się nie mówi w prasie o prawdopodobnych transferach Wengera nie znaczy, że już nie działa na rynku.

Dokładnie. kiedyś Robin się wypowiedział na ten temat. Zanim do nas przeszedł, skaut Arsenalu oglądał go bodajże kilka miesięcy. :wink: Oni mają tam swoich na oku. Tu chodzi o podjęcie decyzji którego kupić.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 25 kwie 2008, 16:18

guru pisze:Dokładnie. kiedyś Robin się wypowiedział na ten temat. Zanim do nas przeszedł, skaut Arsenalu oglądał go bodajże kilka miesięcy. Wink Oni mają tam swoich na oku. Tu chodzi o podjęcie decyzji którego kupić.

Każdy wielki klub taki jak Arsenal ma swoich scoutów którzy odpowiadają za wyszukiwanie talentów oraz zawodników potrzebnych klubowi :D obserwują oni danego zawodnika przez kilka meczy a następnie z trenerem decydują czy warto danego zawodnika zatrudnić np.Francesc Fabregas

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 kwie 2008, 16:19

Mowimy o pilkarzach czolowych. Nie ma w ich przypadku takiej sytuacji, zeby przed transferem nie pojawila sie ani jedna wzmianka w mediach.

Moga robic liste nazwisk, ale na razie raczej nie podjeli zadnych rozmow z klubami :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”