Co my tak naprawdę wiemy o Duarte ?
Facet nie grał w reprezentacjach młodzieżowych swojego kraju a i podobno w lidze nie uchodził za czołowego zawodnika na swojej pozycji w sparingach zbyt wiele nie pograł więc nazywanie go solidnym w tym momencie jest bardzo na wyrost.
Mercato oceniam na trójkę w skali szkolnej
Spodziewałem się mimo wszystko czegoś lepszego jeśli chodzi o nazwiska (tak miałem swoich faworytów mniej lub bardziej realnych) i wcale nie musiały być to fajerwerki jak to powiedział Boban.Plan był żeby grać trequatristą i dwójką napastników a że trener uznał że i Hakan i Paqueta będą grali na mezzali więc nie mieliśmy w kadrze takiego piłkarza nie mieliśmy też nikogo kto mógłby grać na ss czyli po prostu takich piłkarzy trzeba było kupić ,natomiast Maldini zaczął od zakupu czwartego lewego obrońcy i tak wiem że potrzebował go do taktyki ale czy treq lub ss nie byli na tamten moment istotniejsi ?
Przez miesiąc starali się o Correę i nawet jeśli Giampaolo był na jego punkcie zafiksowany to po jakimś czasie mogli go w cholerę odpuścić i ściągnąć Rebicia który od jakiegoś czasu zgrywałby się z resztą drużyny i być może w 3 kolejce wyszedłby w podstawowym składzie.
Po szybik zamknięciu tego transferu zostałoby sporo czasu na akcje typu last minute i być może udałoby się kupić piłkarza na pozycję ofensywnego pomocnika i wtedy mógłbym ocenić mercato na czwóreczkę.
Przez ostatnie lata nie mieliśmy trenera z prawdziwego zdarzenia i tutaj widzę że zdania są podzielone co do Giampaolo ja osobiście w niego wierzę nawet bardziej niż w naszych piłkarzy.