Ehh, za łatwo przychodzi rzucać kalumnie typu "Mecz sprzedany". Nie przypadkiem nie mamy żadnego międzynarodowego sędziego. Facet w Grodzisku dał kartkę złemu zawodnikami, w Krakowie nie odgwizdano karnego
Co do Błaszczykowskiego, chociaż wygląda to inaczej, to ja wierzę, że niespecjalnie to zrobił. Sędzia powinien go wyrzucić, ale jak mówię, po dwóch niesprawiedliwych czerwonych dla Mauro i Głowy bał się zrobić co zdecydowanego, czego przykładem karny. Poza tym, chyba nie zauważył idiota
Mecz sprzedany? Batacie wprost zdjęto piłkę z nogi w polu karnym tyle się bawił. Błaszczykowski zamiast strzelać podał, Sobolewski prawie złamał poprzeczkę. Pogonii nikt nie przeszkadzał oprócz jej samej, sytuacje były po obu stronach, ale szczecinska braziliana wolała się bawić z piłką, a nie grać. Przegrali na własne życzenie.
Czy Wisła oszczędza się na Legię? Skąd, zagrali na maksimum swoich dzisiejszych możliwości. I nie ma znaczenia, że Franek kontuzjowany, Vidlicka ma katarek, Głowa nie może grać. Trochę to smutne, że nie stać ich na nic więcej, piłkarze nie wiedzą co robić, robią proste błędy (vide Baszczyński). Ale i tak są najlepsi i wygrywaliby nawet bez trenera. Żurawski dwukrotnie tak przyjął piłkę jednocześnie z nią się obracając, że Edie patrząc na to pewnie chciał zmienić zawód.
I właśnie dlatego tez wygramy na Łazienkowskiej. W sytuacji, w której Kłos strzelił, Saganowski najprawdopodobniej próbowałby uderzać biodrem. przy okazji, Kłos już w doliczonym czasie w poprzedniej rundzie uratował nam remis. Dobrze, że są niezawodni gracze
W każdym razie są gracze w Wiśle, którzych można pochwalić za ten mecz.. Żuraw już od dwóch meczy przestał sobie urządzać spacerki na meczu (zresztą wynikałoby z tego, że wcześniej to była po prostu zła dyspozycja). Sobolewski straszny walczak, gdyby teraz Cantoro z Makelele zacząłby się zmieniać w Xaviego, to byłby świetny duet, na razie nie zgrani, bo Liczka chyba nie chce odciążyć Mauro z zadań defensywnych, więc mam mętlik. Kłos jak stare wino, wciąz podwyższa swoje umiejętności, pokazuje nowe walory.
No i to wszyscy
A na Łazienkowskiej niech Surma strzela karnego. Mam nadzieję, że sędzia odgwizda. I tak bedzie 3-0.