Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 4279

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2482
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 11 lip 2015, 13:07

Idzie jakoś wyłączyć w Chrome'ie opcję, która po naciśnięciu na dowolną stronę po wyszukaniu w Google otwiera nową kartę zamiast na tej, na której wyszukałem dane hasło. Co za irytujące dziadostwo :x

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 11 lip 2015, 13:12

Przyjechałem sobie do domu na weekend w pt w nocy, myślę sobota, wyśpię się w końcu, a tu z samego rana obudził mnie dzwonek do drzwi... Jehowi :angry2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2015, 13:22

Chemik pisze:Idzie jakoś wyłączyć w Chrome'ie opcję, która po naciśnięciu na dowolną stronę po wyszukaniu w Google otwiera nową kartę zamiast na tej, na której wyszukałem dane hasło. Co za irytujące dziadostwo :x
domyślnie chyba scroll otwiera link w nowej karcie

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2167
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lip 2015, 13:24

Duch pisze:Zaobrączkowani, przygotowywaliście na wesele film z podziękowaniami dla rodziców? A jeśli tak, to profesjonalnie w jakiejś firmie, czy raczej sami?
My robiliśmy tylko przyjęcie w restauracji, więc takich rzeczy nie urządzaliśmy, chociaż pamiętam, że kupowaliśmy im jakieś drobiazgi [zestawy ze świecami zapachowymi].

Na weselach znajomych widziałam, że po prostu puszczają piosenkę dla rodziców i dają im wielkie kosze z kwiatami albo kawami/winami itd.
Magnum pisze:Jak takie rzeczy wyglądają jak jedna osoba nie ma rodziców/ nie utrzymuje z nią kontaktu?
W takim wypadku zrobiłabym to tak, że strona utrzymująca kontakt z rodzicami podziękowałaby po weselu, żeby nie urządzać takich ceregieli na parkiecie przy wszystkich.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lip 2015, 13:29

Magnum pisze:Jak takie rzeczy wyglądają jak jedna osoba nie ma rodziców/ nie utrzymuje z nią kontaktu?
Dokladnie tak jak pisze futbolowa. Dlatego tez my to zrobilismy w mieszkaniu Pani mlodej. Nie chcielismy przy tym duzej publicznosci.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 lip 2015, 14:36

ubek pisze:Nie. U nas bylo (chyba) klasycznie. Po prostu zamowilismy wielkie bukiety i podziekowalismy wreczajac je przed slubem.
Ja nawet chciałem taki film zamówić, ale ostatecznie zrobiłem go sam. Efekt zajebisty, a praktycznie każda profesjonalna firma krzyczała o tysiaka, więc podziękowałem.
Keres pisze:Jak chcesz, to podrzucę Ci film na priva później.
Super. Podrzuć linka, porównam sobie z moim amatorskim :P
Moi rodzice nie utrzymują ze sobą kontaktu, ale na weselu będą oboje, tylko ich posadzimy w innych miejscach. Filmik to taka bardziej sentymentalna kwestia, bo same upominki/drobiazgi dostaną wcześniej, każdy z osobna. Kwasu więc nie będzie, tym bardziej, że ojciec to zasłużył sobie bardziej na rózgę, a nie prezent.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lip 2015, 18:41

Mam dziwny tydzień. Wtorek, środa, piątek - na przystankach/w tramwajach trafiałem na gości, którzy zaczepiali kobiety. Trzy różne sytuacje, różni ludzie i zawsze niewiele brakowało żebym się z kimś złapał. Po jednej z takich sytuacji, chciałem wsiąść do tramwaju i jakiś genialny tramwajarz zatrzasnął mi drzwi przed nosem - jak to ja byłbym tym złym - i sobie pojechał, a ja oczywiście znowu spóźniony. :think: Dzięki.
W czwartek stoję na przejściu dla pieszych, na jednym z większych skrzyżowań gdzie są prowadzone roboty drogowe i gdy przeszedłem przez przejście - kierując się wyznaczoną przez robotników drogą (za pomocą płotów) - natrafiłem na przeszkodzę nie do przejścia, bo kładli asfalt. Stało ich dziesięciu, z czego trzech pracowało i żaden się, [k****], nie pofatygował, aby przed przejściem dla pieszych powiesić jebany znak, że nie ma przejścia. Tak więc, po tym jak im powiedziałem, co o nich myślę, trzeba było, wraz z wieloma innymi osobami, zaiwaniać po bardzo ruchliwej ulicy, aby dostać się na drugą stronę. I nie myślałem w tej sytuacji akurat o sobie, lecz o osobach, które np. są niepełnosprawne, starsze (akurat były upały), czy też o matkach z wózkami. Żaden [k****] nie pomyśli, jak tacy ludzie mają bezpiecznie przejść. Pech chciał, że akurat byłem spóźniony do roboty, bo byłbym gotów przypilnować tego, żeby któryś to poprawił.
Dzisiaj, idę sobie kulturalnie chodniczkiem, a tu jakaś młoda dupa (~19) wyskakuje przede mnie z wielką teczką (taką, w jakiej noszą swoje prace wielcy artyści z najlepszych uczelni plastycznych w Polsce) i mnie nie chce przepuścić. No więc próbuję ominąć ją bokiem, a ta dalej mi zastępuje drogę. Na me spokojne i kulturalne pytania o stan swego umysłu nie raczyła odpowiedzieć. Jakimś cudem utrzymałem swe nerwy na wodzy i zdołałem ją ominąć. Teraz się zastanawiam, co by powiedziała we wrześniu w szkole, czemu nie ma zębów.

Ciężko jest myśleć o innych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 lip 2015, 19:53

Ale nie powiedziałeś najciekawszego. Dlaczego ci drogę zastawiła ta niewiasta?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lip 2015, 20:15

Nie wiem. Trzymała ten teczek w ręcach i ani w lewo, ani w prawo. No i cieszyła się jeszcze przy tym. Może jakiś eksperyment społeczny?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 lip 2015, 20:26

teczka, ubek... widzisz związek?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 11 lip 2015, 20:30

o ja, faktycznie :blow:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 lip 2015, 20:32

Ubek zawsze lubił trollować, teraz świat zaczął trollować ubeka. Taka karma :mrgreen:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lip 2015, 21:10

ubek pisze:Dzisiaj, idę sobie kulturalnie chodniczkiem, a tu jakaś młoda dupa (~19) wyskakuje przede mnie z wielką teczką (taką, w jakiej noszą swoje prace wielcy artyści z najlepszych uczelni plastycznych w Polsce) i mnie nie chce przepuścić. No więc próbuję ominąć ją bokiem, a ta dalej mi zastępuje drogę. Na me spokojne i kulturalne pytania o stan swego umysłu nie raczyła odpowiedzieć. Jakimś cudem utrzymałem swe nerwy na wodzy i zdołałem ją ominąć. Teraz się zastanawiam, co by powiedziała we wrześniu w szkole, czemu nie ma zębów
Dziewczę łaknie kontaktów bliskich, a Ty omijasz, zdziwiony? :|
Diamen23 pisze:teczka, ubek... widzisz związek?
:mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 lip 2015, 21:49

A, od razu prośba.
Chciałabym lubemu kupić jakiś niedrogi zegarek, który będzie pasował na elegantsze okazje [póki co ma same sportowe]. No i męskim okiem, co będzie mało obciachowe, a wręcz dobre? :D

1, 2, 3, 4, 5?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lip 2015, 21:56

W tych granicach cenowych nie dostaniesz dobrego zegarka. Radze wstrzymac sie zakupem, odlozyc wiecej kasy i kupic co porzadniejszego :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”