Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 470

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 maja 2007, 21:39

Corinthians pisze:ogólnoświatowym zachwycie nad Higuainem, po strzeleniu jednej bramki przez niego,
Przypomnę Ci że niedawno mówiłeś że jest to zawodnik o gorszym dryblingu niż Mascherano i potrafiący tylko dostawić nogę. Poza tym przecież on gra na pozycji prawego pomocnika! Na szpicy grał tylko raz (z Atletico).

Co do Teveza to jestem przeciwko. Jest to świetny pilkarz i napewno poradził by sobie w La Liga ale mimo wszystko to Premier League jest dla niego stworzona. Powinien jeszcze rok pograć w WHU i przejść do jakiegoś naprawdę silnego zespołu gdzie będzie już naprawdę pierwszoplanową postacią.
Chyba nie ma wątpliwości, że Higuain przy Tevezie jest jak Szymkowiak przy Kace.
Tak... do dupy ten Higuain. Taki wypalony 19to latek :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 21:40

Widze, ze zawiazala sie tutaj dosc mocna koalicja, zachwalajaca Argentynczyka :wink: Ja nie twierdze, ze to jest zly pilkarz, uwazam po prostu, ze w tym momencie nie potrzebujemy napastnika (chyba, ze Soldado nie wroci). Tevez jest jeszcze mlody i bedzie czas, zeby trafil do takiego klubu jak Real. Na razie, niech potwierdza swoj talent gdzie indziej. Chcialbym raczej wiedziec, kogo wladze Realu widza jako nastepce Becksa, czy kto bedzie kierowal gra Krolewskich w nastepnym sezonie. To sa teraz najbardziej potrzebne transfery. Wolalbym, zeby spekulacje dotyczace wlasnie tych pozycji czesciej pojawialy sie w prasie.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 maja 2007, 22:05

Przypomnę Ci że niedawno mówiłeś że jest to zawodnik o gorszym dryblingu niż Mascherano i potrafiący tylko dostawić nogę.
Nie rozumiem w jaki sposób to zdanie odnosi się do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Wyskakujesz z takim tekstem, a ja tylko napisałem, że Tevez jest lepszy od Higuaina (może trochę przesadziłem w tym porównaniem, ale to było zamierzone ;))
brylancik pisze:Tak... do dupy ten Higuain.
Aż taki zły to on nie jest, ale na pewno druga, albo trzecia półka jeśli chodzi o argentyńskich napastników.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 maja 2007, 22:15

Corinthians pisze: Nie rozumiem w jaki sposób to zdanie odnosi się do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Wyskakujesz z takim tekstem, a ja tylko napisałem, że Tevez jest lepszy od Higuaina (może trochę przesadziłem w tym porównaniem, ale to było zamierzone Wink)
Odnosi się. To dowodzi ile warte są te twoje porównania. :lol:
Aż taki zły to on nie jest, ale na pewno druga, albo trzecia półka jeśli chodzi o argentyńskich napastników.
A ja jeszcze raz powtórzę że Higuain nie gra u nas w ataku, gra na skrzydle :roll: ale jeśli tą pierwszą półką jest taki przykładowy Crespo, to ja już wolę drewnianego, o gorszym dryblingu od Mascherano, Higuaina.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 22:42

Corinthians pisze:Aż taki zły to on nie jest, ale na pewno druga, albo trzecia półka jeśli chodzi o argentyńskich napastników.

Zalezy kogo zaliczasz do jakiej pólki... Niech będzie, że ta druga :P Prawdę mowiąc nawet po ostatnim występie trudno mi znaleźć miejsce dla Gonzalo na ławce w reprezentacji Argentyny...
Jednak poczekajmy moze pociągnie jakies u-20 do tytułu MŚ czy w przyszłym roku na IO.
A czy Tevez jest lepszy od Higuaina... narazie to nie ma co Gonzalo do niego przyrównywać, bo dostał od losu taki prezent, że po kilku przeciętnych występach trafił mu się Pedja Mijatović i trafił do Realu.
Moze temat Tevez vs. Higuain :P

Awatar użytkownika
stan_mic
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 16 maja 2007, 23:11

Jarzinho pisze: Tevez vs. Higuain
Być może Tevez jest lepszym piłkarzem od Higuain'a, może Gonzalo nigdy nie będzie umiał tyle co Carlos, ale za to Higuain ma pewną cechę, której nie ma Tevez, a która może uczynić go większym graczem od Tevez'a i wielu innych niby to świetntch napastników. Wg mnie Gonzalo cechuje się wielkim oddaniem drużynie... potrafi walczyć, dać z siebie czasem więcej niż możnaby sie było po nim spodziewać, więcej niż tacy zawodnicy jak Tevez. Do takich zawodników jak on, czy Raul kibice mają zaufanie. Może nie strzelają bramek hurtem, ale kibice zawsze zauważają ich poświęcenie. A Tevez? To wielki zawodnik, ale kibice zawsze będą mieli obawy, że bardziej myśli o swoim dobru niż o dobru drużyny, więc będzie kochany... ale tylko wtedy kiedy będzie strzelał bramki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 23:19

stan_mic pisze: Wg mnie Gonzalo cechuje się wielkim oddaniem drużynie... potrafi walczyć, dać z siebie czasem więcej niż możnaby sie było po nim spodziewać, więcej niż tacy zawodnicy jak Tevez. Do takich zawodników jak on, czy Raul kibice mają zaufanie. Może nie strzelają bramek hurtem, ale kibice zawsze zauważają ich poświęcenie. A Tevez? To wielki zawodnik, ale kibice zawsze będą mieli obawy, że bardziej myśli o swoim dobru niż o dobru drużyny, więc będzie kochany... ale tylko wtedy kiedy będzie strzelał bramki.

Coś w tym jest, ale... No własnie w West Hamie Tevez pracował na całym boisku, w jednym spotkaniu naliczyłem mu wiecej przychwytów niż Reo-Cokerowi :wink: Mozliwe, że gdyby nie fakt, że Młoty walczyli o utrzymanie to by się ta bardzo nie angażował w obronę. Jednak narazie tego nie wiem, jedno jest pewne w Londynie harowął na całym boisku, nie był samolubem, asystował, wypracowywał sytuacje bramkowe partnerom.
Pewnie takich ząłożen nie miał, ale jednak to robił w większym klubie w obecności lepszych partnerów poprostu tego robić nie będzie musiał.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 maja 2007, 1:02

Tevez to taki gracz jakiego obecnie Real nie ma z przodu, potrafiący jednym podaniem dryblingiem, ruchem ciała wygrać mecz, ani Raul ani Baptista, Soldado ani Ruud takim graczem nie jest ,Higuain tymbardziej

Co oczywiście nie znaczy ze Higuain, Soldado to gracze przecietni, czy kiepscy-Nie, ale Carlitos ma ten błysk który może go uczynić wielkim

druga strona to czy ten błysk jest wart 25mln funtów :wink:
Higuain jeszcze może być nowym Crespo więc nie ma co sie rowodzić jaki bedzie chlopak ma 19 lat walczy za dwóch nie poddaje sie i takiego ducha jak pokzuje Gonzalo Realowi było trzeba

a końcówke w West Hamie miał Tevez świetną stąd m.in spekulacje

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 maja 2007, 9:14

Wczoraj na stronie glownej pojawil sie news, informujacy o tym, ze Barcelona jest zaiteresowana Tuncayem z Fenerbahce. Dzisiejszy AS donosi, ze rowniez Real rozwaza sprowadzenie tego pilkarza. Turkowi konczy sie w czerwcu kontrakt, wiec bylby do wziecia za darmo. Drugi pilkarz, sprowadzony na zasadzie wolnego transferu w Realu :?: Swiat sie konczy :lol: Szczerze mowiac, nie wiele moge powiedziec o jego grze, pamietam tylko ze jakis czas temu strzelil 3 bramki MU w Lidze Mistrzow.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 maja 2007, 10:21

Ja bym sciągnol Sanli, raz że jest graczem bardzo dobry, dwa jest za darmo, 3 odejdzie od nas Cassano Raul wiecznie nietykalny nie bedzie, rotacje kontuzje za darmo nic tylko brać...
Makis pisze:3 bramki MU w Lidze Mistrzow.

Strzelił stzrelił, jedną taką nie to przewrotką :wink:

Co do Teveza, gdy pierwszy raz mialoem mozliwość oglądać jego gre od razu wiedzialem że beda z niego ludzie. Gracz świetny, który na Hiszpańskich boiskach pokazał by na co go stać. Ma świetną technikę, szybkość i siłę.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 19 maja 2007, 22:04

Capello podal kadre, na jutrzejsze spotkanie z Recreativo:
Obrazek
Na liscie nie ma Emersona, ktory nie moze zagrac z powodu kontuzji. Do skladu wracaja natomiast Robinho, Beckham i Gago. Pierwsza dwojke niemal na pewno zobaczymy jutro w wyjsciowym skladzie. Wystep Argentynczyka stoi pod znakiem zapytania, gdyz nie wiadomo, czy zdola dosc do siebie po kontuzji. Od wystepu Gago, uzaleznione jest chyba ustawienie zespolu na ten mecz. Jesli zagra, to bedzie tworzyl pare DMow z Diarra, jesli nie, w jego miejsce w skladzie pojawi sie bardziej ofensywny Guti. Szkoda kontuzji Emersona, tymbardziej wlasnie teraz, gdy zaczal grac na miare oczekiwan :?
Juz jutro kolejny final. Miejmy nadzieje, ze rozpedzeni Krolewscy nie zatrzymaja sie nagle na druzynie z Huelvy :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 maja 2007, 19:29

Po 25 minutach gry prowadzimy po golu Robsona :) Beckham popisal się asystą. Co się działo w dzisiejszej kolejce mianowicie, Roberto Soldado ustrzelił hat tricka :lol: co jest nie lada wyczynem. Brawo dla Roberto i oby tak dalej.

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 20 maja 2007, 20:45

No i zrobiło się bardzo nieciekawie :? 2:2. Jeżeli tak zostanie znowu sotanie nam czekac na potknięcie Barcelony :? :? :?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 maja 2007, 20:50

A jednak goool :D ale Carlos ładnie to zrobił 8) No i Real ma realne szanse na mistrza czego im życze:) I wszystkim kibicom.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 20 maja 2007, 20:50

3-2!!!!! Roberto Carlos!! Ale fuks. Ludzie, nie można tak grać!! :roll: Już tydzień temu był horror, a to co było dzisiaj to już przechodzi ludzkie pojęcie. Capello oczywiście musiał coś wymyślić 'od siebie' i wpuścił Higuaina dopiero w 88 minucie. A RvN idzie godnie po pichichi :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”