Fler

Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 lut 2008, 23:01
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 lut 2008, 23:06
Lata temu na którąś ze stron CM/FM napisałem poradę o wyszukiwaniu talentów, teraz zniknęła gdzieś w odmętach sieci.Loczek pisze: Zatrudniacie scoutów ? Czy sami się bawicie w wyszukiwanie ? A jak sami to w jaki sposób ?
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 lut 2008, 0:14
Wilmore pisze:Lata temu na którąś ze stron CM/FM napisałem poradę o wyszukiwaniu talentów, teraz zniknęła gdzieś w odmętach sieci.Loczek pisze: Zatrudniacie scoutów ? Czy sami się bawicie w wyszukiwanie ? A jak sami to w jaki sposób ?
Najlepiej wyszukuje się ręcznie, problem tkwi dla mnie w dwóch rzeczach - długości poszukiwań i braku orientacji w wynikach. Często zdarzało mi się składać oferty np. 10 środkowym obrońcom, a później tracić rachubę w tym, który jest lepszy
Kiedyś siedziałem głównie w Białorusi, teraz dostrzegam atuty Skandynawii (Finlandia!), ale szukam już na całym świecie. Często da się wynaleźć absolutne perełki na niemalże antypodach - w 2 czy 3 sezonie na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych narodził się 17 letni regen, środkowy pomocnik, którego najpierw podkupiło mi Como, gdzie po dwóch latach stał się dobrym piłkarzem - kupiony przeze mnie za czapkę gruszek z 4 ligi do pierwszoligowca stał się absolutnym geniuszem, najlepszym piłkarzem świata, dzięki któremu BWD awansowały do baraży el. MŚ
THEMANIEK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 25 lut 2008, 13:01
Toudinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 lut 2008, 13:02
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 25 lut 2008, 14:19
Rossi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 25 lut 2008, 15:47
Loczek pisze:Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Miliana i Adu
boskigonzo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 lut 2008, 15:52
Odpowiedni dla niego program treningowy, baza treningowa, szansa gry w pierwszym zespole, sztab szkoleniowy, a nawet losowe PA - też się zmienia, a za tym idzie różnica umiejętności.Loczek pisze:Zauważyłem pewną regułę. Mianowicie : nie każdy piłkarz który ma dobre atrybuty ( młodzież ) w nie każdym klubie się rozwija.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 lut 2008, 16:53
Wilmore pisze:Odpowiedni dla niego program treningowy, baza treningowa, szansa gry w pierwszym zespole, sztab szkoleniowy, a nawet losowe PA - też się zmienia, a za tym idzie różnica umiejętności.
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 25 lut 2008, 18:38
No chyba głupio byłoby, gdyby każdy zawodnik, którego sprowadzisz, rozwijałby się w bardzo szybkim tempie. Wówczas gra nie miałaby najmniejszego sensu, bo sprowadziłbyś sobie takiego Brazylijczyka, który po jednym sezonie ma takie staty jak najlepsi zawodnicy w grze.Loczek pisze:Podobnie rzecz wyglądała z młodymi Brazylijczykami. Kupowałem ich za drobne, ściągałem za darmo, szkoliłem od drużyny U18, później grali w II składzie, okazjonalnie w pucharach, a mimo to ich statystyki rosły wolniej niż włosy na głowie Oleksego.
Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 25 lut 2008, 20:54

SpY
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 25 lut 2008, 20:57
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 25 lut 2008, 20:59
Kubańczyk
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio