Liverpool (zbiorczy) - Strona 437

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 maja 2012, 17:42

Jakieś propozycje za Kinga?
I takie pytanie- ile macie mieć na transfery?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 maja 2012, 17:43

Nie mam pojęcia. Narazie słychać jedynie o Benitezie czy też o Martinezie z Wigan. Co do transferów - nie opieraj się na tym, co teraz powiem, ale kojarzy mi się często wypowiadana kwota 30 milionów. Nie wiem czy to prawda, czy nie, ale coś takiego mi się o uszy obiło.

Jak coś to ktoś mnie poprawi.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 maja 2012, 17:46

Ostatnio czytałem jakieś plotki o Martinezie- na ile są prawdziwe nie wiem, ale trener Wigan wydaje się być ciekawą opcją. Ja osobiście chciałbym w roli menadżera Liverpoolu zobaczyć kogoś z dwójki Van Gaal/Brendan Rodgers, ale to raczej nierealne nazwiska.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 16 maja 2012, 17:49

Benitez? :mrgreen:

Sky podało że Kenny zwoloniony a faworytem jest Martinez.Martinez do dobry trener i jego ustawienie w Liverpoolu może okazać się bardzo dobre :brawo:
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 17:52 przez MGiggs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 16 maja 2012, 17:50

Sky podało informacje, że Dalglisha zastąpić ma Martinez.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 maja 2012, 17:59

Właśnie, powie ktoś coś więcej o Martinezie. Sam niespecjalnie śledziłem jego trenerską karierę, więc byłbym rad, gdyby ktoś trochę go opisał.

EDIT: Jakieś plotki krążą po fejsbuku, że poleciał także Ian Ayre. SC podobno także.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 16 maja 2012, 18:53

Tylko nie Martinez - lubię i cenię tego gościa :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2012, 19:11

Wigan, a wcześniej Swansea pod wodzą Martineza ładnie operowały piłką, ale w defensywie były problemy. Nie wiem, czy to wina piłkarzy (bo wiadomo, że słabsi) czy samego trenera. Ostatnio Wigan po przejściu na 3 obrońców gralo lepiej, chyba wszyscy widzieli jakie wyniki mieli, ale przez 4/5 sezonu grali fatalnie.
Przed rokiem miał iść do Villi, ale powiedzial, ze Wigan dało mu szanse w Premier League i że zostaje. To mu się chwali. Myślę, ze jakby pojawiła sie okazja to Wigan go puści teraz, wlaśnie dlatego, ze przed rokiem został. Osobiście nie jestem przekonany, że Martinez poradziłby sobie w klubie gdzie presja będzie nieporównywanie większa, gdzie po 3 porazkach z rzedu media go zjedzą ...

Z tego co widziałem kibice w Anglii chcieliby Rafe, wiec nie wiem MGiggs z czego sie tak cieszysz :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 maja 2012, 20:02

Obrazek

Każdy kibic Liverpoolu powinien o tym pamiętać zanim cokolwiek napisze czy powie na temat Kenny'ego. Prawdziwa legenda klubu, jego najlepszy zawodnik w historii i - obok Shankly'ego i Paisley'a - najlepszy trener.

Należą mu się podziękowania za to, że wyciągnął klub z kryzysu, w który wpakował go Hodgson i poprawił atmosferę w drużynie i wokół niej. Jednak nie poradził sobie w zakończonym już sezonie, drużyna prezentowała się znacznie poniżej oczekiwań, widzieliśmy błędy zarówno na rynku transferowym (oczywiście za działania na tym polu kamyczek leci również do ogródka Comolliego, którego również słusznie zwolniono), jak i w czysto trenerskim rzemiośle, od którego zależała taktyka i odpowiednie przygotowanie drużyny, dlatego właścicielom należą się słowa uznana za podjęcie tak trudnej, ale i jednocześnie tak dobrej decyzji. Oby podjęli równie dobrą decyzję przy zatrudnieniu jego następcy.

Ayre jeszcze nie poleciał, nie wiem skąd info o jego zwolnieniu. Clarke ponoć sam zrezygnował z posady chcąc być lojalnym wobec Kenny'ego.

Z posadą łączony jest również Villas-Boas i sam nie wiem, co o tym myśleć.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 maja 2012, 20:44

Należą mu się podziękowania za to, że wyciągnął klub z kryzysu, w który wpakował go Hodgson i poprawił atmosferę w drużynie i wokół niej
Polemizowałbym. A wręcz patrząć na to ile wydał na transfery, w porównaniu do Roy'a to bym stwierdził, że to bzdura.

Szkoda, że odchodzi. Bo teraz może być tylko lepiej.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 maja 2012, 20:51

Ja mówię o poprzednim sezonie, kiedy wyciągnął Liverpool z dna ligowej tabeli i niemal do końca sezonu walczył o europejskie puchary, po drodze rozbijając chociażby United czy City, a gra jego drużyny była naprawdę bardzo przyjemna dla oka. Nie widzę żadnej bzdury w tym, co napisałem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 maja 2012, 21:08

Patrząc przez pryzmat Premier League niby jedyna słuszna decyzja jaka mogła zapaść,ale pamiętajmy o wygranej LFC w Carling Cup i finale FA Cup.Ciekaw jestem jakby Liverpool wyglądał w drugim pełnym sezonie za panowania Dalglisha.Może i w PL wyglądałoby to lepiej?

Van Gaal byłby strzałem w dziesiątkę,na pewno poskładałby LFC do kupy.Niestety to chyba mało realna opcja.Martinez?Ciężko powiedzieć jakby sobie poradził w takim klubie jak Liverpool a co do Beniteza to napiszę jedno-dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 16 maja 2012, 21:09

Wydaje mi się, że van Gaal odpada. FSG szuka kogoś znacznie młodszego, stąd mówi się chociażby o tym Martinezie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 maja 2012, 21:15

Nie mówię,że włodarze LFC biorą pod uwagę Holendra,po prostu mam przekonanie,że dałby radę...
Martinez uważany jest za przyszłościowego trenera,ale śmiem wątpić czy podoła rzucony na tak głęboką wodę.Czas pokaże.

Swoją drogą pojawiają się już jakieś nazwiska jako ewentualne wzmocnienia LFC w lecie?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 maja 2012, 21:18

Mówi się jedynie o większym zainteresowaniu takimi zawodnikami jak Rasmus Elm, Gaston Ramirez czy też ostatnio w The Times (chyba, tu nie pamiętam za dobrze) było o Belhandzie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”