FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 420

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 07 lip 2007, 21:17

Też słabo to widzę nawet bardzo... Chciałbym aby HERMowie :) grali w pierwszej 11, jednak nie można zapominać o obronie. Może mamy piłkę około 60-70% w czasie meczu jednak te 30% ma przeciwnik a jak wiadomo żaden z tego cert etu nie potrafi lepiej bronić niż chociażby Xavi czy Iniesta. Jeżeli tak będzie się przedstawiać taktyka Ryjka to zahamuje ona według mnie karierę Iniesty... którego bardzo szanuje i nie wyobrażam sobie aby mógł usiąść na ławce.

Ciekawy piłkarz zainteresowany grą w Barcelone Royston Drethe ;), nie wydaje mi się że Barca się nim interesuje prędzej on proponuje siebie Barcelonie :) wolę jego lepszą wersję Emanuelsona :) ale to za rok :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 21:33

Zmiana domyślnego ustawienia nie wchodzi w grę. Mundo spekuluje tutaj najwyżej jakby to musiało wyglądać gdybyśmy chcieli widzieć wszystkich cracków na murawie. Oczywiście w szczególnych sytuacjach zapewne będziemy mogli zobaczyć takie ultraofensywne ustawienie, ale nie będzie to w żadnym razie wyjściowa taktyka.

Krążą słuchy o lekkich przetasowaniach jeśli chodzi o funkcję kapitana. Oczywiście pozycja Puyola jest niezagrożona, ale niewykluczone są zmiany jeśli chodzi o drugiego i trzeciego kapitana. Ronaldinho jak dla mnie zupełnie nie pasuje do noszenia opaski. Umiejętności piłkarskie ma, ale tutaj potrzeba czegoś więcej. Wśród nominowanych są Deco i Valdes i uważam, że to dobre kandydatury. Ostatecznie o wszystkim zadecydują piłkarze a więc trudno powiedzieć czy będą jakiekolwiek zmiany.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2007, 21:38

Mentor pisze:Oczywiście w szczególnych sytuacjach zapewne będziemy mogli zobaczyć takie ultraofensywne ustawienie
A jakie to tam ultraofensywne ustawienie. Jakbyście jeszcze Jajowatego zastąpili jakimś ofensywnym graczem i Milito także to byłoby lepiej. Wtedy:

Eto'o Henry
Ronaldinho Messi
Iniesta Deco Xavi
Abidal Puyol Zambrotta
Valdes

To by było ultraofensywnie :P

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 07 lip 2007, 21:39

Mentor pisze:Wśród nominowanych są Deco i Valdes i uważam, że to dobre kandydatury
Deco na pewno nadałby się na kapitana, natomiast Valdes mnie nie przekonuje. Nie dlatego że nie ma odpowiednich cech, ale jest bramkarzem - a dla mnie kapitan powinien być jednak zawodnikiem "z pola". Czarnuch by się nadał :lol:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 07 lip 2007, 21:40

Od czego są mecze sparingowe ?? wtedy Ryjek będzie szukał najlepszego ustawienia, a gramy z kilkoma dobrymi klubami Interem i Bayernem więc można je porządnie przetestować.

R10 też mi się nie widzi w roli 2 kapitana, aczkolwiek takie przetasowanie nie są najlepsze, można by go wymienić za Deco :) i wtedy 1-Puyol, 2-Xavi, 3-Deco, jednak Ronaldinho wcześniej wybrali więc mają do niego też zaufanie, wszystko w ich rękach :) Puyol nie do ruszenia :P :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2007, 21:43

Gdyby to ode mnie zależało to również wyżej w kolejce postawiłbym Deco, ale generalnie patrząc na naszą kadrę to Valdes ma odpowiednie predyspozycje. A bramkarz w roli kapitana to dość powszechna sprawa.

Reasumując:
1) Późol
2) Deko(ral)
3) Czawi/Wald(r)es

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 lip 2007, 23:49

Kto byl kapitanem Barcy jak nie Gral Puyol,przypadkiem nie Xavi.

Co do Tego Ultra ofensywnego ustawienia to zeby nie bylo tak ze jedna pilka przechodzi prze polowke i gol dal przeciwnikow i to escze z Valdesem na bramce.

Zamiet wydawac kase na Milito ja bym zainwestowal w bramkarza a to pozycja to najwiekszy defekt Barcy obecnie

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 lip 2007, 0:06

myhalek_acm pisze:Zamiet wydawac kase na Milito ja bym zainwestowal w bramkarza a to pozycja to najwiekszy defekt Barcy obecnie
Przeciez dogadali sie z Borucem :lol:

Najlepsze w Fakcie bylo to, jak sie podniecali ze o Gran Derby beda decydowac polacy-Jerzy w Realu i Artur w Barcy :lol:
A dzisiaj Tomaszewski dorradzal w Fakcie Borucowi jak ma sie sprawowac w Barcelonie, zupelnie jakby byl juz ich zawodnikiem

Wydajecie to 10 mln funtow na niego? :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lip 2007, 1:38

myhalek_acm pisze:Zamiet wydawac kase na Milito ja bym zainwestowal w bramkarza a to pozycja to najwiekszy defekt Barcy obecnie

Ty to masz dopiero defekt. Spokojnie Barcelona nie ma ąz takiego słąbego bramkarza, wpuszczac dwie szmaty na sezon, ktore beda pokazywane w polskiej telewizji to nie tak źle.

Dodatkowo, jelsi Barca by chciała lepszego to naprawde trudno takiego do wyrwania znaleźć, b ilu ich jest 6-8, pewnie nie.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 08 lip 2007, 14:34

Co ma takiego Deco, że go tak faworyzujecie w wyścigu po opaske kapitana? :shock:

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 08 lip 2007, 15:16

W szatni jest prawdziwym liderem zespołu, nie siedzi cicho i zawsze mówi to co go boli... Jednak nikt go nie faworyzuje bo nie ma wyścigu po opaskę kapitana bo wiadomo kto jest i będzie kapitanem na kolejnych kilka latek. To jest tylko mowa o 2 i 3 kapitanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2007, 17:31

Mass pisze:Co ma takiego Deco, że go tak faworyzujecie w wyścigu po opaske kapitana?
Charakter. Charyzma, waleczność, determinacja, duże doświadczenie. Pozycja/rola na boisku też odpowiednie. Poza tym on nie walczy o odebranie opaski Puyolowi. Mógłby być jedynie jego pierwszym albo drugim zastępcą.

Mass
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mass » 08 lip 2007, 19:41

Mentor pisze:Charakter. Charyzma, waleczność, determinacja, duże doświadczenie.

Z charakteru to najbardziej kojarzę jego wspaniałe symulowanie i płakanie po faulach. Waleczności specjalnej nie zaobserwowałem, już o charyzmie nie wspominając. Jedyne czego nie można mu w mojej opinii odmówić to pracowitości.

Być może to tylko moje wrażenie, ale bardzo dziwi mnie to, że on rzekomo taką rolę wielką odgrywa, że jest brany pod uwagę przy ustalaniu zastępcy kapitana.
Do tego pierwszy na wylocie z Barcy, te wszystkie spekulacje o odejściu...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lip 2007, 19:46

Mass pisze:Do tego pierwszy na wylocie z Barcy, te wszystkie spekulacje o odejściu...
Chyba nikt tego nie bierze na poważnie.

Deco może wziąść ciężar gry na siebie...jest mistrzem rykoszetów :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lip 2007, 21:51

Nie ma tutaj o czym (a właściwie z kim) polemizować. Mass swoim ostatnim postem wykazał dobitnie, że pojęcia o Barcelonie nie ma zbyt wielkiego a więc zostawmy ten wątek w spokoju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”