FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 456

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 sie 2007, 22:02

Siemanko
Dzis o 12 na Mitsuzawa Stadium bylismy swiadkami konfrontacji FCB z Yokohama Marinos :wink:
po raz kolejny (pre-saison) moglismy obejrzec swietny mecz Yayi ktory rozegral cale spotkanie Samyego ktory po raz kolejny asystowal i Ronniego ktory kreowal nasza gre :wink: a przedewszytskim kolejny swietny wystep Gio Dos Santosa ten chlopak w ostanich spotkaniach blyszczy forma i raczej pewne jest ze zostanie wlaczony do pierwszej druzyny szkoda ze w tych spotkaniach niemoglismy ogladac Bojana poniewaz jego sytuacja jest ciagle niewiadoma czy zostanie wlaczony do 1 druzyny czy moze pojdzie na wypozyczenie ? no i wyczekuje az Sammy strzeli bramke poniewaz dawno tego nie robil :*
Mentor pisze:Ronaldinho myśli, że jak ja grałem na zlocie w piłkę bez butów to i on może. Pfffff...
kozak :shock: ale pewnie flakiem graliscie pfff :lol:
Mentor pisze:I jeszcze jedna ciekawostka. Dzisiaj rozegrany został również mecz pomiędzy weteranami Yokohamy a zarządem Barcelony Wygraliśmy 4:0. Jedną bramkę strzelił Laporta ( \o/ ) a Txiki ustrzelił hat-tricka \o/
dysponuje ktos brameczkami ? :P Txiki chyba punktuje u Laporty i znow grac w barwach Azulgrany :P choc z drugiej strony nieladnie ze nie dal Prezydentowi postrzelac hyhyhy

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 08 sie 2007, 0:50

Zgodzę się z Mentorem. Eto'o był najlepszy na boisku. Walczył, wracał do obrony, odbierał piłki, dużo biegał - po prostu świetny występ. Podanie do Gio-miodzio :] Bardzo też podobał mi się występ Thurama. Dwa razy bodajże uratował Barcelonę od straty gola swoimi świetnymi interwencjami. Ten sezon miejmy nadzieje będzie miał jeszcze lepszy niż ostatni :] Dos Santos też bardzo dobrze. Jak już pisałem zasługuje na miejsce w pierwszej drużynie. Ronaldinho też nieźle. Henry natomiast bardzo przeciętnie. Widać u niego, że nie jest w pełni gotowy do gry. Tak jak mówiłem Francuz dopiero będzie gotowy do gry na 100% za jakiś czas. Na Athletic nie zdąży :]

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 sie 2007, 8:59

RóżA pisze:Ciekawie wygląda to co piszecie o współpracy Thierry'ego z resztą zespołu. Przyznam szczerze że liczyłem na natychmiastowe wkomponowanie się i zgranie się z zespołem Waszego najlepszego nabytku tego mercato ( :P ) a tu jednak pojawiają się małe problemy... chociaż na razie to tylko sparingi :wink: .

PS.
Jarzinho pisze:Hristo podobno chce 3 Katalończyków. Maxiego kupić(oby sie poszczęściło i nie była to plota) oraz wypożyczyć Bojana i Giovaniego.
Katalończyków :>
nie boj sie. henry nie gra zle tylko brakuje mu szybkosci. co nie dziwi kompletnie biorac pod uwage jego przerwe. juz na koncie gola i asyste oraz kilka swietnych zagran. widac jak dobrze rozumie filozofie gry barcelony

wiec nie rob sobie wielu nadzieii

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 sie 2007, 10:44

rkoeman pisze:wiec nie rob sobie wielu nadzieii
Nadziei na co? Na to, że Henry w Barcelonie będzie grał piach :> ? Chyba nie do końca się zrozumieliśmy- ja Thierry'emu życzę jak najlepiej i chcę aby w sezonie władował nawet 50 bramek :] . Niestety póki co nie mam zbytnio czasu na oglądanie jakichkolwiek meczy (nawet niektóre sparingi Arsenalu mi umknęły :o ) a zdziwiły mnie nieco Wasze opinie o grze Francuza :wink: .

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 09 sie 2007, 19:24

Wczoraj w wieku 94 lat zmarł były wiceprezydent Barcelony Nicolau Casaus - niezwykle szlachetny człowiek, który całe swoje życie związany był z barwami Blaugrana i któremu klub wiele zawdzięcza.
Niech spoczywa w pokoju.

W Malezji odbywa się obecnie (wczoraj odbyła się inauguracja imprezy) silnie obsadzony turniej Champions Youth Cup. Obok młodzieży takich klubów jak Boca, Milan, Chelsea, Ajax czy Arsenal można oglądać w akcji także wychowanków "Dumy Katalonii". Dzisiaj ich przeciwnikiem był francuski PSG. Nasza młodzież wymęczyła zwycięstwo w stosunku 2-1, a olbrzymi wkład w ten triumf miał młodszy brat brylującego obecnie w Azji z pierwszą drużyną Giovaniego Dos Santosa - Jonathan. Meksykanin pojawił się na boisku w drugiej połowie przy prowadzeniu paryżan i swoimi dwoma asystami poprowadził Katalończyków do wygranej (autorem obu trafień był David Rodriguez). Kreowany na największą gwiazdę w naszej ekipie Thiago Alcantara nie pokazał nic ciekawego i został na początku drugiej połowy zmieniony. "Naszą" grupę uzupełniają jeszcze zespół z Kataru oraz włoski Juventus Turyn, z którym chłopcy zmierzą się w poniedziałek i tu miła niespodzianka - mecz na żywo na Eurosporcie od 12:45 bodajże. W sobotę pojedynek z drużyną z Kataru.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 09 sie 2007, 21:19

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 21:25

Freestyle :o . Ciekawe co nowego pokaże nam w nadchodzącym sezonie... i nie mam w tej chwili na myśli yay :] .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 sie 2007, 23:20

Niestety wirus FIFA znowu zaatakował i to bardzo mocno i zdecydowanie :/ Mecze towarzyskie zostaną rozegrane 22 sierpnia. Pierwsza kolejka La Liga rozegrana zostanie 26 sierpnia. Zawodnicy wystąpią zmęczeni meczem reprezentacji oraz podróżą a niektórzy pewnie wcale nie wystąpią. Zresztą na tym etapie nie będą jeszcze w optymalnej formie tak więc trudno od nich wymagać rozegrania dwóch spotkań w ciągu czterech dni :roll: Oto lista piłkarzy Barcelony, których dosięgnął wirus. Jeżeli kogoś pominę to mnie poprawcie.

Ronaldinho, Milito, Messi, Toure, Eto'o, Dos Santos, Marquez, Zambrotta, Xavi, Iniesta, Gudjohnsen, Abidal, Thuram, Henry, Deco.

[']
Ostatnio zmieniony 09 sie 2007, 23:27 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 09 sie 2007, 23:24

Jeszcze dołączyłbym do tego Thierry'ego, który również zapewne został powołany przez 'rozważnego' Domenecha :roll: .

No tak. Wiedziałem, że kogoś pominę. Dodałem już. // Toure Yaya

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2007, 13:16

Uwaga. Jakby kogoś interesowała lista bramkarzy lepszych od Valdesa to wklejam ją poniżej. Sporządzona przez pewnego doświadczonego kibica Realu z fioletowej stronki.

http://img391.imageshack.us/img391/1820/pixikqk5.jpg

Jakby Wam było mało to w odpowiednim temacie na forum rm.pl wspólnie dopisują kolejne nazwiska :lol2:

:lol2: :lol2: :lol2:

brakuje Fabiana i Szczęsnego :evil: // fieldy

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 14:19

jestem w szoku. wykonac jakas tam prace tylko po to by pokazac ze sie jest glupkiem to duzy wyczyn :o

powaznie

ciekawym czym kierowal sie autor i w czym np wiese jest lepszy od valdesa :lol:

pixik awansowal na pierwsze miejsce moich idoli z fioletowej. wyprzedzil nawet slynnego saxxofona

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 15:24

No to Valdes jest 51 najlepszym bramkarzem na świecie :lol: Powinniście się cieszyć :P

Większość powinna zostać wykreślona i wylądowałby około 11-14 miejsca :P Spośród tych nazwisk.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 sie 2007, 15:25

Nawet byly user pilka.pl assurbanipal pojechal po calosci. :roll:

Gdyby jeszcze pisali poprawnie te nazwiska :angry2:

Morgan Di Sanctis.
Weidfeller
Dudu Awat

zarty tez maja dosc zalosne: Vaclavik, Dolha, Majdan. Cos im kawal nie wyszedl :zgon:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2007, 17:56

RealFan pisze:No to Valdes jest 51 najlepszym bramkarzem na świecie :lol: Powinniście się cieszyć :P

Większość powinna zostać wykreślona i wylądowałby około 11-14 miejsca :P Spośród tych nazwisk.
zatem poprosze cie o wybranie z tej listy 10 lepszych (oczywiscie z bufoonami i ikerami wlacznie bo tych umiem przewidziec. od pewnego miejsca jednak zaczynaja sie schody) :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 sie 2007, 18:07

1. Casillas
2. Cech
3. Buffon
4. Abbondanzieri
5. Coupet
6. Reina
7. Dida
8. van der Saar
9. Doni
10. Gomes

Kolejność przypadkowa. Valdes jest porównywalnym bramkarzem do będących na tej liście Doniego, Gomesa, a także Ricardo, Isaksssona, Kameniego. Takie moje zdanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”