AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 430

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 maja 2008, 21:33

”Nie odchodzę, gdyż znalazłem wyjaśnienie na wszystkie moje wątpliwości. W ostatnich dniach miało miejsce wiele spekulacji, chciałbym w związku z tym sprecyzować, iż problemu nigdy nie stanowiły pieniądze.” „Kiedy tylko przyszedłem na spotkanie Galliani zamknął za mną drzwi i powiedziałem, że jeśli zdecyduję się wyjść, będę musiał skorzystać z okna. Następnie rozmawialiśmy o moich problemach, wystarczyło mi zaledwie pięć minut, by podjąć decyzję. Zakończę karierę w Milanie, na pewno pozostanę do 2011 roku. Jeśli nie odszedłem teraz, na pewno nie zrobię tego później. W 2011 roku zobaczymy jak potoczą się sprawy, być może zakończę karierę w wieku 33 lat, podobnie jak trener Ancelotti. Opaska kapitańska? Obowiązują pewne hierarchie, należy ich przestrzegać. W chwili obecnej kapitanem nadal jest Paolo Maldini, to jego należy mianować tytułem kapitana zespołu. Kiedy zakończy karierę opaskę przejmie Ambrosini, a dopiero później przyjdzie pora na mnie.”

„Reprezentując te barwy zawsze chcesz wygrywać. Kiedy to się nie udaje, dopada cię gorszy nastrój. Chcę przez to powiedzieć, jak ważne znaczenie miało dla mnie przywiązanie ze strony kibiców. Innymi słowy nie chciałem popełnić tego samego błędu, jaki stał się udziałem Shevchenki, zostać uznanym za zdrajcę.”

„Prawdą jest, że spędziłem dziś w klubie godzinę rano i dwie wieczorem. Muszę również wyjaśnić, iż w godzinach porannych głównie witałem się z obecnymi w siedzibie osobami, niż rozmawiałem z Adriano Gallianim. Także dlatego, iż po dziewięciu latach pobytu w klubie należy odnosić się z szacunkiem do wszystkich jego pracowników."

Bayrnowi już dziękujemy. To było do przewidzenia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 maja 2008, 22:07

Prasa podgrzewala atmosfere milczenie Rino tez nie pomagalo na szczescie dzisiaj juz wszystko jest jasne :)
Nie wierzylem w jego odejscie mimo wszystko odetchnalem po tak klarownej deklaracji przywiazania do Milanu.

Rowniez coraz bardziej prawdopodobny transfer Llorisa mnie cieszy.Potrzebni nam sa bramkarze atoli nie wiem czy Hugo nadaje sie juz teraz do pierwszego skladu.
Ostatnio Milanu gustuje we Francuzach.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 maja 2008, 22:12

A konferencja Gallaniego ? Czytałem ze 3-4 razy bo nie wierzyłem. " Zasiądziemy z trenerem do stołu i będziemy dyskutować jak zbudować nowy Milan " dodał że priorytet to mistrzostwo... w sumie zdziwił mnie że nie powiedział LM bo to zawsze był jego główny cel.
Jeżeli mu wierzyć to będzie ciekawie.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 19 maja 2008, 22:12

Już było wiele wypowiedzi zawodników z zapewnieniami o pozostaniu, a kończyło się różnie ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 maja 2008, 9:58

Jak Gattuso chce się biegać po boiskach typu Belgrad czy Aberdeen, to prosze bardzo :wink:
Chlopaczek pisze:Bayern nam zaplacil zebysmy nie grali w tych samych rozgrywkach co oni :P
Juz drugi sezon z rzedu będziemy się mijać :D

Tak w ogóle to powodzenia w Pucharze UEFA w przyszłym sezonie - teraz już wiecie, co my czuliśmy jeszcze rok temu... :wink:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 21 maja 2008, 3:25

Jeżeli mu wierzyć to będzie ciekawie.
Spodziewałem się narodowej tragedii, a tu sielanka. Milanisci w humorach błogosławią Gallianiego. Boki zrywać !
Czytałem ze 3-4 razy bo nie wierzyłem
A nie mówiłem, że wy Milanisci tępi jesteście skoro musicie czytać jedną wypowiedz 3-4 razy.
Tak w ogóle to powodzenia w Pucharze UEFA w przyszłym sezonie
A w kolejnym puchar lata. :D :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 maja 2008, 5:24

MarcinW pisze:A nie mówiłem, że wy Milanisci tępi jesteście skoro musicie czytać jedną wypowiedz 3-4 razy.
Tym tekstem najpewniej zapewniles sobie bana. W sumie juz wczesniej za "swolocz" powinni cie podciagnac do dziesiatki.
Mam nadzieje ze to zrobia bo nic nie wnosisz.Ludzilem sie ze zaprezentujesz soba cos wiecej oprocz inwektyw ktore pomimo tego ze czesto pod postacia ladnych slowek to i tak nie zakryly tego co soba przedstawiasz.

I smutne jest to ze taka osoba jak ty swoimi prowokacjami checia zwrocenia na siebie uwagi czy po prostu poprzez czerpanie dziwnej przyjemnosci z obrazania innych moze zepsuc u wielu postronnych co bardziej impulsywnych osob opinie ktora o kibicach zespolu ktorego fanem sie tytulujesz wyrobilo wielu zupelnie wartosciowych ludzi.
Jednoczesnie doprowadzajac do ataku na ten klub i generujac niechec wzgledem niego.

Nie odpowiadaj moze lepiej przemysl.
Ja juz z toba skonczylem.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2008, 8:49

MarcinW pisze:Spodziewałem się narodowej tragedii, a tu sielanka.
Jeden sezon w P. UEFA to nie tragedia. Wiem to po moim klubie :) Tragedią byłoby spadnięcie o klasę niżej.
MarcinW pisze:A nie mówiłem, że wy Milanisci tępi jesteście skoro musicie czytać jedną wypowiedz 3-4 razy.
Podnosimy poziom forum, tak? :roll: Proponuję to samo co Chlopaczek.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2008, 11:36

Fieldy już nie śpi, czuwa. Coś tam skrobie w swoim temacie... Chyba zrobi porządek ?

Podobno dziś rozmowy w sprawie Zambrotty i Ronaldinho. Klub z Turynu* daje za Włocha 7mln a my podobno 2mln mniej. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Moim zdaniem nie powinien wracać bo to dziwnie wygląda. Odszedł w ciężkiej chwili a gdy wrócili i grają w LM to nagle wielki powrót...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 maja 2008, 18:40

I kolejny sezon za nami.
Podsumować ligę można krótko - Interowi gratulujemy sędziów, Fiorentinie ambicji, Romie trenera.
Milanowi gratulujemy Pato. To chyba jedyny piłkarz w tym sezonie, który naprawdę nic nie schrzanił. Reszta miała krótsze lub dłuższe zrywy, przez większość sezonu dostosowując się bardziej do poziomu Brocchiego czy innego Ba, a nie Kaki czy Pippo, jak to bywało w ostatnich latach. Nadeszła długo wyczekiwana katastrofa, po czym... Nic nie zapowiada poprawy.

Barzagli od lat wchodził do Milanu bez wazeliny. W każdym wywiadzie dotyczącym Milanu podkreślał, że jest Rossonerim - nigdy nie wspominając o uczuciu do Interu, Juventusu czy Romy. Zawsze marzył o grze na San Siro w naszych barwach, więc - jak to zwykle bywa w takich przypadkach u nas - został totalnie zlekceważony przez działaczy.
Amelia przez lata mówił, że chciałby grać w klubie na szczycie we Włoszech, nie wspominając konkretnie o Milanie, ale chcąc przejść do jakiegoś zespołu z najwyższej półki w kraju. Sytuacja obecnie jest taka, że w pierwszej czwórce tylko Roma (od biedy) potrzebuje bramkarza.
No i Milan.
I co?
Milan totalnie olał Amelię, który najprawdopodobniej pójdzie wszędzie indziej, tylko nie na San Siro.
Vargas, Zambrotta, Drogba, Lloris, nawet, psia krew, Ronaldinho czy Sheva - każdy z tych transferów już, już, już był zapięty na ostatni guzik i... Wszystko się posypało.
Mieliśmy niesamowitą okazję do wzmocnienia zespołu po calciopoli - przyszedł Bonera i zmarnowany Gourcuff.
Rok temu jako zdobywca LM przyciągaliśmy piłkarzy jak magnes. Wzmocniliśmy się Pato na pół roku i poszerzyliśmy kadrę dzięki transferowi Ba.
Teraz nie wygraliśmy nic i wiele wskazuje na to, że o powyższych transferach będziemy mogli pomarzyć. Na rynku jest naprawdę sporo dobrych piłkarzy do wyciągnięcia za niewielkie pieniądze, tymczasem mówi się prawie tylko o... odejściach.
Wszelkie transfery przypominają mi malowanie palcem po wodzie - nic trwałego, wszystko po sekundzie się rozpieprza.
Żal patrzeć na to, co Ancelotti, Giallani i Berlusconi robią z tym klubem. Nadzieje z dnia na dzień maleją na to, że coś się poprawi - większość klubów wzmacnia się przed euro, bo wiedzą, że po turnieju cena piłkarza znacznie wzrośnie. Nasze poczynania transferowe przypominają mi Oliveirę - wiele gadania, po czym transfer w ostatniej chwili piłkarza za krocie, który tak naprawdę się nie sprawdził - swoją drogą chciałbym go zobaczyć w Milanie znów.

Jest źle. I nie zapowiada się, że będzie lepiej. Pozytyw widzę w tym, że Brocchi ma odejść do Grecji - aż dziw, że tam go chcą - więc może zaczną się poszukiwania na gwałt jakiegoś dobrego DP na ławkę, chyba że (oby) pozostanie Emerson.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2008, 19:04

Dopiero sie sezon skonczyl a Ty juz narzekasz Wilmore.
Jak na Milan to do tej pory zrobilismy naprawde duzo.Odszedl Serginho Cafu Ba przyszedl Flamini.Widze wrecz maly przelom w naszej polityce transferowej.
Viola chce Gilardino i Oddo.Niech biora.W ten sposob pozbylismy sie niemal wszystkich pilkarzy ktorzy ciagna nas w dol tabeli.Zostanie jeszcze nielubiany przez Ciebie Brocchi i Favalli aczkolwiek nie mozemy pozbyc sie niemal wszystkich bocznych obroncow za jednym podejsciem.
Nasi dzialacze czy przedstawiciele nie opuszczaja Barcelony dopinajac transfer Dinho i Zambro.Rozmowy w sprawie Llorisa tez sa podobno bardzo zaawansowane.O tym wszystkim donosi prasa.Niewykluczone jednak a wrecz bardzo prawdopodobne ze Galliani i spolka dzialaja w przypadku niektorych transferow po cichu.To sa wytrawni gracze.
Mercato jeszcze sie nawet oficjalnie nie zaczelo sezon skonczyl sie 5 dni temu nie wiem doprawdy czego Ty oczekujesz.Dajmy im troche czasu.
Ja jestem jak na razie zadowolony i czekam na duzo wiecej.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 maja 2008, 19:18

Jest progres ale to Mercato będzie lepsze.

Pamiętam jak się wszyscy tutaj napalaliśmy kto do nas nie przyjdzie. Raz bo stara gwardia się kończy, innym razem bo wyprzedaż w Turynie itd. Teraz u nas nic się nie zmieniło, dalej się napalamy :P
Ale coś się ruszyło w klubie bo jak już napisał Chlopaczek. Odeszli Ci którzy byli nam już po prostu nie potrzebni i pewnie ktoś jeszcze odejdzie. Liczę na Gile z którym nic nie negocjujemy a Galliani otwarcie mówi że jeżeli on odejdzie to przyjdzie ktoś na jego miejsce a zawsze wszyscy zamykali temat Gili kwitując dziennikarzy że jest dla nas ważny. To się zmieniło bo nic na nam nie daje tak na prawdę. Zawsze wszystkim w zarządzie dawał nadzieje. Okres próbny się skończył.
Do tego zarząd w końcu podaje konkrety, przyjdzie napastnik, przyjdzie obrońca. Łącznie 7-8 nowych piłkarzy. Padają nawet nazwiska. Wcześniej tego nie było, teraz możemy się chociaż łudzić. Do tego mamy już Flaminiego którego uważam za duże wzmocnienie.
Nie zrobiliśmy tego błędu co z Szewą w sprawie Gattuso. Teraz Galliani kazał mu skakać przez okno jak chcesz odejść, jak widać na błędach się uczą :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 maja 2008, 19:33

Chlopaczek pisze:Dopiero sie sezon skonczyl a Ty juz narzekasz Wilmore.
A mam zacząć pół roku po zakończeniu mercato?
Dwa ostatnie lata niczego Cię nie nauczyły?
Modelowo transfery przeprowadziła Barcelona rok temu - spokojnie, bez nerwów, szybko i stosunkowo tanio, jak na możliwości piłkarzy. Da się.
Transfery trzeba załatwiać jeszcze przed lipcem, koniec sierpnia to najgorszy moment.
Chlopaczek pisze: Jak na Milan to do tej pory zrobilismy naprawde duzo.Odszedl Serginho Cafu Ba przyszedl Flamini.
Nic mi nie wiadomo o Cafu i Serginho, jakieś szczegóły?
Chlopaczek pisze:Viola chce Gilardino i Oddo.Niech biora.W ten sposob pozbylismy sie niemal wszystkich pilkarzy
Taa, zostanie jeszcze "tylko" Dida z Kalacem (mając na wypożyczeniach Storariego i Abiattiego i chcąc kupić jeszcze kogoś obu powyższych posłałbym do diabła, ale Pająk na pewno zostanie, więc spodziewać się należy raczej młodego zdolnego, który się będzie uczyć, niż ukształtowanego golkipera).
A Oddo należy zostawić, bo to naprawdę świetny obrońca, Milanista i dobry prawy obrońca. Mamy w składzie dużo gorszych piłkarzy i dużo palące problemy kadrowe, by pozbywać się Massimo.
Chlopaczek pisze:To sa wytrawni gracze.
Co pokazał transfer Oliveiry. Następcy Shevy szukano tak wytrwale, że spośród wielu naprawdę dobrych kandydatur wybraliśmy tykającą bombę za ogromne pieniądze.
Chciałbym wierzyć w te słowa i mile się zaskoczyć, ale... Ostatnie lata pokazują, że oni wiele wiele mówią. Tylko mówią.
Chlopaczek pisze: Mercato jeszcze sie nawet oficjalnie nie zaczelo sezon skonczyl sie 5 dni temu nie wiem doprawdy czego Ty oczekujesz.
Tego, że jeśli niektóre problemy widać gołym okiem, to działacze zaczną działać energicznie z miejsca, a nie czekać na to, aż co ciekawsze kąski (Barzagli, Vargas, Amauri, Drogba, Lloris) wyciągną inni, a my zostaniemy z ręką w nocniku i ostatniej nocy okienka ściągniemy przykładowo Milito.
Łukasz_ pisze:Do tego zarząd w końcu podaje konkrety, przyjdzie napastnik, przyjdzie obrońca. Łącznie 7-8 nowych piłkarzy. Padają nawet nazwiska. Wcześniej tego nie było
Jak nie było?!
Pirlo od lat wyczytuje w prasie, że ściągnie się piłkarza jako zmiennika dla niego. Teraz proszę - jest Sammarco, Palombo, Cigarini (!) - i znów cisza.
Odchodził Sheva, miał przyjść wielki napastnik. Padały nazwiska - Drogba, Eto'o, Henry - i co?
Rewolucji w obronie sobie nie wymyśliłem - dwa, trzy lata temu nawet Kinga nam wciskali, Puyol przewija się co roku, Zambrotta czy Barzagli też, nazwiska były konkretne zawsze. I co? Bonera, który się rozwinął po dwóch latach.
Co roku słyszymy o rewolucji i co roku słyszymy o 7-8 nazwiskach i wieczystym - nareszcie - odpoczynku Serginho, Cafu czy Maldiniego.
I co?

Po calciopoli uznałem, że Milan stracił na wartości pod względem medialnym i nie chcą do nas piłkarze przejść. Rok temu transferowej impotencji się nie wytłumaczy niczym innym, jak frajerstwem działaczy - nie wierzę, że kasa skończyła się na Pato i Ba, czy Emersonie za grosze, którego zresztą też wyciągaliśmy miesiąc z Realu.
Powtarzam, chciałbym się mile zaskoczyć i zobaczyć jakieś pozytywne wiadomości przed rozpoczęciem treningów, ale nie mam większych złudzeń - jedyna nadzieja w tym, że jeśli starzy piłkarze odejdą, to działacze będą pod murem i będą musieli kogoś ściągnąć.
Grimi i Marzoratti aż się proszą o dołączenie. Tymczasem Lino ma zostać w Empoli, a Grimi ma zostać sprzedany za 2 miliony euro ( :shock: - on jest wart wiele więcej, kolejna głupota działaczy) do Sportingu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 maja 2008, 19:52

Nazwiska były zawsze, są i będą. Ale nie pamiętam żeby padały z ust Gallianiego bądź Carlo. A teraz mówią na pewno więcej w bezpośrednio sposób !

Wcześniej straciłem myśl.
Wilmore pisze:Jest źle. I nie zapowiada się, że będzie lepiej. Pozytyw widzę w tym, że Brocchi ma odejść do Grecji - aż dziw, że tam go chcą - więc może zaczną się poszukiwania na gwałt jakiegoś dobrego DP na ławkę, chyba że (oby) pozostanie Emerson.
Po co nam DP jeżeli Emerson zostanie ? Czepiasz się Ancelottiego że wprowadza Brochhiego na boisko jak przegrywamy a chcesz znów robić to samo. Poparz na naszą ławkę z tego sezonu. Jaką tam siłę offensywną widzisz ? Bo ja tylko Gourcuffa i rezerwowego Gile który jest niesamowitym wzmocnieniem. Przeważnie wchodzi za napastnika.
Mamy Emersona, Flaminiego, Ambro i Rino. Czterech na prawdę świetnych DP a Ty chcesz 5 ? Milan nie ma siły w ataku. Obrońcy tak ale DP 5 nam nie potrzeba.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 23 maja 2008, 19:55

Wilmore pisze:Chlopaczek napisał:

Jak na Milan to do tej pory zrobilismy naprawde duzo.Odszedl Serginho Cafu Ba przyszedl Flamini.

Nic mi nie wiadomo o Cafu i Serginho, jakieś szczegóły?

Nie ogladales meczu z Udinese? Bylo oficjalne pozegnanie tych pilkarzy, bo obaj ofecjalnie oglosili ze odchodza z Milanu. Sergio konczy kariere, a Marcos wraca do Brazylii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”