AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 4161

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 lut 2019, 0:24

Wyciągnęłes wypowiedzi Ale dalej nie rozumiesz chyba. Jak jest laxalt w beznadziejnej formie to gilardino pisze o tym jak był Abate tragiczny to pisałem o tym jak teraz gra jak profesor i ja na miejscu Leonardo dałbym mu nową umowę to też to napisze. Jestem realista. Nie uprzedzam sie do ludzi a w tej sytuacji pilkarzy. Opisuje to co się dzieje w danym momencie. Jak widzę że kessie od kilku meczy jest katastrofalny to myślę sobie... A może spróbować laxalta na boku? Przenieść trochę środek ciężkości dac Hakana do tyłu który w pomocy jest zwyczajnie lepszy A w 4-3-3 Na boku się meczy?? Tak to widzę Ale spoko szukaj dalej postów z przed roku

Awatar użytkownika
panmechiko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: panmechiko » 02 lut 2019, 0:46

Co za bełkot :rotfl: Nie uprzedzasz się do ludzi, a w momencie transferu Laxalta i Castillejo, napisałeś że to imitacje piłkarzy :rydzyk: A jak patrzę na tę twoją składnie wypowiedzi, to przed oczami mam janusza z wąsem, gilardino, tirowiec, zapalony fan Milanu i ciężarówek marki MAN

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2019, 8:15

Różnica pomiędzy Laxaltem a takim Bakayoko polega na tym, że obaj grali kupę po przyjściu, ale tylko jeden dostawał notoryczną szanse gry.
To samo Castillejo, potrafił zagrać dobrze, by potem Borini wchodził z ławki w trzech kolejnych spotkaniach a Hiszpan nie grał nic.

Laxalt nie jest lepszy od Rodrigueza, ale jest inny, w zależności od przeciwnika oferuje inne rozwiązania, takie jakich RR nigdy nie zaoferuje w ofensywie.
Gattuso z uporem maniaka stawiał na nogi Bakayoko(chwała mu za to), teraz robi to z Hakanem, ale są w kadrze inni, którzy choćby z tym Napoli pokazali alternatywę.

Laxalt po długiej nieobecności wszedł z ławki i zagrał bardzo dobre spotkanie(nie z ogórami tylko z Napoli), myślę że można to wziąć pod uwagę, ale pewnie posiedzi teraz na ławie a jak kiedyś wejdzie i zagra przeciętnie to będzie pisać "i co ten Laxalt pokazał?", bo przecież ciągłość gry nie ma żadnego znaczenia.

Na lewej stronie brakuje nam kogoś jak Conti/Calabria, którzy by wbiegli za plecy Hakana w pole karne, tworząc przewagę, rozciągając obronę itd...
Suso ma takie wsparcie w obrońcy czy Kessim, Hakan nie ma, bo Paqueta schodzi na środek(jak Turek jest na skrzydle) a Rodriguez zostaje w domu.
Rodriguez tego nie oferuje ze względu na swoją dynamikę. Mnie to wkurwia i przeszkadza mi to, skoro Wam nie, to spoko.
Gattuso też widocznie jest zadowolony, ale JA uważam, że bylibyśmy efektywniejsi w ofensywie mając dynamicznego obrońcę kosztem Rodrigueza, tym bardziej, że nawet dynamicznego skrzydła nie mamy.
To znaczy mamy, ale Gattuso ma swoją żelazną lewą stronę i tego się trzyma.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1293

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 lut 2019, 9:02

Przecież ja napisałem i laxalcie i castilejo po kolejnych szansach a nie w momencie kiedy przyszli. Jak możesz tak kłamać ?? Kończę z Tobą temat bo to nie ma sensu jak kłamiesz w żywe oczy...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 lut 2019, 13:31

https://acmilan24.com/news/ii-edycja-li ... czas-start może się komuś coś spodoba, ja sobie zamówiłem z "pucharem" :wink:

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 02 lut 2019, 13:43

Komentator to dobrze podsumował: "They shall not pass". Nawet mi Gazidis nie wymyślaj żadnych FFP i innych gówien, on ma być wykupiony i już.

Lista piłkarzy, którzy nie zagrają(Cristante, N'zonzi) bądź wielce prawdopodobne, że nie zagrają z Milanem.
Bryan Cristante
Steven N'Zonzi
Antonio Mirante
Juan Jesus
Diego Perotti
Cengiz Under

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 02 lut 2019, 14:51

Nawet jeśli byśmy wykupili Bakayoko za te 35 mln to jeśli facet będzie prezentował poziom z ostatnich meczów (nie mowiąc już o wskoczeniu na wyższy poziom)
to Gazidis do spółki z Elliotem z chęcią go pogonią za powiedzmy 60 mln bo oni nie chcą budować europejskiego hegemona tylko zarobić pieniążki i to mnie bardzo martwi.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 03 lut 2019, 13:40

Jak co roku chwile po zamknięciu mercato Milan obiera sobie nowe cele na lato , tym razem Depay :?
Powiedzcie mi czy był jakiś piłkarz którego wyjątkowo bardzo chcieliście w Milanie ale jednak nigdy u nas nie zagrał ?
Nie nakręcam żadnej zabawy tak tylko pytam ;) Osobiście miałem kilku
1 Van Nistelrooy -wydawał mi się idealnym partnerem dla Szewczenki i marzyłem żeby trafił do Milanu kiedy grał w PSV
2 Fabio Cannavaro którego po ME 2000 chciałem nawet bardziej niż Nestę
3 Batistuta czyli legenda Calcio
4 Salas zazdrościłem Lazio że go zgarnęli szczególnie po tym jak załadował dwie bramki na Wembley
5 Chiesa bardzo niedoceniany napastnik jako nieliczny z Włochów nie rozczarował na Euro 96 bardzo skuteczny zarówno w Parmie jaki i w Fiorentinie nawet przed jednym z sezonów wpisany do jedenastki Milanu przez tygodnik Piłka Nożna jako podstawowy piłkarz ale niestety nie trafił do nas.
6 Totti komentarz zbędny
7 Thuram czyli genialny obrońca.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2019, 14:39

A to widzieli? :wink:

Own3dbyArjen
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 3
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Own3dbyArjen » 03 lut 2019, 15:27

La Repubblica: Podczas Pucharu Azji, AC Milan miał przyglądać się Almoez Ali'emu. 22-latek zdobył tytuł najlepszego strzelca za ten turniej (strzelił 9 goli w 7 meczach).

Pełne info

Możliwe, że od przyszłego okienka będzie kolejny napastnik do kolekcji.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2019, 15:43

MK92 pisze: Nawet w Teleexpressie pokazywali
A to nie wiedziałem. Należę do tych szczęśliwców którzy nie oglądają telewizji :wink:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 03 lut 2019, 15:51

Buffon miał przejść jak Juventus spadał, to by było coś. Hamsika też zawsze chciałem w Milanie.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2019, 15:56

MK92 pisze: To Cię piątkomania w TVP Sport ominie
Nie potrzebuję, mam swoją własną. Żaden inny Polak w Serie A nie zajarał mnie tak jak Krzysiek :) Mecze Milanu będą teraz po Interze moją drugą pozycją obowiązkową.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2343

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 03 lut 2019, 15:59

i co, bedzuesz mu jeszcze kibicowal, zeby strzelal jak najwiecej? probuje sobie wyobrazic, ze odpalam real dla lewego i zycze mu sukcesow, no ni [ch**] :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 lut 2019, 16:05

A czemu nie? To że kibicuję Interowi nie przeszkadza mi w niczym bo jak już wielokrotnie podkreślałem, jestem przede wszystkim fanem Serie A.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”