AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 465

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 16 lip 2008, 13:34

(L)oczkerson pisze:To że teraz nie wróci to było oczywiste, ale po co zaraz sprzedawać, mogli go oddać na współwłasność lub wypożyczenie...
Jeśli chodzi o możliwość współwłasności to podejrzewam że Sporting nie za bardzo chciał się na coś takiego zgodzić (nie znamy szczegółowego przebiegu pertraktacji więc ciężko definitywnie stwierdzić czy to prawda). Rozmowy utknęły w pewnym momencie w martwym punkcie i wydawało się że Leandro już do Portugalii nie wróci, ale jak sam zainteresowany powiedział Milan poszedł na ustępstwa i ostatecznie zaakceptował transfer definitywny. Co do wypożyczenia to sam Grimi nie za bardzo był temu przychylny, chciał aby jego przyszłość była jasna (takie przynajmniej stanowisko wypływało z jego wypowiedzi które miałem okazję przeczytać). Wygląda więc na to że Milan zwyczajnie poszedł zawodnikowi na rękę i zgodnie z jego wolą oddał go definitywnie do portugalskiego klubu. Mnie tam to akurat zbytnio nie zmartwiło, gdyż nie wiązałem z nim większych oczekiwań czy nadziei.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 16 lip 2008, 13:35

a to nie jest taka, ze wspolwlasnosc moze byc tylko miedzy klubami z wloch?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 lip 2008, 13:37

a to nie jest taka, ze wspolwlasnosc moze byc tylko miedzy klubami z wloch?
No wlasnie..

zastanawiam sie czemu sprzedali Grimiego i Sammarco , zamiast Favalliego i Brocchiego :evil:

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 16 lip 2008, 13:47

bagg pisze:a to nie jest taka, ze wspolwlasnosc moze byc tylko miedzy klubami z wloch?
Prawdę powiedziawszy nie wiem jaki są przepisy w tej materii, możliwe że faktycznie tak nie jest i pomyliłem się, jeżeli tak to przepraszam. Ktoś dobrze zna przepisy aby to jednoznacznie rozstrzygnąć? Jeżeli umowa o współwłasności nie mogła być zastosowana to tym bardziej nie powinna dziwić decyzja o sprzedaży definitywnej, tak jak życzył sobie tego Grimi.
myhalek_acm pisze: zastanawiam sie czemu sprzedali Grimiego i Sammarco , zamiast Favalliego i Brocchiego
Favalli i Brocchi godzą się ze swoją pozycją zmienników i zaplecza zespołu (abstrahując w tym momencie od faktu czy są potrzebni klubowi czy nie), a Leandro jak sam mówił chciał grać regularnie, co w przypadku Milanu byłoby bardzo wątpliwe.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2008, 13:55

co do współwłasności to ją rozstrzyga Lega Calcio więc rzeczywiście logicznie by było gdyby to mogło dotyczyć tylko włoskich ekip...

A co do Brocchiego i Favialliego to wazne jest tez to że ich pewnie nikt by nie chciał kupić i za te 2-3 mln euro :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 lip 2008, 14:25

Świetnie, transfer dopięty. Barcelona go zniszczyła ? Niby jak ? Jak można celowo zniszczyć jednego z najlepszych piłkarzy świata. Znam tylko jeden klub gdzie niszczy się ludzi...
Podobały mi się słowa Rkoemana że jak Milan go nie przywróci to nie zrobi tego nikt.
R10 jeszcze nie wylądował a niektórzy już się martwią za kogo on będzie grał. Pamiętacie formę Seedorfa sprzed 2 lub 3 sezonów ? Była tragiczna ale grał bo w tedy nie miał go kto zastąpić zresztą jemu rywalizacja bardzo się przyda bo nigdy nie miał nawet najmniejszego rywala. Gourcuff od razu był przekreślony.
Milan pewnie będzie grał teraz jednym napastnikiem. Zawsze można zrezygnować z jednego defensywnego pomocnika, Gattuso lub Ambrosiniego bo np Gattuso w formię potrafi ogarnąć całą długość boiska a nasi boczni obrońcy włączać się nie muszą.

Mercato pewnie prawie zakończone. Na napastnika nie ma co liczyć, może jedynie na Szewe ale to będzie już 2 piłkarzy do odbudowania :P Potrzebujemy aktualnie najbardziej obrońcy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lip 2008, 14:46

Świetnie, transfer dopięty. Barcelona go zniszczyła ? Niby jak ? Jak można celowo zniszczyć jednego z najlepszych piłkarzy świata. Znam tylko jeden klub gdzie niszczy się ludzi...
rownie dobrze mozna powiedziec ze mysmy zniszczyli Ronaldo..obaj zawinili i obaj dostali szanse na porprawe..gadanie ze klub zniszczyl jest bez sensu...klub nie moze go pilnowac 24 h na dobe lub caly czas dawac kare..Dinho jest 3 lata mlodszy wiec ma szanse wieksze niz Ronaldo..tak jak pisalem wszytko zalezy od niego

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2008, 14:47

dobra a ja mam takie pytanie, wynikające z tego że coraz częściej spotykam się z powszechnym przekonaniem że Milan jest absolutnym liderem w medycynie piłkarskiej i odbudowywaniu graczy bez formy czy zaawansowanych wiekowo. Mianowicie kogo ostatnio Milan odbudował :?:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 16 lip 2008, 14:54

Moim Zdaniem Seedorfa , Pirlo ktory zatracal sie w Interze ,Inzaghiego .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2008, 14:57

ale to wszystko stare dzieje, a mi chodzi o to że od jakichś 2 lat Milan inwestuje w MilanLab i od roku czy dłużej słysze nonstop że Milan tam działa cuda a jakoś tego nie widać, czego przykładem mogą być Ronaldo, Emerson, Rivaldo...

Zresztą kupno gracza bez formy to jednak norma :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 lip 2008, 14:58

dobra a ja mam takie pytanie, wynikające z tego że coraz częściej spotykam się z powszechnym przekonaniem że Milan jest absolutnym liderem w medycynie piłkarskiej i odbudowywaniu graczy bez formy czy zaawansowanych wiekowo. Mianowicie kogo ostatnio Milan odbudował
moze teraz nie tak jak kiedys ale MilanLab naprawde wiele znaczy w swiatku pilkarskim...o ile sie nie myle choc nie jestem pewien ale to bylo pierwsze takie przedsiewziecie w futbolu..

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 lip 2008, 14:59

Mete Ronaldo gdy do nas trafił był bez formy i jeszcze z kontuzją. Jego zniszczyły kontuzje a nie Real czy inny klub.
Wokół Ronaldinho stworzył się zły klimat spowodowany wieloma czynnikami które się na to nałożyły. Po części jest winien sam ale wsparcia nie dostał od klubu i kibiców.

(L)oczkerson ja uważam że Ronaldo prezentował się u nas o niebo lepiej niż w Realu przy swoim końcu przygody z tym klubem.
Z tym że podobno liderujemy w medycynie piłkarskiej zawdzięczamy MilanLab i to nie kibice wymyślają tylko prasa piszące różnego rodzaju artykuły na ten temat które jakaś prawdę zawierają.
Ja ci postawie inne pytanie, kogo Milan ostatnimi czasy miał okazję odbudować oprócz Ronaldo z którym po części to zrobił ?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2008, 15:06

ostatnio tych okazji było aż za wiele, zaczynając od Ronaldo, Vieiriego, Rivaldo i Emersona, którzy przychodzili do klubu i przechodząc przez cała plejade zawodników, którzy w Milanie byli od lat, ale ich forma załamała się dopiero ostatnio czyli Dida, Oddo, Jankulovski.
Gilardino nie dopisuje bo on się psychicznie spalił
Większość z nich w momencie w którym stracili formą była w wieku wcale nie nadzwyczajnym we współczesnej piłce: Dida (bo to GK), Oddo, Jankulovski, Ronaldo, Emerson

Zresztą teza ze Milan nie miał kogo odbudowywać jest jeszcze śmieszniejsza w odniesieniu do tego jak traktowany jest MilanLab i jego rola w Milanie (chodzi mi o takie błędne koło= Milan nie miał kogo odbudowywać albo jest w tym najlepszy :lol: )

No i mogę powiedzieć że ostatnio to już to JUVE lepiej wychodziło (Cannavaro, Legrottaglie, Zebina, Zanett, Kovac, Mutu)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 16 lip 2008, 15:14

Uważam że Ronaldo to nie była nasza porażka. Był sprowadzany z myślą o 1 składzie i swoje zrobił. Jego kontuzji uniknąć się nie dało i już nie uda.
Rivaldo ? :o Nie sądzisz że Kaka bezkonkurencyjnie posadził go na ławie po czym ten długo miejsca u nas nie zagrzał ?
Po co był Vieri sprowadzany tego nie wie nikt, ja przypuszczam że chyba na złość Interowi. Czego oczekiwałeś od piłkarza w takim wieku i już kompletnie wypalonego ?
Emerson też boryka się z kontuzjami chociaż jak mógł grać to czasami pokazywał się z dobrej strony, trzeba brać pod uwagę takie rzeczy że stałym bywalcem w pierwszym składzie to on nie był.
Ronaldinho jest piłkarzem w średnim wieku i z kontuzjami raczej nie ma większych problemów. Czas pokaże czy mu pomożemy.

Oczekujesz od Milanu cudów ? Każdy piłkarz ma odzyskać formę niezależnie od okoliczności itd ? Gdyby to było takie proste można by się pokusić jeszcze o Kontrakt z Pele, Platinim i Maradoną chociaż ten ostatnio zdał się zrzucić parę kg :think:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 lip 2008, 15:20

No to mi wytłumaczyłeś :lol:
Ja rozumiem że argument w kwestii medycyny pod tytułem "miał kontuzję więc się nie liczy" ma mnie przekonać :?: :lol:
albo w kwestii odbudowy starych graczy jak Vieiri "był stary i wypalony więc też się nieliczy"
przecierz po to powstał MilanLab żeby nawet kontuzjogenni mogli grać regularnie i bez kontuzji a starzy i wypaleni wracali na boisko i pomykali jak sarenki, albo nawet gazele thomsona czy jak kto tam je zwał :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”