Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 449

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
petrdcm
Internetowy napinacz
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petrdcm » 10 sie 2011, 23:14

emdżej pisze:Jodłowca to ja nie zrozumiem chyba. Jakim cudem facet, który w lidze naprawdę jest solidnym obrońcą, przyjeżdża na kadrę i gra jak jakiś junior?
Spoko nie ty jeden nie rozumiesz różnic między grą w reprezentacji a grą na co dzień przez okrągły sezon gdzie się widzi piłkarskie zachowania i nawyki pozostałych kolegów niemal codziennie na treningach. Są gracze ligowi, są treningowi (którzy na meczach nie pokazują nawet połowy tego co na treningach), są gracze reprezentacyjni, są też solidni którzy grają na stałym poziomie wszędzie, i są wybitni którzy grają na wysokim poziomie wszędzie. Jodłowiec to przynajmniej na razie typowy zawodnik na ligę bo tam jako tako daje radę. Zresztą Wawrzyniak też niewiele lepiej dziś parę błędów zresztą jak i cała defensywa.

Ja natomiast nie rozumiem fenomenu powołań dla Głowackiego, gość który w porównaniu z Jodłowcem to jeśli chodzi o reprezentacje ma doświadczenie niebagatelne a w tym porównaniu różnicy żadnej. Jedyne dziś jego dobre zagranie to wybicie piłki ze środka boiska z wysokości pola karnego na bok, na aut. Swoją drogą ostatnio ktoś się dziwił że nigdy nie widział czegoś takiego, no to dziś można było zobaczyć to zagranie dużo lepsze niż kopanie niemal strzałem w światło własnej bramki do bramkarza.

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 10 sie 2011, 23:19

Jodłowiec kolejny fatalny mecz, podobnie wypadł Głowacki. Co do naszego nowego/starego rodaka to niczym specjalnym się moim zdaniem nie wyróżnił- uprzedzając odpowiedzi na mój post, iż gra na mało efektownej pozycji- obserowałem go właśnie pod jej kontem. Nie miał za wiele odbiorów, jeżeli miał piłkę to głównie grał w poprzek albo do tyłu, nie zbyt ryzykował, kilka razy nie trafił wślizgiem i grał na alibi.

Najlepsi w naszej kadrze z pewnością Szczęsny, Kuba (głównie za bramkę) i Lewy za walkę.

Co do Iwańskiego to zabiły mnie 2 jego stwierdzenie: po pierwsze- na początku meczu powiedział, że Polański musi mieć czas aby zrozumieć i nauczyć się filozofii gry Smudy, w tym momencie nasuwa mi się zasadnicze pytenie- zaraz jaka filozofia ?! Gra z kontry?!
po drugie- po strzelonej bramce trener miał minę adekwatną do gry naszych zawodników (choć raz), a Iwański powiedział "panie trenerze trochę uśmiechu, prowadzimy z Gruzją." Faktycznie z takim rywalem prowadzić, toć to istne mistrzostwo świata i należy się z niego radować, a po tej wygranej powinniśmy wszyscy wyjść na ulicę.

Jak Iwańskiego kiedyś bardzo ceniłem to teraz zaczyna mi poważnie podpadać. Co do Franza to nikt nie zaprzeczy, że na razie wygląda jak dziecko we mgle, ale jak powiedział jeden z przedmówców- ma do wykonania zadanie, wręcz misję i tylko pod jej kontem będziemy go oceniać. Na tą chwilę wygląda to źle ale grunt, żeby wyglądało dobrze za 300 dni.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 11 sie 2011, 19:25

mam kolejnego stopera dla Smudy:
http://www.dfco.fr/pro/effectif-profess ... s-zywiecki

jak myslicie Polak? Nazwisko ma polskie, moze jego dziadek jest z Polski :) Ma ktos namiary do Smudy? ;)

Awatar użytkownika
Puzon93
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Puzon93 » 11 sie 2011, 19:33

info z wiki :
Oprócz Francuskiego obywatelstwa ma także Polskie obywatelstwo, które umożliwia mu grę w reprezentacji Polski, w której rozważa możliwość gry

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sie 2011, 19:34

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 11 sie 2011, 19:58

Kaczormistrz pisze:mam kolejnego stopera dla Smudy:
http://www.dfco.fr/pro/effectif-profess ... s-zywiecki

jak myslicie Polak? Nazwisko ma polskie, moze jego dziadek jest z Polski :) Ma ktos namiary do Smudy? ;)
Już widzę jak go nam będą wciskać do kadry przed euro jak okaże się dobrym zawodnikiem w Ligue 1 :lol:
Oczywiście jak by jeszcze mówił po polsku i sam się dokładnie od początku deklarował to nie miał bym nic przeciwko.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 11 sie 2011, 20:09

chyba jest dobry bo to kapitan francuskiego klubu! Ja rowniez nie mam nic przeciwko, dobrze by sie dogadywal z Obraniakiem i Perquisem. :D

robin zwrocka
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robin zwrocka » 13 sie 2011, 14:49

Jest !!! następny nauczony nie przez naszych miszczów trenerki jak obchodzić się z piłką... :D

http://euro2012.onet.pl/wiadomosci/ivo- ... tykul.html

Smarki Smark
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smarki Smark » 16 sie 2011, 17:52

Kupił ktoś dziś PS z dodatkiem?
Jeśli tak to mógłby ktoś podać ich ranking na 10 najlepszych polskich pomocników, bo nigdzie nie mogę znaleźć.

Galencja
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Galencja » 17 sie 2011, 14:21

Razem z kumplami chcemy się wybrać na któryś z najbliższych meczy Polski (Meksyk czy Niemcy) Czy potrzebne są na ten mecz jakieś karty kibica? Gdzie je można wyrobić?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 17 sie 2011, 14:30

Galencja - tu się wszystkiego dowiesz: http://klubkibicarp.pl/p/kup-bilety-na- ... rezentacji

Galencja
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Galencja » 17 sie 2011, 15:20

Dzięki wielkie ! ;)

Awatar użytkownika
jaca911
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaca911 » 19 sie 2011, 15:07

Ja nie zrozumiem Franza, dlaczego on wciąż powołuje Glika...gość z rundy na rundę gra słabiej i w słabszym klubie, robi mnóstwo błędów, a wciąz jest w kadrze. Pamiętam go z Piasta i on już wtedy dawał się niemiłosiernie wkręcać i ogrywać. Od tego czasu nie uważam go za dobrego piłkarz i póki co utwierdzam się w tym przekonaniu. Talentem już Glik nie jest, bo w wieku 23 lat powinien być w pełni ukształtowany i śmiem wątpić, że jeszcze zrobi jakikolwiek postęp...

Awatar użytkownika
PoGGromca
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PoGGromca » 19 sie 2011, 17:19

Glik - nieporozumienie ;/

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 19 sie 2011, 19:30

A ja się zastanawiam czy powołanie dostanie Wawrzyniak - facet pod koniec sezonu i teraz gra świetnie, silny i pewny. W ofensywie bez szału, ale w defensywie nie do przejścia. Wczoraj może trochę zawinił z Komorwskim przy pierwszej bramce, ale przydałby się w kadrze, bo lepszych nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”