Valencia CF (zbiorczy) - Strona 47

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 sty 2008, 17:26

No i Koeman sprowadza znajome twarze. Piłkarzem Valencii został Hedwiges Maduro , kosztował około 2mln euro. Wygasał mu kontrakt , więc Ajax zdecydował się go sprzedać. Dobra wiadomość , bo już się bałem, że trafi do Interu :P . Zawodnik , który raczej nie zbawi Valencii , defensywny pomocnik , który najlepiej wywiązuje się z destrukcji , czasami widziałem go na środku defensywy. Zasłynął z tego , że zadebiutował w reprezentacji mając zaledwie kilka występów w Eredivisie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2008, 2:52

Ciekawy zawodnik. Ostatnio troche przygasał, powinien odejsc razem z de Jongiem i van der Vaartem, a tak wiekszego rozowju u niego ostatnio nie było. Zreszta kto u t. Cate sie poprawił. Nie wiem czy to jest zawodnik na pierwsza jedynastke. Troche tych młodych Koeman zbiera, nie wiem czy to najlepsze wyjście. "Dziećmi" w La Liga nie wroze mu sukcesu.

Jak już brał z Ajaxu Maduro mogł sie postarac o pakiet i zabrać Heitinge i Urby'ego, bo oni podobnie zaczynaja sie marnować.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 19 sty 2008, 23:48

Valencia zagrała aż tak żałośnie jak wskazuje na to wynik?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 sty 2008, 0:03

Valencia zagrała aż tak żałośnie jak wskazuje na to wynik?

Valencia zagrała na 0-7 w plecy, tylko Villarreal mial problem ze skutecznościa. Najwiekszym porywym i szczytem kreatywności był strzał w poprzeczke Rubena Barajy w pierwszej połowie. :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 sty 2008, 0:27

Jarzinho pisze:Valencia zagrała na 0-7 w plecy, tylko Villarreal mial problem ze skutecznościa.

Prawda. Jak sie trafia w słupki lub bramkarza z 4 metrów to tak jest. Cóż moje słowa się sprawdziły. Koeman nam tylko szkodzi. Nie potrafi wywrzeć presji i zmobilizować piłkarzy. Grają żałosny futbol. Przewracają się o własne nogi, podają do przeciwnika i nie mają żadnego pomysłu na grę. To co dziś zaprezentowali powinno znaleźć się na instruktażowej taśmie: "Jak grać frajerski i śmieszny futbol". Jak tak dalej pójdzie to może spadniemy z ligi. Może wtedy Soler pomyśli i zostawi klub w spokoju, bo pod jego rządami to nawet chyba ligi Oldboyów nie wygralibyśmy.

Ogłoszenie:

"Jesteś mało ambitnym piłkarzem? Chcesz zepsuć sobie karierę i zarobić trochę pieniędzy? Zapraszamy na Mestalla!!! Koeman i Bakero pokażą Ci jak ośmieszyć się i być pośmiewiskiem całej Europy!!!"

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 sty 2008, 21:25

Po kolejnej kompromitującej porażce w La Liga zarząd podobno nawiązał kontakt z portugalskim szkoleniowcem Jose Mourinho. Były trener Chelsea ma podobno kilka dni na rozważenie przejęcia teamu z Mestalla. Jose podobno pomimo 7 pkt przewagi nad ostatnim Deportivo La Coruna chętnie podjąłby się zadaniu wydźwignięcia Valencii z kryzysu...Taki oto news podała dziś brytyjska gazeta The Sun.

Co prawda The Sun to brukowiec, ale chciałbym żeby akurat teraz mówił prawdę... Cóż pod ręką Koemana Valencia nie przeżywa kryzysu tylko gra żenujący futbol... Dla dobra tego klubu!!! Fuerta Koeman :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 mar 2008, 19:19

Co sie dzieje z kibicami Valencii na tym forum? Wyparowali? :o

Taka wiadomosc, a w temacie cisza. Juan Soler przestal pelnic funkcje prezesa i czlonka zarzadu Los Ches. Podal sie do dymisji - oficjalnie z powodow zdrowotnych. Jego nastepca wybrany zostal Agustino Morera.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 13 mar 2008, 19:27

Pewnie jeszcze świętują dymisję Solera :lol:

Ja juz sie w komentarzach na głównej wypowiedziałem w tym temacie. Świetna wiadomość dla fanów Ches, teraz jeszcze zwolnić Koemana i będzie w ogóle cacy. A na jego miejscu widziałbym Rafę ;].

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 mar 2008, 19:43

W sumie Morera dotychczas byl wiceprezesem, wiec czy az tak duzo sie zmieni to trudno powiedziec. Chyba, ze Soler nie za czesto sluchal doradcow :P

Ps. Ciekawe czy ten pan pozostanie na stale, czy bedzie pelnil funkcje tymczasowo i latem zrobia wybory :think:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 13 mar 2008, 19:48

RealFan pisze:W sumie Morera dotychczas byl wiceprezesem, wiec czy az tak duzo sie zmieni to trudno powiedziec. Chyba, ze Soler nie za czesto sluchal doradcow :P

Ps. Ciekawe czy ten pan pozostanie na stale, czy bedzie pelnil funkcje tymczasowo i latem zrobia wybory :think:
O ile sie nie myle to ten pan był w opozycji wobec Solera i domagał się jego dymisji.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 mar 2008, 19:50

Tego, czy byl w opozycji to nie wiem. Wiem tylko, ze byl wiceprezesem, czyli teoretycznie czlowiekiem, ktory powinien byc blisko Solera. A jesli bylo inaczej to atmosferka musiala byc gruba :lol:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 13 mar 2008, 21:06

można by powiedzieć o dymisjii solera"spieprzaj dziadu".Nareszcie może Valencia zacznie od przyszłego sezonu odbudowywać swoją potęgę,bo to co pan SOler robił przechodziło ludzkie pojęcie.
Faktycznie zwolnienie Koemana i zatrudnienie Rafy(który swego czasu był półbogiem na Mestalla),byłoby strzałem w dziesiątkę.Potrzebna jest także zmiana polityki transferowej(bo sprowadzanie takich "gwiazd"jak arizmendi bokiem wychodzi)
Amunt Valencia :!:

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 14 mar 2008, 12:59

Asteniu pisze:
RealFan pisze:W sumie Morera dotychczas byl wiceprezesem, wiec czy az tak duzo sie zmieni to trudno powiedziec. Chyba, ze Soler nie za czesto sluchal doradcow :P

O ile sie nie myle to ten pan był w opozycji wobec Solera i domagał się jego dymisji.
W opozycji do Solera był (i wciąż jest) Vicente Soriano.Morera o ile mi wiadomo uchodzi za zwolennika byłego już el Presidente.
Odnośnie świętowania poruszonego w innym poście:póki co nie ma czego świętować.Samo odejście Solera nic nie przesądza.Bo może być to tylko zmiana kosmetyczna.Tym niemniej lokalna prasa spekuluje,że Soler odsprzeda swoje akcje Villalondze i Soriano.Oznaczałoby to,że dni Koemana w VCF są policzone.Soriano już w grudniu ogłosił co się stanie z holendrem jeśli tylko zostanie najważniejszą osobą w Valencii.

Przed nami 3 niezwykle wymagające spotkania.W lidze czekają nas mecze z Sevillą i Realem,zaś w Pucharze Króla rewanż z Barceloną.A z Lewantu dochodzą informacje o "ultimatum" dla Koemana...

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 mar 2008, 14:47

Co z tego, że Soler odszedł, a na jego miejsce przyszedł jego przyjaciel, który i tak będzie kierował klubem tak jak Soler. Ale i tak się cieszę, bo w końcu jakieś zmiany. Teraz tylko czekam na odejście Koemana i przyjście Lippiego (:pray:). Dobrze, że do gry, w meczach najważniejszych w sezonie powrócił Morientes, który powinien wzmocnić siłę ataku, czyli najgorszej formacji w drużynie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 mar 2008, 16:25

lisek_chz pisze:Teraz tylko czekam na odejście Koemana i przyjście Lippiego (Pray).
Ja się modlę o to codziennie... Myślę, że Marcelo może poukładać to wszystko... Szanuj go za sukcesy z kadrą Włoch i Juve (mam sentyment do tego klubu).
Valencianista pisze:póki co nie ma czego świętować.Samo odejście Solera nic nie przesądza.Bo może być to tylko zmiana kosmetyczna.
lisek_chz pisze:Soler odszedł, a na jego miejsce przyszedł jego przyjaciel, który i tak będzie kierował klubem tak jak Soler

Tu się z wami zgodzę. W zasadzie nic się nie zmienia....

...
Valencianista pisze:lokalna prasa spekuluje,że Soler odsprzeda swoje akcje Villalondze i Soriano.Oznaczałoby to,że dni Koemana w VCF są policzone.Soriano już w grudniu ogłosił co się stanie z holendrem jeśli tylko zostanie najważniejszą osobą w Valencii.
o cichutku liczę na to :twisted: myślę, że to malutki kroczek ku lepszemu. Niestety wiadomo, że nawet po tej zmianie kwestia naszej magicznej starej trójki się nie zmieni... Szkoda mi Caniego, bo on by się nam teraz przydał. Timo musi czuć presje, a Mora raczej jej nie wytwarza.

Ten sezon spisujemy na straty i mam nadzieję, że po ME Nietoperzy zacznie przygotowywać ktoś z trójki Lippi, Mourinho, Benitez (ten pan w ostateczności, gdyż jakoś go nie widzę w tej drużynie)...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”