Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 paź 2017, 19:54
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 08 paź 2017, 20:35
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 paź 2017, 20:39
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 paź 2017, 20:41
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 paź 2017, 20:49
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 paź 2017, 20:50
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 paź 2017, 20:55
Przepraszam, ale co osiągały kluby ze Szkocji, nie licząc Celticu i Rangersów, w ciągu ostatnich powiedzmy 20 lat? Liga była beznadziejna, zapewne gorsza niż Polska, nie licząc 2 dobrych drużyn. No i trzeba też powiedzieć, że z tego co pamiętam to jak któraś z tych drużyn grała w LM to chyba zazwyczaj kończyła na 4 miejscu. Kilkukrotny awans pojedyńczej drużyny z grupy LM, przy braku jakichkolwiek sukcesów pozostałych drużyn, to nie powód żeby nazywać ligę jedną z lepszych w Europie. Tak naprawde jedyne ciekawe mecze wtej lidze to były własnie derby Glasgow.Carbon pisze: Prawda jest taka, że ligę szkocką zabiła ta cała afera z Rangersami, po której Ci spadli kilka poziomów niżej. Wcześniej to naprawdę była jedna z lepszych lig w Europie, nawet ja pamiętam jak oglądałem z ciekawością derby Glasgow kilka lat temu chyba na Polsat Sport. Teraz jest Celtic i długo, długo nic. Monopol w lidze nigdy nie jest dobry.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 08 paź 2017, 20:56
Na to już nic nie poradzisz. Karierą też trzeba umieć odpowiednio pokierować, ale wiadomo jak działa większość agentów. Patrzą głównie na zysk, nie dobro klientów. Gauld w Portugalii to już w ogóle nie wiem na co liczył, jeszcze w klubie gdzie środek pola od lat jest mocno obsadzony a poziom kilkukrotnie wyższy niż w ligowym średniaku z Dundee.
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 paź 2017, 21:19
Kiedyś? Nie wydaje mi się. Celtic, jak i Rangers to były porządne marki w Europie, pamiętam jak nawet United mieli problemy z tymi drugimi na Ibrox. Nie mówię, że oba zespoły co rok były uważana za faworytów do wygrania grup, ba!, oni się praktycznie wymieniali spotem w fazie grupowej LM, ale z drugiej strony taki Celtic potrafił wyjść jeszcze niedawno z grupy z Barceloną, Spartakiem i Benficą. Rangers rok wcześniej też doszli daleko w LE, gdzie w 1/32 odprawili Sporting, a dopiero później przegrali z PSV jednym golem. Przyznam szczerze, że nie pamiętam za cholerę tych meczów, ale mam w głowie wyryte, że wtedy szkocka była dla mnie solidną ligą.DDK pisze: Liga była beznadziejna, zapewne gorsza niż Polska, nie licząc 2 dobrych drużyn. No i trzeba też powiedzieć, że z tego co pamiętam to jak któraś z tych drużyn grała w LM to chyba zazwyczaj kończyła na 4 miejscu. Kilkukrotny awans pojedyńczej drużyny z grupy LM, przy braku jakichkolwiek sukcesów pozostałych drużyn, to nie powód żeby nazywać ligę jedną z lepszych w Europie. Tak naprawde jedyne ciekawe mecze wtej lidze to były własnie derby Glasgow.
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 paź 2017, 21:32
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 paź 2017, 21:35
Delpiero14
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 08 paź 2017, 21:40
Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 paź 2017, 22:32
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 paź 2017, 22:35
Dr.Football1